#1 19-09-2006 22:42:05

Webmestre1
Equip

Immigració

Avui he tirat fort de les orelles al company valencia02. No obstant, crec que la pluralitat d'idees ens enriqueix a tots, i m'agradaria que fera cas dels consells que li he donat perquè no el banegem.

Ha plantejat, però, un tema interessant i d'actualitat, sobre el qual podríem debatre, com és la immigració.

Quines causes profundes té?

Quines efectes pot tenir?

Quines solucions als problemes que causa plantejaríeu?

Quins efectes positius creieu que pot tenir?

Debatim, doncs.


Unabhängig. Überparteilich [Independent. Per damunt dels partits. Eslogan del diari alemany "Das Bild"].

http://img528.imageshack.us/img528/5691/eng2if7.th.jpg

Desconnectat

 

#2 19-09-2006 23:01:11

polidet
Membre

Re: Immigració

les causes són la falta d'ajuda per al propi desenvolupament que oferim els paisos ''rics''.
Els efectes, poden ser una super població a aquests països, i problemes socials, molts problemes socials.
En lloc d'aportar ajudes alimentaries, sanitaries... perquè no ajudem a que les creen ells?? Perquè no els ensenyem el q sabem??
Positius... no se... el nostre desenvolupament cultural.

Desconnectat

 

#3 19-09-2006 23:15:07

Webmestre1
Equip

Re: Immigració

polidet escrigué:

En lloc d'aportar ajudes alimentaries, sanitaries... perquè no ajudem a que les creen ells?? Perquè no els ensenyem el q sabem??

Això em recorda una vella dita que deia allò de que, en lloc de que et donen un peix, que et donen una canya per a pescar. Aquesta seria la solució per a mi per a gran part dels problemes del Tercer Món: Ajuda al desenvolupament tecnològic i cultural que permetera a aquella gent ser ells mateixos capaços de resoldre els seus problemes.


Unabhängig. Überparteilich [Independent. Per damunt dels partits. Eslogan del diari alemany "Das Bild"].

http://img528.imageshack.us/img528/5691/eng2if7.th.jpg

Desconnectat

 

#4 30-09-2006 00:36:58

Eiximenis
Membre

Re: Immigració

Hi ha molta demagògia envers aquest teme. El què sembla prou clar és que ells ( africans i xinessos principalment) estan molt fotuts ( fam, pesta, incultura, dictadures ). Però aquí vivim un miratge. El miratge de l'opulencia i de l'espanya va bé. Que tenim la democràcia perfecta i no sé que més. I és un pur miratge.Qui no pateix per l'allau inmigratori són els rics, els multi-mil.lionaris que, per cert, no es veuen per enlloc. Viuen amagats als afores de les grants ciutats, en xalets amb piscina i cantxa de tenis, darrera uns murs amples i forts, envoltats per boscos o vegetació i amb sistemes de seguretat impressionants. A ells-tant és si són a Madrid com al PV, Barcelona o Mallorca- se'ls refot qu'entrin més africans a València o Barcelona. Partits com EU volen quedar de progres, però el que volen és arreplegar els seus vots i seguint vivint com a reis prometent-lis "papers per a tothom". Però els francessos no són tontos i ja han prohibit-tot i haber unió duanera-l'entrada als que van ser reguralitzats per Madrid. I ara Suïssa ha aprobat per referendum enfortir les polítiques d'asil i no crec pas qu'aquest país siga un país anti-democràtic. En canvi, al PV hi ha un milió d'inmigrants i al Principat un altre.


"Qui controla el present, controla el passat. Qui controla el passat, controla el futur."

Desconnectat

 

#5 30-09-2006 01:46:32

Re: Immigració

Està clar que qualsevol país té un límit d'immigració a partir del qual els problemses augmenten en nombre i en gravetat. Jo crec que no ens hem d'espantar per adoptar mesures de control de la immigració. Ja fa desenes d'anys que Austràlia i Canadà (els conec per referències) regulen l'entrada d'immigrants a condició que porten ja un document com a que una empresa es compromet a llogar-los.
A vegades, demanen titulació d'estudis mínima per poder tenir el permís de residència.
Tot el que estic contant, és clar, és una solució parcial per un estat determinat.
La solució per la immigració és minimitzar-la gràcies a que la diferència de qualitat de vida no siga tan gran entre el primer i el tercer món.


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#6 02-12-2006 02:55:13

Marc Martell
Equip

Re: Immigració

Immigrants catalanitzats: http://www.nasdebarraca.com
www.altresandalusos.org
http://www.casalargentino.org/

http://www.gencat.net/benestar/societat … /index.htm
Voluntariat per la llengua: http://www.cpnl.org/immigracio/

Caos a l’Estat Francès, fi del mite progre “multiculti”: http://www.vilaweb.com/www/noticia?p_idcmp=1601907del

  Text didàctic per a espanyols i immigrants: "Razones para la independencia de Cataluña": http://www.freewebs.com/nacioncatalana/     

  Immigrants benvinguts. Colons go home.
  Sí als immigrants, no als colonitzadors. 

  “Hay que fomentar la emigración de gentes de habla castellana a Cataluña y Valencia para así asegurar el mantenimiento del sentimiento español que comporta” (1983, Leopoldo Calvo Sotelo, president espanyol per UCD). 
  "Si vols dominar un país, omple'l de la teua gent" (Benito Mussolini).
  “Hay que llenar Cataluña de lo peor que tenga España” (Martínez Anido, cap de la policia d’ocupació espanyola durant l’època del pistolerisme a Barcelona,en carta al Dictador genocida Miguel Primo de Rivera). Més clar, aigua: E.S.P.A.Ñ.A. ens espanya.

  L'Exèrcit espanyol té prohibida l'entrada de ciutadans comunitaris, la qual cosa supose que deu ser il•legal. Tanmateix, per allò de l'"idioma común" i "la madre patria" accepta com a soldats professionals gent hispanoamericana, la qual cosa no sé si és legal amb les lleis de la Comunitat Europea, diria que no (en el futbol no ho seria).
  L'índex de catalans a l'exèrcit espanyol està cap al 3%. A l'ex-Jugoslàvia, quan encara estava unida, més del 60% eren serbis, actualment a l'Estat espanyol la majoria són castellans i andalusos, clar: els "nostres serbis".

  Occident hauria d'haver ajudat més in situ el Tercer Món perquè no hagueren d'emigrar.
Però certament la mala autoorganització de molts
d'aquests Estats, dominats per dictadures i enfonsats en la misèria, tampoc no fa fàcils les bones ajudes.
Volen ells emigrar? No: és un tràngol ben dur.
Qui els vol? La patronal per abaixar salaris.
Qui en surt perjudicat? En part la població autòctona com la nostra, que veu com queda en total minoria demogràfica en el propi territori i els treballadors autòctons que veuen com els pisos se'n pugen als núvols i els barris es degraden amb la pobresa i la delinqüència.
Qui en trau profit? El PP fent demagògia anti-immigració, l'extrema dreta agitant i el PSOE captant el nou vot. I la màfia immobiliària que pot apujar els preus dels habitatges indefinidament.
És a dir que les víctimes són les nacions sense Estat, els treballadors, tant autòctons com immigrants i els qui trauen profit d'aquest desastre són el PPsoE i l'extrema dreta: com de costum.
Alternatives: Integrar la immigració, exigir poder a la Generalitat per regular-la i bon coneixement obligatori de la llengua catalana, posar uns límits raonables a la immigració massiva i il•legal. Altrament tot el sistema acabarà col•lapsat.

  “Hi ha un sector de colons que sempre van dient que ells han aixecat Catalunya, però no se per què no van aixecar Andalusia i ens van deixar a nosaltres en pau, així Andalusia seria avui un potència més alta que EEUU, i nosaltres viuríem tranquils” (D’un fòrum).
  “Al primer altre català lo conocí compartiendo calabozo en Via Laietana. Hablaba un perfecto charnego y era un feroz catalanista. Éstas fueron sus palabras: "En Jerez, el hijo del señorito, de 10 años, me llamaba Pepito y me hablaba de tú. En Barcelona, el primer empresario me llamó señor Fernández y me habló de usted. Me sentí otro. Desde entonces no dudo con quién estoy" (Manifiesto demasiado redundante,  27/06/2005, Xavier Rubert De Ventós, filòsof català).
  “El bloc espanyolista dur té moltes fissures i les té fins i tot als barris i subbarris més aparentment impermeables a la catalanitat. [...] Bona part del futur de Catalunya i del català es juga avui en aquesta altra Catalunya que potser en un futur no gaire llunyà ens oferirà realitats impensades. En aquests barris neix un nou nacionalisme català que s'expressa provisionalment en castellà, però que en qualsevol moment pot integrar el català a les seves vides”       
  "L'escriptor anglocatalà Matthew Tree clarifica en 4 tesis breus i senzilles la qüestió del català: (1) a Catalunya, contràriament al que passa a Espanya o a Anglaterra, la integració pot fer-se a través de la cultura i de la llengua i sobretot de la llengua. Posa  l'exemple dels seus fills que legalment no són considerats espanyols, però havent nascut a Barcelona i parlant català són cosiderats catalans. PER AIXÒ, CATALUNYA ÉS UN PAÍS MÉS OBERT QUE ALTRES. (2) 'Jo creia que com més catalana era una persona més tancada seria. I és al contrari'. (3) Són els catalans que no tenen clara llur identitat els que més es tanquen. (4) La gent es queixa de la reculada de l'idioma, però el miracle és que es parli català i que existeixi Catalunya” ("Les set tribus de la nació catalana", de Jordi Solé i Camardons, d'Ed. Documenta).
Les nacions més fortes i dinàmiques, com ara Estats Units o Israel, han estat formades per població immigrada de tot arreu que fugia de la discriminació i sovint de la pobresa. La barreja els ha sortit bé perquè tenien clar un projecte popular nacional amb forta base religiosa. Ara ens arriba massivament població de tot arreu. És una possible solució sota forma de problema. Cal saber resoldre’l i fornir-li alguna cosa semblant al que ha funcionat als EUA o Israel.
Parlar en l’actual context de “mestissatge” és, de facto, simple neoliberalisme cultural i lingüístic: el “mestissatge” que s’imposarà és, essencialmement, el promocionat comercialment des dels mass media que controla el capital fiancer, és a dir, genocidi cultural per als més desprotegits jurídicament (nacions i llengües sense Estat propi, o sigui, “sense papers”).

------------

    "Benvinguts a Catalunya. Parla la nostra llengua indígena i esdevindràs ciutadà del nostre país" en els següents idiomes (de cara a campanyes per a immigrants):

   Bineaivenit îm Catalunia. Învaţă limba indigenă şi fii unul deal nostru (Romanès).
   Marhaban bika fi katalonya. Takallam loghatana kay tosbiha mowatinan min baladina (Àrab)
   Mrhba yi thon gh'r Katalonya. Siwlath awal negh a tagholm zghornagh (Berber / Tamazight de l'Atlas-Marroc).

   Marhba yi thwom ghar Katalonya. Ssiwram irs n'gh o cha dwram z'gharnegh (Berber / Tamazight -kabil- del Rif-Marroc)
   Ansuf yiswen ghar Katalunya. Lemmed awal nnegh a tilid´ d agherman amaynut nnegh (berber / Tamazight -kabil- del Nord d'Algèria)

   Parla valencià per esdevenir ciutadà valencià:
   takallmi el balansiyyata kay tasiira balansiyyan (àrab).
   ssiwram tha balansichth a dwram thi balansiyen (Berber del Rif).
   siwlath thabalansiyth a t'âaythem thi balansiyen (Berber de l'Atlas).


--Sé açò perquè Tyler ho sap--

Desconnectat

 

#7 02-12-2006 11:18:13

Re: Immigració

Clar, parlem dels immigrants d'altres continents... però quants immigrants castellans, andalusos, gallecs i asturians tenim al pv? segur que més que els d'altres paisos.

MarcMartell escrigué:

“Hay que fomentar la emigración de gentes de habla castellana a Cataluña y Valencia para así asegurar el mantenimiento del sentimiento español que comporta” (1983, Leopoldo Calvo Sotelo, president espanyol per UCD).

I que's el que han fet el Caudillito, UCD, PP...?
Sabeu? M'alegra que els espanyolets ens tinguen por, però ací han aconseguit el que volien, han aconseguit que els valenciano-parlants sigam només el 40%, i que a les capitals (Vlc alacant) no supere el 20%. Que sigam un Pais amb una historia, pero que, semble, que l'hem oblidat, l'hem volgut oblidar, o ens l'han fet oblidar.

Immigrants, parleu valencià i sereu valencians, parleu castellà i açò serà un pais dividit. (i amb el racisme creixent)

Última edició per Gandia1707-2007 (02-12-2006 11:22:30)


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#8 02-12-2006 17:34:34

Re: Immigració

Quan jo era petit, el procès era en marxa. Ara ja a Gandia, Alzira i altres ciutats valencianes, l'auto-odi i el meninfotisme han fet recular el valencià a la mínima expressió.
No és culpa solament de la immigració, és culpa de l'educació franquista que molta gent de La Safor s'ha passat al castellà.
Es veu que dins la misèria intel·lectual dels saforencs, la única esperança que vèien per guanyar autoestima era parlar castellà.
Ànim, Gandia 1707-2007. Tens una ciutat on lluitar pel català és ben difícil.


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#9 03-12-2006 04:40:37

Re: Immigració

Tio! joer m'has afonat l'autoestima ja xD. Amb compte que els saforencs "mos" cabrejem de seguida eeee!!! que va es broma xD
Ara parlant en serio, la castellanització de la safor només a sigut ací, a Gandia. Mireu, abans (segons m'ha contat ma "uela" i es totalment creible) la gent parlava en castellà als seus descendents... Les amigues de ma uela, (unes quantes...) sobre parlar elles valencià, als fills els han parlat castellà...  es una cosa que mai he comprés, però així es feia, per auto-odi, "per que el castellà estava de moda"(!), pel Caudillito... però era així. I em aplegat fins on està Gandia ara.
Però tot i això, crec jo, que on el valencià està reculant, la gent es més agresiva per defensar-lo, no veieu les bregues que es monten ací a les Fires (el 9 d'octubre i el Correllengua).
L'altre dia estava al Consum comprant, i vaig a la caixa, i hi havia un vellet davant meua, i la xica li fa: 5,95 euros por favor. I el iaio li contesta: mira xiqueta, a mi em parles en valencià, o no el pague, a mi em dius cinc en noranta cinc per favor.
La cosa es va quedar en no res perque la xica es va adonar del seu error i va corregir. Allí el que es va quedar bocabadat vaig ser jo. Quan vaig pasar jo per caixa ja em va parlar valencià.

Per cert parlant d'inmigrants, aci hi ha uns "gettos" buuuuuf, al carrer on visc jo es com si entrares en un altre pais, jo la veritat en estos casos no sabria que fer, perque son els inmigrants (com els gitanos) que prefereixen estar entre els del seu pais, els de la seua religió, de la seua etnia... que a integrar-se. Sabeu jo estic a favor del mestisatge però açò no està be tampoc.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#10 04-12-2006 01:24:58

Re: Immigració

Gandia, jo he estat pel carrer Abat Solà i perpendiculars i he vist l'ambient. La veritat, és que a vegades pense: Millor agafar magrebins i europeus que no saben castellà, i encara podem mirar d'ensenyar-los català.
És una utopia. A ciutats molt castellanitzades com Gandia, València, Barcelona, etc. encara que els ensenyes català, en vore que al carrer es parla castellà, acaben fent-ho ells també.
Això del mestissatge està bé si es té clar que els mestissos viuen a un País determinat, no són ciutadans de tot arreu i d'enlloc. Això és un rotllo que queda molt bé, però els mestissos acaben parlant la llengua dominant, el castellà en perjudici de les llengües minoritàries: El català, l'àrab, el bereber, el romanès...


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#11 04-12-2006 10:23:55

Re: Immigració

Tio lo dels gettos anava pel meu carrer, on has estat tu xD.
Jo he anat a Tavernes i allí els inmigrants saben parlar més el valencià, perque la gent d'allí només parla que valencià, pel carrer, al treball.... Això, sabent que són persones que no van a l'escola i que primer que tot han aprés el castellà(perque abans de vindre ací es preparen alguns), es un mèrit dels inmigrants d'ací a Gandia no el tenen.
Però, de totes formes, la gent no es dona per vençuda, seguirem lluitant pel nostre valencià.

Última edició per Gandia1707-2007 (04-12-2006 10:29:58)


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#12 21-01-2007 00:19:06

Re: Immigració

ànim i endavant.
Quan vaig a Gandia tens un company de lluita a temps parcial  smile


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.