• Inici
  •  » Debat general
  •  » Un miler de persones es manifesta a València per la República

#1 20-04-2008 16:07:21

AguaitantPV
Membre

Un miler de persones es manifesta a València per la República

La manifestació convocada per la Coordinadora del País Valencià per la República va recórrer ahir els carrers del centre de la ciutat de València, en un any en què per primera vegada s'incloïa en el cartell la senyera republicana valenciana.

Tal com succeïx en la majoria dels casos, hi ha un ball de xifres al voltant de la participació en la manifestació. En este cas, les dades oscil·len des de les 500 persones fins als 3000 assistents. Per a l'ocasió s'havien habilitat diferents "trens republicans" arreu de les comarques del país, per tal que els qui ho desitjaren pogueren utilitzar este mitjà de transport per a desplaçar-se fins el cap i casal.

La manifestació comptava amb el suport de partits polítics (entre d'altres, el Bloc, Iniciativa del Poble Valencià, EU) així com de diferents col·lectius, associacions i plataformes republicanes del País Valencià. Entre d'elles, cal nomenar la Plataforma Republicana Sobirania Valenciana, en la qual es troba valencianisme.com.

La manifestació, discorregué en un ambient reinvindicatiu tranquil i festiu. Cal lamentar, però, les agressions cap a alguns dels manifestants. A la Plaça del Patriarca acabà la manifestació, lloc on es desenvoluparen els diferents parlaments.

Cal destacar que enguany, per primera vegada, figurava la senyera estrelada en el cartell de la manifestació. Durant la marxa d'ahir, hi va haver una nombrosa presència de senyeres valencianes, des de la senyera coronada fins a les senyeres estrelades blanques i roges. Una pancarta del col·lectiu del Bloc Jove de la ciutat de València feia al·lusió a la polèmica surgida arran de les declaracions del Cap de l'estat abans de la final de Copa del dimecres. "València 3 Joan Carles I", fou l'enginyós lema escollit per les joventuts valencianistes.


http://img143.imageshack.us/img143/821/manirep2mn6.jpg

http://img247.imageshack.us/img247/404/manirepma6.jpg

http://annanoticies.com/wp-content/repo4.jpg

http://img253.imageshack.us/img253/9772/manirep3ul9.jpg

Desconnectat

 

#2 20-04-2008 22:06:24

lacort19
Membre

Re: Un miler de persones es manifesta a València per la República

Cada volta m'agraden més Republica Valenciana i el Bloc. Els temps d'ERPV ja han passat per a mi...


Perquè a nosaltres "ja no ens alimenten molles, ja volem el pà sencer. Vostra raó es va desfent, la nostra és força creixent. Les molles volen al vent." - Ovidi Montllor

Desconnectat

 

#3 21-04-2008 00:14:02

Esquerrà
Expulsat

Re: Un miler de persones es manifesta a València per la República

Doncs no és la meua batalla. Aquesta gent demana la República espanyola. El problema no és que Espanya siga monàrquia o república. França és una república i castiga les cultures de llengua catalana, basca, bretona, etc..... Jo no vull que el PV siga Espanya, per tant no vull un PV dins d'una Espanya republicana. Vull el PV fora d'Espanya.

Desconnectat

 

#4 21-04-2008 00:20:22

LarsenAlacant
Membre

Re: Un miler de persones es manifesta a València per la República

No ho havia comentat malgrat vore-ho.

Un 10 pels valencians de la mani


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#5 21-04-2008 13:27:03

Esquerrà
Expulsat

Re: Un miler de persones es manifesta a València per la República

Mirall, eixa gent que du la bandera espanyola (més igual que siga republicana, espanyola és al cap i la fi) no volen un Euskadi o uns PPCC independents. Eixa gent són els fills d'aquells que volien enderrocar la república per crear una dictadura comunista i centralista. Sí, aquells que quan van agarrar el poder a la República volien carregar-se la República per imposar les seues tesis per la força. Malauradament Franco va acabar amb tot també amb la força i amplicant el mateix centralisme que volia imposar els comunistes però des del feixisme. El comunisme no entén de nació valenciana o catalana, el comunisme diu ser internacionalista, però ves per on que a ca nostra és espanyolista i tolerant a les minories quan no hi tenen poder com ara. Imagineu estos republicans comunistes espanyols amb majoria absoluta. No vull ni imaginar-ho.

Mirall, jo tinc les meues idees i no per això he de dir-te a tu que estàs equivocat. Jo personalment estic en contra de l'existència d'una república valenciana. Jo done suport a la creació d'un país valencià dins una república dels Països Catalans, també estic en contra que el PV estiga dins una república espanyola. Per mi qui defensa això són espanyolistes o regionalistes, ara, amb tot el dret del món a ser-ho, però no és la meua lluita. Ni nació valenciana, ni seleccions esportives valencianes, ni valencians dins una república espanyola o valenciana, com tampoc m'agradaria una república tarrogonina. No vull el secessionisme, ni lingüístic ni territorial.

Ara. em sembla perfecte que qui se senta nacionalista valencià vaja a este tipus de manifestacions. Ara el que no entenc és per què es barregen nacionalistes republicans espanyols amb nacionalistes republicans valencians. Crec, sincerament que els comunistes nacionalistes espanyols republicans són un roí company de viatge dels nacionalistes republicans valencians.

Última edició per Esquerrà (21-04-2008 13:36:24)

Desconnectat

 

#6 21-04-2008 14:22:28

Curial
Membre

Re: Un miler de persones es manifesta a València per la República

El comunisme és una ideologia molt ampla, clar que n'hi ha comunistes que son independentistes, tant bascos, com pro-PPC, com pro República Valenciana, etc.

En quant a la manifestació, em pareix molt bé. Quedant-nos en un ghetto tancat no arribem enlloc, està bé que se'ns veja a altres activitats de gent que pot apropar-se a les nostres sensibilitats. Estic segur que aixina s'aconseguirà que més gent s'aprope a l'independentisme que si només t'ajuntes amb qui coincideixes 100%. Per eixa regla de tres ningú aniria al 25 d'abril, el darrer diumenge d'octubre, etc


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Debat general
  •  » Un miler de persones es manifesta a València per la República

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.