#21 07-07-2009 23:38:09

Zorrotz
Membre

Re: Me presente.

Els bascs només hem tingut 55 segles d'existència i no 1 segle d'or...

Desconnectat

 

#22 07-07-2009 23:41:52

Buñolero
Membre

Re: Me presente.

webmaster eso no es verdad, conozco muy bien la historia de mi pueblo y algo sé también de los moriscos, empezando por el hecho de que no hablaban ninguno de los dialéctos del latín de la Península (no lo digo yo solo, lo dijeron entre otros Joan Fuster). Los moriscos precisamente mantuvieron su religión mahometana y lengua árabe. Está documentado.

El Reino de Valencia perdió el 25% de su población con la tremenda segunda expulsión de los moriscos decretada por Felipe III, pero antes perdió una cifra similar con la entrada de Jaime I. De ahí viene la repoblación con gente de los condados del norte. ¿Jaime I genocida?

Por cierto, yo mismo tengo apellidos muy comunes en Cataluña, ya que mi bisabuelo vino destinado por el Ministerio de Fomento de la II República a Buñol a hacer unas obras públicas y aquí hecho raíces. A ver si mi abuelo vino a contribuir también a esas "repoblación" y "limpieza étnica" a posteriori... ¿O el hecho de que no fuese castellano le exime de responsabilidad?

Desconnectat

 

#23 08-07-2009 09:28:10

Re: Me presente.

Repoblacions

Després de la conquesta de Jaume I, la comarca de la Foia de Bunyol va continuar estant habitada per veïns d'origen musulmà, fins a tal punt que els cristians eren minoria (menys del 10%). Per això l'expulsió morisca (1609) va crear una situació de veritable i autèntica catàstrofe. Moltes aldees van quedar desertes des de llavors per a no tornar a poblar-se mai (entre elles Mirabonell) i Bunyol va quedar quasi desert.

El comtat de Bunyol va ser repoblat amb 1611 amb 81 nous pobladors procedents de Mallorca. A Bunyol 33; i 16 en cada u dels pobles d'Iàtova, Macastre i Alborache. Les repoblacions posteriors serien d'aragonesos, per això tota La Foia parla castellà.



Por cierto, el término País Valencià tambien se usó durante la II República.

Personalment m'és igual que se li diga València (i la Ciutat de València) o País Valencià, però mai ni Reino ni Comunidad.

Per una altra banda, dius que el terme País es un terme geogràfic que mai es pot utilitzar per a tot el territori valencià... aleshores, per que a les universitats et pots trobar "Flora del País Valencià", "Fauna del País Valencià", "Geografia del PV"?.... es que els universitaris estan equivocats i tu no? O.o


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#24 08-07-2009 14:01:35

PALAMOS
Membre

Re: Me presente.

jaja...buñuelo escolta una cosa. Si ets nascut dins el país valencià això t'otorga una nacionalitat doble, valenciana i espanyola, ara bé....si menysprees la llengua originària del país valencià, el valencià, et remets a un sentiment molt posterior del PV; la seva assimilació per espanya i la seva llengua, el castellà.
ja que et remets a l'història, el PV ha estat republicà, si més no valència va ser l'última ciutat que va caure en mans dels genocides franquistes.
I si et sets valencià et recordo que no n'hi ha prou amb menjar paelleta del mercadona i dir vixca valència el dia 9, es tracta d'estimar i USAR el valencià, tresor i fet diferencial de la teva "rechió"
tots sabem fer discursets bonics...però si no te'n recordes d'on vens perds tota credibilitat.


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#25 08-07-2009 14:49:03

Re: Me presente.

No crec que Buñolero s'identifique en el regionalisme blavero... curios, mirant l'historial polític que te el seu poble.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#26 08-07-2009 15:52:08

Buñolero
Membre

Re: Me presente.

Me parece respetable la opción de parte de la comunidad científica, pero no es un dogma y creo que he expuesto cuanto menos argumentos razonables para matizar la idoneidad del término así como muchas paradojas sobre los que usan Principado para referirse a Cataluña (título históricamente inexistente) y en cambio escamotean el término Reino para Valencia, que incluso a efectos de la realeza sigue existiendo.

El tema de la repoblación nuevamente muestra una contradicción y una gran dificultad para construir un discurso coherente. ¿Por qué se absolutiza la repoblación aragonesa (me refiero a la de la Corona de Aragón)? ¿Qué hacemos con Alicante que la reconquistó un Rey castellano? ¿Es que el Reino de Valencia era una mera tierra de promisión y antes allí no habia nadie? ¿Por qué el castellano tiene que ser menos lengua propia de la actual Comunidad que el valenciano? Si al fin y al cabo el llamado valenciano no es más que catalán ¿como entonces decir que es la lengua propia de los valencianos, si nació fuera de las fronteras valencianas?

Desconnectat

 

#27 08-07-2009 20:12:21

Webmestre
Administrador

Re: Me presente.

Buñolero escrigué:

Si al fin y al cabo el llamado valenciano no es más que catalán ¿como entonces decir que es la lengua propia de los valencianos, si nació fuera de las fronteras valencianas?

Per la mateixa raó, més estranya encara és la llengua castellana, que va nàixer més lluny encara.

Per cert, mira el que diu la pàgina d'inici de la web:

aquest projecte és un projecte estrictament valencià, i que no ha rebut cap subvenció de cap entitat. És un projecte, doncs, fet per valencians, que estimen la seua terra i que no odien cap altra

No sé per què alguns teniu eixa obsessió de parlar sempre de "català" i "Catalunya". Al final sembla que els "catalanistes" sou vosaltres!

Desconnectat

 

#28 08-07-2009 20:44:01

grau_gandia
Membre

Re: Me presente.

O siga que com Catalunya es "principat" València té que ser "regne". Bona feina buñolero! Arribarem lluny així. xD

Última edició per grau_gandia (08-07-2009 20:44:31)


__________

No "mos" fareu escriure mal  ll*ll

Desconnectat

 

#29 08-07-2009 22:20:48

Buñolero
Membre

Re: Me presente.

Nacer nacieron todas las lenguas neolatinas en la región del Lacio. Respecto el castellano que nació entre Álava y La Rioja pues nos queda un poquito más cerca que el catalán que nació en la Marca Hispánica. En conclusión, tan valenciano (o si nos atenemos a criterios de proximidad entonces más) como el catalán.

grau_gandia no he hecho ninguna concatenación sólo he señalado lo extraño de arguir argumentos peregrinos como decir que no se quiere ser súbdito de nadie para rechazar el título de Reino... ¡mientras que para Cataluña se mantiene el de Principado! Y he impugnado la otra mentira de que hoy no hay Rey de Valencia. Es un oficial y que existe (no así el de Principe de Cataluña que defienden los partidarios de la tesis de los PP.CC.) y que como desde siglos antes de los decretos de nueva planta ostenta el Rey de España.

Desconnectat

 

#30 08-07-2009 23:45:37

Webmestre
Administrador

Re: Me presente.

A veure Bunyoler, me sembla que no saps calcular bé les distàncies: Tortosa està molt més a prop que Burgos.

I en qualsevol cas, t'agrade o no, València la conqueriren i repoblaren els pobles catalanoaragonesos. Com ja t'hem demostrat, abans de l'expulsió dels moriscos, a la teua comarca es parlava valencià (català).

Després, l'argument del Regne i el Principat me sembla totalment infantil i ridícul.

Desconnectat

 

#31 09-07-2009 09:29:20

Re: Me presente.

Buñolero, qui diu que el castellà o l'aragonès (actualment extint a les terres valencianes gràcies al nacionalisme lingüistic que patim) son menys llengues valencianes que el català?
Tots els valencians que vulguen ser-ho ho son, no es fan distincions de llengua, la nostra pàtria es la dels valencians... es més, crec que a algunes comarques castellanoparlants ja es fa independentisme en castellà, no?

El terme País Valencià no es cap dogma, d'on traus això? Nosaltres li diguem País Valencià per que ens resulta més digne que dir-li regne (de quin rei?), región o comunidad.

Respecte al terme Principat de Catalunya:

El Principat de Catalunya, i per antonomàsia el Principat, és un terme jurídic (en llatí principatus) que aparegué al segle XIV per indicar el territori sota jurisdicció de les Corts Catalanes.(...)Sovint s'ha utilitzat el títol nobiliari de Príncep per l'hereu de la corona(...)El Principat de Catalunya no es tracta d'un títol nobiliari sinó d'una denominació jurídica equivalent a domini o sobirania.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#32 09-07-2009 16:12:42

Buñolero
Membre

Re: Me presente.

¿Podrías aportar la fuente, gandia? Es una explicación que me resulta desconocida. Y aunque un poco extraña podría ser válida. Pero hay que tener en cuenta que la soberania por excelencia sería la Real (seria la suprema potestas superiorem non recognoscem) mientras que el Principado o Ducado serían territorios infrasoberanos. Así que si Principado significa soberanía entonces Reino aún con más razón.

Desconnectat

 

#33 09-07-2009 21:34:24

Re: Me presente.

Font:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Principat_de_Catalunya

wink

En castellano:

El Principado de Cataluña (en catalán, Principat de Catalunya) es el nombre histórico y tradicional de Cataluña. Es un término jurídico (en latín principatus) que apareció en el siglo XIV para nombrar al territorio bajo jurisdicción de las Cortes Catalanas,[1] el soberano del cual (en latín, princeps) era el rey de la Corona de Aragón, sin ser formalmente un reino. (...) No se debe confundir, por tanto, el Principado de Cataluña con un título nobiliario.

y como imagen, por si decias que no tiene ningun rigor histórico:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/cf/Usatges.png/371px-Usatges.png



Además, te daré una gran cita de Sant Vicent Ferrer:

Vosaltres de la Serrania qui estats enmig de Castella e de Catalunya, e per ço prenets algun vocable castellà e altre català. La nostra vida és el mig: dessús és la glòria e dejús infern.

Te podria dar más citas, pero es que petaria el foro.

Que nos dice esto?? o que nos hace suponer?? Pues que Catalunya, en aquela época, era todo lo que actualmente es Catalunya, València i Balears. Que pasó con el nombre?? Que en la segunda república i en años anteriores, políticos i burgueses del Principat de Catalunya escogieron este nombre para denominar su territorio, un nombre que era de todos i que lo privatizaron (como la bandera).


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#34 10-07-2009 01:12:48

Buñolero
Membre

Re: Me presente.

No hace falta que escribas en castellano si no quieres, confieso que me agrada leer y escuchar el valenciano (y es que en mi pueblo el Bloc saca dos votos en las europeas, pero la gente se emociona con L´Alqueria Blanca. Somos así).

La imagen no habla de Cataluña como Principado. Y el texto pues lo dicho anteriormente, me parece un poco forzado. Y si Principado significa soberanía, pues Reino aún mucho más.

No veo claro que Cataluña significase todos esos territorios. Veo más histórica la denominación Reino para Valencia. Por cierto si Cataluña privatizó para si algo fue la bandera que el Papa concedió a Aragón, creo que más propia de Cataluña podría ser la bandera de la Cruz de Sant Jordi, que tampoco no es del todo ajena a los valencianos.

Desconnectat

 

#35 10-07-2009 09:32:21

Re: Me presente.

No hace falta que escribas en castellano si no quieres

Nunca hago nada que no quiera xD.

No veo claro que Cataluña significase todos esos territorios. Veo más histórica la denominación Reino para Valencia. Por cierto si Cataluña privatizó para si algo fue la bandera que el Papa concedió a Aragón.

Quan Sant Vicent Ferrer diu "La Serrania", es referix a una zona castellanoparlant del PV, despres diu "Vosaltres que esteu entre Castella i Catalunya", per això ens fa suposar que Catalunya era un terme culte que es referia a tots els territoris de parla catalana. En esta web pots trobar moltes altres cites d'altres personatges on demostra el que t'estic dient.

creo que más propia de Cataluña podría ser la bandera de la Cruz de Sant Jordi, que tampoco no es del todo ajena a los valencianos

Tampoc es aliena als aragonesos. Tots quatre països compartim una infinitat de simbols, una bona part de la cultura, i també llengua.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#36 16-07-2009 00:02:20

Bussot
Membre

Re: Me presente.

Si claro y el reino de Nápoles o el de Sicilia tenian rango superior al de Catalunya, ,si Aragón fue un reino fue `precisamente a que era un territorio donde había 4 cabras (con perdon para los aragoneses) y algún que otro habitante donde cualquiera se podia proclamabar rey y convertir un territorio en un reino, eso demuestra que importaba un bledo esa tierra a la monarquía carolingia cosa que no pasó con Catalunya. Este hecho lo unico que demuestra es que Barcelona y Catalunya por extensión siempre ha sido la potencia hegemonica  militarmente, poblacionalmente y culturalmente, la prueba es que el aragonés desapareció como la espuma y el catalán ahi sigue.

Última edició per Bussot (16-07-2009 00:03:18)

Desconnectat

 

#37 16-07-2009 00:18:59

Bussot
Membre

Re: Me presente.

En cuanto a lo de  principado de Cataunya voy a ponerte unos cuantos textos para  demostrarte las falacias que se difunden por internet y que se las tragan todos los borregos como tú. Saca tus propias conclusiones

http://www.lluisvives.com/servlet/SirveObras/12937842008076071865624/portada.jpg http://www.lluisvives.com/servlet/SirveObras/06922741089536262977857/portada.jpg

Desconnectat

 

#38 16-07-2009 16:47:33

Re: Me presente.

Es pot parlar sense insultar, per favor, Buñolero en cap moment ha insultat ni ha faltat el respecte a ningú.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#39 16-07-2009 19:38:23

almogaver
Membre

Re: Me presente.

Com bé ha dit el company Gandia, no cal ofendre ningú, car Buñolero no ho ha fet en cap moment, per un altre costat quan es referim a regne d'Aragó el què cal tenir ben clar és què ens referim o es refereix la història a aquell regne en particular, tal com si parlarem del regne de València, de Mallorca o del Principat, en cap moment cal confondre'l amb la Corona d'Aragó, per un altre costat cosa totalment diferent.
Buñolero, per un altre costat i malpensant en titolacions actuals alienes a la nostra cultura, Catalunya naix com a Comtat de Barcelona, el mot "Comtat", en la cultura Catalana és l'equivalent al de Regne, per tant, també seria un Regne en la nostra pròpia salsa, i per a que veges com són les coses, SI EXISTEIX EL TITOL DE COMTE DE BARCELONA, per malament que sone, mentre que NO EXISTEIX EL DE REI DE VALENCIA, com en cap moment existeix el Reino de españa, per molt de rei que es vullga posar com a tal, mai va neixer tal regne, encara que si la unió de les corones Castellano-Aragoneses, mai un reino de ..., com a conseqüència de tot això, la denominació de País és l'actualització d'aquell que fou "Regne", avuí "País", per un altre costat no es un retocés de 800 anys el voler recuperar allò que és nostre pura i simplement, i sense  porqueria aldamunt, són la més alta distinció com a poble i la més gran dignitat, El senyal del Rei, LA REIAL SENYERA, que casualment és com la del teu poble, ves per on.

Desconnectat

 

#40 17-07-2009 19:39:18

DK-PV
Membre

Re: Me presente.

Si ens posem aixina el poble Basc o els Inuit, els Lapons, no son res, perque no han tingut mai un estat sobira i l´unic que han sigut despres de esser una agrupacio de tribus disperses es ser subdits d´un altre estat conqueridor.
A vore si pensem, no podem aplicar el mateix criteri a totes les nacions del mon, enlloc del mon han ocorregut els mateixos fets i casos pareguts han produit resultats diferents. Es com donar a un malalt un pindola d´un altre, tenin aquest un altra malaltia. S´ha d´estudiar la cultura, la llengua, la historia... que un poble no haja tingut mai un estat sobira no vol dir que no siguen una nacio o que un poble haja tingut un titol nobiliari inferior no vol dir que siguen menys que altres, la historia evoluciona cada segon.
El Pais Valencià i el Principat han tingut fets historics diferents i altres que ha afectat a tots dos amb diferents resultat, per la qual cosa tenen caracteristiques diferents. Pero he de dir que tenen fets que uneixen tots dos com la llengua (cosa que tu replicaras i acabarem tenim una discusio filologica) i certs fets culturals i historics que tambe son compartits, per això està el que jo podriem anomenar el supra congromerat de Pais Valencià, Principat, les Illes, Andorra, la franja de ponent.. que culturalment i llinguisticament s´anomena Paissos Catalans.
Que els Paissos Catalans son una naciò de per si o es un conglomerat cultural de pobles/nació amb la mateixa llengua aixo ja un tema del que si es pot discutir ja que tots no tenim la mateixa idea o pensament, pero el que no es pot negar es que no necessitem cap traductor per parlar entre nosaltres i almenys llinguisticament els Paissos Catalans o Paissos de Parla Catala/Valencia/Balear si existeixen.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.