#1 01-05-2013 22:45:52

Webmestre
Administrador

L'Estat espanyol, colònia xinesa?

Per una volta vaig a escriure en clau "espanyola", ja que el fenomen no és exclusiu dels PPCC.

Crec que tots ho veiem: Tendes de roba xineses, tendes d'objectes xinesos, polígons industrials xinesos, els bars de tota la vida ja tenen gairebé tots propietaris xinesos, els tradicionals restaurants xinesos, cada volta més abundants...i un llarg etcètera.

Com s'explica que de sobte els xinesos estiguen dominant tantes parcel·les de l'economia? Perquè el fenomen és únic de l'Estat espanyol, no succeeix en cap altre estat europeu.

No tinc res contra els xinesos ni contra la seua cultura, però no veig gens clar aquest procés d'acaparament de les estructures econòmiques de l'Estat espanyol.

Així mateix n'hi han molts punts foscos en la seua manera de fer les coses: Monten els negocis amb una rapidesa sobtada (quan els tràmits administratius normals són molt lents), no se sap ben bé d'on treuen tants productes, ni d'on treuen tants diners per a invertir, ni quins mecanismes financers utilitzen (alguns parlen d'un sistema financer paral·lel entre ells, que en qualsevol cas no estaria controlat per l'Estat, com deuria ser), etc. etc. etc. Tot això adobat amb el secretisme enorme amb què fan sempre totes les coses, i que als occidentals, en qualsevol cas, no ens agrada.

I tot això, com és possible? Alguns parlen que Xina ha comprat part del deute espanyol, i per això tenen tants privilegis. Altres diuen que estan deixant diners per sotamà...Ves a saber. En qualsevol cas, com dic, tot aquest procés no està gens clar, i pot acabar molt malament, ja que el rebuig social que està creant la colònia xinesa (curiosament, en un moment en què els emigrants estan abandonant l'Estat espanyol, l'única que creix), va cada dia en augment.

Què en penseu de tot plegat?

Desconnectat

 

#2 02-06-2013 23:04:12

TirantLoNegre
Membre

Re: L'Estat espanyol, colònia xinesa?

Doncs crec que el tema xinés és fàcil d'explicar. Hi ha una èlit xinesa que ha fet la pela grossa enportant-se la indústria occidental al seu territori, pagant sous miserables i amb el vist i plau dels lobbies i els petits i mitjans empresaris occidentals, que han deslocalitzat les indústries per ser més competitius.

Els xinesos porten creixent dues dècades, cosa que no ha passat en països desenvolupats com el Japó, que porta dues dècades de creixement 0. La clau ha estat la ma d'obra barata (que no té competència en el món desenvolupat). L' èlit xinesa són alts funcionaris, militars, casta política, etc... que han tingut accés als negocis, l'especulació, el préstec, el business...Aquests han amassat una gran fortuna obrint negocis (indústries deslocalitzades principalment del món occidental com ja he dit abans) i d'altres negocis.

Els xinesos que veiem ací, que obren negocis amb tanta facilitat, són els fills d'aquells que us he explicat abans. Venen a Espanya amb el feix de bitllets que els han donat els seus pares/avis, amb l'únic objectiu perquè obrin el negociet de torn (el basar de tot a 100 típic xinès que tots coneixem, però també s'estan ficant en altres tipus de negoci com els bars, frankfurts, etc)...

D'altra banda estic d'acord amb que segurament és un circuït molt tancat: ells s'ho fan tot solets en el tema de la importació i exportació, proveïdors, etc...sobre tot als basars de tot a 100.

Estaríem parlant una mica de Màfia tot plegat.


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.