#21 01-12-2007 13:49:41

Re: Comunisme-Capitalisme

Un estat no és comunista si un dictador està al poder. I a Cuba li anava molt bé mentre existia la URSS, aquí està el problema, que un estat comunista no pot avançar si no està protegit per un món comunista que l' ajudi, com apuntava Gandia1707-2007.


Socialisme... o barbàrie...

http://www.estat-catala.cat/imatges/otegui_askatu/ppcc_eh.jpg
Països Catalans------Euskal Herria >Bi herri, borroka bat: INDEPENDENTZIA ETA SOZIALISMO!!

Desconnectat

 

#22 01-12-2007 19:11:04

Tio_Cuc
Membre

Re: Comunisme-Capitalisme

Com podria convèncer als meus amics comunistes que defensar les idees que defensen és fer el ridícul. Ells mateixos es contradiuen, pensen com un burgesos, perquè tots volen acomodar-se en la societat en treballs ben pagats de funcionari. Quan jo pense que un treball no ha d'estar especialment remunerat respecte a d'altres. Hi ha treballs molt perillosos que estan molt mal pagats, però ells pensen que és just que un senyor llicenciat en història faça unes horetes de classe a la Universitat i guanye un dineral mentre que una altra persona que treballa a l'andami o descarregant vaixells no.


Són ridículs i no vull donar noms de partits polítics per respecte envers ells, però són els nous neoburgesos comunistes. El pitjor de tot és que es senten comunistes!!, i canten la Internacional, i militen en un partit polític que si no fóra per aqueixes idees tan desfasades del "ploretarioooo, ploretarioooo..." jo també els votaria. Són el paradigma del estereotipus típic de progre. Jersei de pana i texans però sous de ministre.

Roig Català, què és el món comunista? El món comunista no existeix. Els jesuïtes al segle XVII ja eren comunistes. El ser humà és egoista per naturalesa i si algú pot amagar que té més que tu per viure millor que tu, ho farà. La doctrina cristiana també és comunista i mira l'Òpus i els bisbes espanyols, com ho veus?. Mira els anells d'or, els palaus i el papamòbil que es gasta Benet XVI, (per no parlar dels diners invertits en empreses que fabriquen armes, però aquesta és una altra història).

Desconnectat

 

#23 01-12-2007 20:16:19

Curial
Membre

Re: Comunisme-Capitalisme

El comunisme no es basa en si beus coca-cola, portes jersei de pana o eres llicenciat en història.
Es basa en l'anàlisi de la història desde una perspectiva del materialisme dialectic. L'observació de que la dinàmica de les relacions de treball en un sistema capitalista (com els que existien al segle XIX i existeixen hui en dia) és injusta i per tant provoca una tensió permanent entre les classes socials.
Que les classes socials no son "pobres", "mitjanes" o "altes" com pregonen hui en dia la majoria de liberals, perquè no es basen en la renda. Es basen en el paper que un té davant les relacions de treball. N'hi ha treballadors i n'hi ha d'aquells que son propietaris dels mitjans de producció (a banda de subclasses com la xicoteta burgesia o el lumpen). En l'apropiament de la plusvalia dels primers per part dels últims.

Què és tan difícil d'entendre d'això? Per què vos aneu per les branques esmentant la coca-cola o als profesor universitaris?  Mai ho entendré. Si es vol fer una crítica del comunisme, que es pot fer perfectament, que es faça raonada i atacant la seua base a on es fonamenta (per exemple el materialisme històric). No amb bajocades de coca-coles i papamòbils, per favor.

Salut!


EDIT: Se m'havia passat açò:

"Llenguacatalana escrigué:

Els treballadors necessiten algú que els guie.

Bé, ací per fi dones una mena de raó de per què no estàs d'acord amb la teoria comunista. Tu parteixes de la base de que els treballadors necessiten d'algú que els guie. Per a tu, n'hi han persones que serveixen com a líders i d'altres que serveixen per a ser guiats. Obviament, altres no pensem així, i pensem que els treballadors som prou capaços de regir els nostres destins sense que n'hi haja gent que ens diga què és millor per a nosaltres (i que al mateix temps que ho fa, sempre ens diu que ens millor per a nosaltres que s'apropien de la nostra plusvalia, furtant-nos-la).

Última edició per Curial (01-12-2007 20:20:10)


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#24 01-12-2007 20:45:34

Llenguacatalana
Expulsat

Re: Comunisme-Capitalisme

Tio_cuc, encara sort que hi ha un al fòrum que està en contra del comunisme. Pensava que estava sol. Gràcies.

Curial, els treballadors no són capaços de treballar per si sols, necessiten algú que els diga que han de fer. És necessari un patró. L'humà és vaganer per natura i si ningú els mana no fan res. De fet al comunisme també hi ha patrons, i aquest patrons són els burgesos de l'Estat, burgesos triats a dit per explotar al màxim els treballadors.


En castellà, plusvalía.
En valencià, plusvàlua.

Última edició per Llenguacatalana (01-12-2007 20:46:18)

Desconnectat

 

#25 01-12-2007 21:13:35

Mallorca
Membre

Re: Comunisme-Capitalisme

Llenguacatalana ha dit valencià? O.o
Be,llenguacatalana,encara que hi hagi algu que dirigeixqui no es just que cobri molt mes que tu ¿No et sembla?

Desconnectat

 

#26 01-12-2007 21:42:54

Llenguacatalana
Expulsat

Re: Comunisme-Capitalisme

Mallorca, és que si tots cobrem igual ningú voldria esforçar-se i no hi hauria progrès. Un científic no pot cobrar igual que un metge normal, perquè si cobrés igual no es molestaria en investigar.

El problema del comunisme no és la idea comunista en si. Marx va parlar a "el capital" sobre el comunisme necessari per alliberar el poble i tenia tota la raó del món. En eixa època no hi havia democràcia a cap país del món i el sistema capitalista en alguns països no entenia de drets humans. A Anglaterra en el cabó (i a tota la indústria) es traballava nit i dia i fins i tot xiquets i no hi havia drets socials, per això la idea comunista era la salvació del proletariat contra l'abús dels burgesos capitalistes. Ara a Europa tot ha canviat i gràcies als sindicats, al comunisme, al socialisme, etc.... s'han aconseguit drets per als treballadors i drets per les treballadores, ara estem en democràcia per això el comunisme radical no té sentit de ser. A Rússia es vivia un feudalisme aterrador i el comunisme va ser necessari. Ara, malauradament encara que a Europa hi ha democràcia i drets socials no passa en països africans i hispans, i el capitalisme feroç s'aprofita de mà d'obra barata i del treball dels xiquets, per això és molt important no comprar productes elavorats per xiquets, encara que moltes famílies moririen si deixen de comprar eixos productes fabricats per xiquets. L'humà és egoista per natura i per això el comunisme no s'entén quan hi ha democràcia. La majoria del proletariat a Europa a assolit nivells de renda i de benestar que abans es considerava de burgesos i la gent vol viure el millor possible, i per això el comunisme a Europa no té cabuda.

Desconnectat

 

#27 01-12-2007 21:46:56

Llenguacatalana
Expulsat

Re: Comunisme-Capitalisme

Llenguacatalana, el valencià existeix, és un dialecte de la variant occidental del català. No diré mai que "al·lot" és valencià, perquè és mallorquí i català. Ara, puc dir que "pont" és valencià i català, o "poal" valencià i mallorquí i català. Tot és català, però hi ha coses que a més a més de ser català són o només valencià, o només mallorquí, etc.....

Com jo visc a l'Horta i ací es parla el dialecte valencià puc dir "valencià" quan parle d'aquest dialecte.

Desconnectat

 

#28 02-12-2007 15:25:07

Re: Comunisme-Capitalisme

Tio_Cuc, el món comunista és o millor dit, seria una série de països que presenten un model económic-polític-social comunista. Crec que alguns haurieu de llegir una mica sobre el comunisme i els seus principis abans de dir una bajanada.

Última edició per <Roig_Català> (02-12-2007 15:26:48)


Socialisme... o barbàrie...

http://www.estat-catala.cat/imatges/otegui_askatu/ppcc_eh.jpg
Països Catalans------Euskal Herria >Bi herri, borroka bat: INDEPENDENTZIA ETA SOZIALISMO!!

Desconnectat

 

#29 02-12-2007 17:13:56

olocaui
Membre

Re: Comunisme-Capitalisme

Llenguacatalana: Un científic no pot cobrar igual que un metge normal, perquè si cobrés igual no es molestaria en investigar.

Ja estem!! Això no es el comunisme!!
Llenguacatalana no saps que es el comunisme, i pertant no pots parlar del tema, no t'estic censurant, només et demane que cuant vajes a comprar a "El Pequeño Burgues" (El Corte Inglés) pases per alguna llibreria i compres algún llibre sobre el comunisme, així podries debatir, sense dir bobades.

Tio_Cuc: "Com podria convèncer als meus amics comunistes que defensar les idees que defensen és fer el ridícul"

Llenguacatalana per a tú aquest panoli es democrata?

Jo no (això diuen), pero no vaig insultant per els forums...

Primer de tot, Tio_Cuc, dir-te que no hi ha que insultar a ningú per defensar alguna ideologia contraria a la teva.

"són els nous neoburgesos comunistes" això supose que ho diras per propia experiència, avans series un xiquet de papà que jugaves a ser comunista, ara jugues a ser capitalista...

Tio_Cuc, no vull saber com van els teus amics, dona igual jersei o camisa, l'important son les idees que tens dins del cap per poder fer un món millor.

"El ser humà és egoista per naturalesa i si algú pot amagar que té més que tu per viure millor que tu, ho farà", Amb aquesta frase demostres que tampoc saps que es el comunisme.

"La doctrina cristiana és comunista", No soc cristià, pero crec que la doctrina cristiana no es igual a l'esglesia catòlica...


Estic fart d'haver de demanar perdo per existir!! (Joan Fuster)

Desconnectat

 

#30 02-12-2007 19:37:02

Re: Comunisme-Capitalisme

Aquesta societat capitalista, a la qual per desgràcia pertanyem, ens renta el cervell des de que naixem fins a que morim, bombardejant el nostre cervell amb les seves idees, (un exemple és l' aprofitament del Nadal per aconseguir fer pensar a la gent que ha de gastar, gastar i gastar), i sobretot, fent-no's veure el comunisme com un sistema polític al qual evitar, sense donar més argument en contra que el típic: "Mireu com va acabar l' URSS", "Veieu com està Cuba?"... El 95% de la gent que afirma estar en contra del comunisme no en té ni la més remota idea del que és en realitat el comunisme.

Per opinar sobre alguna cosa, primer un s'ha de documentar mínimament.

I Tio_Cuc, si us plau, no relacionis l' esglèsia amb el comunisme perqué tenen les mateixes semblances que un ou i una castanya, cap! A més l' esglèsia és una institució completament jerarquitzada, no se si saps que la societat comunista és totalment igualitaria...

Última edició per <Roig_Català> (02-12-2007 19:37:36)


Socialisme... o barbàrie...

http://www.estat-catala.cat/imatges/otegui_askatu/ppcc_eh.jpg
Països Catalans------Euskal Herria >Bi herri, borroka bat: INDEPENDENTZIA ETA SOZIALISMO!!

Desconnectat

 

#31 02-12-2007 21:06:49

Mallorca
Membre

Re: Comunisme-Capitalisme

Roig,com ha dit N'olocaui la doctrina cristiana no es igual a esglesia catòlica

Desconnectat

 

#32 02-12-2007 23:15:48

Tio_Cuc
Membre

Re: Comunisme-Capitalisme

Ei, ja hi som amb les desqualificacions. Jo he dit a algú panoli?

Jo la crítica que faig als meus amics és que estan clarament aburgesats, són empresaris, i empresaris amb diners, tenen més d'un habitatge en propietat, (jo sempre he viscut de lloguer i gairebé sempre compartint-lo amb altres per poder arribar a final de mes) i pensen que un universitari ha de cobrar més que un miner pel simple fet de tenir un títol (jo pense que un universitari no necessariment ha de cobrar més que un obrer de la construcció...), i el més collonut del cas és que ells es diuen comunistes i voten a partits que diuen són comunistes.

Jutgeu vosaltres mateixos...

Desconnectat

 

#33 02-12-2007 23:19:44

LarsenAlacant
Membre

Re: Comunisme-Capitalisme

Tipic 'progre' estil anys 80 que votava al PCE per ser algo "alternatiu". Tenen tant de comunista com jo de monjo


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#34 02-12-2007 23:22:49

Tio_Cuc
Membre

Re: Comunisme-Capitalisme

La jerarquia eclesiàstica catòlica apostòlica i romana, evidentment, no és comunista. L'Òpus dei, evidentment, tampoc ho és. Però, si que veig molts punts en comú entre la doctrina cristiana i el comunisme.

Desconnectat

 

#35 02-12-2007 23:47:28

Llenguacatalana
Expulsat

Re: Comunisme-Capitalisme

Roig_català. No sé qui tindrà rentat el cervell. A mi m'agrada el capitalisme, i m'agrada gastar i gastar i gastar. La vida són quatre dies i mentre puga gastar gataré i gastaré. Preferisc gastar jo a que siga l'Estat qui gaste i gaste com fan als països comunistes (L'Estat no para de gastar i gastar, en armament per exemple,  mentre el poble es mort de gana). Som afortunats al viure en una societat capitalista, molts cubans voldrien viure en una societat capitalista, i quatre nens pijos espanyols que ni tansols s'han llegit a Marx es fan rastes i pensen que són molt güais i que el comunisme és molt güai. Un sistema comunista que mai viurem com mai tornarem a viure el feudalisme, perquè comunisme i feudalisme són coses del passat.

Última edició per Llenguacatalana (02-12-2007 23:50:24)

Desconnectat

 

#36 03-12-2007 00:14:01

Re: Comunisme-Capitalisme

Una nova revolució comunista a Europa està molt més a prop del que molts penseu, i si no, temps...


Socialisme... o barbàrie...

http://www.estat-catala.cat/imatges/otegui_askatu/ppcc_eh.jpg
Països Catalans------Euskal Herria >Bi herri, borroka bat: INDEPENDENTZIA ETA SOZIALISMO!!

Desconnectat

 

#37 03-12-2007 08:42:00

Llenguacatalana
Expulsat

Re: Comunisme-Capitalisme

Roig_català, estem a una Europa democràtica i la dictadura del proletariat no té cabuda. No es pot imposar un sistema (el comunisme) a qui no el vol. Només et diré una cosa: REPÚBLICA DEMOCRÀTICA D'ALEMANYA. Caiguda del comunisme, alliberament del poble alemany del lastre comunista, reunificació d'Alemanya.

Desconnectat

 

#38 03-12-2007 08:55:59

Curial
Membre

Re: Comunisme-Capitalisme

A mí ningu m'ha contestat al tema del materialisme dialèctic i la lluita de classes.

Només m'ha contestat Llenguacatalana a l'altre punt, el de que per a ell, desde una òptica clarament elitista, els treballadors necessitem de gent que ens "guie" i ens "faça treballar" perquè som uns vagos. Té collons que ens faça treballar qui s'apropia del nostre treball i viu d'ell!


Salut!


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#39 03-12-2007 15:29:35

Llenguacatalana
Expulsat

Re: Comunisme-Capitalisme

Curial. Al segle XXI a Europa no té cabuda la lluita de classes. A Rússia fou necessari el comunisme perquè quan estaven els zars no hi havia drets socials i per això va ser necessària la Revolució. Però al segle XXI gràcies a la lluita dels sindicats al segle XX s'han aconseguit drets pels treballadors i viviem en un Estat de benestar. Ara el poble mai faria una Revolució perquè practicament totes les classes socials (les majoritàries) estan acomodades i les menys acomodades poden rebre ajudes gràcies a l'Estat del benestar. Ara no estem a l'Anglaterra del segle XIX on fins i tot els nens treballaven i se'ls pagava amb un tros de pa. Les coses han canviat molt. El problema del comunisme és que l'Estat mai pot crear riquesa i per tant no pot repartir, en canvi el capitalisme crea riquesa, l'Estat cobra impostos i l'Estat té milions d'euros per repartir la riquesa creant infraestructures, hospitals, etc... Si ho deixem tot en mans de l'Estat, l'Estat només té despeses i no ingressos i el poble mort de fan.

Última edició per Llenguacatalana (03-12-2007 15:36:18)

Desconnectat

 

#40 03-12-2007 15:34:35

Llenguacatalana
Expulsat

Re: Comunisme-Capitalisme

Curial, o siga, que l'empresi s'apropia del nostre treball i viu d'ell. I no serà que el treballador viu del treball que l'ofereix l'empresari, persona dinàmica que gràcies a ell tot funciona?. Si no hi ha una organització (l'empresa) que diga als treballadors que han de fer, tu creus que funcionaria les coses?. Com es construïria un edifici si no hi hagués un arquitecte i un aparellador?.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.