#41 06-04-2009 23:06:02

Alcalans
Membre

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

Totalment d'acord, Mikel. El pacte inclou també un partit farcit de corruptes i situat a la dreta de Mallorca. Pa cagar-se i no torcar-se.

Desconnectat

 

#42 06-04-2009 23:14:06

-àlex-
Membre

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

Ixa amistat creixent entre Bloc i PNV no m´agrada gens. On queda la ideologia d´esquerres? quin projeste es aquest.


-ÀLEX13-    Rita bollera , que ja som de 1ª!!!  Campsnal9= xotos  PVSÍ

Desconnectat

 

#43 06-04-2009 23:27:51

Mikel
Membre

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

A vore si els BES s'encarrega de fer fora al moniato de Morera.....

Una cosa es acceptar la blavera per no tancar-se a la societat valenciana, un altra es fer-se una comunidad de levante feliz en una espnya grande y libre y damunt de dretes...

Jo vull un partit tipus BNG, no CIU...


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/62/Senyera_valenciana_preauton%C3%B2mica.svg/200px-Senyera_valenciana_preauton%C3%B2mica.svg.png

Desconnectat

 

#44 07-04-2009 14:44:09

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

EL tema de que el bloc no vaja amb l'altra coalició nacionalista´ve d'ERPV que el va vetar de l'ALE. I a més, el Bloc ja anava amb amb CiU i PNV a les anteriors, osiga que no és cap noticia.
Espere que Morera no parle de Comunitat...això seria molt trist ( jo no l'he sentit però em fiaré del que digue altres companys)

Desconnectat

 

#45 07-04-2009 14:53:11

PALAMOS
Membre

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

Sí Gandiero, si ho ha dit, als diaris va sortir. I jo no en sòc un detractor de "l'obertura" ideològica del bloc, ara bé: Amb la denominació de Comunitat de veïns, crec que ha fet aigua! De totes maneres, una aposta decidida és, i en qualsevol cas servirà per posar cada vessant del Bloc a on li pertoqui. És la reflexió obligada que es faria un antic votant del Bloc, que desconectat de la política ,llegís que ara s'abraça la coronada i el terme Comunitat valenciana..
Noi qué vols fer-hi...així és.

Última edició per PALAMOS (07-04-2009 14:54:26)


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#46 07-04-2009 15:49:12

Mikel
Membre

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

@Gandiero_Casalero

Si però abans tambe hi estaven el BNG i psm....

Última edició per Mikel (07-04-2009 15:49:33)


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/62/Senyera_valenciana_preauton%C3%B2mica.svg/200px-Senyera_valenciana_preauton%C3%B2mica.svg.png

Desconnectat

 

#47 07-04-2009 18:18:22

Alcalans
Membre

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

El Bloc no va amb BNG, Aralar, ERC, PSM, etc. perquè no vol. És així de trist. Però bé, continuarem treballant.

Desconnectat

 

#48 07-04-2009 19:38:40

UPV96
Membre

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

Efectivament el Bloc no va amb Esquerra, Aralar i BNG perquè no vol. I no està a l'ALE perquè no vol.

La prova és que el PSM no volia (i no estava a l'ALE ni anava amb Esquerra) i ara sí vol. I el PSM ara està a l'ALE i ara va amb Esquerra, Aralar i BNG.

És així de trist. Cadascú és lliure de fer el que vulga, però assumir les conseqüències ja és més difícil per a alguns... és més fàcil tirar la culpa que asumir-la.

Última edició per UPV96 (07-04-2009 20:23:50)

Desconnectat

 

#49 08-04-2009 12:26:38

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

Però si ERPV va vetar al Bloc de l'ALE perquè deien que ja representaven el territori valencià... Ara çes normal que davant la negativa el Bloc no vullga anar amb ells. I a més, sabent que el referent del Bloc a Catalunya (encara que no és una clonació)  i qui li presenta totes les propostes es Convergència Democàtica de Catalunya.

Per a Palamós:

http://www.vilaweb.tv/?video=5563

Desconnectat

 

#50 08-04-2009 21:40:56

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

El bloc no va amb Aralar i ERC per que no és d'esquerres, i no per altres motius. A les Illes també existeix ERC i conviu pacíficament amb el PSM. No només conviuen sinó que es presentaren junts al parlament balear i ara també a les europees. De tota manera continue pensant que és la presència d'Aralar el que més em motiva a votar eixa coalició europea.

Desconnectat

 

#51 09-04-2009 04:40:18

Tio_Cuc
Membre

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

Però quines bestieses esteu dient, Palamós no et faces tant de perdonar jo sóc com tu, català.  Jo vaig nàixer a Alacant i et puc assegurar que si hagués nascut a Albacete no em sentiria català.

Tu saps que cada volta que me'n vaig al Rosselló i set a aquella gent parlar amb el seu català amb un accent preciós em reafirme en la meua personalitat, me veig com ells perifèric i oblidat i amb una situació sociolingüística que és calcada a la d'Alacant, només cal substituir francès per castellà et voilà!

És emocionant demanar una cervesa a Salses (allà diuen birres) i comprovar com entre nosaltres ens entenem a la perfecció, malgrat el pas del segles malgrat haver patit l'apiconadora estatal espanyola i francesa, hi ha una essència, un sentiment, una manera de ser que no hem perdut.

No pot ser que em senta més proper més identificat amb un cambrer de Salses que amb un cambrer de València que amb accent manxec em menysprea i m'humilia perquè parle català, però aquesta és la realitat.

Respecte al tema del nom que heu comentat anteriorment perquè no ens rebategem amb el nom d'Espanya i fotem als "españoles", jo crec que els fotríem, nosaltres seríem la "Republica Catalana d'Espanya" i per a d'ells el seu "Reino de España", nosaltres seríem espanyols i ells "españoles" i els crearíem un merder mental impressionant.

Tot això és una conya però digueu-me si no em manca raó.

Desconnectat

 

#52 09-04-2009 13:41:26

Marv
Membre

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

Tio_Cuc, tans sols una a dir-te: no importa el lloc del nostre neixement, importa on vivim i que ens integrem allà on anem.

Siguem d'Albacete, de Conca o de Terol, si vivim al País Valencià hauríem d'adaptar-nos-en a parlar la llengua d'ací: el català. O és que si aquests mateixos immigrants a viure a Alemanya o França no farien per apendre eixa llengua? La gent s'adapta i el parla perquè existeix una imperiosa necessitat a fer-ho. Mentre que als territoris de parla catalana no existisca eixa necessitat imperiosa, seguiran dient-ne: "Oye, ¿me puedes hablar en cristiano?"

Eixa és la mentalitat que s'ha d'aconseguir: que els immigrants ens integrem. Em pose per cas, que encara que haja nascut a la ciutat de València, tinc ascendència castellana i he mamat castellà des de petit.

Intentar diferenciar entre els que tenen eixe "sentiment nacional" i els que no no és ni molt menys el camí. Particularment, em pareix una actitut menyspreable, que pot donar peu a un segregacionisme al nivell de l'EAJ-PNV.

Amb tot, no vull dir ni molt menys acusar-te de defensar això. Tan sols que els transfons de la teua idea podria donar peu a açò. Més que res ho dic perquè pense que tothom que ho defense (que no són pocs) hauria de fer-se-ho mirar.

Desconnectat

 

#53 09-04-2009 19:12:01

Tio_Cuc
Membre

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

Marv, totalment d'acord amb tu. Què et penses que a mi m'han educat en català de ben xicotet havent nascut a Alacant, doncs no. Seria un cínic i un mentider afirmant-ho. A mi els meus iaios em parlaven en valencià i jo sempre responia en castellà perquè era l'idioma que parlava amb els meus pares. Però va arribar un bon dia que a primer de BUP em vaig sentir ofès perquè hi havia gent amb cognoms ben catalans que deien autèntiques bestieses sobre la llengua (per a d'ells era el mateix dir català o valencià, ells deien "polaco" i tan "polaco" era un de Barcelona com un de València). Jo era un quasi preadolescent i no tenia arguments ni retòrica per a contraatacar als seus insults, però només sabia que ells m'ofenien i va ser la primera vegada que vaig copsar clarament que el valencià (no recorde si la meua família en aquella època deia alacantí (alicantí) o valencià) no era només un dialecte o una espècie de codi utilitzat per la meua família sinó que era una llengua que es podia estudiar a l'escola i que la gran majoria dels meus companys de classe no estaven disposats a perdre ni una sola hora de classe estudiant-la. No entenia els seus arguments i tampoc entenia el perquè de tant d'odi a un dialecte que a mi m'havia facilitat la comprensió d'una llengua com el francès.

Bé, sobre tot això jo crec que haguera estat impensable que reflexionara si la meua família haguera vingut d'Albacete o d'Andalusia, vivint a Alacant m'hagueren dit que el valencià és un invent de València (que de fet era el que deien els professors, boicotejaven les classes i fèiem classe de qualsevol cosa menys de valencià) i jo m'ho haguera cregut o vivint a València m'hagueren dit que el valencià i el català són dues llengües diferents i també m'ho haguera cregut, però primer jo sabia que el valencià no era un invent perquè a casa es parlava i de viure a València allò de les diferències entre el català i el valencià tampoc haguera colat perquè mon tio que parla alacantí i viu a Barcelona és considerat allà català.

Tota aquesta argumentació no vol dir res sobre pureses de raça o de sang, està clar que és català qui ho vol ser i vol viure en català però deixar clares certes postures davant els nous vinguts també facilita aquesta tasca.

Desconnectat

 

#54 09-04-2009 20:14:37

PALAMOS
Membre

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

Mireu, tot i que aquest fòrum va enfocat en les el.leccions, no puc evitar referir-me altre cop al tema de la llengua. Em fa mandra reproduir tota la meva opinió sobre els nou-vinguts, que resumint, no es pot baixar la guàrdia en cap moment, ja que davant la COMODITAT d'utilitzar la llengua espanyola i la vergonya (?¿?¿mai he entés aquesta vergonya) dels propis parlants del català estem en un procès de minirotzació CONSTANT.
Aleshores permeteu-me: És ben clar, per tal que s'extengui l'ús del català, l'unica solució-cop d'efecte és l'immersió, que jo reconec, que te tints d'imposició, si si, imposició, però jo hi estic d'acord i molt!. Doncs està demostrat en la història que els pobles assimilen una parla per la seva omnipresència-imposició. És trist, humanísticament parlant, però és el garant de l'extensió de la nostra llengua.

Fàcil és que t'anomenin neo-feixista al  desplegar aquest argument, i la veritat, tant me fot! Ens fa falta estripar aquest manat de maníes absurdes que se'ns vol inculcar desde tot arreu a cada defensa que fem d'alló que és nostre.
Mà esquerra amb els nouvinguts i molta canya als inadaptats provinents de tota la geografía espanyola! 

PD: Bé jo, com suposo que molts de vosaltres, m'he menjat aquests principis molts cops per tal de portar a l'hort a noies sudamericanes, espanyoles etc... però és l'exepció que confirma la regla, juajuas

Última edició per PALAMOS (09-04-2009 20:25:23)


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#55 09-04-2009 20:40:15

Marv
Membre

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

PALAMÓS escrigué:

PD: Bé jo, com suposo que molts de vosaltres, m'he menjat aquests principis molts cops per tal de portar a l'hort a noies sudamericanes, espanyoles etc... però és l'exepció que confirma la regla, juajuas

Molt mal, tu. Li'ls has de ficar sense que es donen compte que poc a poc li'ls parles en català. Jo l'he provat i té èxit lol

Ara parlant de debò, crec que el català hauria de ser llengua única als territoris de parla catalana, però no crec que açò puga portar-se a terme de manera revolucionària. S'han d'anar donant petits canvis que afavoreixen la llengua catalana front a la castellana per a què no es mantinga l'actual diglòssia i, com a últim terme, establir un sistema de preferència lingüística segons territori. Però és clar, açò últim resta molt lluny encara, almenys al País Valencià.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.