#1 05-09-2006 01:40:07

Webmestre1
Equip

Tema polèmic: Què penseu d'ACPV i Eliseu Climent?

Doncs això, que també cal obrir temes polèmics ací.

Jo em quede amb la frase que va dir respecte a Eliseu Climent en el seu dia Joan Fuster:

Els que coneixem Eliseu, el coneixem massa.


Unabhängig. Überparteilich [Independent. Per damunt dels partits. Eslogan del diari alemany "Das Bild"].

http://img528.imageshack.us/img528/5691/eng2if7.th.jpg

Desconnectat

 

#2 05-09-2006 04:10:09

xoco_pv
Membre

Re: Tema polèmic: Què penseu d'ACPV i Eliseu Climent?

Com ja habia dit abans la major part dels que formen ACPV son del PSPV. Als Casals, al menys en el de  Gandia ACPV (que es qui controla els Casals Jaume I) han substituit els patrons per politics! Mes del PSOE que dels demes. Desde quan els casals dirigits per politics? s'estan carregant lo poc que teniem sad

ACPV viu de les subvencions de diferents institucions politiqes. El seu millor client al País Valencià, des de fa molts anys, és el PSOE.
Aquest partit espanyol li compra distints serveis a ACPV
com: casals, manifestacions diverses, concerts, assemblees de PPCC, partits-mocadors polítics, etc., etc.)
El partit espanyol utilitza aquests serveis per a mantenir contents (amb un certa neteja de consciència)als seus càrrecs i votants "nacionalistes", al temps que (amb els partits-mocadors, d'utilitzar i llençar)té com objectiu que el nacionalisme polític al País Valencià no alce un gat per la cua...

Com deia Fuster "Els que coneixem Eliseu, el coneixem massa."

Última edició per xoco_pv (05-09-2006 04:13:10)


defensar la terra no es cap delicte

Desconnectat

 

#3 05-09-2006 17:27:22

polidet
Membre

Re: Tema polèmic: Què penseu d'ACPV i Eliseu Climent?

Pense que ACPV és el que queda del PSPV, ja que com a partit polític no existix ja. És una organització que s'ha fet amb un lloc a la societat valenciana, i que gràcies a ella podem veure TV3 al País Valencià. Servix també com a organització que pot convocar, amb èxit, actes unitaris, com els del 25 d'abril. Aquest és el meu pareixer sobre ACPV, sobre Eliseu Climent no puc dir res perquè no el conec.

Desconnectat

 

#4 05-09-2006 22:02:29

Re: Tema polèmic: Què penseu d'ACPV i Eliseu Climent?

Això del tema de Gandia, vergonyós.

Respecte a ACPV en general, pense que, malgrat no ser perfecta, ha sigut i és una bona eina per a difondre el valencianisme. Mentres no se facen organitzacions alternatives, és l'únic que  hi ha....

Desconnectat

 

#5 06-09-2006 10:44:05

alacantí
Administrador

Re: Tema polèmic: Què penseu d'ACPV i Eliseu Climent?

Jo he sigut soci d’ACPV un grapat d’anys, i pagant religiosament les quotes, però ho vaig deixar córrer pel gir polític que agafà la institució. ACPV s’ha convertir en la corretja de transmissió d’ERC al PV. Si no mireu qui era Agustí Cerdà, ara en ERC al parlament espanyol. Jo veig normal que existisca un força cultural al PV com ACPV, igual que existisca un partit nacionalista com és el Bloc, i que ambdues forces siguen el més unitàries possible i que arrepleguen el major nombre de sentiments i de gent. Però ACPV ha passat la línia cultural per endinsar-se en la política, per a identificar-se amb una força política del principat com és ERC, i constituir-se en adversari polític del Bloc.  Una llàstima.

Desconnectat

 

#6 07-09-2006 04:08:08

xoco_pv
Membre

Re: Tema polèmic: Què penseu d'ACPV i Eliseu Climent?

Si no mireu qui era Agustí Cerdà, ara en ERC al parlament espanyol.

No en diras que Agustí está en madrid gracies a ACPV, o si?


defensar la terra no es cap delicte

Desconnectat

 

#7 07-09-2006 08:14:35

alacantí
Administrador

Re: Tema polèmic: Què penseu d'ACPV i Eliseu Climent?

Doncs si. Cerdà isquí d’ACPV i des d’un càrrec important, per passar-se a la política, però dins d’un partit d’obediència principatina, no valenciana. I no tinc res més a dir. ERC és un fre a les expectatives polítiques valencianes. Gràcies Eliseu! Gràcies ERC!

Desconnectat

 

#8 07-09-2006 16:41:42

Marc Martell
Equip

Re: Tema polèmic: Què penseu d'ACPV i Eliseu Climent?

Array He tret la biografia d´Agustí Cerdà de la Wiquipèdia perquè quede més clar qui és qui:

Agustí Cerdà i Argent
De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Agustí Cerdà i Argent (Canals (Costera), 8 de desembre de 1965 ) és diputat des de l'any 2004 i president de Esquerra Republicana del País Valencià des de la seva refundació al setembre de l'any 2000.

En la seva joventut va ser membre del secretariat permanent del Bloc d'Estudiants Agermanats (BEA) de 1983 a 1988 i membre fundador de la Assemblea d’Estudiants Nacionalistes (AEN). En 1985 ingressa en el Moviment de Defensa de la Terra i posteriorment ingressa en el Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN) en 1985 romanent en ell fins a 1993 i arribant a formar part de la seva executiva. Durant aquest període és un dels fundadors de l'organització independentista juvenil Maulets.

En 1987 va ser contractat per la Fundació Ausiàs March, entitat organitzadora dels Premis Octubre, per a ocupar-se de la classificació de 10.000 documents que conformen l'arxiu actual de l'els Moviments Socials i Obrers, el més important fons documental sobre els moviments socials i polítics valencians.

És membre de Acció Cultural del País Valencià (ACPV) des de 1984, associació de la qual va arribar a ser gerent entre 1992 i 1996 i del Butlletí de la qual es va fer càrrec com director a l'octubre de 1989. També ha estat coordinador del Casal Jaume I de València. És membre de la Societat Catalana de Geografia, de Ça Revolta i de la Societat Coral El Micalet.

El 5 de maig de 1995 va ser un dels encarregats de l'organització d'una manifestació a València entorn de la plataforma cívica Bloc de Progrés Jaume I. En 1997 inaugura el qual seria el primer dels vint-i-cinc Casals Jaume I, el d'Alacant. En 1999 funda, juntament amb altres personalitats *provinientes del Bloc de *Progrés Jaume I, el Front pel País Valencià, organització que concorrerà a les Eleccions Generals de 2000 coaligada amb Esquerra Republicana, llista en la qual va anar el número u per la circumscripció de València.

Al juliol de 2000 el Front pel País Valencià s'integra en Esquerra Republicana. Al setembre del mateix any es crea Esquerra Republicana del País Valencià fruit de la unificació del Front amb ERC. En aquell Congrés Fundacional, va ser triat president de ERPV i com a tal és també membre de les executives nacional i permanent del partit. També va ser cap de llista per València en les autonòmiques de 2003 i en les eleccions generals de 2004 en les quals ERPV no va ser triat a l'assolir un 0,57% dels vots. A pesar d'això Agustí Cerdà assolí un acta de diputat por Barcelona.

És President de la Comissió Mixta de Relacions amb el Defensor del Poble.

Obtingut de "http://ca.wikipedia.org/wiki/Agust%C3%AD_Cerd%C3%A0_i_Argent"


--Sé açò perquè Tyler ho sap--

Desconnectat

 

#9 07-09-2006 23:02:56

xoco
Equip

Re: Tema polèmic: Què penseu d'ACPV i Eliseu Climent?

i que vols dir?


defensar la terra no es cap delicte

Desconnectat

 

#10 08-09-2006 01:32:50

Marc Martell
Equip

Re: Tema polèmic: Què penseu d'ACPV i Eliseu Climent?

Array

Vull dir que l´història a voltes esdevé historieta com per exemple el pas de l´Agustí pel BEA que acabà en l´escissió d´aquest en l´AEN, caldria esclarir que a voltes el verb "fundar" vol dir trencar i muntar una paraeta pròpia. Però no perdem el fil de les batalletes passades i parlem del MDT i de la cacera de bruixes dintre d´aquest quan el PSAN llença el projecte "Catalunya Lliure". "Meravellòs" el temps aqueix en que l´independentisme es rebentava els morros al Fossar, veges tu, quasi quasi com ara, i que curiòs però l´Agustí hi era present. Llàstima que aquest biopic tan laudatori s´oblide de citar que ell no va estar president d´ERC al País Valencià en els moments de la seua fundació ni es coneixia res d´ell, que sembla que el PSAN se li feia xicotet i necessitava obrir-se camins a la mar. I és que sinó entens que al País Valencià les faves són poques i estan comptades aleshores anem malament i que els projectes per molt respectables que siguen mai poden sostenir-se ells sols dalt del "burro" i és que aquesta historieta també seria aplicable per exemple al Sr. Morera que també és animalot de menjar apart. Vivim a un país de drapets i bandoleries on dissortadament de cada sigla i de cada projecte es fa una croada personal per omplir la butxaqueta, sia açò dit amb tot el respecte possible.

  És trist però necessari que a un País esquizoid com aquest existisquen societats com Acció Cultural del País Valencià que ompli un espai que no volen ni poden omplir les institucions polítiques corresponents o siga la Conselleria de torn. I aquesta feina d´Acció és feta per persones que han de ser pagades i que no poden deixar de viure per uns meravellosos ideals patriòtics ja que aquestos no omplin la nevera. Així doncs hem d´omplir les nostres carències nacionals amb aquestos botiguers de la cultura i de la política, perquè malauradament és allò que tenim i malauradament no ens exigim cap altra cosa.

Última edició per Marc Martell (08-09-2006 01:34:13)


--Sé açò perquè Tyler ho sap--

Desconnectat

 

#11 08-09-2006 16:14:02

xoco_pv
Membre

Re: Tema polèmic: Què penseu d'ACPV i Eliseu Climent?

Per començar a parlar te recomane que te llisques "de les armes a les urnes" és gran, si però tel lliges tot i després debatim. Agustí Cerdà entrà a formar part del BEA com es normal perque era l'associació que estaba a la seua universitat, però al vorer els elements que hi havien com per exemple Enric Morera, va eixir. Anys 80 l'independentisme en ple moviment, Agusti va entrar a l'MDT per intentar fer agitació, va espar poc de temps experència activa, després com es normal busca un partit serió i entra al PSAN li pilla la caça de bruixes i veient que el partit li va donar cantó va pirar. Aleshores crea en Front pel País Valencià que acaba fusionante en ERC i crea la marca ERPV. No veig perque has de tirar merda, cadascun se intenta clarvar en el lloc on estiga més agust i la vida d'Agustí i els temps que va viure no son lo tranquils que voldria per mantenirse a un partit.


defensar la terra no es cap delicte

Desconnectat

 

#12 08-09-2006 17:44:43

Marc Martell
Equip

Re: Tema polèmic: Què penseu d'ACPV i Eliseu Climent?

Array

a) No llence merda, estic donant la meua opinió. Si t´agrada bé sinó també.
b) T´agraisc la teua recomanació però no dissortadament no em cal llegir eixe llibre. Vaig poder presenciar-ho i la millor font fiable és la meua pròpia. smile
c) No parles d´allò que no saps. Agustí no va estar al Congrés fundacional de l´MDT, va ingressar-hi de retop com molta altra gent del PSAN i dubte moltíssim que li agafara cap cacera de bruixes anant sempre del bracet de qui anava. Això sí, no era el millor lloc per fer carrera política..
d) Efectivament cadascú intenta "clavar-se" al lloc on més a gust estiga.
e) Cap vida de ningú no és immuntable i sinó arriers som.


--Sé açò perquè Tyler ho sap--

Desconnectat

 

#13 09-09-2006 15:30:02

Re: Tema polèmic: Què penseu d'ACPV i Eliseu Climent?

No se perque es parla d´Agustí Cerdà, si el debat tracta d´ACPV i l´Eliseu.
Trobe molt greu també la quantitat d´errades ortogràfiques que hi ha en tots els escrits que hi ha per aquesta web.
A nivell del País Valencià, ACPV és un referent, pese a qui pese, cultural i polític, perque no ens enganyem tot és política, dels últims 30 anys.
No conec el cas concret del Casal de Gandia, però els Casals son assemblearis i dir que estan manipulats per uns partits o altres, és no coneixer la realitat de la majoria de Casals.
Els Casals son llocs de participació de la ciutadania compromesa, i si voleu fer un tomb pels Casals del sud, comprovareu que la realitat està ben allunyada d´alló que esteu dient.
Un altra cosa és ACPV i la seva cúpula directiva.
Al llibre "Nosaltres ex-valencians", adjectiven l´Eliseu com el virrei principantí, no seré jo qui ho negue, aquest païo està per guanyar-se un bon grapat d´euros, és jueu com ell a soles, però també em sembla molt malament només criticar. Es pot criticar tant com es vullga, però d´altra banda s´han de plantejar alternatives i que jo conega, no s´hi han propossat alternatives serioses o no, per tirar endavant algún projecte cultural alternatiu al d´Acció Cultural.

Desconnectat

 

#14 09-09-2006 18:37:03

Webmestre1
Equip

Re: Tema polèmic: Què penseu d'ACPV i Eliseu Climent?

garrot i pa dur escrigué:

d´altra banda s´han de plantejar alternatives i que jo conega, no s´hi han propossat alternatives serioses o no, per tirar endavant algún projecte cultural alternatiu al d´Acció Cultural.

Potser eixa seria l'única solució, perquè en una entitat on no se fan mai eleccions i on TOT ho decideixen dos o tres persones (una bàsicament), no sembla que hi haja moltes possibilitats de canviar les coses, no?

I parlant de qui mana en ACPV, fóra bo esmentar, després d'Eliseu, dos sinistres personatges: Toni Gisbert i Núria Cadenas, parella de fet i de dret.

He cercat info d'ells a la xarxa i no n'he trobat. Fóra bo que algú ens aportara dades d'aquesta parelleta.


Unabhängig. Überparteilich [Independent. Per damunt dels partits. Eslogan del diari alemany "Das Bild"].

http://img528.imageshack.us/img528/5691/eng2if7.th.jpg

Desconnectat

 

#15 10-09-2006 12:24:38

reciari
Membre

Re: Tema polèmic: Què penseu d'ACPV i Eliseu Climent?

No sé jo si compleix el seu objectiu esta web tirant merda sobre ACPV (en contes de fer-ho del seu funcionament) divint encara més el valencianisme i sobretot fent una crítica gens constructiva a persones en contes de a idees

Desconnectat

 

#16 10-09-2006 20:07:19

reciari
Membre

Re: Tema polèmic: Què penseu d'ACPV i Eliseu Climent?

Primer de tot comentar que sóc de València i 100% d'acord en tu en el teu plantejament de que al fòrum ha d'haver pluralitat d'idees i on de cap manera se pot ser monotemàtic.

Quan me referit a crítiques gens constructives em referia a frases com:
I parlant de qui mana en ACPV, fóra bo esmentar, després d'Eliseu, dos sinistres personatges: Toni Gisbert i Núria Cadenas, parella de fet i de dret.
Res a dir de les coses que s'han dit de Cerdà ,Morera ..etc

Ara parlant del tema de foro n'hi ha coses en que podria estar d'acord i haurien de provocar un debat intern d'ACPV o fer pensar a Eliseu Climent (que és qui té el poder de fer i desfer) com per exemple la deficiència democràtica que pareix que hi ha per sobre dels casals(perquè a nivell de casal són assamblearis).

Però n'hi ha crítiques que se li tiren en cara a ACPV sense tindre en conte tot lo que ha fet per la cultura catalana al Pais Valencià com per exemple quan dius que ha fet poc per la lluita efectiva 100% contra el blaverisme em pareix una miqueta cruel després de 30 anys a primera línea,ara si no hi ha voluntat política poca cosa més es pot fer,a no ser que et convertixques en una associació com el GAV que va atacant persones i seus.
Jo crec que ACPV té un curriculum prou ample com per a fer-li ixa crítica

Desconnectat

 

#17 19-09-2006 10:03:15

Re: Tema polèmic: Què penseu d'ACPV i Eliseu Climent?

Per a Marc Martell:

Parles d'Agustí com si fòra una persona q només vol viure de la política, sense valorar les polítiques q ha fet i sense valorar el bé q ha fet i farà pels PPCC. No tots els polítics són iguals, això ens volen fer pensar peperos i alguns sociates. Això pensen també alguns anarques i alguns revolucionaris. Però no tots són iguals.

És cert q ara viu de la política, cosa q després de més de 20 anys fent coses i lluitant, potser es mereix. Però no et cregues q viu com si fòra el senyor diputat q es passeja per la ciutat en cotxe oficial i amb xòfer, com ho faria Alborch, per exemple. Jo l'he vist posant enganxines per ací per allà, això ara, sent diputat.

Del seu sou, part torna a esquerra, perq així està estipulat als nostres estatuts. Pregunta-li a Vendrell, q s'ha fartat d'explicar-ho. Altra part serveix per financiar, per promocionar i per donar supòrt a projectes i associacions q serveixen a la causa dels PPCC. És a dir, q amb totes eixes rebaixes, li queda un sou normalet.

Quan Agustí ha fet alguna escisió i ha fundat alguna cosa, ho haurà fet per raons q desconec, crec q com tu. Només ell ho sabrà. Pensar q és per fer-se autobombo és ser un poc mal pensat. Encara q s'haguera donat autobombo, les coses q ha fundat, han servit als PPCC.

ell no va estar president d´ERC al País Valencià en els moments de la seua fundació ni es coneixia res d´ell. Agustí, com tots els humans, no pot estar en dos llocs al mateix temps. Llegeix on va estar del 1991, quan feren la fedaració d'esquerra al PV, fins al 2000, quan entrà a esquerra. Va fer moltes coses, entre altres treballar, per guanyar-se un sou, a la classificació de 10000 documents històrics. Q només fent això ja sabrà del tema més q tu i q jo.

Si una xicoteta part dels valencians (un 2%, per exemple) tinguerem croades personals per omplir-se la butxaqueta q dius, si tinguerem molts més com Agustí o com Morera (encara q no siguen dos grans herois), molt millor aniria el País. I de segur q molt més optimista seria el nostre futur. Quina és la solució? No sé, però intentar lluitar com ho ha fet Agustí i tants altres. Això faig i faré. Fes-ho tu també. Per tu i per tots els valencians i catalans.

Desconnectat

 

#18 19-09-2006 23:40:31

joan
Membre

Re: Tema polèmic: Què penseu d'ACPV i Eliseu Climent?

soc soci d'acpv des de fa molts anys. persones com Eliseu fan País. I al noste Pais li calen moltes mes persones com climent.
També volia afegir que he estat seguint els foros. es una llastima donar espai a alguna gentola que aprofitant-se de la nostra fablesa democratica fan ús d'este espai per difondre les seues idees espanyolistes, blaveristes i feixistes. Cap de dialeg amb eixa gentola que ja en tenen prou amb la tele, las provincias, la rita i els seus amigots.
pais valencia - països catalans

Desconnectat

 

#19 28-09-2006 05:39:26

Re: Tema polèmic: Què penseu d'ACPV i Eliseu Climent?

Crec que només pels anys que m'he passat llegint la revista El Temps ja val la pena que Eliseu Climent s'haja atrevit a ser empressari en una terra que li era hostil.


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#20 11-11-2010 14:13:50

Webmestre
Administrador

Re: Tema polèmic: Què penseu d'ACPV i Eliseu Climent?

Aquest és un tema molt polèmic perè tanmateix, actual.

Crec que cal pujar-lo de nou.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.