#21 12-04-2008 22:28:27

LarsenAlacant
Membre

Re: La frontera real dels Països Catalans.

Les zones castellano parlants s'han de recuperar, i hui he tingut la proba més tangible d'això.


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#22 13-04-2008 00:16:16

batiste-ceba
Membre

Re: La frontera real dels Països Catalans.

quina proba?


http://img387.imageshack.us/img387/2261/xivaantifang3.gif

Desconnectat

 

#23 13-04-2008 00:53:03

Esquerrà
Expulsat

Re: La frontera real dels Països Catalans.

Xiva va perdre el valencià igual que Oriola, Xiva no era castellanoparlant. O és que Alacant no és valencianoparlant perquè avui en dia ja no es gasta el valencià?. Hi ha llocs considerats valencianoparlants que tenen menys parlants de valencià que zones considerades castellanoparlants. T'assegure que a Xiva es coneix més el valencià que no a Guardamar del Segura. Hem de considerar només castellanoparlant a Requena-Utiel i a Villena, la resta de territoris han de ser valencianoparlants, perquè si volem recuperar Alacant (que no és valencianoparlant en la pràctica), per què no hauríem de voler recuperar Oriola o Torrevella?. A Alacant ja no existeixen famílies autòctones de la ciutat que ensenyen el valencià als seus fills, ja fa moltes dècaques d'això, per tant, ¿Quina diferència entre Oriola a Alacant?, ¿Per què recuperar Alacant i Oriola no?. S'ha de recuperar tant Alacant com Oriola.

Última edició per Esquerrà (13-04-2008 00:54:12)

Desconnectat

 

#24 13-04-2008 02:03:58

LarsenAlacant
Membre

Re: La frontera real dels Països Catalans.

Quina prova?

1 - Tu
2 - Una catalanoparlant que no sap parlar castellà (és d'Islandia), viu a Torrevella i parla català al carrer, amb 14 anys (i conec més independentistes de zones castellanoparlants)

Hauriem de fer com els bascos. Hi han un munt d'independentistes bascos que no saben parlar euskera, però s'estimen el seu pais, la seua herència cultural, etc etc

I malgrat ells no saben euskera, doncs apunten als seus fills a aprendre-ho. Res està perdut, si nosaltres ho volem i ens ho creiem


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#25 13-04-2008 22:06:18

Esquerrà
Expulsat

Re: La frontera real dels Països Catalans.

LarsenAlacant, clar que res està perdut, per això no hem de renunciar a recuperar la llengua a Oriola, Torrevella, Rojals, Xacarella, Sant Felip Neri, Guardamar del Segura, Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Petrer, València, ...... A tot arreu on s'ha perdut o ara mateix es parla de manera residual. El valencià és oficial a tota la Comunitat autònoma, per tant tothom hauria d'estar obligat a conéixer-la. És una vergonya que a Sogorb o a Torrevella els pares puguen demanar l'exepció de l'aprenentantge d'una llengua oficial que a més a més l'Estatut diu que és la única llengua pròpia del poble valencià. Per això no entenc (i per ahí anaven els meus missatges) que algú pregunte perquè fiquen Oriola o Sogorb dins dels PPCC o dins del PV, o dins de la Nació valenciana o dins de la Nació catalana (segons els sentiments de cadascú). Aquests territoris són irrenunciables perquè la majoria sempre han sigut territoris valencians i a més a més hem de reivindicar els màxim per poder rebre un mínin, si reivindiquem el mínim rebrem menys encara.

Desconnectat

 

#26 15-04-2008 19:58:24

Empala
Membre

Re: La frontera real dels Països Catalans.

Vaja,
Jo em pensava que la part valenciana que no figura dins els mapes lingüístics era Castella pura i dura. De tota manera deixeu-me buscar alguns retalls de Joan Fuster sobre aquest tema.

Desconnectat

 

#27 16-04-2008 12:35:38

chivano
Expulsat

Re: La frontera real dels Països Catalans.

He llegado a este foro por pura casualidad y he de deciros que alucino.

¿Que narices tratáis de recuperar? ¿Quien sois vosotros para decirle a nadie como se tiene que sentir o en que lengua tiene que hablar? ¿Que proporción representais vosotros dentro de la comunidad Valenciana?

Que os quede claro que detesto todo nacionalismo, sea español, valenciano o europeo. El nacionalismo ha sido la causa de mayor sufrimiento de la humanidad. Mi DNI me da absolutamente igual, mi única patria son mi familia y mis amigos. Soy licenciado en filología hispánica pero me la suda que el español sea "la lengua del Imperio". Su único valor es que nos permite comunicarnos a más de 500 millones de personas y que en esa lengua se han escrito los textos más preciosos de la historia de la Literatura universal.

Las lenguas son para comunicarse, no para crear "territorios" ni "fronteras".

Podéis pensar lo que queráis, y me da igual que unos forasteros hablen de mi pueblo, me siento muy chivano, pero nunca seré localista. Solo os pido que vuestra opinión nos deje en paz y no venga con imposiciones de lenguas que ni necesitamos ni queremos.

Un saludo.

Desconnectat

 

#28 16-04-2008 12:39:07

Re: La frontera real dels Països Catalans.

Chivano, nadie quiere imponer nada a la franja castellanoparlante del País Valenciano, estos dos foreros hablan así por que les da la gana, así de simple.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#29 16-04-2008 12:55:29

Curial
Membre

Re: La frontera real dels Països Catalans.

"y que en esa lengua se han escrito los textos más preciosos de la historia de la Literatura universal."


Xe, quin criteri més científic i objectiu... la "preciossitat" dels textos.

Chivano: les llengues son per a comunicar-se, sí. Per què pues als valencians ens han imposat sempre parlar castellà desde el poder central? Potser no a les comarques d'interior, però a la resta sí, s'ha prohibit, vexat i perseguit el valencià. Per què serà?

Davant d'eixa injustícia, tu "passes" de pàtries i llengues. Clar, quina casualitat que la filologia que has estudiat i la llengua que parles no estiga en perill d'extinció ni t'humillen per parlar-la mai ("Hablame en cristiano" ens han dit als valencianoparlants de vegades). Quina casualitat que com no has patit mai això, te done igual el tema. Quina jeta, Chivano.

Per sort no tots els de Xiva son així, i n'hi ha molta gent molt compromesa, puc donar fe.


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#30 16-04-2008 13:06:16

chivano
Expulsat

Re: La frontera real dels Països Catalans.

A ver, tengamos un poco de perspectiva, todas las lenguas se imponen de un modo u otro. Unas por pura conveniencia, como el español que sin ser oficial hasta el siglo XIX era la lengua de producción literaria predominante en la Comunidad Valenciana, aunque es cierto que conoció periodos de nefasta imposición e instrumentalización política. Pero al fin y al cabo el mero concepto de "oficialidad" lleva incoado este problema. Y así nos pasa a los valencianos castellanoparlantes que nos inmersionan para hacer hasta una oposición para ser profesor de lengua española.

Si me apures el valenciano también se impuso tras la conquista, el expolio y la expulsión de los musulmanes de Valencia. El latín se impuso a sangre y fuego sobre las lenguas ibéricas. Etc... No hay ninguna lengua "autóctona". Las lenguas nacen y desaparecen. Lo que es un disparate es que con los problemas que hay en el mundo nos dediquemos a promocionar lenguas que por si mismas no han sido capaces de desenvolverse más allá del arraigo a lo cotidiano imponiéndolas a quien nunca las ha hablado.

Si algún día el español deja de usarse pues no pasa nada. Como el latín lo estudiaremos -quien quiera- como lengua muerta y ya está. Su legado ya será lo suficientemente fascinante y ya cumplió un papel en la historia de la humanidad. Si el español no ha sido capaz de adaptarse al mundo científico, informático o de negocios a tiempo lo mismo, usaremos anglicismos y no será ninguna tragedia.

Ni los pueblos ni las lenguas tienen alma.

Desconnectat

 

#31 16-04-2008 13:09:03

LarsenAlacant
Membre

Re: La frontera real dels Països Catalans.

Uf, altres "no nacionalistes" que passen de tot però només es pot parlar castellà per a ells.

La història de sempre


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#32 16-04-2008 13:14:53

Curial
Membre

Re: La frontera real dels Països Catalans.

El valencià no es va imposar. El que va haber va ser una repoblació, inmigració de catalans cap al que era el Regne de València, que com és lògic, van dur la seua llengua.

T'ho torne a dir, n'hi han mossàrabs hui dia al País Valencià? SI n'hi hagueren, i si foren "discriminats" per ser mossàrab, o se'ls imposara l'obligació de parlar una llengua que no fora la seua, jo seria el primer en defensar-los. Però no, no n'hi ha cap. Els discriminats som nosaltres, com tú ben saps. El que passa és que intentes presentar-ho com diguent "bueno si todas las lenguas han estado involucradas en fechorías alguna vez, ¿qué más os da que ahora se os discrimine a vosotros? siempre ha pasado".

Perquè es fera en el passat no vol dir que estiga bé que es torne a fer. Dos coses roïnes no fan una bona. Si el llatí va ser imposat injustament no vol dir que "no passe res" si s'imposa el castellà. I la situació actual no és d'imposició de llatí sobre íber, o valencià sobre mossàrab, és de castellà sobre valencià, EIXA és la realitat actual, la injustícia que hui en dia es desenvolupa. De tú depen quedar-te amb els braços creuats o actuar per a lluitar contra la injustícia.

"Si algún día el español deja de usarse pues no pasa nada". Xe, pues em pareix molt curiós que et done tant igual... potser és perquè és la segona llengua més parlada del món?  Així et pots permetre parlar d'eixa forma. Quan has patit segles de discriminació, i hui en dia el mal que han fet a la teua llengua pareix irreversible, a vore si te donava tant igual.

Per a mi la pérduda de la diversitat és sempre algo que s'ha d'evitar. Els essers humans ens enriquim molt més amb la diversitat que tots globalitzats, parlant castellà, o anglés o xinés. Preferisc comunitats més xiconiues i variades que un mon gegant, impersonal i que imposa un únic pensament. A mí no em dona igual que es perguen llengues. Si es donara el cas de l'extinció del castellà, jo recoltzaria als castellanoparlants que el defensaren. Això no vol dir estar en contra d'evolucionar. Però evolucioanr no vol dir esborrar el pasat. I el que han fet amb nosaltres és intentar esborrar el nostre passat durant: 3 segles!


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#33 16-04-2008 13:20:10

chivano
Expulsat

Re: La frontera real dels Països Catalans.

¿En que CC.AA. vivis? Los valencianos mayoritariamente eligen día a día con naturalidad y sin imposición de nadie el castellano, pese a que la administración los agobie exigiendo conocimientos del "mitja" para cualquier función pública, pese a que toda rotulación pública este prevalentemente en valenciano, pese a que Canal9 dé todas las noticias en valenciano, pese a todo eso la gente habla con normalidad en castellano, lee libros en castellano y va al cine en castellano. Me parece muy entrañable la gente que solo habla valenciano (y que por cierto pasa bastante de cualquier regionalista o nacionalismo sea catalán, valenciano, rojo o blau), pero ese modelo que vosotros pretendéis homogeneizar es absolutamente imposible, ilógico e inviable en una sociedad y en un mundo como el actual.

Desconnectat

 

#34 16-04-2008 13:37:26

Curial
Membre

Re: La frontera real dels Països Catalans.

El problema és que et parega "entrañable" la gent que parle valencià. Et pareix "entrañable" perquè parteixes del principi de que és algo folklòric, per a fer-se unes rises i pensar "ay, con lo cómodo que es hablar castellano, mira que se complican la vida". Igual d'"entrañables" trobarien els colonialistes als aborígens que només volien viure en pau el seu mode de vida tradicional, sense que els imposaren res.

Em pareix de risa que em parles de que "t'agobia" l'administració demanan-te el mitjà per a una funció pública. La teua pregunta te la torne: en quina CA (CCAA és el plural) vius tú? En la valenciana, no? I per què trobes estrany que en la Comunitat Valenciana es demane coneixement de valencià per a treballar en els organismes públics? Que es que tindra la mateixa capacitat per a atendre a la gent una persona que conega valencià i castellà que una que conega castellà només? És que els valencianoparlants no tenen el dret de poder anar a l'administració pública i expressar-se en la seua llengua? O et trobaran a tu i els diras: "Oiga a mí hábleme en castellano, que yo no quise aprender valenciano para este puesto que usted y el resto de valencianos pagan con sus impuestos, porque no me salió de los cojones y preferí estar yendo al cine en castellano en el tiempo que podría haberlo dedicado a aprenderlo".

Em pareix sumament hipòcrita, per cert, que em digues xorrades de que la gent va "amb normalitat" al cinema en castellà o llegeix llibres en castellà. Però quina opció tenim els valencians en el cinema o la literatura en la nostra llengua?

La majoria de llibes estan editats en castellà, com collons vaig a poder llegir el que vullga en valencià si no existeix? I de cinema en valencià ja ni parlem. Jo no conec cinemes en valencià, a lo sumo els cicles que fa la Universitat de València (una institució que es preocupa de fomentar la llengua).

Perquè el castellà, com deia, té darrere tot el suport econòmic i la industria de la comunicació. Els valencians no tenim casi res. Per això és una lluita que ens honra com a poble. En canvi la teua postura no és cap lluita ni reivindicació, és la comoditat de qui no vol sacrificar res.


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#35 16-04-2008 13:53:45

chivano
Expulsat

Re: La frontera real dels Països Catalans.

Perdoname, pero veo que careces de lectura comprensiva. Lo de CC.AA. estaba puesto expresamente en plural, porque precisamente no me puedo creer que en la CV se pueda hablar de una perentoria necesidad o anhelo social de implantar el valenciano en todos los ámbitos de lo público.

El valenciano está donde está por muchas razones. Pero jamás recuperará el nivel de aceptación social que un día tuvo (como en otro tiempo lo tuvieron otras lenguas en nuestra misma Comunidad) mezclando lengua, nación, territorio, batalla de Almansa, Cataluña, nacionalismo, etc... Es un cocktel demasiado radical que solo contribuye a la marginalidad del valenciano y a que quienes lo hablan cotidianamente opten en su inmensa mayoría por dar su voto a cualquier partido de ámbito nacional español. Fíjate que hasta en partidos antinacionalistas (que conste que ser antinacionalista me parece con tan poco sentido como ser nacionalista) como el de la Rosa Díez muchos de sus promotores en Valencia son totalmente valencianoparlantes.

Los que tengais interes real y no bastardos intereses políticos en que se hable valenciano sacarlo ya de la huerta y la barraca y ser lo bastante osados para crear en valenciano. Y no especuleis con lo que deberia hacer en las comarcas de Buñol, si no asimilais militarmente por vuestros santos cojones o nos permitis tener un referendum a lo ibarreche.

Por último, veo que en esta web se defiende que el valencino es realmente catalán. Desde mi punto de vista es la opción más lógico, pese al predominio de ciertos localismos de incierto origen. Pero en ese caso el catalán como el castellano ambas dos serian lenguas impuestas y no autóctonas ni nativas, ni creadas por los valencianos. ¿Que problema habria entonces en que los valencianos eligiesen de un modo tan aplastantemente mayoritario el castellano?

Desconnectat

 

#36 16-04-2008 14:18:39

LarsenAlacant
Membre

Re: La frontera real dels Països Catalans.

Vaja, ara resulta que per a treballar en l'administració et demanen el valencià....

Jo pensava que demanaven valencià I castellà, que sembla que sempre se vos "oblida" casualment eh?

Una persona monolingüe en valencià no pot treballar en l'administració, per què un castellanoparlant monolingue si?

Els textos que emet la generalitat estaran en valencià i castellà (hauria de ser en valencià però) així que necessites saber els dos idiomes.

Quan treballes de cambrer et demanen en molts llocs l'anglès, francès, etc i si no ho saps, o l'aprens o no treballes, no intentes canviar el gremi del turisme.

Lo mateix amb la generalitat. O sou valencians per a tot, o per a res (i jo espere que "per a tot", sincerament)


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#37 16-04-2008 14:32:39

Curial
Membre

Re: La frontera real dels Països Catalans.

Altre vegada?

Que el valencià (català) NO va ser imposat. Es dugué per un procés d'inmigració i repoblació. El castellà està imposat a Andalusia? No. N'hi han parlants de la llengua anterior al valencià al País Valencià (mossàrab, llatí) que estiguen discriminats? No. S'ha imposat el valencià per mig d'una política centralista, sistemàticament prohibint-se el desenvolupament d'una altra llengua i la lliberat de gastar-la com s'ha fet amb el castellà en contra del valencià? No.

Torne a dir que si n'hi haguera una minoria lingüística hui en dia "discriminada" pel valencià, jo la defensaria. Però els que estem poc a poc perguent la llengua som els valencianoparlants. Cap altra minoria. I per descomptat, molt menys els castellanoparlants, que parlen la segona llengua més parlada del mon i no tenen problemes en expressar-se a on vullguen en castellà, dins de l'Estat Espanyol.

Lo de "CCAA" era incorrecte, perquè volies dir "En quina comunitat autònoma vius tú" i deies "¿En qué Comunidades Autónomas (CCAA) vives tú?".

Los que tengais interes real y no bastardos intereses políticos en que se hable valenciano sacarlo ya de la huerta y la barraca y ser lo bastante osados para crear en valenciano. Y no especuleis con lo que deberia hacer en las comarcas de Buñol, si no asimilais militarmente por vuestros santos cojones o nos permitis tener un referendum a lo ibarreche.

De nou el teu menyspreu cap als valencianoparlants, considerant-los a tots d'ambient rural i poc menys que paletos, que no treuen la seua llengua de l'horta i la barraca. Jo no vaig a rebaixar-me al teu nivell ni vaig a insultar a la gent de Xiva, que no s'ho mereix. Però et diré que el teu menyspreu per la gent valencianoparlant em pareix totalment rebutjable, i pateixes algun tipus de xenofòbia quan els claves a tot en l'estereotip de persona de l'horta en la barraca (cosa que no té res de roï, per cert).

Tú què collons saps que fem els valencianoparlants? Tots els dies creem en valencià. Escrivim, parlem i potenciem una llengua que s'ha vist perseguida i prohibida, que ja és més del que pots dir tú. No, no podem anar al cinema en la nostra llengua com tú presumeixes que fas ("es la opción más lógica" deies), perquè no podem, no tenim eixa opció. Tu tens la postureta còmoda, i només per un mínim sacrifici que has de fer en cas de voler treballar en la funció pública (ensenyar-te el valencià, OH, com si fora ensenyar-se rus o japonés... com si no fora fàcil i mereixedor d'un esforç per estar ajudant a la recuperació d'una llengua minoritària), ja et queixes. Pues mira, si vols queixar-te, queixa't d'injustícies de veres, com que els xiquets valencians no puguen anar a l'escola en la seua llengua, com que no pugues anar per la capital de la teua comunitat o país com vullgues, i fer vida en la teua llengua, el valencià. En canvi, quina dificultat trobes si fas vida en castellà?

I torne a dir, per a mi es pot ser totalment valencianista i ser castellanoparlant. El que no trobe coherent és ser un ploramiques per alguan política que es fa per a potenciar el valencià, i mirar cap a altre costat quan veus totes les atrocitats i injustícies que pateix el valencià dia a dia.


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#38 16-04-2008 15:00:15

Esquerrà
Expulsat

Re: La frontera real dels Països Catalans.

Xiva, això dels 500 milions d'hispanoparlants no t'ho creu ni tu.

Desconnectat

 

#39 16-04-2008 15:05:58

Esquerrà
Expulsat

Re: La frontera real dels Països Catalans.

A l'administració valenciana no demanen el valencià per a treballar, no existeix el requisit lingüístic (malauradament). No arriba al 5% les places que requereixen el requisit lingüístic, fins i tot no el tenen professors que han d'ensenyar en la línia en valencià. Aquest Xivano és només un intol·lerant sense paliatius. El català no s'ha de recuperar perquè ha sigut perseguit i s'ha d'igualar al castellà. El català ha de ser la llengua vehicular i hegemònica i desplaçar en la seua totalitat al castellà perquè així li correspon per dret. No hauria d'utilitzar-se mai el castellà a la vida pública ni escrit ni parlat. El castellà només hauríem d'usar-lo com a eina de comunicació per parlar a gent aliena als PPCC. L'exemple són els Països Baixos, encara que tothom sap anglés mai el gasten entre ells ni a la vida pública, l'anglés només és una eina de comunicació per parlar amb els estrangers que desconeixen el neerlandés. No té sentit que als PPCC es retole en castellà quan es té el català com a llengua pròpia.

Última edició per Esquerrà (16-04-2008 15:10:47)

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.