• Inici
  •  » Noticies
  •  » La música en Valencià arriba a l'Alguer.

#1 12-04-2007 00:30:35

La música en Valencià arriba a l'Alguer.

La Gira de la Música en Valencià arriba a L'Alguer

Després de les vacances de pasqua, La Gira 2007-II Festival Itinerant de Música en Valencià torna als escenaris. Per primer cop, La Gira viatja fora del País Valencià portant els grups Verdcel, Garri Tapineria, El Tudell i Carles Enguixa la ciutat de l’Alguer, a Sardenya. Aquesta actuació- que se celebrarà al Teatre Cívic a les 21h aquest dissabte 14 d'abril- està organitzada per l’entitat Amics de l’Alguer -vinculada a Escola Valenciana- i la Societat Coral el Micalet. Aquestes entitats organitzen un viatge on hi participen més de 100 valencians, i on a més del concert, es realitzaran diferents activitats d’agermanament.

Redacció

En la seua segona edició, La Gira s’estén per territoris de parla comuna, tant pel que fa a la visita a l’Alguer d’aquest cap de setmana com als concerts de l’onze i dotze de maig a Sallent i Barcelona. L’objectiu és promocionar més enllà del País Valencià els grups valencians així com crear un itinerari estable de música en aquests territoris.

Tot seguit, La Gira 2007 continuarà a la Universitat Politècnica de València el 25 d’abril i a Sagunt, la Vall d’Uixó, València i Alacant, el darrer cap de setmana del mateix mes. A més d’aquests concerts i fins el mes de juny queden per celebrar els concerts de la Pobla de Vallbona, Cocentaina, Sallent, Barcelona, Beniparrell, Catarroja, la Vila Joiosa i Benlloch. La Gira 2007 compta amb 19 concerts i 35 grups participants.

Fins ara la Gira ha celebrat concerts al Verger, Sueca. Quatretonda i Puçol, reunint 3000 persones, tot i que els dos darrers concerts es van interrompre per la pluja.

A més, com a novetat d’aquesta segona edició cal destacar l’edició del CD de la Gira 2007, que inclourà les novetats discogràfiques dels grups de la Gira així com una selecció dels nous treballs de destacats grups valencians. Aquesta iniciativa està organitzada per l’Avanç, Enderrock i l’Escola Valenciana i s’editaran 15.000 còpies. El CD de Músics i Cantants en Valencià-La Gia 2007 es presentarà durant el mes de maig.

Cada primavera Escola Valenciana celebra les tradicionals Trobades d’Escoles en Valencià, que han esdevingut en el seus 22 anys d’història les Festes de l’ús educatiu i social del valencià. Al voltant de les Trobades, Escola Valenciana va crear el 2006 el projecte de La Gira per la Llengua, un circuit itinerant de música en valencià que l’any passat va “girar” per 12 comarques en 14 concerts. El principal objectiu d’aquest projecte és el de promocionar la música i els grups que canten en valencià.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#2 12-04-2007 12:45:35

Re: La música en Valencià arriba a l'Alguer.

Estarem al tant per quan arriben per ací prop.


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#3 17-04-2007 22:19:33

-àlex-
Membre

Re: La música en Valencià arriba a l'Alguer.

Saps per on pasarà, n´hi ha pàgina web d´informació??


-ÀLEX13-    Rita bollera , que ja som de 1ª!!!  Campsnal9= xotos  PVSÍ

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Noticies
  •  » La música en Valencià arriba a l'Alguer.

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.