• Inici
  •  » Noticies
  •  » Cinquè aniversari de l'assalt de les JJGAV al Casal Jaume I de Sueca

#1 16-12-2012 21:08:41

Webmestre
Administrador

Cinquè aniversari de l'assalt de les JJGAV al Casal Jaume I de Sueca

Benvolguts amics:

El passat dia 14 es complí el cinquè aniversari de l'assalt de membres de les JJGAV al Casal Jaume I de Sueca.

Aquesta és la narració dels fets:

El dia 14 de desembre de 2007 per la vesprada amb crits de "puta Catalunya", "Valencia és d'Espanya, no de Catalunya" i "Èric Bertran a la foguera" una trentena de militants de les Joventuts del Grup d'Acció Valencianista (JJGAV), molts d'ells menors d'edat, deplaçats expressament des de la ciutat de València i la seua àrea metropolitana, van accedir al Casal Jaume I de Sueca durant una xerrada sobre Èric i l'Exèrcit del Fènix protagonitzada pel propi Èric Bertran i el periodista i escriptor Víctor Alexandre. Els assaltants portaven dies planejant l'assalt des de la web www.valenciafreedom.com, des d'on van arribar a amenaçar el Casal sencer. Dos dies abans de l'acte Acció Cultural del País Valencià va denunciar les amenaces a la Guàrdia Civil. Bo i això, dues hores abans de l'acte algú havia enganxat una enganxina de ValènciaFreedom a la porta del Casal per avisar que eren allà i "marcar" l'objectiu. La Policia Local -no la civil- va donar-hi una ullada durant una estona i posteriorment va acompanyar en Víctor i l'Èric fins al casal abans de començar l'acte. L'interès del cas Èric i l'Exèrcit del Fènix a Sueca va ser important perquè en pocs minuts la sala es va quedar menuda. Amb totes les cadires plenes i gent de peu va començar l'acte de presentació dels dos llibres d'Èric Bertran i de l'obra teatral basada en ells i escrita per Víctor Aleixandre. Però quan la xerrada portava només cinc minuts de rodatge van començar els crits, acompanyats d'empentes, puntades de peu a les portes de vidre, cops de puny a alguns assistents i destrosses o robatori de material del casal. Els assaltants tenien a més alguns dels seus a dins del local. També es va veure líquid fètid pel terra i algun objecte inflamable que no es va poder utilitzar. Gent de l'organització i el públic van reaccionar immediatament i van intentar impedir que els agressors entraren més endins. Entre molts cops de puny es va situar el centre de l'acció al carrer mentre arribaven els agents policials. En deu minuts la Policia Local estava al lloc dels fets mentre uns quants agressors estaven intentant colpejar a puntades de peu una persona que era a terra i que un dels assistents va ajudar encara que li trencaren les ulleres i li deixaren alguna ferida al cos. Només es va poder identificar un dels agressors perquè la Guàrdia Civil va trigar quasi una hora a presentar-se. Tres suecans van anar a un centre hospitalari per saber de les seues lesions.
Finalment la xerrada va poder continuar, amb més interès encara pel tema però amb una tensió important per part de tots els assistents. Aquests fets foren denunciats, i finalment foren quatre els inculpats.


Sorprenentment, el Jutjat nº 5 d'Instrucció de Sueca absolgué els imputats. La decisió, però, fou recorreguda, però de nou de manera sorprenent, els assaltants foren absolts.

Disposem de diverses fotos dels assaltants:

-A dins del Casal Jaume I de Sueca:

https://www.antiblavers.org/galeria/albums/userpics/10223/normal_Sueca_assalt_14-12-2007_1.JPG

-A la Ciutat de la Justícia de València:

https://www.antiblavers.org/galeria/albums/userpics/10223/normal_Sueca_assalt_14-12-2007_3.jpg

La policia de Sueca identificà quatre dels participants en l'assalt:

-Aitor Alan Marquina Bañuls: Actual co-president de les JJGAV. Màxim responsable de la violèncioa protagonitzada per aquest grupuscle d'ençà que ell assumí la presidència, sembla que al voltant de 2007. En aquesta llista dels actes de violència blavera i feixista al PV, podeu veure tots els actes protagonitzats per les JJGAV (entre ells aquest) d'ençà que ell assumí la seua presidència. :

https://www.antiblavers.org/galeria/albums/userpics/10223/Aitor_Alan_Marquina.jpg

-Víctor Sáiz Castelló: Ex-president de les Joventuts de la desapareguda Coalición Valenciana. També involucrat presumptament en altres actes de violència blavers. Tingué judici en maig de 2012, on se li acusà de l'atac contra la seu de Compromís per València de maig de 2011. L'acusat, que no es va presentar, va ser identificat per una càmera de seguretat.

https://www.antiblavers.org/galeria/albums/userpics/10223/normal_V%C3%ADctor_Saiz.jpg

-Eleazar Aguilera Izquierdo: Habitual en els actes blavers i membre del ja desaparegut grup de rock "Seditionem":

http://img10.imageshack.us/img10/4123/eleazaraguilera.jpg

-Fernando Minguet Gimeno.

Tanmateix, si fem una análisi detallada d'eixa foto de la Ciutat de la Justícia, podem trobar vells coneguts:

http://img543.imageshack.us/img543/5163/assaltantssuecaciutatju.jpg

Han aparegut, doncs, tres nous personatges:

-Paula Vinaixa: Sembla la núvia d'Elezar Aguilera. Vinculada també al món blaver i a les falles.

http://img7.imageshack.us/img7/4099/paulavinaixabonillo.jpg

-Juan Miguel Viana Arnedo: Un xic d'origen foraster molt actiu en el món blaver. Ací el tenim amb una jaca de Coalición Valenciana:

http://img18.imageshack.us/img18/9076/juanmiguelvianaarnedoga.jpg

És un habitual de les protestes blaveres. Ací el veiem (és el del centre) en la protesta que feren el GAV i els seus amics d'España2000, fa uns mesos durant la presentació d'ANC a la ciutat de València:

http://img713.imageshack.us/img713/526/manigavcontraanc.jpg

-Chequebo/Borja: Un habitual dels fòrums blavers, del qual sols han trascendit aquests noms:

http://img850.imageshack.us/img850/5968/chequebo.jpg

I ací el veiem en una foto junt amb Sentandreu:

http://img717.imageshack.us/img717/8740/chequeboisentandreu.jpg

Aquestes tres noves cares no és segur que participaren en l'assalt. No obstant, sí que tenim fotos d'altres presumptes participants:

-Sergio Marqués Toribio:

http://img833.imageshack.us/img833/2528/sergiomarqustoribio1.jpg

-Nico_Gav: Sols sabem aquest nom seu:

http://img41.imageshack.us/img41/7817/nicogav.jpg

I, com no, fotos dels blavers a l'interior del Casal. S'hi pot reconèixer molt clarament Eleazar Aguiilera, esmentat adés:

http://img534.imageshack.us/img534/5066/interiorcasal14122007.jpg

Entre els agredits en aquest Casal hi han amics personals meus. Així mateix, es podria dir que aquests xics eren massa joves i no sabien el que feien. Ara bé, qui fa una cosa, ha d'assumir les seues conseqüències. O dit d'una altra manera, que s'ho hagueren pensat millor abans de fer el que feren. Potser, però, a qui deuríem inculpar, i ho farem també, és a qui ha ficat odi i merda (amb perdó), en el cervell d'aquests xiquets, una pesona malalta d'odi, l'actual president del GAV, Manolo Latorre:

http://img651.imageshack.us/img651/7594/latorre.jpg

Ells creuen que amb una simple sentència absolutòria, ja s'ha acabat el tema, i s'equivoquen. Ja sabem que els jutges espanyols són especialment "amics", per dir-ho fi, del GAV, i que el seu tracte envers ells sempre ha estat d'allò més benevolent. Però potser alguna volta hi trobarem algú que no ho siga.

I en qualsevol cas, ells tenen la "mala sort", que nosaltres sabem idiomes i a on acudir, i en Europa hi han centenars d'institucions, que estan per damunt de l'Estat espanyol, i on no valen els amics ni els favorotismes ni aquestes coses que tant embruten i donen mala reputació a la justícia espanyola i a Espanya en general.

Així doncs, no descansarem fins que aquests xics reben el seu càstig pertinent. En especial Aitor Marquina, a qui recentment hem denunciat per altra qüestió que farem saber en el seu dia.

Ells tornaran a dir que sempre diem el mateix i que no aconseguim res, que ja ho hem dit altres vegades, etc. etc. També deien el mateix en el tema d'Expojove, i al final, gràcies també als nostres amics de la web antifeixistes, els tiràrem fora.

Com deiem els romans labor omnia vincit (El treball tot ho venç).

El que van fer en Sueca no pot ni deu ni va a quedar sense càstig.

I ho aconseguirem.

Webmestre.

Desconnectat

 

#2 23-12-2012 14:37:49

Webmestre
Administrador

Re: Cinquè aniversari de l'assalt de les JJGAV al Casal Jaume I de Sueca

Se m'ha oblidat dir-vos que si teniu informació sobre els assaltants que ens puga ser útil, podeu comunicar-vos com sempre amb nosaltres a qualsevol de les dos dreces d'e-mail següents:

antiblavers.contacte@gmail.com

antiblavers.confidencial@gmail.com

Desconnectat

 

#3 09-07-2013 22:22:17

Webmestre
Administrador

Re: Cinquè aniversari de l'assalt de les JJGAV al Casal Jaume I de Sueca

Escorcollant un poc pel facebook hem trobat la foto que ens faltava del quart identificat per la policia en aquest assalt, Fernando Minguet Gimeno:

http://img7.imageshack.us/img7/7903/yqyl.jpg

No cal dir que com la foto està al facebook és per tant pública.

Desconnectat

 

#4 07-09-2013 03:37:20

Almogaver_cat
Membre

Re: Cinquè aniversari de l'assalt de les JJGAV al Casal Jaume I de Sueca

Botifarra: 'L'orgull més gran que tinc és cantar en valencià'

El músic respon amb tranquil·litat i humor les amenaces del GAV · La mobilització a la xarxa fa suprimir un bloc ultra contra Botifarra

Font: www.vilaweb.cat
-------------------------------
-
L'etiqueta #TotsAmbPep ha arribat a ser Trending Topic a Twitter en suport al músic Pep Gimeno Botifarra, amenaçat per l'ultradretà Grup d'Acció Valencianista de Picassent. Una gran mobilització a la xarxa que ha fet que finalment el diari Levante hagi suprimit el bloc 'Desperta ferro', on s'hi recollien les amenaces contra 'el cantautor catalanista Pep Gimeno Botifarra' i recordava que aquest dissabte actuaria a Picassent.

'Sempre m'han acusat d'això, tot i que aquesta vegada ha estat molt fort, però jo estic ben tranquil, perquè no he fet mal a ningú, i no tinc cap por. Diuen que renegue de la llengua valenciana, cosa que no he fet mai. L'orgull més gran que tinc en la meua vida és cantar en valencià les cançons de la meua cultura i de les nostres comarques', diu Botifarra a VilaWeb.

La campanya inclou uns cartells que mostren una fotografia del músic amb 'el lema 'Es busca' per catalanista i traïdor a la llengua valenciana', i unes octavetes acusant el músic de renegar de la identitat i la cultura valencianes, 'ofrenant noves glòries als Països Catalans' i instant els valencians a 'la lluita valencianista'.

Quan li diem que l'acusen de 'catalanista' respon amb tranquil·litat: 'Bé, no passa res, a mi això no em dol'. La campanya, però, va més enllà, amb amenaces i un cartell on apareix sobre un missatge de 'Es busca'. Ho atribueix a qüestions polítiques i prefereix agafar-s'ho amb humor: 'Han posat 'Es busca', com a l'oest! –riu–. Bé, doncs si em busquen demà em trobaran, perquè anirem a actuar a Picassent.'

També li ajuda a estar ben tranquil les nombroses mostres de suport que ha rebut. 'Las penas con pan son menos penas', diuen. Doncs això. No m'hauria imaginat mai que la gent em volguera tant, de veres. I vull donar-los les gràcies.'

I és que la pressió i les queixes a la xarxa per la campanya de l'extrema dreta contra el músic i el seu ressò al Levante, han fet que el bloc finalment hagi estat eliminat.

Última edició per Almogaver_cat (07-09-2013 03:38:40)

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Noticies
  •  » Cinquè aniversari de l'assalt de les JJGAV al Casal Jaume I de Sueca

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.