#1 03-09-2011 13:41:13

carlosms
Membre

Senyera preautonòmica del País Valencià

Hola a tots i totes! M'agradaria que m'informàreu un poc sobre esta senyera i amb quina ideologia està relacionada. Jo no sóc independentista i a pesar de no ser valencianoparlant (els meus pares des de petit m'han parlat sempre en castellà) crec en una espanya federal i en que cada regió tinga les seues lleis i els seus estatuts. Per supost se que compartim historia i idioma amb catalans i mallorquins, vull dir no sóc blavero. Encara que no em conidere nacionalista sino internacionalista si que crec que hi ha una clara imposició de la cultura castellana per part de la burgesia al PV.
Si poguereu dir-me on puc comprar la senyera preautonòmica us ho agrairia!
Salut!

Desconnectat

 

#2 04-09-2011 08:49:00

senderi
Membre

Re: Senyera preautonòmica del País Valencià

Bé, sobre on pots comprar-la no et puc ajudar, però sí que sé que n'hi ha pàgines web on podies encarregar-la.

Va ser la bandera oficial del Consell Preautonòmic del País Valencià. Les quatre barres amb l'escut de Pere el Cerimoniòs al mig, aquest últim actual emblema també de la Generalitat valenciana. Dintre de la manipulació espanyolista durant la transició, el diari "Las Provincias" va encetar una campanya de descrèdit d'aquesta senyera, que deia que no era valenciana sinó dels Països Catalans, i que l'ús d'aquest símbol amagava una voluntat "annexionista" dels catalans, amb la connivència per part de l'esquerra que governava en aquell moment. La tensió i la mentida va arribar a tal punt que aquesta senyera oficial (aleshores) va ser cremada durant una processó del 9 d'octubre, quan era hisada a l'ajuntament. I ho va ser a distància amb un llançaflames o quelcom de semblant. De rebot també les flames feren prendre la bandera espanyola i les autoritats militars presents a l'acte es varen indignar amb els dirigents de l'ajuntament! (que no en tenien culpa).

El cas és que aquesta senyera fou dissortada en el moment que va ser bescanviada fruit d'un pacte PSOE-UCD, que pactarien canviar la bandera oficial per altra (van haver-hi propostes, entre elles l'actual coronada) a canvi de mantenir la denominació de "País Valencià". Al final, ni una cosa ni l'altra i aquella senyera caigué en desús només reivindicada actualment per sectors del BLOC i per EUPV, que alternen la Senyera nua amb aquesta preautonòmica més minoritariament, tot i que recentment se li està intentant donar un nou impuls des de la xarxa.

Una mica és això.
De les teves paraules dedueixo que tens una perspectiva més "marxista" i federalista a l'hora de tractar aquests temes. Qualsevol aportació nova serà ben rebuda, per la meva part.

Desconnectat

 

#3 20-09-2011 23:17:15

Webmestre
Administrador

Re: Senyera preautonòmica del País Valencià

Crec que els xics de valencianisme.com l'oferien a la seua web. Entra, doncs, a la seua web i investiga.

Desconnectat

 

#4 29-05-2012 13:19:08

mutxamel
Membre

Re: Senyera preautonòmica del País Valencià

pots aconseguirla a la web de Senyera Valenciana, tot i què ara mateix no hi ha disponibles.

Salut!

Desconnectat

 

#5 20-06-2012 23:40:38

Re: Senyera preautonòmica del País Valencià

Editat.

Desconnectat

 

#6 30-06-2012 03:07:33

Re: Senyera preautonòmica del País Valencià

En el meu poble  molta gent (bo, els 30 o 40 d'un poble de 12.000 habitants) encara la penja el 9 d'octubre....entre d'ells, el mestre Bausset. Estic segur que les seues filles continuaran la tradició......


L'autonomia que ens cal, és la de Portugal.

Desconnectat

 

#7 01-07-2012 21:45:31

Re: Senyera preautonòmica del País Valencià

No m'agrada eixa bandera, perquè posa les barres a l'inrevés com l'estanquera. Si creus en una Espanya federal, no ets internacionalista, ets espanyolista federalista. Si fores internacionalista series federalista europeu, i no espanyol, o siga, els PPCC serien un Estat federal d'Europa i no un Estat federal d'Espanya. El federalisme espanyol és segons el meu parer un tipus d'espanyolisme més.

Jo tinc una preautonòmica que la vaig comprar a la seu del Bloc dins d'una campanya que van fer perquè “els valencianistes” no portaren estelades o quatribarrades a les manis d'Eliseu. Van fracasar.

Última edició per SomNacioCatalana (01-07-2012 21:50:04)

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.