• Inici
  •  » Debat general
  •  » Fracassa la nova manifestació de la plataforma 'No Hablamos Catalán'

#1 19-01-2010 22:24:22

DK-PV
Membre

Fracassa la nova manifestació de la plataforma 'No Hablamos Catalán'

Font de RacoCatalà:
-----------------------------------
Menys d'una cinquantena de persones es van reunir diumenge a Saragossa contra 'la imposició del català'

Tantes propostes tants fracassos. Així es podria resumir la història de la plataforma "No Hablamos Catalán" (NHC), col·lectiu nascut l'any 2008 que aglutina diversos grupuscles secessionistes del nostre país, impulsada sobretot per entitats espanyolistes d'Aragó. Al fracàs de la manifestació de març de 2009 contra la "presència" del català a l'aleshores futura Llei de Llengües de l'Aragó, la plataforma hi ha sumat un nou fiasco. Fou diumenge, a la plaça del Pilar de Saragossa, on menys de mig centenar de persones s'hi van concentrar "contra la imposició del català i per les llibertats individuals". Tot i que la concentració s'anunciava apolítica, la pancarta que més hi destacava era la d'AES (Alternativa Española), un partit d'ultradreta espanyolista. De fet destacava més que la pròpia pancarta de la plataforma NHC, que clama "No al proyecto de Paisos Catalans. Aragón, Valencia y Baleares no hablamos catalán", que és la mateixa que ja hem pogut veure en altres actes del col·lectiu.

La concentració, de la que només n'hi ha una foto [vegeu-la sota aquestes línies], s'havia impulsat a través d'un grup del Facebook, grup que demana una "gran manifestació conjunta" del Principat, les Illes Balears, el País Valencià i l'Aragó, contra el nacionalisme catalanista exaltat i partidari de l'expansió violenta sobre altres nacions, terme que en anglès rep el nom de "jingoism" (en castellà, jingoísmo, cita l'original). Dins el mateix grup els partidaris de la manifestació lamenten el fracàs de la convocatòria, en un acte que va comptar també amb la presència de representants d'UPyD i fins i tot d'un inèdit CDS aragonès.

La plataforma "No Hablamos Catalán" és impulsada principalment per la FACAO (Federación de Asociaciones Culturales del Aragón Oriental), la coneguda associació ultradretana catalanòfoba de l'Aragó vinculada amb entitats de l'ultradreta espanyolista, com ara Democracia Nacional. Formen part de la plataforma entitats marginals i agrupacions com la surrealista Academi de sa llengo Baléà (amb dos accents), la pròpia FACAO, Convivencia Cívica Catalana (fundada per Vidal-Quadras), les joventuts del PAR, Valenciafreedom i diverses entitats i col·lectius més, alguns tant poc coneguts com el PCUA (Partido de los Ciudadanos Unidos de Aragón).

La plataforma, juntament amb el GAV, el Círculo Balear i d'altres entitats de caire espanyolista, va presentar el darrer novembre un manifest que tenia per objectiu evitar que la llengua catalana fos declarada "pròpia" als diversos territoris dels Països Catalans. De moment la Llei de Llengües d'Aragó, aprovada fa poques setmanes, contempla el català i l'aragonès com a llengüès històriques d'aquest territori (cadascuna a les seves respectives comarques), malgrat que no les fa cooficials.
----------------------------

L´intent d´aquesta gentola, que volia malbaratar el reconeiximent del català i de l´aragones, ha caigut com un petit espectacle de 4 gats sense cap coneiximent ni sentit comú. La gent d´Aragó ha reconegut, encara que en una llei encara molt deficitaria, les altres dues llengues que es parlen al seu territori i no te cap problema d´asumir que el català/valencià es la llengua de la Franja.
Aquest grupuscles que l´unic que volen es perseguir el català/valencià, i diguem-lo , l´aragones també acabarien perseguin-lo i degradan-lo, ja que el seu objetiu sempre a sigut despreciar tota llengua que no siga la castellana. Afortudanament la gent d´Aragò ha sabut vore per sota de la seua masacara de suposta defensa de la llengua aragonesa i suposta defensa de la pluraritat llinguistica, que son grupuscul providents de l´antic regin que nomes volen posar trabes a tota llengua que no siga la castellana, per facil.litar la seua assimilació llinguistica i cultural a l´Espanya monollinguisitica i monocultural.
Gracies a tot el poble d´Aragò que ha sabut actuar amb ceny i caure en enganys, ara part del seu patromoni culural comencerà la seua nova renaixença. Ara el Català es mantindrà a la franja com sempre ha sigut i l´Aragones es reconegut com a llengua als seus reductes dels pirineus; cosa que potser i esperem que siga aixi, li porte a un nou renaiximent per a que torne a ser parlada ens totes aquelles regions d`Aragò on va ser parlada.
Vos dessitge un prosper futur al català de la Franja i a la llengua Aragonesa.

Desconnectat

 

#2 31-01-2010 00:40:31

Re: Fracassa la nova manifestació de la plataforma 'No Hablamos Catalán'

Espanyolisme és feixisme. Això de sempre, i difícil de canviar.


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#3 01-02-2010 14:19:43

almogaver
Membre

Re: Fracassa la nova manifestació de la plataforma 'No Hablamos Catalán'

Amb aquesta gent, passa el mateix què els que aquí s'anomenen "valencianeros", sembla ser, què no tenen ni més mínima consciència d'allò que al llarg de la història els a esdevingut, ells per a desgràcia, ja han gairebé perdut la seva llengua, deixant com a rastre un accent estúpid que ni tant sols els hi és pròpi, només als racons dels pirineos roman el que resta d'allò que va ser una llengua i què també va tenir en certa manera el seu explendor, però vaig el tema. Tot que allò comença amb la gerra de independència?, i la famossa Agustina, espanylitzada a més no poder, i requiem d'una llengua. Jo els hi diria, que realment ús sentiu aragonessos?, com?, perquè?, i com no dir, on voleu anar?, d'on veniu?, a l'igual que els azulitos d'aquí.

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Debat general
  •  » Fracassa la nova manifestació de la plataforma 'No Hablamos Catalán'

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.