• Inici
  •  » Debat general
  •  » Un 42,9% dels catalans votarien a favor de la independència i només un 28,2%, en contra

#1 30-06-2011 15:26:39

TirantLoNegre
Membre

Un 42,9% dels catalans votarien a favor de la independència i només un 28,2%, en contra

http://www.ara.cat/politica/CEO-indepen … 49437.html

Un 75,1% dels enquestats pel CEO estan a favor d'un sistema fiscal basat en el concert econòmic i tan sols s'hi oposarien –amb divisió– els votants de PP i C's

Ara sí que sí nanos...Això va de debò!

ara.cat escrigué:

54 ComentarisAmpliar fontReduir font  DEBAT NACIONAL


Un 42,9% dels catalans votarien a favor de la independència i només un 28,2%, en contra
Un 75,1% dels enquestats pel CEO estan a favor d'un sistema fiscal basat en el concert econòmic i tan sols s'hi oposarien –amb divisió– els votants de PP i C's


ROGER TUGAS Barcelona | Actualitzada el 29/06/2011 11:57

  La segona onada del baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió, fet públic aquest matí, preguntava per primera vegada per l'actitud dels enquestats davant d'un referèndum d'autodeterminació i davant les negociacions de cara a assolir un nou pacte fiscal de característiques similars al concert econòmic. Segons les dades del sondeig, fet a 2.500 persones, un 42,9% dels catalans votarien a favor de la independència i només un 28,2% ho farien en contra, mentre que un 23,3% s'abstindria. Aquesta actitud favorable al trencament amb Espanya és gairebé hegemònic entre l'electorat d'ERC i SI i força majoritari a CiU i ICV-EUiA, mentre que entre els votants del PSC i sobretot del PP i C's és minoritari o residual. La majoria dels partidaris de la independència ho són per motius econòmics, mentre que els contraris justifiquen el vot per causes identitàries.

Un 66,5% dels catalans creuen que el país té un nivell d'autonomia insuficient, però, entre totes les opcions possibles de relació amb Espanya, la prioritària –per un 33% dels enquestats– és el de la federació, seguida per l'autonomia –suport del 31,8%– i per la independència –suport del 25,5%–.

Quant al pacte fiscal, un 50,4% dels catalans hi estarien totalment a favor i un 25,1% més aviat estarien a favor que la Generalitat recaptés i gestionés els impostos pagats a Catalunya. Tan sols s'hi oposaria un 18,2% del cens. En aquest cas, hi són molt favorables els votants de CiU, PSC, ICV-EUiA, ERC i SI, tot i que els electors del PP i C's estan força dividits però majoritàriament hi estan en contra.

A nivell electoral, el baròmetre indica que CiU es consolidaria com a primera força política catalana a Madrid. El CEO no fa projecció d'escons, així que, en intenció directa de vot, si demà se celebressin eleccions espanyoles, la federació nacionalista rebria el 23% dels suports –fa tres mesos eren el 21,8% i se situava per primer cop com a guanyadora–, el PSC obtindria el 18,2% –abans, el 19%–, el PP, l'11,5% –venia del 10,1%–, ICV-EUiA, el 5,9% –venia del 5,3%– i ERC, el 3,2% –venia del 4,4%–. En el cas d'unes eleccions autonòmiques, però, el PSC retallaria lleument distància amb CiU. Per la seva banda, la CUP comença a recollir un incipient però important suport –similar al de SI i C's–.


Un altre element destacable del sondeig, en relació amb el moviment dels indignats, apunta que, tot i que l'atur i l'economia segueixen sent els principals problemes dels catalans, la insatisfacció amb la política es consolida en tercera posició –per a un 8,6% dels enquestats–. A més, un 66,3% dels catalans estarien poc o gens satisfets amb l'actual democràcia i un 44% d'ells opinen que la seva prioritat política –entre quatre opcions– hauria de ser augmentar la participació dels ciutadans en les decisions importants del Govern. Tan sols un 12,1% considera mantenir l'ordre com la seva prioritat.


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Debat general
  •  » Un 42,9% dels catalans votarien a favor de la independència i només un 28,2%, en contra

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.