• Inici
  •  » Noticies
  •  » Plataforma per la Sobirania i Estat Català

#1 30-08-2007 00:39:58

Plataforma per la Sobirania i Estat Català

COMUNICAT D'ESTAT CATALÀ D’ADHESIÓ A LA PLATAFORMA PER LA SOBIRANIA

La gent d’Estat Català sempre hem cregut i seguirem creient que per assolir un objectiu, que en el nostre cas ha estat sempre l’assoliment d’un Estat Català, és totalment necessari i imprescindible que les forces polítiques i la societat catalana estableixin acords i actuïn coordinadament.

Els darrers temps, davant la situació política actual que viu el Principat, Estat Català ha reiterat constantment la necessitat imperiosa de que tots els nacionalistes catalans treballéssim plegats en aquest sentit establint acords i estratègies conjuntes que ens apropin veritablement a l’objectiu comú de fer realitat un Estat Català sobirà.

Avui s’ha fet públic que un grup d’intel•lectuals de l’entorn de CiU i ERC comandats per l’escriptor Hèctor López Bofill i el vocal del Consell General del Poder Judicial Alfons López Tena, endegarà a la primera quinzena de setembre el “Fòrum pel Dret a Decidir”, com espai de debat i reflexió per obrir un procés per a constituir un Estat propi a curt termini.

Davant aquest fet el Comitè Executiu d’Estat Català s’ha reunit i ha acordat per unanimitat adherir-se a aquesta iniciativa que pretén confegir estudis sobre la viabilitat d’un projecte independentista de manera "immediata".

Des d’Estat Català encoratgem a tots els independentistes catalans a actuar implicant-se activament en aquesta, o en qualsevol altra iniciativa, que permeti començar realment a construir i fer realitat plegats de d’ara aquest objectiu sobiranista que ens uneix.

Josep Planchart i Martori, President d’Estat Català

Barcelona, 29 d’agost del 2007

www.estat-catala.net



-------------------------------------------------------------------------------------------------------- Notícia relacionada:
Intel·lectuals pròxims a CiU i a ERC creen un fòrum sobiranista

Comanden el grup d'opinió l'escriptor Hèctor López Bofill i el vocal del CGPJ Alfons López Tena

Font: http://www.avui.cat/article/mon_politic … nista.html



Sandra Arenas


Un grup d'intel·lectuals de l'entorn de CiU i ERC posarà en marxa durant la primera quinzena de setembre el Fòrum pel Dret a Decidir -nom provisional-, un espai de debat i reflexió que pretén obrir un procés que acabi amb la constitució d'un Estat propi a curt termini, segons ha pogut saber l'AVUI. El grup d'opinió està obert a economistes, filòsofs, juristes, escriptors, científics i sociòlegs i el comanden l'escriptor Hèctor López Bofill i el vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) Alfons López Tena.

El text provisional vincula la crisi de les infraestructures a la dependència de Catalunya de l'Estat espanyol i estableix que és el moment d'iniciar un procés que permeti a la societat catalana decidir si vol un Estat propi"

Els dos promotors es reparteixen la feina. Mentre que Bofill -escriptor i impulsor del moviment crític republicà Esquerra Independentista- s'encarrega d'establir els contactes amb l'entorn d'Esquerra, López Tena -membre del CGPJ a proposta de CiU- acaba de lligar els noms convergents. Entre les primeres adhesions ja sondejades i pendents de confirmació hi ha Jaume Renyer, Pilar Dellunde, Ramon Tremosa, Salvador Cardús, Xavier Solano, Xavier Sala i Martín, Elisenda Paluzie, Albert Batalla, Vicent Partal, Isabel Clara Simó i els professors Felip Martí i Joan Ramon Resina.

La iniciativa va sorgir a finals de juliol i després del parèntesi estiuenc els promotors han decidit acabar de redactar el manifest aquests dies perquè els signants hi facin aportacions. El text provisional vincula la crisi de les infraestructures a la dependència de Catalunya de l'Estat espanyol i estableix que és el moment d'iniciar un procés que permeti a la societat catalana decidir si vol un Estat propi.

També consideren que Catalunya està en crisi i que bona part dels representants polítics no hi "planten cara", aposten per centrar l'agenda a fer pedagogia des de les institucions sobre els dèficits que comporta la dependència política i a internacionalitzar la qüestió catalana.

L'objectiu dels impulsors és confegir estudis sobre la viabilitat d'un projecte independentista de manera "immediata". La seva intenció no passa tant per incidir en la vida política diària com per "promoure en la societat civil i els àmbits universitari i intel·lectual" el debat sobiranista. D'aquí que obrin el fòrum a especialistes. Entre avui i demà acabaran de contactar amb la resta d'intel·lectuals.


--------------------------------------------



Les Claus

Mas dóna aval a la Plataforma per la Sobirania


El president de CiU, Artur Mas, veu positiva la creació de la Plataforma per la Sobirania, en el marc de la seva idea de convertir CDC en el que denomina com a casa gran del catalanisme. Mas va analitzar dilluns la iniciativa en una conversa telefònica amb el seu promotor, el conseller nacional de CDC Víctor Terradellas, després que transcendís públicament.

El portaveu parlamentari de CiU, Felip Puig, va felicitar ahir en roda de premsa els promotors de la plataforma, i fins i tot va insistir que moltes
de les seves reivindicacions són compartides àmpliament tant per ell com per Artur Mas. No obstant això, Puig va precisar que no forma part de la plataforma, perquè creu que com a membre de la direcció de CDC ha de representar el conjunt de militants. Plataforma per la
Sobirania, que nega ser un corrent crític, proposa formar
ungovern conjunt entre CiU i ERC a Catalunya l’any vinent, i anar aleshores a la preparació d’un referèndum d’autodeterminació en el termini de dues legislatures.

L’entrada d’adhesions a la web ahir es va saturar, segons els promotors.


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#2 30-08-2007 17:23:16

-àlex-
Membre

Re: Plataforma per la Sobirania i Estat Català

Jo crec que un gover entre aquestos dos partits seria... EL MILLOR!!!!   Encara que deurien de parlar molt i arreglar moltes coses.  ||*||


-ÀLEX13-    Rita bollera , que ja som de 1ª!!!  Campsnal9= xotos  PVSÍ

Desconnectat

 

#3 18-09-2007 10:31:17

Laureta
Membre

Re: Plataforma per la Sobirania i Estat Català

molt bons comunicats.

Desconnectat

 

#4 20-09-2007 00:46:46

ualb_acip
Expulsat

Re: Plataforma per la Sobirania i Estat Català

Que flipats... Estat Catala... ¿Aixo existix?

Desconnectat

 

#5 20-09-2007 16:46:27

puka
Administrador

Re: Plataforma per la Sobirania i Estat Català

picablau (blaver): a fer la mà

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Noticies
  •  » Plataforma per la Sobirania i Estat Català

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.