#1 06-07-2008 17:06:10

Laureta
Membre

Puig envia a fer punyetes Tele5

Puig envia a fer punyetes Tele5 per sumar-se al manifest a favor del castellà



http://www.elsingulardigital.cat/cat/img2/joan_puig_blog_185.jpg




L’exdiputat d’ERC, Joan Puig, amb aquesta fotografia penjada al seu bloc envia clarament a fer punyetes la televisió privada Tele 5. Concretament diu: “Bon vent i barca nova per Telecinco i els seus anunciants” després que la cadena estatal privada s’hagi sumat al manifest a favor del castellà com a llengua comú a tot l’Estat, que es va fer públic el passat 23.

Així doncs, Puig denuncia “Tele 5 contra el català” i posa de manifest que l’incompliment sistemàtic d’aquesta televisió privada de la llei de la TV és permès pel Govern Espanyol i es pregunta a què espera el Govern a obrir un expedient?



http://www.elsingulardigital.cat/cat/vi … ?IDN=22742

Desconnectat

 

#2 21-10-2008 17:55:18

PALAMOS
Membre

Re: Puig envia a fer punyetes Tele5

Jeje no tot sòn males noticies penya; a un botiguer del barri que va retolar de nou el seu establiment en castellà, l`Ajuntament de Barcelona li ha fomut una multa de 1080 euros per reiteració, si es que s' ha de ser burru i tossut...

Visquem en català-valencià!


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#3 22-10-2008 14:53:48

grau_gandia
Membre

Re: Puig envia a fer punyetes Tele5

M'alegre per això palamos, si feren això ací el govern guanyaria centenars de milers d'euros...

Tele5 a fer la ma!


__________

No "mos" fareu escriure mal  ll*ll

Desconnectat

 

#4 22-10-2008 21:25:29

Curial
Membre

Re: Puig envia a fer punyetes Tele5

El problema no es retolar en castellà, sino fer-ho només en castellà, igual que tenir el menú només en castellà, no voler atendre a qui parla valencià, etc.


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#5 22-10-2008 23:52:43

golet
Membre

Re: Puig envia a fer punyetes Tele5

Buenoooooo, jo crec que eixa és la tasca més gran que tenim per fer, conscienciar la gent que el valencià també s'escriu, no sols es parla...

Desconnectat

 

#6 24-10-2008 15:11:28

Esquerrà
Expulsat

Re: Puig envia a fer punyetes Tele5

Palamòs, no l'han multat per retolar en castellà. No està prohibit retolar en castellà a Catalunya. L'han multat per no retolar en català que és una altra cosa. La llei obliga a retolar com a mínim en català els lletrers fixos (els mobibles poden ser en qualsevol llengua sempre i quan també estiguen en català o en castellà segons la llei de l'estat). Els mobibles poden estar en qualsevol llengua del món sempre i quan estiguen també en català o en castellà, i els fixos poden estar en qualsevol llengua del món sempre i quan també estiguen en català. O siga, els fixos poden estar en castellà i català, en català, en anglés i català, en castellà, alemany i català, etc.., però mai només en castellà, només en anglés, només en xinès, etc..., però si poden estar només en català, perquè no hi ha una llei estatal que obligue a la retolació com a mínim en castellà. Al País valencià el rètols mobibles i els rètols fixos han d'estar com a mínim en català o en castellà, però no poden estar en una llengua no oficial si no es retola també en català o en castellà. Poden estar a soles en català a soles en castellà, però no poden estar només en anglés, en alemany, etc...

Última edició per Esquerrà (24-10-2008 19:05:59)

Desconnectat

 

#7 24-10-2008 18:48:33

grau_gandia
Membre

Re: Puig envia a fer punyetes Tele5

Esquerrà, jo crec que eixa llei deurien de posar-la ací a València. Sería el millor que passaría des de fa anys! No veig perquè no posar-la.


__________

No "mos" fareu escriure mal  ll*ll

Desconnectat

 

#8 24-10-2008 19:05:05

Esquerrà
Expulsat

Re: Puig envia a fer punyetes Tele5

Almenys amb una llei així aconseguiríem que a ciutats com València i Alacant on molt pocs coneixen el valencià, la població tinguera l'oportunitat de veure com s'escriu les coses en valencià, la gent seguiria parlant en castellà, però s'acostumarien a veure el valencià escrit, i pot ser en un futur amb una llei com aquesta i aconseguint una única línia lingüística a les escoles, aconseguiríem més parlants per al valencià. Molts valencians tant castellanoparlants com valencianoparlants no coneixen bé el valencià fins i tot estudiant en la línia en valencià, perquè després el valencià estudiat o parlat no el veuen escrit enlloc. La vida al PV es fa al voltant del castellà, i encara que parlem valencià utilitzem paraules en castellà per demanar coses als comerços: "vull una cadira de mimbre (vímet)", "Per favor posam un cuarto de libra (quart de lliura), "vaig a comprar-me un bolso a la bolsería" i coses així, perquè estem acostumats a veure-ho escrit en castellà, fins i tots utilitzem paraules com "Concejalía" i no Regidoria, perquè durant tota la nostra vida sempre ho hem vist en castellà i encara molts ajuntaments segueixen utilitzant el castellà per anomenar les seues regidories. Una llei així és molt important, encara que quan jo l'he proposada s'ha rigut més d'un forer que va d'independentista, dient-me fins i tot que això és discriminatori i que és millor promocionar el valencià que obligar al valencià. Així ens va, els espanyols obliguen al castellà i no passa res i nosaltres no podem demanar l'oficialitat de la nostra llengua demanant la seua obligació en la retolació com fan a tots els països del món amb la seua llengua pròpia. Per algun demanar la retolació en valencià és fe apologia de la "Xapologia" que no sé quina cosa és. Preferisc mil vegades una llei de Política lingüísitca que una oficina de promoció del valencià que tenen tots els ajuntaments i que no serveix per a res. Res de promoció, vull l'obligació.

Última edició per Esquerrà (24-10-2008 19:11:40)

Desconnectat

 

#9 24-10-2008 19:49:05

grau_gandia
Membre

Re: Puig envia a fer punyetes Tele5

Sip, està clara la cosa smile


__________

No "mos" fareu escriure mal  ll*ll

Desconnectat

 

#10 24-10-2008 20:58:01

Rogeta
Membre

Re: Puig envia a fer punyetes Tele5

A veure, no es que a València haurien de sancionar per no retolar en valencià. Aci les vostres dades sobre València són erronies.
La generalitat tot i que parega increible, subvenciona als comerciants que retolen en valencià, i és interessant, poer que si ho mirem des de la perspectiva que hi ha al principat, tot allò que sone negatiu, en aquest cas sancionador, general mala imatge, i que s'engresquen coses així. Al contrari, si ho fem en positiu, la gent ho veu amb millor ulls i s'anima. Al meu poble, gràcies a açò, molts dels comerciants s'han animat no sòls a canviar els retols de l'entrada, sinó també les bosses, targetes, etc..

Desconnectat

 

#11 24-10-2008 22:19:50

Esquerrà
Expulsat

Re: Puig envia a fer punyetes Tele5

Rogeta, això també passava al Principat abans de la Llei d'obligatorietat, la Generalitat subvencionava. Però ací igual que allà les subvencions no són per a tots, hi ha una quota. Allà ja no hi ha subvencions perquè és obligatori i ací hi ha subvencions que fan els ajuntaments i la Generalitat però la quota de comerços que poden adherir-se és molt baixa, hi ha més demandes que subvencions i al final el comerciant acaba per desistir i retolar en castellà perquè és més barat i ho té més fàcil. La llei catalana no contempla sancions, per això ERC votà en contra. La llei obliga a retolar com a mínim en català als rètols fixos (els continguts, no el nom del local), per exemple: "BAR ESPAÑA Y OLÉ, esmorzars i berenats" (legal), "BAR CATALUNYA CATALANA, desayunos y meriendas. (il·legal). Ara, si la llei no contempla sancions perquè hi ha alguna que altra sanció?. Doncs molt fàcil, mitjançant la llei de consumidors: qualsevol persona pot denunciar a qualsevol establiment que no complisca la llei segons la normativa espanyola i això es pot fer a Catalunya, a València i a tot Espanya. Jo a València podria perfectament denunciar un establiment que només tinguera la retolació i tota la informació en anglés i seria sancionat, perquè segons la llei estatal és necessari que com a mínim estiga disponible una llengua oficial en eixe territori. És així i punt.

Última edició per Esquerrà (24-10-2008 22:20:32)

Desconnectat

 

#12 24-10-2008 22:28:34

Esquerrà
Expulsat

Re: Puig envia a fer punyetes Tele5

A més Rogeta, si és obligatori tothom ha de retolar en valencià i punt. No podem esperar a la voluntarietat d'una població que és analfabeta en la seua llengua. A ningú li agrada pagar a Hisenda, ni pagar els impostos en l'alimentació, benzina, etc..., però s'ha de fer perquè és obligatori i punt, i així hauria de ser amb el valencià perquè és la llengua pròpia oficial i perquè així ho fan a tots els llocs on tenen una llengua que volen prestigiar. A Madrid és obligatori retolar com a mínim en castellà segons la llei espanyola, per què ací la nostra ha de ser voluntària?. Amb la voluntarietat desapareix la nostra llengua. En els temps que vivim si una llengua no s'escriu no té possibilitats de sobreviure. No es pot mantenir una llengua oral en el temps que vivim de globalització, això només era possible fa dos segles i per això el valencià ara es parla de manera residual, perquè porta més de dos segles sense ser la llengua de l'escriptura i de la retolació. Voler la voluntarietat sí que és ser descafeïnat, i ho dic per algú que m'ha dit que sóc un catalanista descafeïnat.

Desconnectat

 

#13 24-10-2008 23:11:07

golet
Membre

Re: Puig envia a fer punyetes Tele5

Hauria de ser obligatori, exactament igual com a Catalunya... però mira, ací ni de conya, almenys de moment amb el puto PP...
Todo es español, que nos entendemos todos

Desconnectat

 

#14 25-10-2008 11:47:56

Rogeta
Membre

Re: Puig envia a fer punyetes Tele5

Tot es un problema de marqueting. Tota campanya que tinga una connotació negativa es tornarà contra nosaltres i els nostres interessos, i més tenint a gentola com els del partit de la Rosa Diez. SI a València la gent ja s'adorm en els llorers, no penseu que seria una bona manera de fomentar que la gent retole en Valencià??? No comencem ja sancionant, per que en lo minimfots que són aci, de seguida seria com una croada i es generaria tot el contrari, amb l'agravant que seria que els GAV anirien dient, ens obliguen a retorlar en català i no en valencià, i destarifos d'eixos que soles ells s'atreveixen a dir.

No es que estiga en contra, si jo tingués un comerç, ho faria en català, però es clar, com jo pensa un 10% de la població i jau. Molts dels comerciants, (referintme a la situació local), saben parlar-lo però no escriure'l, i això també fa que al remat ho acaben fent en castellà. Si els obliguen els entrarà el canguele, i no pararàn de queixar-se!!! Si volem que les campanyes siguen efectives, llevem tota connotació negativa!!! Promocionem l'ús de la llengua, però en eixa promoció que no hi haja ni una miqueta de contra del castellà, obviem-lo. D'ahi que premiar-los per fer-ho en valencià es una bona iniciativa, i fins que arribem a la situació com al principat que hi hagi més demandes que diners per a subvencions, trobe que encara queda moooooolt. Així que de moment q vagen subvencionant-los, i després quan estiga totalment assolit, ja tindrem temps per a sancionar, no cregueu?

Desconnectat

 

#15 25-10-2008 12:42:00

PALAMOS
Membre

Re: Puig envia a fer punyetes Tele5

aqui la clau es dirigir-se amb poques exepcions al immigrants en català o valencià, a Barcelona ho faig (als xinesos els hi costa molt però!) i malgrat algun que altre que em mira com si li parles una barreja austro-hungaresa n'hi ha molts (no pretenc desinformar, es la veritat) que em contesten en català o com a minim somriuen com dient: mira aquest em te ja com un català ès a dir INTEGRAT.

I es que cada onada migratòria suposa un perill real cap a l' us del català aixi que amb els filipins,marroquins,pakis, sudamericans s'ha d'anar poc a poc però sense pausa parlant català-valencià-mallorquí, ès la clau. A mi em sembla de putíssima mare que es multi als comerciants sovint ESPANYOLS q porten 40 anys aqui a retolar en català, a veure qui em compara (per si hi ha blavers per aqui guaitant) aquesta "imposicio" amb fa 25 anys quan podies anar a la presó casi per PARLAR CATALÀ!

vISCA MALLCATVAL !  (Mallorca, valència, Barcelona)

Pd: està bé , ho admeto sona recargolat ;-)


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#16 25-10-2008 13:26:24

Esquerrà
Expulsat

Re: Puig envia a fer punyetes Tele5

Hi ha molts comerciants que retolarien en valencià, però com la majoria retola en castellà, ells no s'atreveixen a retolar en valencià. Per això si haguera una llei tot se sol·lucionaria. No es tracta de prohibir retolar en castellà. Les subvencions per retolar en valencià també poden considerar-se com a discriminatòries. Per tant es tracta de tenir una llei on quede clar que s'ha de retolar com a mínim en valencià i sense prohibir la retolació en castellà com fan a Catalunya. Si tots per llei han de retolar en valencià ja no hi hauria problemes com els que tenim ara: MOLTS COMERCIANT NO S'ATREVEIXEN A RETOLAR EN VALENCIÀ PER POR. Ací com estem al nivell de Catalunya es podria fer d'una altra manera: Llei que obligue a retolar com a mínim en valencià i subvenció per als que retolen a més a més d'en  valencià, en castellà o en una altra llengua comunitària i quan ja estiga la cosa normalitzada es retiraria les subvencions.

Desconnectat

 

#17 25-10-2008 20:19:06

golet
Membre

Re: Puig envia a fer punyetes Tele5

Jo pense que existeix eixa subvenció, però la pròpia Generalitat i l'Ajuntament de València no fan RES per tal que la gent s'entere, donat l'odi que tenen al valencià, i que a més a més, els costa uns diners que és millor invertir en qualsevol ocurrència del molt honorable President...

Desconnectat

 

#18 26-10-2008 11:48:19

Esquerrà
Expulsat

Re: Puig envia a fer punyetes Tele5

Només existeix subvenció si es retola en valencià, però hi ha una quota i un termini. Cada any es determina la quota i el termini per demanar la subvenció per part dels ajuntaments. La majoria dels comerciants queden fora de la quota i per tant no tenen dret a la subvenció. És com les places de línia en valencià: hi ha més demanda que oferta. A més a més la subvenció és ridícula i no té en compte que les impremtes cobren més per retolar en valencià ja que hi ha molt poques impremtes al País valencià amb capacitat de fer retolacions en valencià en condicions.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.