#41 25-04-2008 16:37:07

Esquerrà
Expulsat

Re: El catalán en Valencia

No us canseu de dialogar amb qui entra a provocar i no vol raonar per què altres hi pensen diferent?.

Desconnectat

 

#42 25-04-2008 18:39:30

Dani_Vlc
Membre

Re: El catalán en Valencia

Porque sacais las cosas de contexto? Yo no e dixo que con 12 años no sabia hablar. E dixo que em costaba ablar, porque mi familia a sido siempre castellanoparlante, y nunca e conseguido acerlo bien. Ademas, 3 años despues...!

Segunda cosa. Lo de la violencia no me lo puedes decir, ya que en cataluña es donde mas violencia ha existido por el nacionalismo... o no es asi?
Esta claro que todo lo que decis puede ser verdad, de la misma forma q puede ser verdad la otra opinion.

Yo e entrado aqui buscando informacion, y me habies tomado por noseke. Asi no dais muy buena imagen. Igualmente hay que dar las gracias a la gente q me a dado informacion, ya sea verdadera o falsa!

Otra cosa: lo que han dicho del ingles de EEUU y el ingles de GB no tiene ninguna logica. Todo el mundo sabe que los EEUU nacen de las 13 (creo) colonias Inglesas... con lo cual, los ingleses llevaron su LENGUA, a parte de su cultura, tradiciones, formas de vida, comida.... y en cataluña y valencia  no a pasado nada de eso. SImplemente, las lenguas se han formado de la manita por ser territorios fronterizos!

Desconnectat

 

#43 25-04-2008 19:54:17

Curial
Membre

Re: El catalán en Valencia

Ah, en el Regne de València no vingueren inmigrants catalans, no?

I a Andalusia si que anaren inmigrants castellans? Perquè parlen castellà... amb el seu dialecte i els seus modismes, però castellà. O és que parlen "altra llengua" que es va desenvolupar "de la manita" com dius tú?


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#44 25-04-2008 20:04:56

Curial
Membre

Re: El catalán en Valencia

Per cert, n'hi ha més diferències entre l'anglés que es parla a EEUU i el de Gran Bretanya (i sobre tot tenint en compt que n'hi ha grans diferències dins d'eixos dos territoris, no es parla igual a Anglaterra que a Escòcia, ni a Texas que a Califòrnia) que entre el català i el valencià. Això ho sap qualsevol persona amb un mínim de coneixements d'anglés i que siga un poquet seriosa en el seu anàlisi (no com la xafardera de Mª Teresa Puerto, clar).


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#45 25-04-2008 21:06:42

Dani_Vlc
Membre

Re: El catalán en Valencia

Pero me dijeron q segun las Normas del Puig, antigua norma del valenciano, las difierencias que existian eran muchisimas en cuanto a lexico, morfologia...!

Nose

Desconnectat

 

#46 25-04-2008 21:42:42

ka
Membre

Re: El catalán en Valencia

Les normes del puig son una ximpleria que algun blaver es va inventar...
però tiu, m'he pixat de riure al llegir açò: Todo el mundo sabe que los EEUU nacen de las 13 (creo) colonias Inglesas... primer dius que tothom o sap i després dubtes! hahaha

te dijieron, te dijieron... no tot el que et diuen es veritat, jo et podria dir ara que al meu país viuem en iglus.. t'ho creuries?


Si no trobes el teu camí, fes-te'l!

Desconnectat

 

#47 25-04-2008 21:45:39

AguaitantPV
Membre

Re: El catalán en Valencia

"Normas del Puig antigua norma del valenciano"

Hahahahaha big_smile
Eixa ha sigut la parida espanyolista que més m'ha fet riure big_smile

Desconnectat

 

#48 25-04-2008 22:36:34

Dani_Vlc
Membre

Re: El catalán en Valencia

para KA: por eso digo "me han dicho"... poruqe no se si es verdad.
lo de dudar, es porque no se si son 13 o más, o menos! no por otra cosa!
hay que pensar que alomejor tambien es una "ximpleria" las normas de la AVL, que se inventó un catalanista sabes? eso no se puede saber! puede ser tanto una cosa como la otra!
para AguaitantPV: parida españolista que mas te ha hecho reir? porque?

Desconnectat

 

#49 25-04-2008 22:55:48

puka
Administrador

Re: El catalán en Valencia

les normes de la AVL són les acceptades per la ciència, les blaveres no. les blaveres només corresponen a convertir l'idioma com una mescla de castellà, valencià, barbarismes i transcripció fonètica incorrecta i a la espanyola.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Normes_de_Castell%C3%B3
http://ca.wikipedia.org/wiki/Normes_del_Puig

http://ca.wikipedia.org/wiki/AVL

No hi ha dubte...

Les Normes Ortogràfiques de Castelló, o simplement Normes de Castelló o Normes del 32, són unes normes ortogràfiques elementals, que segueixen, bàsicament, les normes fabrianes, adaptades al valencià. Aquestes normes les van signar el 1932 les més importants institucions culturals del País Valencià.

Normes del Puig són unes normes ortogràfiques elaborades el 1979 per la Secció de Llengua i Lliteratura de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana ((Entitat privada))

http://www.antiblavers.info/pmwiki/pmwi … sticBlaver

la discussió s'ha acabat.

Desconnectat

 

#50 25-04-2008 23:13:18

Dani_Vlc
Membre

Re: El catalán en Valencia

por la ciencia? que ciencia?... una lengua no vive gracias al pueblo? o se forma gracias al pueblo?? Mis abuelos, que entre ellos hablaban en Valenciano, utilizaban un vocabulario totalmente diferente al que se esta dando ahora. Y pongo el ejemplo de mis abuelos por poner uno. Solo la generacion nueva, es la que emieza a hablar diferente. Que no digo q el vocabulario de mis abuelos no sea dialecto del catalan, q lo mantengo.. pero nose: me parece un poco raro. entiendes?

Como valencianos que creo que sois algunos, cuando hablas cn la gente en valenciano (x valencia), siempre te contestan con palabras como Mosatros, vosatros, en, atre, esta/e, puix.... son ejemplos! o por lo menos hace 3 años!

Desconnectat

 

#51 25-04-2008 23:20:52

LarsenAlacant
Membre

Re: El catalán en Valencia

A vore Dani, això mateix passa amb totes les llengues. Tu parles castellà, i segur que amolles un "joer nano" no un "Joder, tio", o un "pos yo que se" quan seria "Pues yo que se". Una cosa és la transcripció escrita i altra la llengua parlada col·loquial. Jo no dic açò, dic "astó" per que visc a Alacant, i vosaltres dieu "crida'm al mòbil" i aquí es diu "toca'm al mòbil". Vosaltres parleu valencià i jo 'Alacantí mai valencià'?


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#52 25-04-2008 23:24:15

Dani_Vlc
Membre

Re: El catalán en Valencia

no me puedes comparar abrevaciones de palabras con un cambio total de la palabra. Esta claro que en un sitio se habla de forma diferente que en otro, perteneciendo a la misma lengua... pero los cambios no son tan significativos.. y normalmente los cambios son en palabras sueltas, no en morfologia, sintaxis, lexico...

sabes?

Desconnectat

 

#53 25-04-2008 23:24:43

puka
Administrador

Re: El catalán en Valencia

Desconeixes que la lingüística i la filologia és una ciència?

És evident que la llengua és el poble, qui la parla si no: les pedres?
I és el poble qui fixa les normes, que no són altres que de gent d'estudis que va fixar la normativa ortogràfica sòlida basada en la realitat lingüística i d'acord als textos històrics i a les proves documentals i no la RACV.

Solo la generacion nueva, es la que emieza a hablar diferente

Sí, diferent, i en castellà.
Com tu sense anar més lluny.

(...) puix

Això no ho he escoltat jo en la meua vida en la llengua oral. Els blavers, com a ignorants que són, a més ho usen de manera incorrecta.

Mosatros, vosatros, en, atre, esta/e

Desconeixes que tota llengua té variants col·loquials?

Me pots dir per què a les comarques lleidatanes (i moltes altres) diuen també "esta", "xiquet", "mosatros", "vosatros", ?.
No hi ha prova més sòlida de la unitat de la llengua.

http://www.racocatala.cat/forum/llegir. … p;fil=4284

Desconnectat

 

#54 25-04-2008 23:37:04

Esquerrà
Expulsat

Re: El catalán en Valencia

Les normes del Puig van ser inventades en l'època de la creació  d'Unión valenciana, crec que l'any 1979.  La normativa de l'AVL està basada en les normes de Castelló de 1932, i les normes de Castelló estan basades en les normes de l'IEC i la norma de l'IEC està basada en els clàssics de la llengua catalana principalment conreada a l'Antic Regne de València. Les normatives linguístiques de la majoria de les llengües del món no són anteriors al segle XIX. El valencià mai ha tingut una normativa anterior a la del 1932, alguns autors seguien la norma de Pompeu Fabra i altres escrivien con volien. Per tant no existix cap norma antiga del valencià i molt més ho és la del Puig.

Última edició per Esquerrà (25-04-2008 23:38:58)

Desconnectat

 

#55 26-04-2008 00:12:16

Dani_Vlc
Membre

Re: El catalán en Valencia

A ver Esquerrà:
la primera vez que se normatiliza la lengua valenciana de la AVLL es en 1907 cn Pompeu Fabra, o no? las Normas del Puig son de la decada de los 70. Creadas como bien habeis dicho por la RACV. y una duda que me surge: porque la RACV es REAL, como todas las academias de las lenguas, y la AVLL no lo es?
Daniol: me gustaria que leyeras esto que he encontrado: http://photos1.blogger.com/photoInclude … 4-06.2.jpg tambien mentira?
La explicación es bien facil: en la epoca de los iberos. Estos, estubieron insatados en la zona "valencianoparlante" por decirlo de una forma, y dejaron un substrato linguístico anterior al latin: lenguas paleohispánicas. Ese sustrato, que a lo largo de los años a evolucionado, es lo que diferencia ahora el valenciano del catalan. Este sustrato llego a lleida, con la repoblacion de esta por los edetas, de valencia!
Tambien se sabe, que en el siglo XVII, entre 400 y 900 valencianos fueron a estudiar a la universidad de LLeida; lo que acabó por el cambio de la lengua en las clases, y se terminó dando en valenciano. Si no te lo crees, esto fue denunciado por Antoni Bosh en 1628.

Desconnectat

 

#56 26-04-2008 02:16:15

Curial
Membre

Re: El catalán en Valencia

Dani_VLC: primer de tot, que no em contestes mai al que te dic. Crec que he sigut una de les persones que t' ha parlat amb respecte i t'he explicat les coses amb molta educació, però per això, si continues eludint el que jo et pregunte, quan jo conteste al que tu em preguntes, consideraré que m'estas faltant al respecte.

Per exemple t'he mostrat un exemple de la intolerància, fanatisme i violència blavera. Un document gràfic, un vídeo. I com em contestes? "en cataluña es donde más violencia ha existido por el nacionalismo". Això és una cosa sense trellat. Jo te mostre un vídeo que pots vore amb els teus ulls i tu llances una acusació sense fonamentar, ni aportar proves ni res.
Primer de tot que jo et diria que em definires el nacionalisme. Perquè es pot entendre que la Guerra Civil es va iniciar en certa mesura pel NACIONALISME ESPANYOL, eixe que pareix que no siga nacionalisme, o que en tot cas siga patriotisme, i per tant, bó. Si això no va ser violència jo no sé què és. Segon, que com te dic, jo t'he mostrat proves de com parlen, tracten i es comporten els que tu dones una certa credibilitat (perquè et mous en una equidistància entre "bueno igual lo que decís es cierto, pero igual lo que dicen estos que en las manifestaciones gritan polaco de mierda e insultan a una reportera por ser catalana, también lo es"). D'eixa forma estas donant-li poca importància a un comportament violent i antidemocràtic.

Les Normes del Puig no son "antigües normes del valencià", son normes dels anys 70 i que no utilitza casi cap escritor en valencià. Jo quan parle dic "mosatros", "este", "nano" i moltes paraules exclusivament valencianes, però com t'han dit, en les llengües existeixen registres col.loquials, i també n'hi ha paraules que no tenen transcripció fonètica. Si escric "nosaltres" és perquè pronuncie "mosatros" de igual forma que escric "home" encara que pronuncie "ome"... La ortografia no es transcriure com sonen les paraules únicament.

Dius que no es pot comaprar un canvi en la paraula amb una paraula totalment diferent. I LarsenAlacant que t'ha dit que en un puesto es diu "toca'm" i en un altre "crida'm"? O "astò" i "açò"? No son paraules distintes (segons tú)?

La RACV és real perquè així li ho va concedir el Rei Espanyol, Juan Carlos I. No sé quina legitimitat o coneixement filològic té el Rei per a tu, i si l'has de fer cas, això suposant que el Rei realment comulgue amb el que diu la RACV (jo crec que li la sua un poquet el tema i li ho va donar per això de tindre l'agenda ocupada amb actes cerimoniosos d'estos monarquics). Personalment, no m'inspira gens confiança el descendent del rei que ens va llevar els furs als valencians. També era "REAL" el Decret de Nova Planta, que va derogar les nostres llibertats nacionals. El respectaries per ser real?

La RACV és una entitat privada, ahí entra qui pague (com Lladró), no qui tenga coneixements. Perquè és privada. Ho entens? Si jo ara me montara una Academia del Torrentí i el rei espanyol li donara a la meua acadèmia el ranc de "Real", tindria la mateixa legimitat per a tu que la RACV?

Per últim, per què creus que els blavers poden tindre raó diguent que el percentatge de repobladors catalans no podia dur la seua llengua i despres consideres que 900 valencians (el 0'001% de la població o menys) aconseguiren "exportar" el valencià a Lleida?

Per què uns percentatges et valen més si te'ls donen els blavers?


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#57 26-04-2008 10:30:38

lacort19
Membre

Re: El catalán en Valencia

Anem a vore...

Eixe retall de diari que tu has ficat, HO TENEN PENJAT A LA SEU DE ESQUERRA REPUBLICANA DEL PAIS VALENCIA. (No és broma)

Si pensares, sabries que significa una cosa: Hi ha una llengua (català, valencià, llemosí, com vuigues anomenar-la), i es parlen diferents varietats d'ella.A Lleida, per exemple, s'assemblaria mes al valencia que al catala (entenent-les com a una mateixa llengua).


I per cert, per eixa mateixa regla que tens... molta gent no parlaria castella, sino un idioma ben diferenciat a este pais.

PUES -> POS
PARA -> PA
ES QUE -> EJ QUE
IMPRESIONANTE -> INPRESIONANTE
MUCHOS -> UN MAZO

etc


En eixes mateixes coses es varen basar els blaveros per a fer les "normes" del Puig

Última edició per lacort19 (26-04-2008 10:34:41)


Perquè a nosaltres "ja no ens alimenten molles, ja volem el pà sencer. Vostra raó es va desfent, la nostra és força creixent. Les molles volen al vent." - Ovidi Montllor

Desconnectat

 

#58 26-04-2008 11:04:05

Re: El catalán en Valencia

Lo de la violencia no me lo puedes decir, ya que en cataluña es donde mas violencia ha existido por el nacionalismo... o no es asi?

Però que pesaaaaaaats amb Catalunya, deixeu-la d'una volta collons!! que no pareu amb Catalunya "dichosa", que si Catalunya per ací que si Catalunya per allà... Si es que al final pense: "Qui resulta ser més catalanista, els nacionalistes valencians, o els blavers (nacionalistes espanyols)"??


por la ciencia? que ciencia?... una lengua no vive gracias al pueblo? o se forma gracias al pueblo?? Mis abuelos, que entre ellos hablaban en Valenciano, utilizaban un vocabulario totalmente diferente al que se esta dando ahora.

Doncs xiquet, igual que passa en Andalucía, la gent andalusa quan escriu no diu "Er shaval ha ehtao tomando una coacola en el bá y uno hitano le pidieron un sigarro"

La llengua no es del poble, la llengua es una ciència que s'estudia i s'aprèn, i si no estàs d'acord, doncs ten vas a una caverna i estudies tu la teua llengua.

A més, jo no sé quina mania teniu els blaveros (dels collons) de fer-vos passar pel poble o algo semblant, vos penseu que el poble valencià sou vosaltres, amb lo que es demostra que no eixiu de l'horta (o de la ciutat de València) i així demostreu el vostre feixisme innat. Jo que vosaltres em passejaria per pobles com El Campello, Barxeta, Sueca, Xixona, Simat, Ontinyent... i vorieu QUATRIBARRADES a punta pala.

A més, la majoria del poble valencià JA ha acceptat que el valencià és la mateixa llengua que el català, vulgau els blaveros (dels collons) o no vulgau.
PD: Sabem que eres blavero per les idioteses que has dit, no ho intentes negar una altra volta.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#59 26-04-2008 12:00:31

Rogeta
Membre

Re: El catalán en Valencia

Me dijeron, me contaron..... Tu vinga a espolsar-te del damunt les puces, no siga cosa que poses en la teua boca coses que ací et rebatrem una i altra volta, i per què? Per que la realitat i la veritat te arguments infinits mentre que tu sols pots agafar-ne quatre sense trellat, (els típics que empren els blaveros).

No pots diferenciar les llengües per ximpleries com la que escrivíem nosaltres i diem mosatros. A Tortosa, diuen natros i vatros, en comptes de nosaltres i vosaltres. Això no me val. A Castell odien “picar” i en Valencia diuen “marcar”, quan has de telefonar a algú. Te’n puc dir un fum, però es que no m’abelleix estar ací enumerant les diferències que pots trobar als REGISTRES COL•LOQUIALS que emprem diàriament. Per que, si es per això, cadascú en el seu poble, parlaria una llengua diferent, uns torrentí, sollanero, almussafero, catarrogi, ves enumerant tots els pobles, que faena tens...

I per què hem d’acceptar les normes del Puig? Per què si l’argument que empres es que són del 79, fotre les del 32 són més velles, i no són incoherents com les que tu dius, són útils, s’han emprat al llarg dels anys sense cap problema i ara de la mànega, per a què altres????

No veus que estàs pegant voltes a coses sense trellat ni forrellat?

Desconnectat

 

#60 26-04-2008 12:55:55

puka
Administrador

Re: El catalán en Valencia

"El mundo": un diari conegut per ser objectiu i veraç... vaja tela...

Segons això només hi ha dues variants de la llengua i a les illes no existeix.

Jo preferisc agafar com a arguments el que pensen milers de lingüistes, científics i la societat, i no el que escriu una estrangera sense idees i publica un diari de dretes, privat i manipulador, que no té cap validesa.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/96/Mapa_dialectal_del_catal%C3%A0.png/444px-Mapa_dialectal_del_catal%C3%A0.png

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.