• Inici
  •  » Debat general
  •  » [CAJEI]50 anys de Revolució Cubana. Prenguem-ne exemple per avançar!

#1 07-01-2009 15:05:01

La Tuna Punk
Membre

[CAJEI]50 anys de Revolució Cubana. Prenguem-ne exemple per avançar!

http://i41.tinypic.com/m7b6kw.jpg
El passat 1 de gener es va commemorar el 50 aniversari de la Revolució Cubana. Aquell dia de 1959 la columna de Fidel Castro va entrar triomfant a Santiago i dies després la revolució s’arrodoniria amb l’arribada dels insurgents a L’Havana el 8 de gener. D’aleshores ençà, Cuba es va desempallegar de la càrrega de la dictadura de Fulgencio Batista per transformar-se en un país socialista d’economia planificada. Molts anys han passat des de llavors i res ni ningú han pogut ofegar aquesta illa: ni els Estats Units amb el bloqueig econòmic imposat, ni la dissidència proianqui establerta a Miami, ni els ideòlegs de la demagògia capitalista, ni els intel·lectuals de la socialdemocràcia occidental, que han vist com els seus postulats han fracassat des de totes les òptiques possibles.

En aquest 50è aniversari de la revolució volem felicitar el poble cubà i engrescar el conjunt de col·lectius populars i juvenils dels Països Catalans a implicar-se activament en el moviment de solidaritat internacionalista amb Cuba.

Durant aquests 50 anys, Cuba ha sigut símbol i exemple de la consecució d’un sistema just i beneficiari per a tot el poble. La revolució cubana ha aconseguit l’extensió de la sanitat a tot el país, l’alfabetització i l’educació de persones de totes les edats, la promoció de la cultura en tots els fronts, la creació de treball a tots els sectors... L’embat dels Estats Units ha estroncat moltes de les actuacions del govern cubà, però no ha pogut desmantellar les polítiques socials de les quals ha gaudit el poble de l’illa. Actualment, amb Raúl Castro al capdavant del govern, la societat cubana s’enfronta a nous reptes i nous debats que aniran configurant els futurs horitzons del socialisme, sense perdre mai l’esperit transformador dels rebels que alliberaren Cuba ara fa 50 anys.

Per això, denunciem la hipocresia de partits polítics, empresaris, mitjans de comunicació i demés entitats que, de manera hipòcrita, han subvencionat i donat corda a la criminalització del socialisme a Cuba. L’illa caribenya ha demostrat que, malgrat l’escassetat i les traves imposades, sí és possible alçar tot un poble i estendre millores qualitatives i equitatives en la vida de la gent. Aquesta és tota una lliçó que haurien d’aprendre els líders dels estats capitalistes d’Occident, entestats a sustentar un sistema salvatge de lliure mercat que ha abocat en una crisi econòmica profunda i en una profusió de les desigualtats a escala global. El jovent som, precisament, qui estem pagant aquesta herència del capitalisme globalitzat.

Finalment, recordar que la Revolució Cubana no va acabar el 1959 amb la victòria dels rebels. La revolució ha impregnat dia a dia el present dels cubans i de lluitadors d’arreu del món. D’una revolució activa com la que es viu a l’illa s’ha d’aprendre i estudiar, convèncer-se i estimar, prendre partit i actuar. Per això, és fonamental el treball que durant tot aquest temps han realitzat els moviments de solidaritat amb el poble cubà, que han mantingut llaços afectuosos amb els Comitès de Defensa Revolucionaris (CDR), facilitant el contacte directe amb les formes d’organització a l’illa i, sobretot, possibilitant l’extensió dels valors socialistes entre molta gent que els ha fet seus i se’ls ha endut a casa seua. Bon exemple d’això als Països Catalans ho és el treball de la Brigada Catalana Venceremos i de desenes de persones i col·lectius locals de solidaritat que han defensat Cuba i difós el procés revolucionari que s’hi viu des de 1959.

Per tot açò, i sent conscients de les mancances que presenta la revolució cubana, celebrem els 50 anys de revolució a Cuba, els 50 anys de socialisme a Cuba, els 50 anys d’antiimperialisme a Cuba i els 50 anys de llibertats a Cuba. Ens congratulem que, 50 anys després, aquesta illa haja sobreviscut a tots els atacs i haja demostrat al món sencer que una altra forma de viure és possible. A nosaltres, el jovent independentista i socialista dels Països Catalans, no ens queda cap dubte de quin ha de ser el nostre paper respecte de la Revolució Cubana:

Difonguem-la! Aprenguem-ne! Prenguem-ne exemple!

I seguim lluitant per la Independència i el Socialisme als Països Catalans


Gener de 2009,
CAJEI (Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista)


www.cajei.cat -- info@cajei.cat


___________________________________________________________________________________
http://img231.imageshack.us/img231/3304/capju7.jpg

Desconnectat

 

#2 07-01-2009 19:43:09

PALAMOS
Membre

Re: [CAJEI]50 anys de Revolució Cubana. Prenguem-ne exemple per avançar!

Si em permets un petit detall:

La revolució Cubana va ser un fet històric i importantíssim del qual com be dius altres nacions haurien de pendre exemple. Però per desgràcia, i no acostumo a ser pessimista perque una revolució trionfi ha d'haver-hi gana o molts pocs drets i necessitats cobertes. Es el requisit que esperona la gent a sortir el carrer sense tenir por de la presó o els cops i la mort.

Que consti que m'encantaria, jo també sòc força idealista. Però en una societat on tothom te playstation, moto, fot un clau de tant en quant i gaudeix de nòmina ningú es partiria la cara o la vida per quelcom "abstracte" com es la llibertat o la lliberació. massa poc suc a cambi dels caramels.

Que viva cuba


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#3 07-01-2009 19:50:30

PALAMOS
Membre

Re: [CAJEI]50 anys de Revolució Cubana. Prenguem-ne exemple per avançar!

La nostra revolució ara per ara es preservar la nostra personalitat sense cedir ni un graó, sense vergonya, amb insistència. Automatitzar en les nostres vides el fet d'extendre el català-valencià. Que els nou vinguts es facin aquesta reflexió " Si todos me estàn hablando en catalàn, tendré que ponerme las pilas para hablarlo".

Tenir ben clar que no pot haver-hi cap agressió sense resposta. A voltes amb un somriure, a voltes amb contundència.
Ara per ara, jo desitjo aquesta revolució.

I vosaltres, que en penseu antiblavers? big_smile


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#4 08-01-2009 12:07:01

Curial
Membre

Re: [CAJEI]50 anys de Revolució Cubana. Prenguem-ne exemple per avançar!

Estic d'acord Palamos, perquè jo no veig excloent les dos coses wink


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#5 08-01-2009 15:12:29

La Tuna Punk
Membre

Re: [CAJEI]50 anys de Revolució Cubana. Prenguem-ne exemple per avançar!

i tu tens tots els drets i necessitats cobertes?
i allà,quan es va fer la revolució tenien por del que dius i de moltes més coses relacionades amb la mort,directa i logicament.

Tenim que pendre l'exemple dels cubans i aplicar-lo.
varen pasar de l'estat més miserable a un dels millors estats socialistes.
lògicament això va dur un esforç molt important, però son coses que s'han d'assumir,no ens podem conformar en aconseguir l'unitat llinguistica i prou.

Avui dia centenars de jovents ixen al carrer molts dies per reclamar els seus drets com a poble i com a jovent, i segueixen patint la repressió policial i d'estat feixista. Tampoc ho podem deixar ahi,no?

Salut i revolució!


___________________________________________________________________________________
http://img231.imageshack.us/img231/3304/capju7.jpg

Desconnectat

 

#6 16-01-2009 16:19:02

PALAMOS
Membre

Re: [CAJEI]50 anys de Revolució Cubana. Prenguem-ne exemple per avançar!

Si tinguèssim unitat llingüística Tuna, tindriem la base solida per empendre una revolució. No és en ami que m'has de convèncer; Parlo dels que S'HAN DE CONVèNCER. Persones, moltes elles, que tenen ideals semblants als nostres, es pot dir que son dels nostres, però el seu "activisme" no passa de discutir-se amb algun iaio a un bar sobre el fet diferencial català i posar "Visca els Països catalans" o "visca la revolució" en posts d'internet.

Aquesta és la diferència. I si tio, jo tinc bastantes necessitats cobertes, les que em manquen son ideologiques i romàntiques; i lluito per elles, potser pel meu caràcter agafaré algun dia un arma contra els dolents si la cosa es posa lletja, però la majoria de gent?__per res. Preferirien emigrar o girar l'esquena davant una revolució per por de perde el que tenen: Treball, casa, cotxe, novia...és aixi tio, per aixó els cubans, ofegats que estàven, van sortir al carrer. L' equació és molt simple encara que faci ràbia.
I sino mira els exemples que posa la nostra història de "Primero la guerra, luego la revolución"...


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Debat general
  •  » [CAJEI]50 anys de Revolució Cubana. Prenguem-ne exemple per avançar!

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.