• Inici
  •  » Noticies
  •  » Entrevista a Pere Maria Orts publicada en "El Temps" el 3 de setembre de 2013

#1 30-06-2014 00:28:20

Webmestre
Administrador

Entrevista a Pere Maria Orts publicada en "El Temps" el 3 de setembre de 2013

Benvolguts amics:

En espera de poder fer-li una entrevista personalment, publiquem aquesta entrevista que en el seu dia li feren en el setmanari El Temps a l'erudit i gran valencià Pere Maria Orts i Bosch, corresponent al número 1525 d'aquest setmanari, i publicada el dia 3 de setembre de 2013.

Pere Maria Orts és, com diem, un gran erudit i un gran valencià. Podeu captar la seua importància en la seua entrada a la Viquipèdia.

A més, deuria ser un gran exemple per a la gent de la classe alta valenciana, a la qual ell, tot s'ha de dir, pertany. Ja que ha dedicat tota la seua vida a l'estudi, la investigació i l'erudició. I de tots és sabut com la classe alta valenciana, en general, no ha estat a l'altura, i s'ha dedicat als diners fàcils (per exemple a la construcció i l'especulació), als vicis i, com no, al servilisme més miserable a Madrid, que com no podia ser d'altra manera, ha acabat passant-li factura.

Pere Maria Orts és tot un exemple de treball, estudi i sobretot, de fidelitat a la seua terra. A més, l'any 2006 decidí donar tota la seua col·lecció privada d'obres d'art i llibres antics a la Generalitat Valenciana i diverses institucions valencianes, tot un acte de magnanimitat i generositat.

Pere Maria Orts i Bosch, a més, és amic personal nostre. Hem estat diverses vegades a sa casa, i ens va assessorar personalment quan començàrem a fer la web, tot resolent-nos diversos dubtes sobre la veritable bandera del Regne de València. La seua actitud envers nosaltres ha estat, una volta més, de generositat i magnanimitat.

Esperem fer-li aviat una entrevista, on parlem de temes que no ixen en aquesta entrevista. I esperem que, de moment, vos agrade l'entrevista que li feren l'any passat.

Webmestre.

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Noticies
  •  » Entrevista a Pere Maria Orts publicada en "El Temps" el 3 de setembre de 2013

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.