#1 10-10-2011 00:06:43

Webmestre
Administrador

Ha mort Enric Monsonís

Als 80 anys, ha mort Enric Monsonís.

Pels que no ho saben, fou el segon president de la Generalitat Valenciana restablerta, després de Josep Lluís Albinyana, en 1980. El succeí el socialista Joan Lerma en 1983.

Monsonís provenia dels liberals, i anà a parar a la UCD. Després es passà a Unió Valenciana. Hom ha dit d'ell que era això, un liberal.

La realitat autèntica és més trista. Com a segon president de la Generalitat Valenciana, i seguint la línia que duia la UCD valenciana llavors, podem dir que oficialitzà el blaverisme en la Generalitat Valenciana. Així, imposà la bandera blavera com a oficial (cosa que dura fins hui dia, com sabeu), i el més greu, durant dos anys (1981-1983) intentà introduir l'ortografia blavera en les escoles valencianes, creant així un desgavell que retardà la normalització lingüística, i que afectà aquella generació. Sí que aconseguí oficialitzar l'ortografia blavera en la Generalitat Valenciana aquells anys (1981-finals de 1983).

En la vida, tots som lliures, i sempre hi han diverses maneres de fer les coses. Si aquest senyor era tan "liberal" i "tolerant", provenint d'un poble tan "catalanista" com Borriana, no tenia per què haver cedit al blaverisme més reaccionari i feixista.

Per tant, anem a deixar-nos de sentimentalismes falsos: Ens alegrem de la seua mort (per causes naturals).

Si voleu veure com pensava, apareix en molts moments del documental Del roig al blau, que podeu veure ací.

Desconnectat

 

#2 10-10-2011 01:11:05

Toni_M
Membre

Re: Ha mort Enric Monsonís

Jo ni l'anomenaria president, va ser un dels tants personatges foscos de l'època i la manera en què es va nomenar president... en fi. Jo no m'alegro de cap mort però tampoc em fa pena la seva.

I el menysteniment que fa del Penó al documental, lamentable... Un veritable President de la Generalitat hauria de tenir més respecte pels símbols valencians.

Desconnectat

 

#3 18-12-2011 03:18:36

Re: Ha mort Enric Monsonís

Un lamentable personatge del meu poble, on Coalició Valenciana ha superat en vots al BLOC i a ERPV.

I pensar que Vicent Marco i Miranda (el de veritat) i jo, som paisans d'aquest tipet...

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.