#1 21-04-2012 19:09:11

Webmestre
Administrador

Reflexions sobre la crisi (I)

Benvolguts amics:

L'actual crisi està generant situacions curioses, o com a mínim ridícules. Heus ací la primera. Des dels mitjans de comunicació, des d'entrevistes, des de rumors de la gent i des de tots els llocs en general, no se para de dir que, si hom no té faena la solució és emigrar a Alemanya, perquè allà els enginyers tenen faena tots. Aquesta afirmació és del tot ridícula per moltes raons:

1-El 95 % (o més) de la població espanyola no té el títol d'enginyer, i per tant no pot emigrar a Alemanya.

2-Si hom no té ganes, no pot o no vol emigrar a Alemanya, per què ha de fer-ho? Allà tampoc no lliguen els gossos amb llonganisses d'altra banda. És més, un amic meu alemany recentment em feia una reflexió interessant: Bona part del mercat dels productes industrials dels països del nord d'Europa són, precisament, els països del sud d'Europa. Llavors, si els països del sud d'Europa no tenen  prou diners, no importaran tant dels països del Nord d'Europa, i això acabarà repercutint, doncs, en les seues economies.

Una afirmació com aquesta demostra, en realitat, que ni dreta ni esquerra espanyola saben què fer davant d'aquesta crisi, excepte, precisament, ser els gossets d'Alemanya i obeir cegament tot el que diu Frau Merkel. On està, per cert, el patriotisme espanyol i espanyoler en aquest cas? La cara d'espant que darrerament té Rajoy crec que n'és un bon indicatiu de la gravetat de la situació i de la falta d'eixides.

I llavors, com el subconscient espanyol a voltes és supertradicionalista, els ve al cap els feliços anys 60, quan els espanyols que anaven a Alemanya trobaven faena només arribar, i guanyaven quatre voltes més que en Espanya. El que passa és que, evidentment, no estem en els anys 60 del passat segle, i ni tan sols els enginyers crec que allà guanyen ara quatre voltes més que a l'Estat espanyol...

Webmestre.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.