#1 28-03-2008 15:20:04

amunt
Membre

Lorenzo i Pedrosa centren l'atenció de MotoGP

Moto GP
El duel que espera Jerez
Lorenzo i Pedrosa, segon i tercer a Qatar, centren l'atenció de la cursa de MotoGP que es farà en terres andaluses. L'any passat el català va acabar segon i el mallorquí va guanyar en 250


El Mundial de MotoGP aterra aquest cap de setmana a Jerez amb dos noms propis destacant per damunt de la resta. No són ni els de l'actual campió, Casey Stoner (Ducati), ni el del ja mític Valentino Rossi (Yamaha), sinó els de Dani Pedrosa (Repsol Honda) i Jorge Lorenzo (Yamaha).


Pel que fa a la presència catalana a les altres dues categories del Mundial, serà la mateixa de fa tres setmanes a Qatar, ja que finalment el jove Marc Márquez no s'ha pogut recuperar a temps
Bàsicament és perquè tant el català com el mallorquí correran com a locals al circuit andalús, però tampoc no s'ha d'oblidar que tots dos vénen d'haver fet una gran cursa a Qatar, on el de Palma va ser segon i el de Castellar del Vallès tercer. A més, l'enfrontament esportiu que s'arrossega entre ells des que van coincidir als 250 cc encara fa més atractiu el duel.

"Després de Qatar m'he estat entrenant de cara a poder recuperar tota la força a la mà dreta i arribar a Jerez al cent per cent –explicava un Pedrosa que l'any passat va ser segon, darrere Rossi–. Es tracta d'una cursa molt important per a mi i sempre m'agrada molt córrer-hi, sobretot pel gran ambient que hi ha i el suport dels aficionats".

Així mateix, el català apuntava què es pot esperar de la prova: "Amb frenades fortes i revolts lents i ràpids, és recomanable no castigar gaire els pneumàtics. Sigui com sigui, és un circuit que vol una conducció força agressiva".

Per la seva banda, Lorenzo, que el 2007 va guanyar en aquest escenari la prova del quart de litre, va admetre que millorar el segon lloc de Losail serà "complicat", però es mostrava eufòric amb la cita. "Crec que serà la cursa de l'any, amb més espectadors que mai i dos pilots de casa lluitant per guanyar en MotoPGP –va dir–. Espero que l'afició disfruti moltíssim".

Circuit molt popular
El magnetisme del traçat andalús expressat per Pedrosa i Lorenzo –i fins i tot pel també català Toni Elias (Ducati): "Jerez és el meu circuit favorit"– està igualment avalat per les xifres. En aquest sentit, l'any passat Jerez va acollir un total de 244.461 espectadors durant tot el cap de setmana i només va ser superat per Brno (Txèquia), amb 245.039. València se situava en tercera posició (237.149), mentre que Montmeló era el cinquè circuit amb més assistència, amb 201.970 persones.

Pel que fa a la presència catalana a les altres dues categories del Mundial, serà la mateixa de fa tres setmanes a Qatar, ja que finalment el jove Marc Márquez (Repsol KTM), debutant en 125 cc, no s'ha pogut recuperar a temps de la fractura que es va fer a l'avantbraç dret just abans que comencés el campionat.
          www.avui.cat

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.