#21 06-03-2009 20:15:57

UPV96
Membre

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

Gandiero_Casalero supose que quan dius "T'oblides que la gran massa del Bloc és d'esquerres i catalanista... ", la qual cosa jo ni he dit ni he deixat de dir, no ho diràs per tu, doncs amb afirmacions com "no crec que catalans i valencians siguem la mateixa nació" no puc traure la conclusió de si ets de dreta o d'esquerra però si de què de catalanista no ho ets gens. Els catalanistes són els valencians que es senten dels Països Catalans, reconeixer la unitat de la llengua com fa el Bloc no és ser catalanista. O es què els votants del PSOE són catalanistes pel fet de que reconeixen la unitat de la llengua? Sóc conscient que al Bloc encara n'hi han bastants catalanistes però a hores d'ara ja no sé si són la majoria. El que està clar és que per exemple en un altre fòrum molt proper al Bloc (valencianisme.com) se'n veuen poquets i acaben eixint escaldats del fòrum.

"Dius que a la gent cal anar conscienciant-la, i no pots anar i dir-li: SOM CATALANS" i tens raó, però això no ho fa ni ERPV ni endavant ni maulets. Però el que no pots fer és dir-li a la gent: NO SOM CATALANS i això si que ho fan molts del Bloc una i una altra vegada. És la diferència entre no afirmar explícitament una cosa i negar-la.

Respecte a les enquestes del CIS, en aquesta mateixa que tu cites (que tu obvies, no sé si intencionadament!) et sorprendrà però a la número 5 es fa referència a quin marc supraautonòmic es veu l'enquestat més identificat: Estat espanyol, Unió Europea, Països Hispanoamericans, Països de Llengua Catalana... aquesta darrera no era la majoritària però sorprendentment al voltant d'un 20% s'identificava molt o bastant amb els Països de Llengua Catalana.

Ací ho podeu consultar i comprovar que és la mateixa enquesta i que per cert no hi ha cap pregunta d'allò del "més VALENCIÀ que espanyol" sinó "més de la teua comunitat autònoma que espanyol" (pregunta 9) que no és exactament el mateix (està únicament implícit), però "Territoris de llengua CATALANA) si ho diu explicitament:

http://www.cis.es/cis/opencms/-Archivos … 66702.html

Última edició per UPV96 (06-03-2009 20:47:30)

Desconnectat

 

#22 06-03-2009 21:19:24

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

Raimon Bono, avore, em dona la impressió de que en cada missatge vens a dir una cosa diferent. Prime rdius que ens hem d'assegurar els nostres, els "catalanistes" que son menys del 1'8 %. Ara dius que cal captar al 15% dels votants del Psoe, que son valencianistes/catalanistes.
Això són dos coses ben diferents, i segons vullgues una cosa o altra cal actuar de forma ben diferent. Si vols el vot fidel, radicalitzat, si vols un vot més gran, cal moderar un poc i afegir sensibilitats.

Per altra part, el sóc català perquè sóc d'Algemesí mai l'entendre.

Desconnectat

 

#23 06-03-2009 21:50:27

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

No parle d'un 15% de votants del PSOE, sinó d'un 15% de votants al PV que podrien votar un partit moderadament catalanista i d'esquerres al PV (i em remetesc als diferents estudis sobre el tema). Una altra cosa és organitzar una opció creible, i no dinamitar el que podria haver estat l'embrió d'aqueix espai electoral, com han fet el BLOC i els seus amiguets d'IPV (per cer, a veure qui els vol com a companyia a les europees).
Si no entens el fet que sóc català perque sóc d'Algemesí, jo no et puc ajudar. Però el que està clar és que si en compte de ser d'Algemesí fora de Càdis, mai m'hauria plantejat si sóc valencià o català, o totes dues coses. Per a mi la catalanitat és un component essencial de la valencianitat, i n'estic orgullós. O no estan els espanyols orgullosos de la seva "hispanitat"? Doncs igual que ells parlen dels països hispanoamericans units per una llengua comuna, jo parle dels Països Catalans.

Desconnectat

 

#24 06-03-2009 22:35:32

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

A UPV96:

-Primer de tot, jo no he dit que siga del Bloc.

-"Els catalanistes són els valencians que es senten dels Països Catalans", eixa definició no és correcta, ni els catalanistes han de ser valencians, ni per sentir-me dels PPCC soc catalanista.

-"Però el que no pots fer és dir-li a la gent: NO SOM CATALANS" ,  com  que no?? jo ho faig.

- "(que tu obvies, no sé si intencionadament)", jo no ho he tret d ela mateixa web que tu, jo vaig posar a google "sentimiento valenciano CIS" i la primera web que em va apareixer vaig entrar i aparegué allò que he possat. Per això no obvie res, simplement interperete la informació d ela que dispose. No vaig a manipular la informació per tal que em siga favorable, estic raonant per a arribar a conclusions, no tracte de guanyar una batalla.

A Raimon Bono:

-" No parle d'un 15% de votants del PSOE, sinó d'un 15% de votants al PV que podrien votar un partit moderadament catalanista i d'esquerres al PV (i em remetesc als diferents estudis sobre el tema). "

Sí que ho has dit!! Cita: "podríem començar per fer un projecte polític votable pel 15% de valencianistes/catalanistes que encara voten el PSOE"

Però bé se que vols dir, la questió és que eixe 16% (crec que és 16 i no 15% no estic 100% segur però em sona) és una estratègia que possiblemnt seria bona, però esque tu mateix parles a altre post de només centrar-nos en els nostres, que son un 1'8 %.

- " no entens el fet que sóc català perque sóc d'Algemesí, jo no et puc ajudar" per molt que m'ajudes no crec que arrbara a entendre-ho, ´si per parlar la mateixa llengua ja hem de ser catalans "cagate lorito".



Seguisc pensant, que encara que eixes siguen les nostres diferències, a la pràctica, la nostra forma d'actuar és la mateixa, i per ara, els nacionalistes valencians i catalans reclamem el mateix: més respecte i ús per al valencià, menys depredació del territori, millor finançament i totes aquestes coses que deurien fer que tots anàrem en el mateix vaixell.

Última edició per Gandiero_Casalero (06-03-2009 22:42:22)

Desconnectat

 

#25 06-03-2009 23:28:40

UPV96
Membre

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

Gandiero_Casalero, li pegues voltes a tot i dius coses que jo no dic:

-On dic jo que tu ets del Bloc per a que tu tingues la necessitat de negar-ho? Dic que tu no ets catalanista, i punt.

-Repetisc: Ara i ací, al PAÍS VALENCIÀ "Els catalanistes són els valencians que es senten dels Països Catalans" NACIONALMENT. De nació catalana, és a dir que es senten catalans en major o menor mesura. I no n'hi ha més volta de fulla.

-Repetir una i una altra vegada NO SOM CATALANS únicament demostra el que ja he dit. Tu no ets catalanista, i obviament seria il·lús com tu pretens que estiguerem en el mateix vaixell puix tu negues la catalanitat dels valencians i altres l'afirmem. El vaixell ha de portar un rumb i no pot anar a la deriva. Així de fàcil. De fet, si tu dius que no ets del Bloc, no sé de quin vaixell estàs parlant.

No sé perquè et costa entendre tant això de la catalanitat dels valencians. Em considere català perque sóc nacionalista, valencià i catalanista, com a Navarra un puga ser nacionalista, navarrés i basquista i és considere basc. No veig cap problema d'enteniment ni per a un valencià ni per a un navarrés que no tinga cap prejudici establert. I dic entendre... independentment que estiga d'acord o no.

Última edició per UPV96 (06-03-2009 23:48:39)

Desconnectat

 

#26 07-03-2009 00:41:47

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

I si tornem a parlar de eleccions europees? Que us sembla una coalició ERC, Iniciativa-Verds, PSM, Eivissa pel Canvi, i els partits valencians que vulguen (EUPV, Bloc, IPV)?

Desconnectat

 

#27 08-03-2009 21:54:35

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

UPV96, primer de tot llegix els teus propis missatges, perquè després pasen aquestes coses, i si no, és que t'equivoques amb les expressions. Tu dius:

-"Gandiero_Casalero, li pegues voltes a tot i dius coses que jo no dic:

On dic jo que tu ets del Bloc per a que tu tingues la necessitat de negar-ho? Dic que tu no ets catalanista, i punt."

I 4 missatges més amunt poses:

"Gandiero_Casalero supose que quan dius "T'oblides que la gran massa del Bloc és d'esquerres i catalanista... ", la qual cosa jo ni he dit ni he deixat de dir, no ho diràs per tu, doncs amb afirmacions com "no crec que catalans i valencians siguem la mateixa nació."

Donant-ho per suposat.

I per altra part, és que la gent no van dient per ahí: NO SOM CATALANS, el que passa és que si et pregunten: ets català?? un valencià diu: no, soc valencià. Tan difícil és de comprendre?

Doncs jo parle d'un vaixell on es poden defendre coses com l'ús de la nostra llengua, demanar majors competències i autogestió, promoció de la cultura, acabar amb la corrupció i la manipulació... No parle de vaixell referint-me a cap partit en concret, però es que aconseguríem molt més junts que així com estem. es que creus que en 4 dies anem a fer els PPCC?? Primer caldrà ser estat federal, després autodeterminació, seguidament que la gent vuulga votar a favor i tal i tal... no veus que ni tu ni jo viurem això ( i mira que desconec la teua edat)...

Desconnectat

 

#28 08-03-2009 21:56:09

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

Home raimon, el tema de les europees pareix prou clar per a tots menys per a Iniciativa PV. A no ser que hi haja una sorpresa importat per altres territoris.

Desconnectat

 

#29 09-03-2009 18:49:22

UPV96
Membre

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

Gandiero_Casalero, cadascú és pres de les seues paraules i amb comentaris tan agressius com "Li tens un odi al Bloc que no te'l tragues" obviament es pot pensar que si no ets del Bloc almenys ets simpatitzat o votant. En cap moment he afirmat que sigues militant però la teua simpatia es veu clara. Simplement això. Cadascú pot entendre el que vulga o llegir entre línies (donant per suposat o no), he dit el que he dit i punt, no faré un drama tampoc de les expressions que faig i com les pots interpretar. Deixem-ho córrer... Però si et quedes més tranquil et diré que jo no sóc d'ERPV, ara, jo no t'amage certa simpatia... i no passa res.

Pel mateix motiu que tu dius tampoc jo vaig dient per ahí que sóc català, però a la pregunta de si sóc català, si estic a l'Estat espanyol la meua resposta és (i d'alguns valencians): sóc Valencià. Però no diré: No, sóc valencià. Si aquesta pregunta per contra me la fan a Anglaterra o Alemanya que dificilment sabrà que existeixen els valencians diré: Sí, sóc català. I és que precissament si et fan aquesta pregunta és perquè et senten parlar català, donen per fet que ho ets i t'ho pregunten. O ho faran només en vore't la cara? Tenen algun tret a la cara "els catalans" que "els" identifique com a tals? No sóc català de Catalunya, sóc català del País Valencià, per tant no sóc "catalunyés" sóc valencià. Que et dirà un alacantí en preguntar-li si és valencià? Valencià d'on... del cap i casal o del País?

Respecte al vaixell podem anar junts a molts llocs, tots els que tu dius i altres si els comparteixen: defensa dels drets dels treballadors, repartiment de la riquesa, nacionalització d'alguns sectors... però tret d'això uns portarem un camí i altres un altre. Jo faig les coses perquè me les crec no perquè es puguen fer més rapidament o més lentament. Les coses es fan ben fetes o no es fan i les coses que es fan massa apresa s'acaben fent malament.

Última edició per UPV96 (09-03-2009 18:55:40)

Desconnectat

 

#30 09-03-2009 19:00:45

UPV96
Membre

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

Raimon, caldrà que passe algun temps més perquè es vagen perfilant les coalicions. Estic d'acord en que IPV ho te més magre que ningú per trobar company de viatge.

Respecte a coalicions on estiga EUPV no són del meu gust, és una organització fossilitzada, que sempre es queda a mig camí en termes nacionals i que la conciència espanyolista en algún sector em continua fent fredat.

Última edició per UPV96 (09-03-2009 19:01:43)

Desconnectat

 

#31 09-03-2009 23:40:03

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

Home, UPV96 està clar que simpatitze amb el Bloc però no cal dona reixes dades per ací per a poder dialogar, i que els blavers puguen saber el mínim possible.

Per altra part, una persona si li veuen parlar català pot dir perfectament, soc valencià i no et preocupes que tot el món sap més o menys per on para el País Valencià.

Jo amb espanyols pactaria el menys possible, EU no la contemplaria amb nacionalistes. Encara que el Compromís ahí ha estat... i després del Compromís encara menys.

Desconnectat

 

#32 11-03-2009 18:26:30

UPV96
Membre

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

Sembla que les conversacions d'Esquerra amb Aralar estan arribant a bon terme per a una coalició electoral. Així eixia publicat fa dos dies a un diari madrileny on, i ací està la sorpresa, IPV podria també donar suport a la candidatura. De moment són contactes però potser no seria massa desgavellat que acabarà sent així...

Desconnectat

 

#33 17-03-2009 20:00:47

UPV96
Membre

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

Iniciativa-PV ha tret una nota de premsa sobre les eleccions europees on afirma que donarà suport a l'eurodiputat d'ICV des de la mateixa candidatura o des de fóra d'ella de cara a les eleccions europees pròximes.

Això vol dir:

Definitivament IPV no anirà amb el Bloc (doncs ICV no anirà mai amb una candidatura amb CiU).

Segurament IPV donarà suport des de fora a la candidatura d'IU-ICV (com a les eleccions europees del 2004) doncs IU no permetrà mai que IPV s'integre a la candidatura a no ser que la presió d'ICV siga determinant.

L'opció d'una candidatura conjunta Esquerra-ICV, que sembla poc probable, seria per tant l'únic cas on IPV podria integrar-se en una candidatura i demanar el vot formant-ne part, però això cada vegada sembla una posibilitat més remota.

Siga com siga, com ja s'ha comentat, IPV té la cosa molt magra per buscar-se aliats més o menys estables. Ara i en el futur.

Última edició per UPV96 (17-03-2009 20:05:33)

Desconnectat

 

#34 17-03-2009 20:46:43

PALAMOS
Membre

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

Puc donar fe havent viscut a Oxford 4 mesos i haver parlat amb bastanta gent per tal de donar veus de la nostra nació ( que cadascú se senti aludit amb el que li toqui) que la "Nació valenciana" a l'extranger europeu, és un concepte absolutament desconegut, i no exposo això en to de burla ni per menysprear. És per mostrar ,com diu UPV96, la poca conveniència de desarticular encara més els PPCC.
inclùs a ulls d'Espanyols amb els que he pogut dialogar més o menys amistosament sobre el tema, sovint han afirmat:" ¿Nación valenciana? ¿Ahora más aun?, eramos pocos i parió la abuela" (En el prolífic llenguatge que s'expressen ells).


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#35 18-03-2009 18:13:22

DK-PV
Membre

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

Una pregunta: Si els eurodiputat s´atorgen segons el porcentage total de vots de l´estat o segons cada regio de l´estat ("provincies" per a entendres) ni ha un numero de eurodiputats i segons el percentatges de vots va uno o l´altre?
Aixó es impotant perque si votem a un partit minoritari amb poques possiblititats, aixo semblaria moltes vegades tirar el vot.

Desconnectat

 

#36 18-03-2009 20:29:14

PALAMOS
Membre

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

Ja DK-PV, però tant en les europees com les provincials, municiplas, etc..tu pots optar entre tirar el teu vot legítim i vertader en favor d'un partit que no va del tot amb tú, però per UTILITAT et convé votar, o bé "tirar" el vot per votar qui de debó creus que representa els teus desitjos polítics. És una opció personal. Jo salvat comptadíssimes exepcions, crec que és més lògica la segona opció.


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#37 31-03-2009 20:40:43

UPV96
Membre

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

Aralar i Esquerra es presentaran juntes a les eleccions europees. Aquesta és la declaració conjunta que han fet pública avui:

"Esquerra i Aralar som dues forces polítiques que tenim molt en comú en el pla ideològic. Ambdues defensem la necessitat que Euskal Herria i els Països Catalans puguin exercir democràticament el dret a decidir el seu futur sense cap imposició per part dels estats espanyol i francès. A més de mantenir la necessitat que el poble basc i el català disposin d'estructures d'estat en el marc de la Unió Europea, ambdós partits compartim també un ambiciós projecte de transformació i d'aprofundiment de les conquestes socials clarament vinculat a l'esquerra política.

A més d'aquestes afinitats de caràcter ideològic, ambdues forces estem profundament preocupades per la deriva centralista, uniformitzadora i autoritària que han pres, des de la transició, els successius governs espanyols de qualsevol signe i color.

Tot això, juntament amb una valoració plenament coincident del repte que constitueix que les realitats nacionals basca i catalana obtinguin audiència i bona acollida més enllà de les fronteres de l'estat espanyol, ens ha fet comprendre la necessitat d'establir mecanismes estables de relació i coordinació polítiques en tots aquells àmbits que siguin de mutu interès.

És en aquest sentit que, independentment que aquesta coordinació s¡expressi també fora del terreny merament electoral, afirmem el nostre desig de concórrer conjuntament a les properes eleccions europees del 7 de juny, en el marc d'una nova coalició que impulsem les dues forces i a la que convidem a participar-hi i formar-ne part a altres forces de tradició progressista, partidàries d'una Europa social, ambientalment sostenible i respectuosa amb els diferents pobles que la composen.

La nostra aposta per concórrer conjuntament als comicis europeus passa per la potenciació i el desenvolupament dels següents àmbits programàtics:

1.La defensa d'una Europa plural i respectuosa amb la seva diversitat cultural i lingüística.

2.La defensa d'una Europa social i sostenible. Enfront al model econòmic capitalista i de desenvolupament il·limitat, apostem pel desenvolupament equilibrat i solidari que enforteixi i actualitzi el model de l'estat del benestar.

3.La defensa d'una Europa transparent i democràtica, cosa que comporta la simplificació institucional, la transparència en els processos de decisió i l'aprofundiment dels processos democràtics. En definitiva, una Europa més lliure de les influències dels grans estats, una Europa que conforma la seva pròpia voluntat política i que en garanteixi la proximitat i la comprensió per part de la ciutadania.

4.La defensa d'una Europa amb política exterior pròpia i que afronti amb veu pròpia els reptes globals.

És a partir d'aquesta primera experiència en el camp electoral que tenim la confiança en què aquesta col·laboració entre Esquerra i Aralar s'enfortirà i donarà fruits positius en un futur per al conjunt de la ciutadania d'Euskal Herria i els Països Catalans. Aralar i Esquerra inicien una relació bilateral i preferent i es comprometen a la feina en comú per la defensa d'uns ideals d'esquerres i independentistes".

Última edició per UPV96 (31-03-2009 20:42:04)

Desconnectat

 

#38 05-04-2009 14:25:58

-àlex-
Membre

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

ERC i ERPV aniràn juntes a les europees no? a més de aralar dic.


-ÀLEX13-    Rita bollera , que ja som de 1ª!!!  Campsnal9= xotos  PVSÍ

Desconnectat

 

#39 05-04-2009 22:09:51

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

Per a Àlex: ERPV és una federació regional (sic) d'ERC. Pel tant anirà on mane ERC. D'altra banda només per la presència d'Aralar aqueixa ja és la coalició més votable, pel meu gust, de les que es presenten.

Desconnectat

 

#40 06-04-2009 19:50:02

Mikel
Membre

Re: Eleccions europees: Quines coalicions?

Jo últimament estic molt descontent amb el bloc... Ara va i el morera comença a parlar de "Comunitat", una cosa es asumir els simbols que és una lluita que em de reconeixer com a perduda, que justament es el que menys importa, pero un altra es el que està fent morera an companyia que intenta ocupar el puesto de l'antiga unió valenciana...
Si al darrer congres el partit es defineix com pregressista, que cony fem amb CIU i PNV? amb això de guanyar vot per la centre-dreta l'unic que anem a fer es perdre-ho per l'esquerra...Si volen un partit tipus ciu que en fasen un de nou, pero que no acaven amb el que han fet altres...

Última edició per Mikel (06-04-2009 23:25:14)


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/62/Senyera_valenciana_preauton%C3%B2mica.svg/200px-Senyera_valenciana_preauton%C3%B2mica.svg.png

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.