• Inici
  •  » Debat general
  •  » Caldria una unió dels nacionalistes valencians de cara al 2007?

#1 13-08-2006 23:51:53

Webmestre1
Equip

Caldria una unió dels nacionalistes valencians de cara al 2007?

Hola amics.

Vaig a encetar un tema d'actualitat màxima, com és el de la possible unió de forces nacionalistes i progressistes de cara a les eleccions del 2007.

Alguns han posat repars degut a diverses raons, però jo modestament no veig altra opció.

Què en penseu vosaltres?


Unabhängig. Überparteilich [Independent. Per damunt dels partits. Eslogan del diari alemany "Das Bild"].

http://img528.imageshack.us/img528/5691/eng2if7.th.jpg

Desconnectat

 

#2 13-08-2006 23:59:44

Romeu_
Membre

Re: Caldria una unió dels nacionalistes valencians de cara al 2007?

Tota la raó, això és el que cal al País Valencià, unió nacionalista i progressista, la necessitem en aquests temps difícils


Estem fent País. País Valencià lliure!!!

Desconnectat

 

#3 14-08-2006 15:19:22

Chandler
Membre

Re: Caldria una unió dels nacionalistes valencians de cara al 2007?

És necessària la unió del nacionalisme? És una gran pregunta. Però crec que no és completa; quan es parla d'unió jo responc, "per a què"? Per a fotre fora al PP, per a passar el 5% o per a canviar el País? Si és l'última, que contem amb mi, si són les altres... La meua resposta és "a quin preu"? Ahi està tot dit

Desconnectat

 

#4 15-08-2006 00:15:23

xoco
Equip

Re: Caldria una unió dels nacionalistes valencians de cara al 2007?

lamentablement son les dos primeres baix la mascara cara la galeria de la tercera


defensar la terra no es cap delicte

Desconnectat

 

#5 15-08-2006 08:37:12

Marc Martell
Equip

Re: Caldria una unió dels nacionalistes valencians de cara al 2007?

Unió de forces progressistes...primer hi hauria que esclarir què i qui són les forces progressistes. I si eixa hipotètica unió seria per fer fora el PP perquè entrara el PSOE aleshores i coneguent la trajectòria del PSOE aleshores seria com beure oli. Però anem per parts: si per forces progressistes s´enten els sectors més espanyols del PCE o Isaura Navarro que encara no sap ni parlar valencià doncs em sembla que no, si per forces progressistes entenem els partidaris de la "tercera via" i els seus verros: la Chesa, el Mayor i el Morera o siga el possibilisme augmentat a la màxima potència el cinc per cent seria el de les comissions, si per progressistes entenem a Agustí Cerdà o el giracasaques de Canals o com l´evolució del possibilisme històric on dic a dic b i si tota aquesta colla ens han de treure de les mans del PP? Per a què? Per a caure en les mans del neobotiflers del PSOE? Millor en la meua modesta opinió anar buscant d´altres alternatives que no anar caiguent en les mateixes errades dels últims temps. I és que almenys amb el PP ja sabem a qui llençar la culpa dels nostres mals però amb aquesta colla d´indesitjables i llepaculs molts ignorants encara creurien que la pàtria estaria salvada. No hi ha res com donar una repassada a la història del País Valencià per adonar-se´n.

Última edició per Marc Martell (15-08-2006 08:40:14)


--Sé açò perquè Tyler ho sap--

Desconnectat

 

#6 15-08-2006 13:43:55

Webmestre1
Equip

Re: Caldria una unió dels nacionalistes valencians de cara al 2007?

Home sí, l'alternativa que se'ns presenta no és pas la millor.

Però precisament si incompetents com Pepa Chesa assoleixen quotes de poder, poden començar a fer el ridícul i la militància de base del BNV obriria els ulls (ja que he parlat amb molts i encara no ho veuen això). Sobre el que dius d'Isaura Navarro i els espanyols del PCE...doncs sí, però en política s'ha de ser a voltes maquiavèlic i aliar-se amb qui pugues.

El canvi polític el trobe urgentment necessari primer per a intentar evitar la destrucció del territori (i es podria obrir un fil sobre això també al nostre fòrum, per a tractar temes d'actualitat). Encara que el nou govern continuara fent-lo, no crec que arribara a les dimensions escandaloses d'aquest.

Després, pel que fa a la nació, tot i que el PP no és un partit blaver (gràcies a Déu), ha condescendit infinites voltes amb aquesta gentola, i els ha donat certa canxa. Precisament tenim un fil que parla de fer una campanya perquè el GAV i altres grups blavers no estiguen presents en Expojove. Això és culpa exclusivament del PP.

Evidentment, la pàtria estarà salvada quan nacionalistes de debò i honestos dirigisquen la nostra terra. Però mentrestant, cal evitar la seua destrucció a tots els nivells. I, francament, 4 anys més de PP no sé si la nostra més que malmesa terra podrà soportar-los...


Unabhängig. Überparteilich [Independent. Per damunt dels partits. Eslogan del diari alemany "Das Bild"].

http://img528.imageshack.us/img528/5691/eng2if7.th.jpg

Desconnectat

 

#7 15-08-2006 23:30:07

xoco
Equip

Re: Caldria una unió dels nacionalistes valencians de cara al 2007?

una unio nomes es pot entendre amb tot partit nacionalista, sense exclusions, si no, on esta la unió? Una unio te que anar en uns principis basics per al PV, no pots començar de 0 tots i demanar ca u totes les seues pretencions. Una unió es un concens.
De moment fum, i a estes altures, fumata timdrem. Mira que en costaria de totes formes una unio de tots amb EU, per el PCE, per espanyols i per EiP regionalista. Pero si hi haguera unio de tot lo mon endavant tot siga per el pais. Pero ara veus els draps bruts d'EiP,del PCE per altyra part i la desesperacio del BLOC en optindre cadira. Per altra banda per a mi Esquerra molt be excepte l'escusa d'eixir del pacte per no estar ampliat als Ajuntaments, pense que mai es pot comparar les politiques nacionals a les municipals, que ca Ajuntament te que apanyar-se'n com vullga i no desde dalt. No se si es una escusa, si ho es es prou barata, i si no ho es, dons no se que dir, ells sabran. Ara jo estic acorralat, ara mateix no se que votaria. Lo que se es que gent que no es complica la vida acabara votant de nou al PSOE i au, es que som l'ostia xè, mai ilusionarem a la gent.


defensar la terra no es cap delicte

Desconnectat

 

#8 16-08-2006 00:54:48

Marc Martell
Equip

Re: Caldria una unió dels nacionalistes valencians de cara al 2007?

Alternatives? Crec que hi hauria que parlar de programes i fins ara el que es parla és de fer fora el PP i no de polítiques de govern. Si per fer fora a Camps hi ha que posar a un altre "Lerma" o semblant no sé...tant espanyol em sembla el Camps comp el Pla. Però en aquest país caïnita es fins i tot normal que la gent es preocupe més per llevar-se la coïssor d´ara que preocupar-se pel càncer futur i si ben bé recorde no cal anar massa lluny per vore en les dos majories absolutes del PSOE algunes de les pitjors agressions contra aquest país: desmantellament dels Alts Forns de Sagunt, aprovació de la "blavera" com a substituta borda de la senyera, reconeixement de la secessió lingüística, i m´ature ací perquè podria omplir tot el requadre i és que algú s´autoanomene progressista no és ni simptoma, ni compromís ni res de que ho siga. Però anem per parts: pactar amb comunistes... comunistes espanyols... no crec que que aquesta gent tinga ni haja tingut el mateix sentit de consciència de la nació  que puga tenir un nacionalista català, i és que si de bo són comunistes aleshores seran internacionalistes i al més que arrivaran serà a voler una república federal espanyola i ací el que subscriu es va quedar ancorat en la República Catalana de 1641. I per altra banda allò de l´internacionalisme i el multiculturalisme, "chambao" i el "jazz-fussion" no són del meu gust.
  D´altra cosa seria que els elements menys "arrivistes" del Bloc esclariren d´una vegada quin és el seu ideal polític, si són verds, rojos o rosa i si defensen blau o verd i que es deixen el meliflu cami del mig que no fa més que empantanar i enredrar la troca dels votants nacionalistes tot i esperant (i poden esperar molt de temps) el vot dels "blaveram" però això està a les seues mans.Mentrimentre esperarem que algú ens presente un programa polític en condicions que arreplegue una defensa dels interessos econòmics i socials dels valencians així com de la seua entitat nacional i no que aquesta com qualsevol elecció siga una cursa a la recerca desesperada del vot, o com diuen alguns malpensats la necessitat d´alguns de seure en un escó per tindre ja preparada "la paraeta" per als propers quatre anys. Que no siga ara amb el PP desprès amb el PSOE i mentrimentre la casa sense agranar i a tot açò qui se´n recorda del xic de Canals?


--Sé açò perquè Tyler ho sap--

Desconnectat

 

#9 18-08-2006 04:55:42

Benet16
Membre

Re: Caldria una unió dels nacionalistes valencians de cara al 2007?

Es absolutament necesari. Si finalment el Bloc es juntara amb EU després de molt de temps podriem tindre un partit valencianista a les corts. Imagineu que el PP pert la majoria absoluta i que al Pais Valencià s'instaura un tripartit PSOE-EUPV-BLOC, a la fi tindriem un partit valencianista al govern "autonomic", segurament no el millor valencianisme, ni el que des d'aqui molts voldriem, pero el BLOC mai permetria, per exemple, una RTVV tan castellanitzada....

Ja m'agradaria a mi que al 2007 no feren falta pactes com aquest i que esquerra, bloc i esquerra unida tingueren opció d'entrar a les corts. Però per desgracia vivim en un pais destruit culturalment, tanta batalla de valència, guerres de simbols i politics incapaços de dir dos paraules seguides en la nostra lleengua ens han fet molt de mal als valencians...

Jo personalment crec que el 2007 es hora de votar al BLOC, aconseguir tirar fora al PP i fins al 2012 que esquerra es faça forta i que intente entrar a les corts... perque sigam realistes, esquerra o te molt dificil de moment...

Última edició per Benet16 (18-08-2006 04:56:43)

Desconnectat

 

#10 18-08-2006 14:41:28

Maulet
Membre

Re: Caldria una unió dels nacionalistes valencians de cara al 2007?

Jo també sóc dels que pensa que el pacte es necessari. És més, jo diria qué es imprescindible i indefugible. La clau,com ja ha assenyalat algun company, és la força que tindrien les forces valencianistes. Sí, el PSPV seria el partit dominant, peró tu podries dir-los per exemple: "Eh, que si no fas esta política lingüística, oblida't d'aprovar aquesta llei que vols treure endavant...".
Esta força no l'han tingut els partits valencianistes en cap moment des de la transició, i l'única manera d'aconseguir-la es concretant la coalició, perquè si no molt possiblement tornaríem a malbaratar els vots de Bloc i ERPV. En aquest sentit, la meua opinió es que Esquerra Unida té la clau, i com crec que es tracta d'un partit amb principis i que realment vol canviar aquest país, crec que finalment el pacte es durà a terme.
El que tothom ha de tindre clar és el moment històric en què estem. No podem pretendre botar dos escalons de cop. Mireu com ha anat evolucionant ERC, per exemple. Els seus membres actuals són conscients que possiblement ells no voran Catalunya independent, però que tal vegada els seus fills o els seus nets sí ho faran gràcies al treball que estan fent.
La reconstrucció del nostre país, que és la tasca que ens duem entre mans, és un procés lent i ple de dificultats, i no es pot dur a terme en un any, ni en quatre, ni en vint. I si no es fa com cal, no es farà. Hem de tindre clar quin és el nostre paper i posar tots els nostre granet d'arena. Ara, els partits progressistes i valenciansites del nostre país tenen l'ocasió de posar dos grapats d'arena de cop, i jo espere que l'aprofiten.

Última edició per Maulet (18-08-2006 15:44:05)


Terra, treball, cultura, sentiment: paraules mortes per la sobèrbia del poder

Desconnectat

 

#11 19-08-2006 00:07:59

Sóc_d'Elx
Membre

Re: Caldria una unió dels nacionalistes valencians de cara al 2007?

Pense que SÍ, però no només per a les eleccions de 2007, sinó per tal de treballar units sempre.

Tots units ho farem possible!!! VISCA LA TERRA LLIURE!!!!


http://www.sedo.es/52/img/elche.jpghttp://www.eselx.com/esfera/sisNews/mini/News6102.jpg Palmerar d'Elx i Misteri d'Elx, Patrimonis de la Humanitat......i la Dama a Elx per sempre!!

Desconnectat

 

#12 22-08-2006 16:28:28

Maulet
Membre

Re: Caldria una unió dels nacionalistes valencians de cara al 2007?

Per reobrir un poc aquesta línia de debat, faré dues preguntes:

Creieu que si EUPV o Bloc tingueren assegurat passar el llistó del 5% s'estaria parlant de pacte? I, creiu que aquests dos partits deixarien fora ERPV pels seus interessos particulars?

Jo continue volent pensar que els partits en les mans dels quals estem es guien pels principis i no pels interessos partidistes, però cada vegada tinc més dubtes…


Terra, treball, cultura, sentiment: paraules mortes per la sobèrbia del poder

Desconnectat

 

#13 22-08-2006 18:26:45

Benet16
Membre

Re: Caldria una unió dels nacionalistes valencians de cara al 2007?

Estic segur que no hi hauria pacte... Pero recorda que EUPV i BLOC son partits molt diferents. El BLOC es un partit estrictament valencià i molts dels seus integrants recolçen la formació d'un estat valencià independent. Mentre que  EU defen una espanya republicana i federal. Si al 2007 fan un pacte de ben segur sera TEMPORAL i crec que casi de forma desesperada per a poder tirar al PP dedl govern...

ERPV te en les seves files a molts afiliats que s'han pasat des del BLOC i no es porten massa be, amés els del BLOC tenen por a afegir a esquerra al pacte perque desde el PP començaran a manipular dient "el bloc i eu pacten amb carrot rovira, que pactava en ETA i lo unic que volen es destruir espanya" i pot tindre consequencies prou negatives...

Desconnectat

 

#14 23-08-2006 00:52:57

elx-ska
Membre

Re: Caldria una unió dels nacionalistes valencians de cara al 2007?

L´unio no es una opcio, es la solucio.


Visça Elx i el Baix Vinalopo sanser.
Visça la TERRA LLIURE .

Desconnectat

 

#15 23-08-2006 17:39:53

Darmagon
Membre

Re: Caldria una unió dels nacionalistes valencians de cara al 2007?

Tenim que aplica la logica, es molt facil. "Un no m´agrada pero l´altre m´agrada encara menys" crec que esta es la logica avui per avui, i despres ja veurem com ho fan. Respecte al motius "hipotetics" que dirien els dels PP sobre una posible unio amb ERPV, yo pense que dona igual el que diguin, una volta els dels PP estiguin fora. Sols saben ploriquejar, sense argument, avui per exemple el del PP d´Alacant deien que estaven sorpresos perque la justicia estaba actuan amb molta rapidessa y diligencia, y que amb el PSOE no pasa el mateix. Tot aixo be perque L´alcalde d´Alacant mes 2 regidors  y el constructor Enrique Ortíz (per a mi el Roca de Llevant) han siguts denunciats per la justicia per prevalicacio, apropiacio indeguda i alguna acusacio mes (no m´enrecorde). En fi que tinc que contar.

Salut!!!


http://sce.newlightsystems.com/userbars/usebarcatala.jpg

Desconnectat

 

#16 25-08-2006 04:13:18

Benet16
Membre

Re: Caldria una unió dels nacionalistes valencians de cara al 2007?

Be, pero imagina la campanya electoral al 2007. Totes les armes de manipulació que tenen els peperos utilitzades en contra de EU-BLOC-ERPV i només per meys de un 0.4% de vots que obtingueren els d'esquerra a les ultimes autonomiques. No se si val la pena, es més el que es podria pedre que el que guanyarien incluint-lo al pacte

Desconnectat

 

#17 26-08-2006 00:06:17

xoco_pv
Membre

Re: Caldria una unió dels nacionalistes valencians de cara al 2007?

pero tio deixa't a banda els peperos! a tu quin electort t'interesa? els del PP o els altres? Penses que qualsevol que vullga cambiar aquest pais, qualsevol votant no PPSOE l'afectara lo que diga el PP? Apanyats nem.


defensar la terra no es cap delicte

Desconnectat

 

#18 26-08-2006 15:40:48

Sóc_d'Elx
Membre

Re: Caldria una unió dels nacionalistes valencians de cara al 2007?

Elx-Ska la teua frase ha quedat de puta mare. Ens veiem a l'estadi per recolçar l'Elx hehe.


Jo també estic plenament segur que si els dos tenen assegurada l'entrada a Les Corts no farien pacte ni de conya


VISCA LA TERRA CANYA A ESPANYA


http://www.sedo.es/52/img/elche.jpghttp://www.eselx.com/esfera/sisNews/mini/News6102.jpg Palmerar d'Elx i Misteri d'Elx, Patrimonis de la Humanitat......i la Dama a Elx per sempre!!

Desconnectat

 

#19 26-08-2006 16:17:18

Re: Caldria una unió dels nacionalistes valencians de cara al 2007?

No veig viable un pacte del Bloc (BNV) amb EUPV. EUPV s'està radicalitzant molt amb exigències que atenten greument els interessos nacionals del País valencià (tremole pensar que el estrangers  musulmans i els estrangers  hispans puguen votar i ser votats a les eleccions). Per una altra part Esquerra (ERPV) ha perdut el nord a Catalunya i cada dia està més dèbil a Catalunya, la qual cosa fa que no puga créixer al País valencià. Molts catalans votants d'Esquerra no el votaran a Catalunya per por a que facen President a l'espanyolista Montilla (ja van fer President a l'espanyolista Maragall).

Desconnectat

 

#20 26-08-2006 16:24:40

Re: Caldria una unió dels nacionalistes valencians de cara al 2007?

¿Què el Bloc mai permetria una TVV tan castellanitzada?. No em faces riure. El Bloc va ser qui va fer el famós "Alacant, eres tu" i "Házte oir". TVV ha de ser únicament en català (anuncis inclosos) i tota proposta que no vaja per aquest camí no és nacionalista valenciana. Llavors el Bloc ha de demanar que TVV només siga en català i no "tan castellanitzada". Clar que amb el seu bagatge de "Alacant, eres tu" i el impronunciable "Házte oir" la tenim clara.

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Debat general
  •  » Caldria una unió dels nacionalistes valencians de cara al 2007?

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.