#1 30-05-2007 22:29:50

Webmestre1
Equip

Reflexions després d'eleccions

Bé. doncs voldria simplement afegir la meua xicoteta aportació a aquest debat després de les eleccions:

1-El PP guanya i augmenta de vots. això se deu a molts factors, però al meu entendre hi ha dos claus. En primer lloc, a banda del monopoli que puguen fer de Canal 9 i altres mitjans, trobe que aquesta gent sap vendre's molt bé, saben molt d'allò que s'anomena "marketing". I deprés hi ha una altre factor, i és que, és un fet que els darrers anys la nostra terra ha crescut econòmicament. Això provoca inevitablement que la gent en general se faça més dretana.

2-El PSOE valencià baixa de vots. Crec que no cal buscar moltes raons per a això: Des de 1995 no han fet pràcticament oposició, i han comès moltes torpeses, com "regalar" el nou Estatut al PP, que l'ha venut com a gran triomf seu. I després, el candidat, Joan Ignasi Pla, és sincerament una persona no capacitada per a liderar eixe partit. Curiosament, però, en el debat a tres bandes en Canal 9 amb Camps i Glòria Marcos, va estar brillant.

3-El Compromís, tot i ser la tercera força, globalment baixa de vots. Això pot deure's a moltes raons. En primer lloc, encara que se diga que no, en aquestes eleccions hi ha hagut vot útil cap al PSOE, com en altres. Després, el ja citat fet de l'augment de posicions dretanes derivat del major benestar econòmic, inevitablement passa factura. No obstant, crec que ha estat tot un encert per a ambdues formacions, que d'aquesta manera entren a les Corts, mentres que anant per separat potser no haurien entrat. Un gran triomf en especial per als nacionalistes del BNV, que tornen a les Corts després del 1991. I,certament, una llàstima que ERPV no s'adherira al Compromís, si bé no vaig a estendre'm aobre això.

4-Gran notícia és el fet que el blaverisme es converteix en quelcom totalment residual. Malgrat tots els diners que s'han gastat en propaganda, els de CV esdevenen quelcom totalment marginal. I també despareix pràcticament UV, si bé és lloable l'intent de moderació que eixe partit havia fet.

5-Més preocupant és que l'extrema dreta vaja assolint quotes de representació. A banda que han presentat moltes candidatures, el fet que E2000 haja tret representació a Silla i Onda és preocupant. També és ben cert que aquesta gent se fa ressó de la problemàtica que comença a generar una immigració descontrolada i en augment. Els futurs governants, siguen els que siguen, deurien de, com a mínim, controlar aquest procés.

6-En general, he notat un gran sentiment de derrota entre els nacionalistes, per no haver fet fora el PP. No obstant, jo crec que nosaltres els nacionalistes, hem de preocupar-nos del nostre creixement i oblidar-nos derl que facen altres partits. El PP no durarà sempre, i la nostra nació seguirà. Ens ha de preocupar el treball quotidià i el nostre creixement, sostingut però al mateix temps imparable, com aquestes eleccions han demostrat.

7-I en aquest sentit, vaig a fer la meua xicoteta aportació-proposta: Ja sé que s'ha intentat moltes vegades i no ha reixit, però al PV cal més que mai un partit nacionalista de centre-dreta, tipus CIU, que li lleve vots al PP per eixe cantó.

En qualsevol cas, com ha dit l'amig Gandia 1707-2007 en altre fil, cal més que mai una unió de tots els nacionalistes, de centre, dreta o esquerra. Autonomistes, federalistes o independentistes. Sols d'aquesta manera tenim garanties de supervivència i, a la fi, victòria.


Unabhängig. Überparteilich [Independent. Per damunt dels partits. Eslogan del diari alemany "Das Bild"].

http://img528.imageshack.us/img528/5691/eng2if7.th.jpg

Desconnectat

 

#2 30-05-2007 23:16:23

ixader
Membre

Re: Reflexions després d'eleccions

Totalment d'acord amb el que dius, només un petit problema. Coalició Valenciana no és una força residual si tenim en compte que una part que desconeixem de vot blaver també ha anat al PP.

Per cert, un consell a tots, no feu mai vot útil. Jo vaig votar al Compromís per fer vot útil i ja es veu que no ha funcionat. Que cadascu vote el que defense, sense pensar en el futur. Després no es sentirà impotent com ara em sento.

Desconnectat

 

#3 01-06-2007 19:07:34

Macià
Membre

Re: Reflexions després d'eleccions

Si, un poc trists. Aquí a Catalunya la cosa no ha anat molt bé, la pujada de les CUP no creo que arregli gens. CIU i el Partit Republicà Catalan són els unicos que poden frenar tant desordre. A part els espanyolistes de PxC per primera vegada en la història en regidors, 18 en total. Tambien es van presentar altres partits espanyolistes com I2000, AN o Falange (aparti del PP, PSOE, Ciutadans).

Desconnectat

 

#4 01-06-2007 20:07:22

-àlex-
Membre

Re: Reflexions després d'eleccions

Glòria Marcos ha possat avui el seu càrrec a disposició del partit per a no tornar a ser la candidata de compromís.
¿ Qué vos pareix?


-ÀLEX13-    Rita bollera , que ja som de 1ª!!!  Campsnal9= xotos  PVSÍ

Desconnectat

 

#5 01-06-2007 20:53:04

Macià
Membre

Re: Reflexions després d'eleccions

Mai entendere com els nacionalistes o els independentistes poden votar a una coalicion composta pel partit republicà unitarista espanyol (jacobino) Izquierda Republicana. Davant la falsedat d'aquesta ERC que li dóna el govern de Catalunya a un charnergo colon espanyol CIU ha d'implantar-se ja en tota Catalunya i començar a obrir seus a València

Desconnectat

 

#6 02-06-2007 19:23:00

Rogeta
Membre

Re: Reflexions després d'eleccions

Evidentment, necessitem partits nacionalistes. CAda cop el nostre sentiment com a poble esta més minvat, tot i que almenys els joves d'avui en dia nacionalistes són tots independentistes. Però la veritat es que ens fa falta la força del poble per poder enderrocar als peperos.
El que sí que és cert, es que a moltes localitats el PP, ha guanyat per favors que ha fet. A Vallada a quasi una hora del tancament de les meses electorals, el vot del PP se venia per 700€, cosa curiosa. I així molts vots de Xàtiva, que amb el Rus manipulant i col·locant aci i allà a gent, guanya no sòls el vot de qui col·loca, sinó també el de tota la seua familia, al igual que a Vallada que amb Giner (darrer president de la Diputació, a mitja Diputació treballa per nomenament d'ell). D'altres manipulacions també han estat com les de visitar les residències d'ancians i posar-los la seua papereta al sobret i així que sols hagueren de depositar-la a l'urna. Com podeu vore... als pobles es sap tot, tart o d'hora però es sap. Per tant, eixa majoría tan aplastant a mi no me val. NO vol dir que les campanyes de la resta de gent no hagen sigut bones, simplement comprar vots esta de moda.
D'altra banda, al PSPV jo sí que li recomanaria que canviés a Pla. Al costat de l'estrenyit Camps, el senyor Pla pareix que vaja tot emporrat, el partit necessita agafar a una imatge que venga més, i que a la vista del poble denote un saber estar.

I com a últim incís, us llance uns pregunteta: Si destruim tota l'horta, aleshores de què s'alimentarem??

Desconnectat

 

#7 06-07-2007 22:57:27

Fartdefatxes
Membre

Re: Reflexions després d'eleccions

El preu que el PSPV-PSOE té que pagar per haver contribuít a crear i implantar una identitat valenciana artificial (el blaverisme sociològic ha triomfat al País Valencià) és el de romandre a l'oposició per dècades. S'ho tenen ben merescut per haver alimentat l'ou de la serp blavera durant la transició. Ara la serp s'ha fet gran i els ha engolit.

Jo visc a la castellanitzadíssima ciutat d'Alacant, i he preferit votar a ERPV abans que al Bloc. N'estic fart de la milonga aquesta del "vot útil". El Bloc no em convenç gens ni mica; ERPV sí. ERPV és molt més a prop dels veritables orígens culturals clarament catalans que Joan Fuster desvetllà fa molts anys amb una sinceritat aclaparadora.

Per a fer memòria, reproduix un fragment molt clarificador i encertat del texte LA UTILITZACIÓ DE LA HISTÒRIA COM A ARMA POLÍTICA: LA TRANSICIÓ VALENCIANA (1975-1983) d'Alexandre Crespo i Durà (Universitat de Valencia):

"A principis de la dècada dels vuitanta, una població farta de l'estèril debat identitari i preocupada  pels problemes econòmics facil·lità que una clase política, atemorida rere el fracassat colp d'estat del 23 de febrer de 1981, redactés i aprovés un estatut descafeinat. Els sectors pragmàtics del PSPV-PSOE, en aras de l'acord estatutari, acceptaren la simbologia defensada per l'esmorteída UCD i una rebaixa de les competències autonòmiques. Els vents, a Madrid, bufaven ja propicis al socialisme espanyol [al meu entendre, central-castellanista] i hom calia el consens per tal d'accedir quant abans al gaudí del futurible govern valencià. Amb la victòria del socialista Joan Lerma en 1983 el poble valencià recuperà el seu autogovern però, com feien presagiar les concesions d'última hora del PSPV-PSOE a la dreta en la negociació estatutària, la nova administració progressista oblidà ben aviat, si ho havía fet propi alguna vegada, el projecte fusterià, això sí, conservant el suport d'un nacionalisme cultural cada vegada més arraconat".

És a dir, amb terceres vies, concessions simbològiques i altres invents, ja coneixem quins són els resultats 25 anys més tard.
EL BLAVERISME SOCIOLÒGIC A TRIOMFAT MAJORITÀRIAMENT A TOT EL PAÍS VALENCIÀ, per això el blaverisme polític ja no té sentit, i els partits clarament blaveros no obtenen vots ni representació: NO CAL, ja que el blaverisme sociològic està perfectament defensat de forma activa pel PP i de forma feble, pasiva, vergonyant, pel PSOE (el PSPV es quedà pel camí).

Per aquest camí ja coneixem els resultats i no és difícil endevinar el futur que ens espera: La desaparició del valencià com a llengua vehicular, quotidiana, d'ús majoritari a aquelles comarques tradicionalment catalanoparlants del País Valencià i la seva completa castellanització i assimilació cultural central-castellanista. Ja li queda molt poc. Gairebé ho han aconseguit. El procés d' "ORIHUELITZACIÓ" de tot el País Valencià és fort i vigorós.

Si de veritat volem aconseguir alguna cosa al País Valencià, cal tornar a encarar-se amb la realitat originària i històrica valenciana, que és CATALANA -en la mateixa mida que la realitat andalusa, murciana o extremenya és castellana-, encara que alguns no ho vulguen reconèixer, siga per interès, per ignorància o per confusió.

Per això, jo ja passe de mitges tintes com el BLOC o EUPV. Ja conec cap a on porten les vies intermitges. Ho he patit durant aquests darrers 25 anys d'Estatut blaver.

A partir d'ara només votaré a ESQUERRA REPUBLICANA. Almenys són els únics que van amb la veritat pel davant, sense embuts, sense ambigüitats (ja hem patit prou, d'ambigüitats i a la vista hi són les seues conseqüències), "terceres vies" i d'altres bajanades. Jo aposte pels catalanistes i si són fusterians, millor. Sense Fuster, no hi ha País Valencià. Amb "terceres vies", tindrem més "Comunidad Valenciano-castellana".

ÉS FALS que Esquerra Republicana siga d'extrema esquerra. Si ens fixem al seu programa, és clarament SOCIAL-DEMÒCRATA. La seua "radicalitat" només es redueix a dos aspectes: Són independentistes i republicans. Pel que fa a la resta, són un partit de centre-esquerra socialdemòcrata (com deia Julio Anguita: "programa, programa, programa..." i el programa d'ERPV no és ni comunista ni d'extrema esquerra, ni de bon tros, sinò clarament de centre-esquerra social-demòcrata).

El que trobe a faltar al País Valencià és un centre-dreta veritablement valencià, honest amb la identitat catalana de les comarques valenciano-parlants. Malauradament, no tenim un centre dreta propi, valenciano-catalanista. No tenim una CiU valenciana ni res semblant. Només un PP blaver i, per tant, valenciano-castellanista. Les coses, pel seu nom, sense eufemismes, que ja n'hi ha prou.

Última edició per Fartdefatxes (13-07-2007 00:27:51)

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.