• Inici
  •  » Debat general
  •  » 20 ajuntaments asseguren la presència valenciana a Ramon Llull

#1 03-05-2008 21:45:41

LarsenAlacant
Membre

20 ajuntaments asseguren la presència valenciana a Ramon Llull

Una vintena d'ajuntaments asseguren la presència valenciana a la Fundació Ramon Llull

http://www.vilaweb.cat/media/continguts/cat_201/2008/05/2841987_6895.gif

Josep Bargalló diu que el Consell General dels Pirineus Orientals també s'hi podria adherir

El president de l'Institut Ramon Llull (IRL), Josep Bargalló, ha dit avui que la representació valenciana a la Fundació Ramon Llull estava assegurada perquè si el govern valencià no s'hi afegia, ho farien una vintena d'ajuntaments que hi estaven interessats. Segons Bargalló aquesta estratègia, que compta amb el suport d'ajuntaments importants, com el de Gandia, només se seguirà si el govern valencià no s'afegeix a la Fundació, tot i que creu que podria acabar fent-ho.

La Fundació, que té la seu a Andorra i es dedicarà a la projecció exterior de la llengua i la cultura catalanes, es va constituir el març per tal de poder aglutinar governs i entitats d'estats diferents interessades en la promoció de la llengua i la cultura. Ara hi formen part els governs de Catalunya, les Illes i Andorra però segons Bargalló el Consell General dels Pirineus Orientals també s'ha mostrat interessat en formar-ne part. D'entrada preveien la participació de Catalunya Nord a través dels ajuntaments, però ara Bargalló veu molt provable que el Consell s'hi adhereixi perquè el seu president, Christian Bourquin, ha expressat públicament la voluntat d'entrar-hi.

Si finalment el govern valencià no entra a la Fundiació, no serà fins que s'aclareixi si el Consell General s'hi adhereix o no, que s'abordarà el procés d'incorporació d'ajuntaments valencians o de la Franja de Ponent. Segons Bargalló, que la Fundació tingui la seu a Andorra i no a Barcelona podria afavorir que el govern valencià fes els passos per incorporar-s'hi. De totes maneres, l'IRL ja té llistes amb els municipis interessats i no seria la primera vegada que alguns ajuntaments del País Valencià col·laboren amb l'IRL a banda del govern, els municipis de Sueca, Gandia i Morella ja van participar oficialment a la delegació oficial que va representar la cultura catalana l'any passat a la fira del llibre de Frankfurt.


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#2 04-05-2008 23:24:15

golet
Membre

Re: 20 ajuntaments asseguren la presència valenciana a Ramon Llull

Jo de l'ajuntament de Gandia ja no em fie un pèl... acabe de vore que tallen el senyal d'InfoTV, amb el tema de les emissions de TV3 trobe que no han menejat un dit... això sí, anar a Frankfurt pa ixir en les portaes i quedar bé sí, no? Pfffffffffff...

A banda d'això, espere que molts ajuntaments s'adherisquen al Ramon Llull

Desconnectat

 

#3 05-05-2008 02:09:38

les_moles
Membre

Re: 20 ajuntaments asseguren la presència valenciana a Ramon Llull

Algú sap quins són aquestos 20 ajuntaments?

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Debat general
  •  » 20 ajuntaments asseguren la presència valenciana a Ramon Llull

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.