#1 10-10-2012 20:56:29

Webmestre
Administrador

Intenció de vot actual al PV

Mireu aquesta enquesta d'El País:

https://pbs.twimg.com/media/A4tyqUECQAAjXzU.jpg:large

Sembla que el PP perd per fi la majoria absoluta, però és molt preocupant l'ascens dels espanyols antivalencians d'UPyD.

També cal tenir present que l'enquesta la fa un mitjà pro-PSOE, com és El País.

Encara resten 3 anys per a les eleccions autonòmiques (si no les avancen, clar), i encara es pot desgastar més el PP. Els següents dies, anirem fent entre tots una anàlisi més detallada d'aquestes dades.

Desconnectat

 

#2 10-10-2012 22:55:27

puka
Administrador

Re: Intenció de vot actual al PV

Ja era hora de dir Adéu PP.

Encara que siguen pro-PSOE, la enquesta no deixa precisament en molt bon lloc al PSOE.

Desconnectat

 

#3 12-10-2012 21:11:22

Vfdrià
Membre

Re: Intenció de vot actual al PV

Seria increïble que tornara a eixir el PP després de tot el malbaratament que han fet dels nostres diners. L'enquesta es dóna raons per confiar, però és perillós l'augment de UPyD,


______
En podran furtar el país, però mai l'orgull de ser valencians.

Desconnectat

 

#4 14-10-2012 19:30:17

Webmestre
Administrador

Re: Intenció de vot actual al PV

Hui tenim una mica més de temps, i anem a fer una anàlisi més detallada:

-PP: La davallada en un any és important: Un 15 %. Però per les coses de la Llei d'Hondt, això no es manifesta en una pèrdua proporcional d'escons, i encara ne treuen massa. Tanmateix, si no s'avancen, encara resten tres anys llargs per a les eleccions autonòmiques, i no cal confiar-se.
No diu res l'enquesta de la ciutat de València, que és el "graner" de vots més fort del PP valencià.
No obstant, aquesta enquesta convida a l'esperança respecte a tirar fora aquest partit, i demostra que el nostre poble per fi s'està donant compte de tot el mal que han fet a la nostra terra.

-PSOE: La seua davallada percentual demostra com són de penosos, ja que en una situació de terrible desgast del PP valencià, són ells els que deurien de treure el màxim partit. Malgrat el canvi de cares en la seua direcció, Ximo Puig no està fent tampoc, doncs, una oposició seriosa, i a l'igual que els seus antecessors, sembla fins i tot disposat a col·laborar en el PP en temes clau, com una nova reforma de l'estatut.

-EU: La seua pujada és consqüència de l'esmentat desgast també del PSOE i de l'actual context de crisi, que afavoreix els partits d'esquerra. Tot i que aquest partit és espanyolista, com a mínim rexpesta la simbologia històrica del Regne de València (bandera quatribarrada) i usa el terme País Valencià.

-Compromís: Com a nacionalista, hom ha d'alegrar-se de la pujada de Compromís, i la seua consolidació com a tercera força política. Ara bé, també és cert que el major mèrit d'aquesta pujada se'l deuen a la tasca incansable de Mònica Oltra (sobre això obrirem un fil també), més que a la tasca insulsa i gris d'Enric Morera. Tanmateix, aquesta coalició té alguns punts foscos que tard o d'hora hauran d'aclarir. Ens estem referint bàsicament al seu sector neoblaver, encapçalat pel susdit Enric Morera (que en realitat fa el que li diuen altres), i del qual formen part destacats membres del BNV: Pepa Chesa, Pere Fuset, Joan Mansanet, etc.

-UPyD: Aquest és el punt més greu d'aquesta enquesta. Sens dubte, treuen massa vots, per a ser un partit ultraespanyolista i fins i tot d'extrema dreta. Hom podria dir que ací ha anat a parar el vot més espanyolista, tant de PP, com de PSOE, com fins i tot d'EU. Així mateix, el seu trasllat a València de l'èxit que estan traient a Madrid és un símptoma clar de l'espanyolització del PV.
Sens dubte, els partits nacionalistes haurien d'atacar també aquest partit, i no centrar-se sols en el PP, tot i que hi haja tants motius per atacar al PP.

En l'enquesta no apareix Espanya2000, i és bo que continuen siguent extra-parlamentaris. Ara bé, les darreres eleccions cresqueren, i això és preocupant. També se deuria de lluitar contra ells amb totes les forces.

Per últim farem esment de la inicitativa de "Nosaltres els fusterians", que sembla que es materialitzarà en una coalició electoral entre ERPV, SI, MDT i PSAN. A nivell valencià és molt positiu això, i independentment dels seus resultats ja es bo que es done aquest pas, que sens dubte fa anys que es deuria d'haver donat. Així mateix, fóra bo que Compromís buscara també aliar-se amb ells, i no amb neoblavers patètics com Joan Sorribes o Víctor Baeta.

Desconnectat

 

#5 17-10-2012 18:14:13

gustau_1975
Membre

Re: Intenció de vot actual al PV

Em quede amb el teu últim paragraf: Nosaltres els fusterians.

Crec que a més de fer l' anàlisi dels partits, hauríem de fer una anàlisi del votants, resumint, i al meu parer:

Els valencians de sempre, vuilguem o no sempre estem mirant cap al nord, i si allà diuen meu, nosaltres meua, què vull dir, que la independència del Principat pot esperonar els valencians, més pel costum d'emmirallar-nos i no per una certa política des del Principat cap la resta de la nació.
Hem de contar amb els vots de l'espanyolam que és molt gran, la integració de la immigració espanyola no s'ha produit com pot ser al Principat.
El discurs anticatalà, siga la estratègia espanyolista o siga de forma blavera, ha buscat un únic objectiu: fer perdre el seny als valencians, i davant una situació de tot perdut, va ser ben fàcil entrar aquest discurs. També la traïció dels valencians del Psoe (que encara hi dura), va fer callar les veus valencianes de debó.
Clar, hem de pensar que s'ha de recuperar el seny, i el trobarem fent política de País Valencià i no política autonomista. Fàcil a dir, i fàcil a fer: Nosaltres els fusterians, si SI aconsegueix implantar-se de forma ferma al Principat, l'efecte espill se'l trobarà al País Valencià.
Tant de bo, ERPV abandone la matriu Esquerra i s'adherisca a SI.

Desconnectat

 

#6 04-11-2012 11:53:34

TirantLoNegre
Membre

Re: Intenció de vot actual al PV

Doncs veient l'estimació de vot crec que el el País Valencià ha entrat en un nou paradigme. La pujada de Compromís i EU no es deu només a un traspàs de vots desde el PSPV. Hi ha una nova generació de joves valencians que acaba d'entrar en el joc de la política de manera ferma (la Primavera Valenciana és un reflexe del que està passant a la societat). Malgrat que encara hi ha un fort sentiment d'espanyolitat, la societat es comença a questionar si el Projecte PPero val la pena. Els joves són els primers.

A la societat catalana dels 80's passava el mateix. Tot i que el sentiment d'espanyolitat era fort, el catalanisme polític era més fort i no ens deixàvem ensarronar per Espanya. Doncs crec que el País Valencià està entrant en aquesta fase.

La societat valenciana actual està molt més preparada que aquella dels anys 80's que es va deixar endur per la pesta blava. Els joves es questionen coses, i ja no veuen el Principat com una amenaça. Jo diria que el debat Catalunya ja comença a esvair-se i això és una avantatge, perquè pot fer que en un futur poguem establir llaços, ja no només econòmics i comercials que se'n derivin del Corredor Mediterrani, sinó també llaços culturals (com no pot ser de cap altra manera car catalans i valencians sóm pobles culturalment i troncalment germans).

No sé com ho veieu des d'allà, però el que jo veig m'agrada.


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#7 04-11-2012 20:02:00

Re: Intenció de vot actual al PV

És cert que la problemàtica nacional del País Valencià sempre ha estat bastant diferent a la del Principat: d'una banda una població d'un origen més heterogeni, amb una zona interior aragonesa castellana parlant i una burgesia, des del segle setze, castellanitzada i espanyolista, la qual cosa ha impedit el desenvolupament normal de la nostra identitat nacional com a poble, no obstant això cal dir que el sentiment anti-català com a tal, jo diria que ha estat sempre minoritari i molt centrat en les classes acomodades de l'entorn de la ciutat de València i d'això som testimonis, els que tenim més edat i vam conèixer el franquisme, on a pesar de la repressió existent, el sentiment anti-català pràcticament no existia.

És a dir que en certa forma, en la qüestió nacional, a València hem anat cap a arrere i el procés de la transició al País Valencià, encara no està resolt. En els primers anys de govern autonòmic amb el PSPV-PSOE no va haver corrupció, però en el tema nacional, es va cedir en qüestions fonamentals i al final la dreta espanyola en les seues diferents versions (AP,PP ó UV) sempre va imposar els seus criteris, amb una obsessió permanent per evitar el sorgiment d'un sentiment nacionalista revindicatiu dels països catalans que amenaçara la unitat d'Espanya. En definitiva des dels anys 80 la dreta espanyola ha sabut manipular molt bé l'opinió pública valenciana utilitzant els nostres complexos i creant un estat de confusió on els grans perdedors han estat sempre la llengua i la identitat nacional, i fent creure a una massa social mal informada que anavem a l'avantguarda d'Espanya i d'Europa .

Quin ha estat el resultat de quasi vint anys de govern local de la dreta: en l'econòmic, la destrucció del teixit productiu i del sistema financer, en l'ambiental, la destrucció de quilòmetres de costa i d'entorns naturals a causa de l'especulació immobiliària i en el identitari, un estat de confusió i una despersonalització general del país amb un descens en l'ús de la llengua, unes relacions amb el Principat no massa fluides i una pèrdua de les nostres arrels i de les nostres referències històriques i culturals. Jo crec que és el moment de començar a replantejar-se moltes coses i donar un gir polític al govern autonòmic. La dreta ha d'eixir del govern i encara que les alternatives no siguen partits veritablement nacionalistes jo entenc que sí que defensen els valors i símbols històrics del país. L'estatut d'autonomia valencià ha de fer un reconeixement explícit a la unitat de la llengua catalana.

Última edició per mussol del Palancia (04-11-2012 20:18:10)

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.