#41 27-11-2008 17:02:17

Esquerrà
Expulsat

Re: El tema de la senyera coronada

Curial, penjar una Senyera independentista no ajuda?. hem de donar al poble el que vol el poble?. Doncs ens fem del PP i ja tenim tot el camí fet !!!!!. Recollons!!!!.

Què la gent no es farà més nacionalista si els partits nacionalistes agarren les senyes d'identitat de la dreta!!!!!. Què no apreneu la lliçó!!!!. Curial, vas faltar a classe el dia que donaren eixa lliçó?.

Les tàctiques per a costar-se al poble mitjaçant la blaverització del nacionalisme catalanista ja les ha posades en pràctica el Bloc amb nuls resultats. Al poble valencià no l'importa una merda com és la bandera valenciana. Més del 99% dels valenians veuen una Estelada independentista catalana amb triangle blau i pensen que és una Senyera coronada de disseny.

Última edició per Esquerrà (27-11-2008 17:02:49)

Desconnectat

 

#42 28-11-2008 09:34:37

Curial
Membre

Re: El tema de la senyera coronada

Això dels 99% dels valencians que pensen lo que tu dius, obviament, ho sustentaras en algun estudi, estadística... ah no, que t'ho inventes, val smile

La senyera coronada és de dretes? Perquè la du gent de dretes? Entonces l'estelada amb triangle blau de què és, de dretes o d'esquerres? Perquè l'he vista en manfiestacions d'ERC, del Bloc, de CiU i d'Estat Català. Hmmm, curios.

És espanyola perquè representa a una comunitat autònoma espanyola? Ah, clar, com la quatribarrada i la ikurrinya, que representen comunitats autònomes espanyoles, ja...

Els símbols son això, símbols, i el que volen provocar és una associació o exaltació en les persones. Si un símbol és més útil per a treballar en la recuperació de la consciència nacional dels valencians, no veig per què és roï utilitzar-lo. Això no és "blaveritzar-se", perquè blaver és l'anticatalanisme que nega la unitat de la llengua catalana, cosa que no té res a vore amb la senyera coronada per se. Altra cosa, és que la gent que a exhibit un anticatalanisme i negat la unitat de la llengua, s'haja identificat tradicionalment amb uns símbols, però és una qüestió accidental (és a dir, no relacionada amb l'essència del que defenen).

Si tu te vols quedar en un rancó sense arribar a la societat i acusant a qui planteja idees de "blaveritzar-se", em pareix molt bé, és la teua opció. Sort.


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#43 28-11-2008 10:59:53

PALAMOS
Membre

Re: El tema de la senyera coronada

si, trobo q tens raó curial, el tema de la bandera coronada no se li ha de donar tanta importancia pq ja se sap q suscita molts sentiments, en el cas d'aquesta bandera coronada la pot sentir com seva tant un feixista blaver com un nacionalista d'esquerres vinculat a l'idea dels paísos catalans. Tot i q aquest exemple no es pot comparar a l'estelada, pq dificilment se la faràn seva les JJ del PP per exemple.


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#44 28-11-2008 11:54:49

Curial
Membre

Re: El tema de la senyera coronada

Bo, es que el PP és més "inteligent" en eixe aspecte que alguns nacionalistes essencialistes, Palamos. Al País Valencià sap que pot treure vots si fa com que s'indigna molt amb una estelada penjant, i pareix que fins i tot defen València davant els valencians (i no ho fa, el que fa es atreure els seus vots per a defensa Espanya).

En canvi a Catalunya, quan la diada d'este any, fins i tot una regidora del PP de nosequin poble va recoltzar la iniciativa de penjar l'estelada al balcó de l'ajuntament. Per què ho va fer? Senzillament per això que te dic, el PP sap adaptar-se al contexte, perquè son uns cabrons manipuladors, i arriben fins a eixe punt de paroxisme, de no vore amb prejudicis una senyera que, en el fons, va en contra del que ells defenen.

Jo no defense fer com el PP que es prostituixen, eh. Però dic que hem de ser un poquet més cucos i actuar de forma estratègica. Si deixem que els espanyolistes es presenten com defensor del País Valencià, l'hem fotuda, perquè ens quedarem en balcons penjant senyeres gegants però amb la majoria dels ciutadans en contra ahí baix. I jo preferisc que avance el nacionalisme del nostre poble, amb una senyera o altra, que mantindre'm pur en qüestions que no son essencials, però renunciant a arribar a cap puesto.

De fet si es començara així, i es seguira mostrant tots els beneficis econòmics que una colaboració estreta i sense prejudicis amb Catalunya ens duria als valencians, crec que en un temps prudencial les coses podrien canviar, i molt. Però no es podrà canviar només amb "colps d'efecte" simbòlics, que son més confrontatius que altra cosa. Es que hem de tindre en compte que davant hem tingut i tenim a l'Estat Espanyol, que te molts resorts mediàtics i de poder per a fer propaganda en contra nostre. Aleshores el que hem de fer és anar aspaiet, i no forçar la maquinaria. Si tirem molt de la corda, el que fem és provocar un efecte contrari, crec jo.

Jo estava pel matí el 9 d'octubre entre la gent, i no sabia que havia passat això de l'estelada al balcó de la plaça de l'ajuntament (arribí més tard). Però em vaig sorprendre quan vaig vore a prou de gent amb enganxines de "No mos fareu catalans" de Coalicion Valenciana. I me vaig sorprendre perquè, quan passaven per a on estava jo (me vaig moure prou de puesto i els vaig vore passar unes quantes vegades), tota la gent al voltant no tenia NI IDEA de qui eren, i se preguntaven entre ells mateixos, els veien com uns frikis radicals fatxes.

Aleshores, per què duien l'enganxina? me vaig preguntar. Després ho vaig comprendre: la gent, en la seua ignorància (no culpa seua, crec, sino culpa de l'espanyolisme que ha incitat això), al vore l'estelada penjant en la Plaça de l'Ajuntament, s'havia rebotat en contra, i quan els havien donat l'enganxina, se l'havien posada, com a protesta simbòlica contra allò, encara que sense saber que eixe era un partit de fatxes espanyolistes.


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#45 28-11-2008 12:29:13

Esquerrà
Expulsat

Re: El tema de la senyera coronada

Curial, no et falta la raó, però l'estratègia de fer nostra la Senyera amb blau no ha funcionat. La majoria del poble valencià sent la "rojigualda" com a única bandera en la qual se sent representat i la Senyera Coronada no passa de ser utilitzada com a un símbol "pa festes" i "pa'l futbol". I la majoria dels valencians no se n'adonen si la bandera porta blau o no i ni tansols saben que és bandera oficial. N'estic fart de discutir amb molts valencians sobre l'oficialitat de la Senyera Coronada, sempre em diuen que l'única oficial és l'espanyola i que la Senyera és un símbol regional però no oficial. Així està el pati. Ah, i encara molts valencians no saben que el valencià és oficial, i per això la majoria de valencians es dirigeixen als organismes oficials tant oral com per escrit en castellà fins i tot en pobles on tothom és valencianoparlant. "Vaig a Hasienda, vaig a l'Ayuntamiento, etc.... " i parlen en castellà perquè pensen que és la llengua de l'administració.

Última edició per Esquerrà (28-11-2008 12:29:47)

Desconnectat

 

#46 28-11-2008 13:11:21

PALAMOS
Membre

Re: El tema de la senyera coronada

Com més es trobi la gent parlant valencià més anirà agafant conciència de la seva identitat, trobo que es com el DNI de qualsevol nació, sense es pot ser, però s'ha perdut el tret diferencial. Així que al PV cal començar ja a desconfiar dels partit majoritaris (pp & psoe), viure en valencià. A mi la veritat em seguiria sabent greu una continuitat del Pp a València, però si em diguèssin que a la vegada mig PV ja parlà el valencià estariem en un panorama molt bo malgrat el vot politic fos de dretes.


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#47 28-11-2008 13:14:11

PALAMOS
Membre

Re: El tema de la senyera coronada

ei, que quedi clar que el q de veritat m- encantaria  es un PV lliure, d-esquerres, agermanat amb catalunya i amb un vot pepero de no mes del 0,004 per cent ehhhhh


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#48 28-11-2008 13:27:00

almogaver
Membre

Re: El tema de la senyera coronada

Curial, en cap moment he volgut dir això, però el principi del nacionalisme al cap i casal ha estat amb la coronada, i això va estar oficialitzat per la II República, fet el qual haviem tingut l'ocasió de canviar les coses, i com pots veure això na s'havia canviat fins el moment del naixement de la "democràcia", cosa la qual no ho dic jo, car hi està. El nacionalisme valencià a la meva manera d'entendre esta abocat al fracàs, doncs d'un principi ho ha estat gràcies com  no als partits d'esquerra, gràcies també a la renúncia de certs simbolismes els quals la gent tant d'esquerra com nacionalistes hem rebutjat des d'un principi; la qual cosa clar esta de no haver estat així, amb tota seguretat no estariem com estem. Sempre hem estat mirant Catalunya, però, mai hem fet com Catalunya, parlant clar i ras .-ens han faltat collons, vulgam o no he estat així. Ës per això que estic convençut que l'estràtegia de la que parles no pot funcionar, la gent no és tant ingnorant com la volem fer, i sap perfectament el que hi ha derrere de cada ún.
Cert és, que aquell nacionalisme no tenia cap tret blaver malgrat emprar fins i tot la coronada, ja que sempre representaba la capital, però allò ja ha passat, i ara no hi ha cap intenció realment per part de la gent de assolir un mínim de sentiment de valenciania pròpiament dit, que no siga un valencianisme-español.

Esquerrà, no es pot negar la realitat, tal com he dit, ens agrade o no, sí va ser un error del segle XIX, això deuria d'haver estat registrat enlloc, cosa que no esta, però que a mi no m'has de convencer d'això, ho tinc més clar segur que tú, a més a més si haas llegit?, cosa que crec que si i prou, per la teva manera de parlar, sabràs que la senyera va deixar d'estar prohibida després de la mort de Ferran VII, clar esta fins arribar a la dictadura tant de Primo de Rivera com després la de Franco, fet que aquest la va segrestar i què després per sol.licitud d'algún "mandamas", la van tornar a permetre. I et vaig a contar una cosa, la qual era així i no d'altra manera; Jo quan era petit vivia al barri de Russafa, i m'enrrcorde perfectament a más a més de tenir alguna foto, de que quan arribaven falles les comissions falleres donaven el dia de "l'arreplegà", dues banderes "l'estanquera i la regional", tu saps quina era la regional?, doncs be era la reial senyera, la "quatribarrada", y no la de la ciutat.
Si anaves a les tendes a comprar-les de tela, sempre et preguntaven, "de la ciutat o regional?", doncs les que donaven les falles eren de paper. Et conte això perquè en aquells anys els anys seixanta i setanta, no hi havien aquests problemes del blaverisme, tot això el van portar com ja he dit en altre post el Sr. Abril Martorell, Casp, etc, aquell era el moment, i es va deixar passar sense tenir en compte les conseqüències, i ara ho haurem de pagar per molts anys.
Deien alguns dirigents del principi de formació de "l'UPV", tranquils que ja caurà ella sola, doncs gairebé 27 anys després encara ho esperem, !i el que ens queda".

Desconnectat

 

#49 29-11-2008 02:18:49

Esquerrà
Expulsat

Re: El tema de la senyera coronada

Almogàver, és que la creació de les autonomies ha sigut un gran error. València, Balears i Catalunya hauria d'haver format només una autonomia i no tres, amb el nom de Comunitat autònoma de València, Catalunya i Illes Balears (tenien el dret per ser limítrofes, ara ja no, perquè una vegada constituïdes no es permet la federació).

Sobre la conciència de ser poble per parlar en valencià, no estic massa d'acord. Hi ha centenars de pobles al País valencià on ningú parla castellà i més del 90% de la població només se sent espanyola i no veu amb vols ulls que es puga retolar en valencià. Així és el País valencià.

Desconnectat

 

#50 29-11-2008 11:25:42

PALAMOS
Membre

Re: El tema de la senyera coronada

Jjaja tios quina afrenta al blaverisme! (Aviso que no tè importància): Tava mirant el 3-24 ,les noticies i parlàven del partit d'avui barça sevilla, i léscut que sortia en tot moment era el del valència en lloc del Barça, juasjuas s'han equivocat, mira que si ho veu sentandreu & cia posaran una demanda per "apropiació indeguda de símbols valencians" !!

Però potser no li sabrà greu, pq clar, a partir de l'error de l'escut deia q el valència habia guanyat 2 champions i 19 lligues jejej tongue


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#51 29-11-2008 13:21:50

almogaver
Membre

Re: El tema de la senyera coronada

Esquerrà, no estic conforme amb tú, no són les Autonomies un error, l'error és la Constitució, que és la què prohibeix la federació entre autonomies, i responsables d'això són en gran part elas polítics valencians del moment, doncs ja no veien amb bons ulls la possible federació entre els tres estats nostres, amés a més de considerar-la un perill per a la seva mal-dita nazi-ó. Per una altra banda imagine que et referiràs a l'es antigues federacions que existien abans de tot, vaja per entredre-nos, els antics regnes, no?. El fet de pertanyer a la mateixa nació, o siga la Nació Catalana, no implica subordinació a ella, es a dir què, som Catalans per ser de la mateixa nació, per tenir la mateixa llengua, la mateixa cultura i sobre tot perquè hi venim, però et recorde una cosa molt important, que el naixement del nostre poble fou SOBIRÀ, la qual cosa implica indeendència política i administrativa, i què per això no deixem de ser Catalans, però sí Valencians, és això el què s'ha de exposar a la gent indecisa, això és el què s'ha de defendre i és el motiu pel qual hem de ser nacionalistes.
El rebuig què es té al nacionalisme és, precisament eixe, la por de "que ens volen invadir els catalans", discurs ja corcat del més ranci blaverisme español, i és per això que el nostre discurs és el que s'ha de canviar, explicar realment a la gent allò que volem dir, allò que som i on volem arribar, i no la adopció de simbols que arribarien a confondre i no treuriem res en clar.

Desconnectat

 

#52 29-11-2008 17:27:43

Esquerrà
Expulsat

Re: El tema de la senyera coronada

Almogàver, no calia federar-se. La constitució espanyola diu clarament que les províncies limítrofes amb història i interessos comuns poden constituir-se en Comunitat Autònoma. Per tant podíem des d'un principi formar una única Comunitat autònoma, per història i per ser limítrofes. Així ho va fer Castella amb Lleó, són limítrofes i tenen història en comú.

Desconnectat

 

#53 29-11-2008 20:23:04

almogaver
Membre

Re: El tema de la senyera coronada

Esquerrà, sí tens raó són limítrofes i tenen una història comú, malgrat el repartiment fet pels reis castellans, i perquè sempre han anat junts castella i lleó, però el cas nostre no és el mateix, tant de bó així ho fos, però no ho és. Nosaltres sempre desde el nostre neixement hem anat per separat, la primera errada la tenir el nostre sobirà conqueridor, al repartir en herència els territoris els diferents fills, sí això no hagués passat, no estariem en aquests moments parlant d'aquesta manera ni d'aquest tema, car és segur que la història haria estat una altra de ben diferent, per un altre costat, si aquells que  predicaren i que avuí la gent els te per sants, no hagueren intervingut a favor de la dinastia castellana, imagine que saps que parle del sant del dit al nas (s. Vicent), és potser la història hauria estat una altra, ja que és molt possible que la guerra de successió, mai s'haguera produït.
Però el cas és que la realitat és una altra i de ben diferent, i ara som com som, i pel que hem de lluitar, és precissament per tractar d'unificar la nostra nació, però mantenint la nostra independència política i administrativa, no més d'aquesta manera potser, repeteix, potser obtingam alguna cosa al nostre favor, jo què crec, què la gent no ens veuria com uns mostres traganacions ni tragallengües.

Desconnectat

 

#54 29-11-2008 23:55:00

Esquerrà
Expulsat

Re: El tema de la senyera coronada

Castella i Lleó no han anat sempre junts. De fet Portugal existeix gràcies  a la unió de Lleó amb Castella. Abans de la creació de Portugal, fins a la ciutat de Porto era Regne de Lleó, quan el Regne de Lleó decideix unir-se a Castella, les ciutats de Porto i Cale no accepten la unió i creen "Portocale" (pronunciat Portukal, "la ge portuguesa és un so entre ge i ka", i les es finals no es pronuncien) i una vegada creat el Regne de Portocale, aquest s'expandeix cap al sud guanyant terreny als àrabs. I el Regne cristià de València mai ha sigut independent, mai ha tingut un Rei, era depenent de la Corona de Catalunya i Aragó, i el seu Rei era el Comte de Barcelona, sempre ha sigut així fins a la derogació de la Corona de Catalunya i Aragó.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.