#1 05-10-2010 17:44:22

Webmestre
Administrador

Visita virtual a València des del Micalet

Doncs vaig a posar-vos ara una sèrie de fotos que tinc fetes des de dalt del Micalet, d'on hi ha una molt bona vista de València. Als que sou de fora del País Valencià, vos permetrà fer una ullada a la ciutat, si no heu estat mai. Als que són valencians, potser els cridarà també l'atenció, perquè m'atreviria a dir que no són molts els que han pujat el Micalet i els seus inacabables graons (experiència que cansa, com totes les d'aquesta mena), o simplement, no han tingut mai la curiositat de fer-ho.

Comencem així. En aquesta primera imatge se pot veure l'església de santa Caterina, que és gòtica però amb un bell campanar barroc. Mon pare sempre em contava que el Micalet i santa Caterina eren "nuvis". Aquest tipus de maridatges entre campanaris són freqüents en diversos indrets. Just darrera se pot veure una plaça en forma circular, que és l'anomenada "Plaça Rodona", on hi han diversos comerços molt tradicionals i els diumenges pel matí, un mercat a l'aire lliure, uns "encants" que diuen al Principat.

http://img94.imageshack.us/img94/1897/daltmicalet1.jpg

Ací se pot veure el Mercat Central de València, que és un bell edifici modernista, dissenyat per aun arquitecte català que no recorde. A dalt de tot, si vos fixeu bé, apareix un pardal de color verd, que és una cotorra. Tot un símbol de les venedores del mercat que tant xarren ha ha.

http://img694.imageshack.us/img694/1130/daltmicalet2.jpg

Al nord de la catedral està la plaça de la Verge, amb la basílica de la Verge dels Desemparats a la dreta, que no ix en aquesta foto. La font que s'hi pot veure representa el riu Turia, i després, encara que apareix xicotet, apareixen unes xiques amb cànters, que són set en total, representant les vuit séquies del Túria: Mestalla, Favara, Tormos, Faitanar, Mislata, Quart, Rovella i Rascanya.

http://img178.imageshack.us/img178/1993/daltmicalet3.jpg

I ací una imatge de la campana del Micalet:

http://img525.imageshack.us/img525/1873/daltmicalet4.jpg

I aquesta és l'església de sant Tomàs, que té un campanar netament romànic (lleidatà):

http://img192.imageshack.us/img192/3750/daltmicalet5.jpg

Aquesta imatge és de la València megalòmana que està construint el PP, i li fa guanyar vots, s'hi poden veure les construccions que han fet al final de l'antic llit del Túria els darrers anys: l'Hemisfèric, l'Oceanogràfic, el Palau de les Arts, etc., amb edificis "de disseny" també i alguns descomunals al costat. El gratacels més alt és l'anomenada "Torre de França" (se diu així perquè està en l'Avinguda de França):

http://img831.imageshack.us/img831/7765/daltmicalet6.jpg

I aquesta imatge és de la plaça que hi ha davant de la catedral, que es diu "plaça de la Reina":

http://img844.imageshack.us/img844/2106/daltmicalet7.jpg

Haureu vist que totes aquestes fotos foren fetes un dia nuvolat, però també ne tinc fetes un dia amb sol. En aquesta, se pot veure molt clarament la muntanya que hi ha en Cullera, en la comarca de la Ribera Baixa, que està a uns 30-40 Km. Un dia clar hi ha, doncs, molta claredat de vista.

http://img545.imageshack.us/img545/1897/daltmicalet1.jpg

Aquesta ofereix una altra perspectiva, i al fons es poden veure de nou els megalòmans edificis que el PP no para de contruir al PV, i en concret a la ciutat de València, que trenquen tot el paisatge, però que sorprenentment, els donen vots:

http://img340.imageshack.us/img340/1993/daltmicalet3.jpg

Ací podem veure al fons el camp de Mestalla, del València C.F., i la mar blava al fons:

http://img837.imageshack.us/img837/1873/daltmicalet4.jpg

Aquesta és la imatge que ofereixen les Torres de Serrans per darrera. A que molts no ho havíeu vist d'aquesta manera?:

http://img840.imageshack.us/img840/7765/daltmicalet6.jpg

I aquesta és la visió per darrera de les Torres de Quart, on sempre llueix la bandera espanyola no sé per què collons (serà perquè miren cap a Castella?):

http://img638.imageshack.us/img638/9869/daltmicalet10.jpg

Aquest és el centre de la catedral de València, el cimborri que es diu, de bell estil gòtic:

http://img822.imageshack.us/img822/2106/daltmicalet7.jpg

I des d'ací se veu la Llotja de València, que és, vaig a ser un poc xovinista, potser un dels edificis més bonics dels PPCC:

http://img3.imageshack.us/img3/6978/daltmicalet8.jpg

Aquesta és façana de l'antic convent del Carme, que és molt bonica i ha donat nom (de manera errònia, tot siga dit), a tot el barri antic de València, que se sol anomenar "barri del Carme":

http://img641.imageshack.us/img641/4223/daltmicalet9.jpg

I per a concloure, una imatge del cel valencià, que espere que als seguidors d'aquesta web que tenen ànima poètica els suggerisca quelcom:

http://img405.imageshack.us/img405/930/celjpg.jpg

Bo, espere que vos haja agradat.

Desconnectat

 

#2 05-10-2010 18:04:56

Àlex1912
Membre

Re: Visita virtual a València des del Micalet

M´agradat moltíssim mira que jo he anat moltes vegades a València i mai he pujat al Micalet però després de veure açò ja tinc ganes de pujar!

Una cosa en les torres de quart ondeja la bandera de la monarquia perquè les torres de quart va ser el principal escenari del setge de València quan ací n´hi hagué un alçament contra l invasió francesa i per això ondeja la bandera de la monarquia.


Un poble, una llengua, dues accents i una senyera PPCC  //*\\
País Valencià lliure
http://img375.imageshack.us/img375/8350/senyera.jpg

Desconnectat

 

#3 07-10-2010 01:51:50

Almogaver.cat
Membre

Re: Visita virtual a València des del Micalet

Noi tens unes fotos precioses i francament ens dones una perspectiva, different de  València.
A voltes a a Venècia que pujavem al Duomo de San Marc i amb sort, en alguna torre de algun ex-convent  nomes per veure els terrats de la Serenissima.
La foto del campanar de Sta.Caterina, la encisadora i gentil núvia del ferm Miquelet, com el teu romàntic pare et deia... m'has fet recordat aquell any a la Acadèmia.
Es clar les cases a València son mes altes però deunido el joc que donen. Per cer i dit de pas, serie una real llastima que València perdes el tradicional Cabanyal, per PP-redadors i PP-especuladors, i per la PP-era manatí del Túria.
la Foto num. 2 en recorda un prof. de dibuix que ens die que a voltes es te que "crear repetició en ordre de crear varietat"... la foto dos serie un exemple de sa sistema.
La campana foto num.4 tan espectacularment retratada... en recorda certament a Venècia.
I la 10, es ideal per fer un desafiant quadre...amb els terrats ocres i parets grises els colors terra de del segon pla amb un gloriós suau blau cel i un xic de intens Mar amb un remòlt blau-blaumari, podria ser un cuadret preciós.
Però de fet es necessari captar la llum ...la llum de la ciutat Valenciana... Un gran pinto que per casualitat vaig conèixer a Venècia, Roberto Ferruzzi, ja molt delicat i cuidat atentament, per el seu devot fill... (no se a qui em recorda... ejem, ejem)
Em va donar a conèixer el concepte i importància de la llum.
Sovint es queixava dels "turistes pintors"... Com poden venir aquí (es referia a Venècia) i pretendre en dos dies o dos setmanes captar els matisos de la llum en/ i de, nostra ciutat? " Impensable... Impossible", (deia)."Es grosserament ambiciós"!!!.
Personalment penso que hi a un camí, I es que abans de que et quedis atrapat per la atmosfera, es pot (amb molta sort) captar la primera impressió que et dona la atmosfera i la llum i fer un rapit i interessant apunt, Desprès certament, ja precises molt de temps (anys), per captar els matisos i secrets de la llum la admosfera i l'ambient. com pot ser la preciosa ciutat de València. Be perdo per aquesta divagació.
I certament pots/podeu  sentir-te  ben orgullós de la Llotja de València.
Aquest magnific edifici a vista d'ocell, es realment molt i molt impressionant.Tant:
Que si ocell fos, i a València visques, sens dubte, en els nobles murs de la LLotja, el niu faria.
I ja fet i orgullós, a la Terra Ferma de Lleida d'una volada aniria,
a buscar ma aimada parella,
com un Compte sa gentil donzella.
http://www.youtube.com/watch?v=wOfDXu5_QDM

Salut Webmestre i gracies per posar-nos aquestes precioses fotos de València..

Última edició per Almogaver.cat (07-10-2010 02:52:15)

Desconnectat

 

#4 08-10-2010 22:52:26

Webmestre
Administrador

Re: Visita virtual a València des del Micalet

No deixa de meravellar-me la teua ànima poètica, almogàver, i ja ens contaràs sobre les teues dots artístiques, o millor dit, pictòriques.

Continuarem posant imatges, i animem a la gent a que ne pose, i així podrem conèixer, encara que siga virtualment, altres indrets.

Desconnectat

 

#5 09-10-2010 11:42:24

Toni_M
Membre

Re: Visita virtual a València des del Micalet

Tants anys anant a València a veure la família i mai m'han portat al Micalet... M'agraden molt les fotos, moltes gràcies per penjar-les. Ja sé que és el que haig de fer la propera vegada que hi vagi big_smile

Desconnectat

 

#6 21-01-2012 21:36:36

Webmestre
Administrador

Re: Visita virtual a València des del Micalet

Aquest fil m'agrada. Torne a pujar-lo.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.