• Inici
  •  » Noticies
  •  » Antiblavers amb als nacionalistes que aniran el 9 d'Octubre pel matí

#1 03-10-2010 23:02:31

Webmestre
Administrador

Antiblavers amb als nacionalistes que aniran el 9 d'Octubre pel matí

Benvolguts amics:

Com sabeu, el 9 d'Octubre pel matí se celebra l'anomenada processó cívica. Aquest esdeveniment ha estat utilitzat des de la transició per les forces espanyolistes, blaveres i d'extrema dreta per a insultar, amenaçar i fins i tot agredir els que no pensen com ells, i aquest acte ha esdevingut un lamentable espectacle, on priva l'incivisme (i per tant aquesta processó té poc de "cívica").

Tenim una imatge a la galeria, que crec que val més que mil paraules, i que demostra com transcorre en general aquest acte:

http://www.antiblavers.info/galeria/albums/userpics/10004/normal_Process%C3%B3_c%C3%ADvica.JPG

El que és més greu, és que aquesta gentola s'han apropiat d'una cosa que no és seua.

Aquesta gent no sap distingir què vol dir públic i què vol dir privat. Si ells es volen fer una manifestació blavera, feixista i espanyolista, tenen el dret constitucional a fer-ho. Però el que no poden ni deuen fer és apropiar-se d'un acte públic per a monopolitzar-lo i, el que és més greu, amenaçar, insultar i agredir els nacionalistes que vullguen participar, que tenen tot el dret a fer-ho en un acte, insistim, públic.

Fins a la transició, en aquest acte lluïa la senyera quatribarrada i es treia el Penó de la Conquesta, com indica clarament aquesta imatge de 1960, amb la junta directiva de Lo Rat Penat, hui entitat blavera:

http://www.antiblavers.info/galeria/albums/userpics/10223/normal_Junta_Lo_Rat_Penat_9-10-1960.jpg

O aquesta altra imatge, també de 1960:

http://www.antiblavers.info/galeria/albums/userpics/10004/normal_Lo_Rat_Penat_9_Octubre_1960.bmp

Que sàpiguen a més els ignorants blavers i feixistes espanyolistes que se manifesten, que eixe famós privilegi que no paren de repetir com a lloros de que la seua "senyera" no s'inclina davant de ningú, en realitat correspon a la senyera quatribarrada, com indica la proposició del rei Martí l'Humà o l'Eclesiàstic a les Corts de Perpinyà en 1406, parlant del que li digué Jaume II al seu fill, Alfons el Benigne:

Perquè per conclusió de nostres paraules vos volem dir un acte fort virtuós que·l senyor rey nostre besavi féu quant tramés lo senyor rey, nostre avi, son fill, en la conquesta de Sardenya, lo qual trametent la bandera nostra reyal en les mans li dix aquestes paraules: Fill, yo·us dó la bandera nostra antiga del Principat de Catalunya, la qual ha un singular privilegi, que és ops que guardets, lo qual privilegi no és ras, falsificat, ne improvat, ans és pur e net e sens falsia e màcula alguna, e bullat ab bulla d'or. E és aquest, ço és, que null temps en camp on la nostra bandera reyal sia estada, jamés no fo vençuda ni desbaratada, e açò per singular gràcia de nostre Senyor Déu.

Està, doncs clar, que la bandera reial és la mateixa del Principat de Catalunya: les quatre barres. Qua també és la bandera històrica del Regne de València.

Francesc Eiximenis, al Primer del Crestià, que parla De la dignitat del rei d'Aragó, també en parla en certa manera d'això al cap. 247, en dir:

Aquesta casa ha aquesta gràcia haüda de nostre Senyor Déu, segons que he entès, que may rey d'Aragó en batalla campal no fonch vençut.

En resum, volem dir que donem ple suport als nacionalistes que, des de ja fa uns anys, participen en aquesta processó [in-]cívica pel matí, aguantant insults, intents d'agressions, i davant la passivitat policial. Aquests nacionalistes són majoritàriament del BNV, i malgrat que no estem d'acord amb la línia neoblavera d'alguns dels seus dirigents, en aquests moments és hora d'oblidar les diferències i fer pinya.

Sols resta, doncs, donar-los ànims, i animar-los a que si reben alguna agressió feixista o blavera, la tornen, ja que la defensa pròpia és causa exculpatòria en el Dret Penal espanyol, a més de denunciar-la, és clar.

Respecte als feixistes i blavers que hi participen en eixa processó [in-]cívica, sols dir el mateix que diu sant Vicent Ferrer (i segurament ell mateix els diria a ells):

Si vos donen pa, llançau-lo als cans.

L'equip d'antiblavers, doncs, dóna suport a aquesta participació de nacionalistes valencians (autèntics), en un acte usurpat els darrers anys per fatxes i blavers.

Webmestre.

http://www.antiblavers.info/galeria/albums/bandera/normal_Angel_custodi_3.jpg

Desconnectat

 

#2 04-10-2010 02:47:56

Almogaver.cat
Membre

Re: Antiblavers amb als nacionalistes que aniran el 9 d'Octubre pel matí

No saps quant de greu em sap, que no pugui venir, aquest dia tan important per el País Valencià i estar amb vosaltres els d'Antiblavers.info, donant-vos suport conèixer-nos personalment i compartir la joia o les garrotades d'aquest 9 d'Octubre.
Encara que òbviament, vos seguiré i miraré per Internet amb molt d'interes els esdeveniments d'aquest 9/10/10. Tot lo millor per els germans i patriotes Valencians.

Última edició per Almogaver.cat (04-10-2010 04:41:22)

Desconnectat

 

#3 06-10-2010 19:45:22

PALAMOS
Membre

Re: Antiblavers amb als nacionalistes que aniran el 9 d'Octubre pel matí

Visca el País Valencià!


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#4 06-10-2010 20:19:07

Àlex1912
Membre

Re: Antiblavers amb als nacionalistes que aniran el 9 d'Octubre pel matí

Mare meua jo tenia unes ganes d´anar... però em sap greu dir que jo tampoc podré anar... me´n vaig a Orea (Castella la Manxa al estat espanyol) un amic de la família està en les seus últims dies de vida i anem a estar amb ell des de el divendres fins al dimarts. Però perquè és una cosa urgent que si no estaria amb vosaltres a València.

Una última qüestió. Allà on puc informar-me sobre el que està passant al PV i sobre tot a València?

Gràcies a tots i us desitjo el millor en la Diada Nacional.


Un poble, una llengua, dues accents i una senyera PPCC  //*\\
País Valencià lliure
http://img375.imageshack.us/img375/8350/senyera.jpg

Desconnectat

 

#5 06-10-2010 21:12:56

saforenc
Membre

Re: Antiblavers amb als nacionalistes que aniran el 9 d'Octubre pel matí

Farem dia a València fins al concert i cap a la safor big_smile

VISCA LA TERRA !!!

Desconnectat

 

#6 07-10-2010 16:50:14

manelmod-PV
Membre

Re: Antiblavers amb als nacionalistes que aniran el 9 d'Octubre pel matí

Té igual el que poguem treure del passat. Fins finals dels anys 70 del segle XX no hi havia a València capital ni a l'Horta cap animadversió generalitzada a la senyera quatribarrada excepte algun falangista boig o algun idiota malaltís. Als actes del 9 d'octubre hi anava tot el món que volia i la blavera acompanyava el penó de la conquesta. Les senyeres quatribarrades no hi faltaven. Però a partir de la mort de Franco i sobretot de la gran manifestació "unitària" del 1977 reclamant llibertat, amnistia i l'estatut, les forces vives del franquisme d'ací (Vicente Giner Boira, Miguel Ramón Izquierdo, Ignacio Carrau, Jose Barberà Armelles, el pare de Rita, Ramón Pascual Lainosa, i després els Attard, Abril Martorell, Broseta, Manglano i Chelito Reina) i madrileny (els amics i contactes en el CESID i els ministeris franquistes d' Abril Martorell, Manglano i Attard) muntaren la campanya anticatalanista valenciana. Quins eren? doncs el sector majoritàri de l'UCD, al sector de Paco Burguera, Muñoz Peirat i algun altre els tiraren a patades), AP de Fraga i el franquisme residual (Blas Piñaristes, carlistes fatxes i falanjoides diversos). Objectius? Parar com fora possible el procés autonòmic del PV, fotre l'esquerra i especialment el PSPV (encara no sucursal provincial/ana del PSOE), dividir o afeblir el poble pla en batalles estèrils eternes i així acabar amb un potencial nacionalisme valencià majoritari e interclassista que poguera en un futur federar-se amb Catalunya i les illes Balears. La campanya, com podeu imaginar, els va eixir d'allò més bé. De la mà del GAV al carrer donant òsties i fent pintaes insultants o tacant les de l'esquerra, amb l'ajuda de la JCF, enverinat l'ambient amb premsa groga blaveroepanyolera, l'agència EFE, amb certes emissores de ràdio aconseguiren els seus objectius. La pressió davant l'esquerra (pintades, pallises i amenaces), els intel.lectuals (bombes a Fuster i Sanchis Guarner) i el govern preautonòmic (ostires a Perez Casado, intent d'assalt al Palau de la Generalitat, en les Corts preautonòmiques, a l'Ajuntament de València) fou asfixiant, de terror, pitjor 100 vegades que la que hi podia haver fa anys a Euskadi contra PP i PSOE i tanta tinta i repressió dugueren. I la caça de bruixes blavera tenia el seu cenit als 9 d'octubre amb la baixada de la senyera tardobarroca de la ciutat de València i la processó (in)cívica que li acompanya. El fatxerio local (GAV, CV, España 2000, AN, Yomus,...) des de 1979 se l'ha apropiat a base de insults i violència. Jo, alma inocent, hi vaig anar fa uns anys amb uns amiguets tan bobos i inocents com jo era llavors. Patirem 2 hores horribles de setge i insults. si no és per la "nazional" ens maten allí mateixa. Qui vulga suicidar-se ja sap,...

Desconnectat

 

#7 07-10-2010 17:25:40

Webmestre
Administrador

Re: Antiblavers amb als nacionalistes que aniran el 9 d'Octubre pel matí

Manelmod, has fet una bona i sintètica exposició. Però no estic d'acord amb el teu final: Ja és hora de trencar el seu monopoli d'aquest acte. Enguany me consta que anirà més gent del BNV que altres anys, i per tant la cosa no els serà tan fàcil. A més, la policia té l'obligació de defensar-los si els fatxes i blavers els ataquen, i encara que siga per això, n'hi han unes certes garanties de seguretat.

No podem ni devem cedir davant del terrorisme fatxa i blaver. Si altres ho han fet en el passat, és hora de dexiar de fer-ho.

Desconnectat

 

#8 08-10-2010 01:45:28

Almogaver.cat
Membre

Re: Antiblavers amb als nacionalistes que aniran el 9 d'Octubre pel matí

Avui he vist aquest interessant punt de vista al respecte, d'en Feliu Ventura "Un altre noi de Xàtiva".

La font: elsingulardigital.cat.
--------------------------------------------------

"El País Valencià és una moneda de canvi entre el PP i el PSOE"
El cantautor de Xàtiva, Feliu Ventura, interromp l'elaboració del seu proper disc per parlar sobre la festivitat del 9 d'Octubre, Diada nacional del País Valencià.
Què en queda de nacional en aquesta diada? La catalanitat d'aquesta terra és un miratge o una realitat vigent? Ventura repassa aquests temes amb un discurs optimista, segur d'un territori que, sovint, és observat amb indiferència des de Catalunya.

per Manel Bosch
Participarà a la diada?
Sí, seré a Xàtiva i València participant en diversos actes.

La diada és cada cop menys nacional i més regional?
Hi ha dues diades: la del 9 d'octubre i la del 25 d'abril, que seria la més reivindicativa. La del 9 d'octubre té un caire commemoratiu, celebrar l'aniversari de l'entrada de Jaume I a la ciutat com a símbol de la catalanitat de la ciutat i del País Valencià. Malauradament es veu afectada per una instrumentalització política des de fa dècades. Això no vol dir que la gent de València no se senti identificada amb la terra, la llengua i la cultura, ni que tampoc no considerin la diada un dia de reivindicació nacional.

Creu que aquest és un sentiment en retrocés?
No, no ho crec. La pertinença a una terra amb uns trets culturals concrets mai no se n'ha anat. Ara, la pertinença a un àmbit més gran, que és el que molts voldríem, això crea més controvèrsia però no vol dir que siguem menys que fa vint anys.

Els estudis sociològics demostren que bona part de la societat valenciana se sent espanyola...
Les dades quasi sempre són per justificar una idea i no la veritat.

Per tant, creu que són estudis tendenciosos...
Tota l'estadística per definició acaba en això. No arriba mai a la representació total de la realitat. El que fa és una extracció d'una realitat i, en el cas del País Valencià, hi intervenen factors més psicològics que no pas ideològics. Això cal tenir-ho en compte perquè de vegades la gent té sentiments que no sap explicar, que li costa definir.

Es tractaria d'excusar-se en una realitat que no és com s'explica per beneficiar el partit que governa?
Sí, de fet, sempre ha estat així. A tot arreu, també al Principat i a les Illes.

Es tem des del valencianisme que la crisi serveixi d'excusa per accelerar les polítiques del Partit Popular?
La Generalitat Valenciana s’ha endeutat fins a la ruïna total. La crisi afecta però ho fa sobretot a determinades polítiques que s'han estat aplicant. Hi ha escoles que no tenen assegurat per aquest hivern el subministrament de calefacció, el canal internacional de televisió ja no emet perquè no es paga. Això no té a veure amb la crisi sinó amb una mala gestió dels recursos.

Però pot ser una bona excusa per justificar retallades...
Sí, segurament per retallar en educació i cultura com ha passat sempre. Quan és el que realment ens trauria de la crisi, la investigació i la formació de la gent jove.

Malgrat tot res fa pensar que en les properes eleccions a la Generalitat Valenciana es produeixin canvis...
Jo de fet faig un pronòstic més pessimista. Crec que la propera legislatura serà bicolor. Només socialistes i populars. Això serà la tocada de fons a partir de la qual començarem a veure un País Valencià una mica millor a mitjà termini.


Creu que és fàcil ser catalanista al País Valencià o simplement viure-hi parlant únicament en català?
Molts professors i periodistes han d'anar a treballar a les Illes o el Principat. Malgrat que també hi ha gent que aconsegueix viure-hi en condicions, existeix un vertader exili professional i cultural de gent molt preparada. Afecta a professionals de tots els sectors, no només a la gent que treballa en allò que porta la bandera de la cultura. És una societat a la que no se li han donat oportunitats, una moneda de canvi pel PP o PSOE. No interessa que hi hagin canvis. No sé, per exemple, si al PSOE li interessa un País Valencià amb un govern d’esquerres.

Si la gent preparada en marxa el panorama no és massa bo.
El vertader problema serà quan el País Valencià recuperi la seva normalitat. Llavors tindrà difícil recuperar aquestes persones. Tot i així, la societat valenciana és prou madura i crec que algun dia aquesta situació es revertirà.

És optimista.
Evidentment. Si després de 300 anys sense govern propi encara estic responent aquesta entrevista en la nostra llengua, si això no ha desaparegut encara, ja no ho farà mai. Aquesta és l’espurna que en un determinat moment pot tornar a encendre el foc, per molt tapats de cendra que ens trobem ara mateix.

Creu que la independència del Principat podria ser aquesta espurna?
Als Països Catalans ja n’hi ha una d’independència, la d’Andorra, i això no ens ha servit per a molt.

A la Catalunya Nord, per exemple, la reactivació de la identitat catalana no ha tingut res a veure amb el que passava al sud del Principat?
Tot això no hagués passat sense un País Valencià lluitant pels Països Catalans, sense la mateixa Catalunya Nord, les Illes i la Franja de Ponent lluitant pel mateix objectiu. Tot això ha revertit en la identitat dels catalans del Principat, en el seu orgull de pertinença a una nació concreta. Sense l’esforç de la resta del país, el nacionalisme a Catalunya no seria el mateix.


Què en pensa de les consultes populars sobre la independència?
Valoro molt positivament iniciatives com aquesta. És un moviment cívic i útil per activar la societat, per ajuntar molts catalans en un projecte comú. El que em fa por no és que un dia la pregunta sigui vinculant i afecti a Catalunya, que inclouria la Catalunya Nord i les terres de Ponent, sinó que només es refereixi a l’actual Comunitat Autònoma. Si això passa no és una bona solució ni pels Països Catalans ni pel Principat.

Hi segueix havent un excessiu distanciament entre els diferents territoris?
Falta coneixença. Ja no hi ha excuses com abans. Cal treballar localment amb un ull atent al que fan els demés, i això no passa. Per exemple, és difícil que des del País Valencià truqui algú al Principat de Catalunya per saber què hi està passant. La demanda es produeix a la inversa. Hi ha una necessitat per saber sobre el País Valencià que ja no té motiu que la justifiqui.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
elsingulardigital.cat

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Noticies
  •  » Antiblavers amb als nacionalistes que aniran el 9 d'Octubre pel matí

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.