• Inici
  •  » Debat general
  •  » És possible un reagrupament IPV-EUPV a l’estil d’ICV-EUiA?

#1 11-03-2009 13:20:00

Marv
Membre

És possible un reagrupament IPV-EUPV a l’estil d’ICV-EUiA?

És evident que el Compromís ha resultat un fracàs electoral i a les eleccions generals es va donar un daltabaix tan gran que ni tan sols sumant els vots d’EUPV amb els del Bloc-Iniciativa-Verds s’hauria tret un escó. Crec que no sóc l’únic a qui des de tot aquest rebombori no es trobe més que confós i li romanga la pregunta: Què ha passat?

Doncs bé, pareix clar que IPV no va a tornar a EUPV, potser no tan sols perquè no els fa molta gràcia, sinó també perquè a EUPV no els volen veure. Llavors, com a simple votant confós amb la situació em pregunte: i als valencians quin benefici ens donen aquesta situació, que més que la sana discussió política sembla ser un dur enfrontament sense trellat?

La meua humil postura, la qual porta temps romanent això, ha arribat a una conclusió per donar-li una possible solució a aquest conflicte:

- Primer de tot, que Iniciativa es distancie com cal del BNV, doncs això ha perjudicat a ambdues formacions al oferir una candidatura entre els nacionalistes liberalprogressistes i els ecosocialistes valencians. Són dos espais polítics ben diferenciats que tan sols presenten una convergència de comptades idees valencianistes. Per tant, IPV hauria d’agrupar dins seu a l’esquerra ecologista, per fer-se bandera de l’ecosocialisme valencià, a l’estil d’ICV. Per la seva part, el Bloc hauria de deixar de coquetejar amb l’ecosocialisme, ja que també li reporten una sangria de vots.

- Per altra banda, Esquerra Unida té el seu espai, amb el clar predomini del PCPV i on inclòs formacions com PCPE-PV tindrien també cabuda. És a dir, un espai format per comunistes (des de leninistes fins a eurocomunistes) valencians que segueixen la línia federalista (com a federacions del mateixos, respectivament) del PCE i IU.

- Per tant, es tracten de dos espais electorals ben diferenciats: ecosocialistes d’un costat i comunistes d’altre.

- El cas és que, com passa a Catalunya, li trobe molts beneficis a fer-ne una coalició entre tots dos. És clar que el cas d’ICV-EUiA canvia una mica amb el d’IPV-EUPV, però es pot extrapolar a la perfecció. Pense que, d’aquesta manera, cadascuna de les formacions obtindran un benefici mutu, com és el cas de Catalunya, sempre que hi haja una mica de trellat democràtic per a coordinar-se conjuntament però de manera independent, fins al punt que IPV-EUPV hi arribés a una estabilitat semblant a la d’ICV-EUiA.

No sé si aquest fòrum és el lloc més apropiat per a debatir-ne això, però donat que llambregant per ací n’he trobat prou usuaris propers a aquestes dues formacions (Iniciativa i Esquerra Unida) no m’he pogut resistir a llançar-ho. wink

Desconnectat

 

#2 11-03-2009 16:41:25

Re: És possible un reagrupament IPV-EUPV a l’estil d’ICV-EUiA?

Una coalició d'espanyols... no me mola.

Desconnectat

 

#3 11-03-2009 17:09:11

Marv
Membre

Re: És possible un reagrupament IPV-EUPV a l’estil d’ICV-EUiA?

Crec que cal recordar-ne això:

NORMATIVA DEL FÒRUM DE WWW.ANTIBLAVERS.INFO

Nota: aquesta normativa és completament provisional

1-Sentit Comú.
Cal utilitzar el sentit comú a l'hora de publicar. Per tant:
a) No es permetrà publicar indiscriminadament missatges amb el sol fi d'augmentar el número de missatges.
b) No es permetrà publicar missatges sense sentit.
c) Mantingueu els fòrums lliures d'SPAM.

Tan sols demane això, sentit comú. Si parlem de política sense trellat, sense arguments, sense cap tipus de dialèctica racional, llançant consignes, etiquetant-nos-en de primeres... no anirem gaire lluny.

Desconnectat

 

#4 11-03-2009 17:24:59

PALAMOS
Membre

Re: És possible un reagrupament IPV-EUPV a l’estil d’ICV-EUiA?

Si, hi ha etiquetatge ràpid aqui i a molts fòrums, és normal Marv, l'anonimat permet esplaiar-se i en part, que és bó, dir el que es pensa.
Recolzo la teva voluntat aglutinadora, també penso així, el que passa és que a flor de pell queden els sentiments nacionals alhora de proposar pactes, grups mixtes, etc...
És una llàstima perque el candidat natural per dur a terme aquesta "empresa" podria ser el bloc, però ja ha quedat clar que el persegueix, amb raó o sense, un estigma blaver-catalanista.


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#5 11-03-2009 17:57:51

UPV96
Membre

Re: És possible un reagrupament IPV-EUPV a l’estil d’ICV-EUiA?

Els escindits no solen tornar (almenys a curt termini) a l'organització de la qual s'han escindit ni col·laborar amb ella. EUPV-IPV és impossible ara per ara.

No crec que hi haja tants simpatitzants d'elles per aquest fòrum com tu dius. EUPV té sectors molt espanyolistes i IPV no acaba de definir-se com a nacionalista en cap cas (com ICV). Dit això i veient que Bloc i IPV no tenen res que fer junts com s'ha vist, IPV està condemnada a desaparèixer com a tal. I m'explique. Ha sortit publicat (de moment és un rumor) que IPV podria donar suport a la coalició d'Esquerra a les europees i crec que per ací aniran els tirs, ara, aquesta "col·laboració" (si finalment es produeix) no sé a que pot conduir però IPV per sí sola em sembla que no podrà viure de l'extraparlamentarietat massa temps per si sola, no hi està acostumada i no duraria massa com a tal. O busca arrimar-se a algú o acabarà difuminat-se a poc a poc.

Desconnectat

 

#6 11-03-2009 18:55:51

Re: És possible un reagrupament IPV-EUPV a l’estil d’ICV-EUiA?

és que no em fastidies... si ací la gnet és prou purista... i és un fòrum crec jo que nacionalista... que pinta EU al panorama nacionalista... jo he dit que eixa coalició no m'agradaría perqué són espanyols. Pot ser m'hja excedit en la forma de dir-ho però res més.

Avore MarV, ni escric per augmentar el nçumero de missatges (quina tonteria), ni el meu missatge deixa de tindre sentit perquè no t'agrade.
Està clar que Eu ha fet coses per la nostra llengua i cultura, però també està clar que no és la seua principal prioritat.

UPV96, tens raó, la veritat és que el Bloc i Iniciativa no tenen res a fer junts... és una coalició sense sentit.

Desconnectat

 

#7 11-03-2009 19:20:02

Marv
Membre

Re: És possible un reagrupament IPV-EUPV a l’estil d’ICV-EUiA?

Tens raó UPV96. Potser el foc encara no estiga apagat, perquè cap polític s'ha responsabilitzat de l'incendi (i dubte que ho faça) encara que molts votants tan sols estiguen encara confosos de la situació.

Justament per això pense que s'ha de tomar el exemple de la coalició catalana. Al 1998, el PCC i una nombrosa part del PSUC oposada a la seva dissolució dins d'Iniciativa (PSUCviu) van constituir Esquerra Unida i Alternativa. A les eleccions del 2003, ambdues formacions es van ajuntar, fet que va contribuir a l'èxit electoral de la coalició (augment de 3 a 9 diputats, i prop del doble de recolzament popular) i que a les del 2006 encara n'ha augmentat. El cas valencià, a banda que el context social canvia molt, és justament el contrari: són els ecosocialistes els que se'n sorteixen, quedant-se els comunistes. Potser el reagrupament siga més problemàtic que al cas català, però pense que és molt necessari pel reflotament d'EUPV i la supervivència d'IPV. Per cert, si aquestos últims es junten amb Esquerra cauran en el mateix error que van fer juntant-se amb el BNV.

Per altra banda, no conec a fons el PCPV per dir-ne que són uns espanyolistes, però no crec pas que siguen més que federalistes espanyols, que és molt diferent. Per cert, hi ha una cosa que no acabe d'entendre molt bé: si no ames la nació catalana per damunt de tot (és a dir, ets nacionalista) no pots ser antiblaver? hmm

Última edició per Marv (11-03-2009 20:25:24)

Desconnectat

 

#8 11-03-2009 19:40:37

Marv
Membre

Re: És possible un reagrupament IPV-EUPV a l’estil d’ICV-EUiA?

Gandiero, no era la meua intenció ofendre-te'n ni tinc res personal contra tu, home. No t'ho prengues a mal, per favor. Tan sols és que pots dir-ne el mateix argumentant, explicant eixa catalogació, però etiquetar de primeres (si ens estem prenent això seriosament) no és que m'agrade o em deixe d'agradar, sinó que no ho veig correcte.

Primer de tot, això de que siguen espanyols no té d'on agafar-ho: que tu i jo, vulguem o no, no hi som?

Després, crec que no hi ha cap dubte en que a prou sectors d'EUPV li'ls preocupe més altres coses que la defensa de la nostra llengua i cultura com a principal prioritat, però sense mai oblidar-la. El mateix passa a EUiA a Catalunya. A Iniciativa hauria de passar el mateix: encara que aquestos últims tinguen una major consciència nacional, no han d'oblidar que abans de tot són ecosocialistes.

Per tant, no li veig cap sentit a que es retrisca d'eixa manera a aquestes formacions... què tan sols els nacionalistes tenen el dret i deure de defensar la nostra llengua i cultura? No hauria de ser d'obligat compliment que tota formació democràtica la defensés enfront al blaverisme?

Desconnectat

 

#9 12-03-2009 21:49:54

Re: És possible un reagrupament IPV-EUPV a l’estil d’ICV-EUiA?

Si no dic que no tingues dret a defendre-la, però açò és un fòrum nacionlaista (o això crec).
i per altra part, tu i jo som espanyols, si, però tu i jo no volem ser-ho, eixa és la diferència.

Desconnectat

 

#10 12-03-2009 22:20:58

PALAMOS
Membre

Re: És possible un reagrupament IPV-EUPV a l’estil d’ICV-EUiA?

que bonic smile


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#11 12-03-2009 23:43:43

Marv
Membre

Re: És possible un reagrupament IPV-EUPV a l’estil d’ICV-EUiA?

Em sorpren això de què aquest fòrum és nacionalista... no era antiblaver i, per tant, tots (catalanistes, espanyolistes i d'arreu el món) hauriem de lluitar en contra del falsejament cultural? Si no com penses derrotar al blaverisme? Seguint eixe dit d'en Joan Fuster de "El País Valencià serà d'esquerres o no serà"? Tant de bo fos així, pero hem d'acceptar que malauradament la realitat no és aquesta.

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Debat general
  •  » És possible un reagrupament IPV-EUPV a l’estil d’ICV-EUiA?

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.