• Inici
  •  » Noticies
  •  » Publicació en línia d'una part del "Llibre dels Àngels"

#1 26-04-2009 01:59:42

Webmestre
Administrador

Publicació en línia d'una part del "Llibre dels Àngels"

Benvolguts amics:

L'investigador que ens està trametent material de Francesc Eiximenis ens acaba d'enviar aquesta vegada una part del Llibre dels Àngels, corresponent al 5è tractat, i editada modernament. Podeu gaudir d'elles a la galeria (en la secció que hem obert dedicada a Francesc Eiximenis):

http://www.antiblavers.info/galeria/thu … p?album=14

El Llibre dels Àngels fou escrit en 1392 a València per Francesc Eiximenis, i dedicat a Pere d'Artés, mestre racional (càrrec medieval de la Corona d'Aragó equivalent més o menys a Conseller d'Economia). Consta de 201 capítols, dividits en cinc tractats. Com el seu títol indica, és un tractat teològic sobre els àngels, possiblement el més complet d'Europa del seu temps. Aquest llibre influí moltíssim en l'extensió del culte als àngels en l'antic Regne de València i en la Corona d'Aragó. Possiblement fou el llibre d'Eiximenis que més èxit tingué, i fou traduït al llatí, al castellà, al francès, i fins i tot a l'holandès (possiblement fou l'únic llibre medieval en català traduït a aquesta llengua). Una de les edicions incunables (es diu així als llibres impresos abans de 1500) en llengua francesa fou el primer llibre editat a la ciutat suïssa de Ginebra. En 1983 l'estudiós suís-canadenc Curt Wittlin transcriví i edità el cinquè tractat, que tracta sobre sant Miquel arcàngel, que ací reproduïm. Per a aquesta reproducció tenim la corresponent autorització.

Estem molt contents de poder oferir tantes obres en línia d'aquest gran escriptor, Francesc Eiximenis, que com ja hem dit, entre d'altres coses, simbolitza a la perfecció la relació entre el País Valencià i el Principat de Catalunya. I a més era un patriota i si visquera hui, de ben segur que estaria en el bàndol antiblaver.

Webmestre1.

Desconnectat

 

#2 26-04-2009 03:34:13

Re: Publicació en línia d'una part del "Llibre dels Àngels"

Gràcies, Webmestre.
M'ix un missatge que diu que el meu programari no pot vore els documents pdf. Es veu que no tinc la versió de l'adobe reader correcta.


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#3 26-04-2009 22:26:28

Webmestre
Administrador

Re: Publicació en línia d'una part del "Llibre dels Àngels"

Si vas a la pàgina d'inici d'aquesta web, a mà esquerra, veuràs que posa "Get Adobe Reader". Si fas clik, et podràs baixar la darrera versió de l'Adobe Reader, i llavors podràs llegir els documents sense cap problema.

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Noticies
  •  » Publicació en línia d'una part del "Llibre dels Àngels"

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.