#1 07-06-2009 19:23:56

DK-PV
Membre

Article de publico que tracta del conflicte de les llengues

En el diari publico ni ha un article que tracta de les llengues no oficials.

http://www.publico.es/espana/230608/pso … os/lenguas



El que sorpren es el que cita del Pais Valencià:

------------------------------

"PAÍS VALENCIANO"

"La discreta desaparición"

"Los datos son elocuentes: entre 1985 y 1995 el número de valencianos que hablaban catalán creció algo. Desde 1995 cuando el PP llega al gobierno hasta 2005 hubo apagón estadístico. Los datos de 2005 (de la Acadèmia Valenciana de la Llengua, un órgano institucional para "despolitizar" el asunto) detectan un grave descenso de 10 puntos. La situación es peor que en 1985.

Antoni Ferrando, vicepresidente de la AVL y catedrático de la UV, tilda al PP de "agresivo con el valenciano" y constata que el PSOE apoyó su normalización pero que en los 90 ya mostró un "desinterés" que no ha corregido en un baldío intento de "captar nuevos votantes". La entidades en pro del valenciano, el catalán que se habla en el País Valenciano, denuncian secesionismo lingüístico y nulo apoyo. El Gobierno Camps no tiene un responsable de política lingüística. Lo considera innecesario."

...........................

I el que sorpren més es l´enquesta:
Entenen el valencia 74.6%
Parlen Valencià 53%


Malgrat que el Pais Valencià te una zona castellanoparlant almenys deuria entendrelo un porcentatge molt superior a causa dels mitjans de comunicació i la mijora dels mitjans de transport. I tot aixo es com diu lárticle a causas del PP i dels sues membres/amics "blaverets", que fan de tot menys una politica de promoció o almenys de defensa del valencia. La seua politica es d´oblit afavorin el castellano en la recerca de "eliminación de las lenguas que manchan la unidad de España" i tot de la ma dels blaveros amb la seua "persecucion de todo rasgo catalan de valencia que manche nuestra gloriosa region Española".

Almenys hem vist que 200.000 xiquets han anat a les trobades de les Escoles Valencianes que voran com la seua llengua es maltractada. A vora si la proxima generacio deixa de votar al PP i pagar els tratges de Camps; o potser com Camps vol ser president del Estat Espanyol, aquest acabara foten a tots els pobles de la peninsula i furtara tots els diners de l´estat (esperem que no).

Desconnectat

 

#2 07-06-2009 20:59:11

golet
Membre

Re: Article de publico que tracta del conflicte de les llengues

Sí, ha estat bé l'article! Tot i que podrien dir País Valencià (País Valenciano sona un poc...) a l'igual com fan amb Catalunya o amb les Illes Balears, està molt bé que un tema així es tracte en diaris de tirada estatal i tothom puga assabentar-se una mica de com està el percal per ací.

Desconnectat

 

#3 09-06-2009 00:09:14

Re: Article de publico que tracta del conflicte de les llengues

Com diuen alguns, "No mos fareu castellans!!"


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#4 09-06-2009 18:53:21

almogaver
Membre

Re: Article de publico que tracta del conflicte de les llengues

Si, però hem de tenir en compte la poca difussió a la què esta sotmesa aquesta activitat, ja que la majoria de gent no s'entera de res, podrien ser moltíssims més assistent aquests actes dels què hi van, a les organitzacions corresponentsn no els hi done l'aprobat, com ja he dit, per la mala difussió què tenen. LLàstima què això siga així.

Desconnectat

 

#5 10-06-2009 20:39:40

Re: Article de publico que tracta del conflicte de les llengues

M'agrada Público, és un dels meus mitjans de referència a internet (junt amb l'Avui i el Washington Post). Quan parla del País Valencià utilitza una terminologia correcta, per damunt de l'institucional, per referir-se tant a la llengua com al territori. Això ni tant sols ho fan molts mitjans del país.

Desconnectat

 

#6 10-09-2009 01:37:11

roigbarrat
Membre

Re: Article de publico que tracta del conflicte de les llengues

La veritat siga dita que és una vergonya que ací el valencià siga menyspreat i allò més dolent és que ho permetem, tal i com han dit els de "al tall" el país comença a construïr una tímida normalització en tots els aspectes, i quan comença un procés així no l'atura ningú  esperem que siga veritat i mai millor dit al govern tan vergonyós que tenim "vergonya cavallers vergonya!"

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.