#1 19-01-2009 16:03:34

La Tuna Punk
Membre

[CAJEI] Resolucions de la IV Assemblea Nacional

Fa just un mes, els dies 6, 7 i 8 de desembre, la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI) vam celebrar la nostra quarta Assemblea Nacional (AN). Va ser a la localitat de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès), on uns dos centenars de joves ens vàrem reunir per redefinir les línies i apostes claus de la CAJEI per als propers dos anys.

D’aquesta forma, durant l’Assemblea Nacional les Assemblees de Joves ens hem dotat de noves eines i hem engegat nous projectes que ens permeten renovar el nostre compromís amb la lluita per la independència i el socialisme als Països Catalans, així com aportar propostes per a potenciar la unitat de l’Esquerra Independentista en el seu conjunt i del Moviment Juvenil en particular.

A continuació, les apostes i línies més destacables de la quarta AN de la CAJEI:

UNA LLUITA LOCAL, DE BASE I AMB ELS MOVIMENTS SOCIALS
En primer lloc volem reafirmar que la lluita de les assemblees que integren la CAJEI és una lluita de base i que, per tant, es du a terme en l’entorn immediat d’aquestes. Una característica pròpia de la CAJEI ha sigut sempre i seguirà sent la seva implicació en les lluites locals de cada poble, apostant pel creixement i arrelament d’Assemblees de Joves locals i autònomes. Per això, en la IV AN hem analitzat i estudiat les diferents formes que tenim  les assemblees d’involucrar-nos en les lluites locals. D’aquesta manera podem aportar el nostre gra de sorra per a cercar solucions d’arrel a les problemàtiques que sorgeixen en cada barri, poble, vila o ciutat dels Països Catalans on hi tenim presència.

Fent això, des de la CAJEI potenciem la creació de vincles de relació entre els diferents moviments socials. Apostem per potenciar un vertader teixit social, l’eina per a fer polítiques pels barris, viles i ciutats d’acord amb les necessitats dels seus habitants i no subjectes als interessos econòmics d’una minoria d’empresaris, polítics i especuladors.

El treball en xarxa amb associacions de veïns, agrupaments escoltes, esplais, entitats en defensa del territori, plataformes de solidaritat... és i serà una prioritat per a la coordinadora, ja que no entenem la nostra lluita si no està ben arrelada en el nostre entorn.

LA FORMACIÓ: UNA EINA PROPERA, ÚTIL, TRANSVERSAL I DINÀMICA
Evidentment, per tal que aquesta lluita sigui efectiva i doni els seus fruits cal entendre què passa en el món que ens envolta, a què es deuen i quins actors i agents intervenen en els canvis que es produeixen en el nostre entorn. Com Assemblees de Joves som conscients de la complexitat del sistema capitalista i dels canvis a què està sotmès el món. Lluny de desanimar-nos i adquirint la responsabilitat que tenim com a joves, des de la CAJEI ens dotem de les eines necessàries per a comprendre el que ens envolta i incidir-hi amb voluntat transformadora.

Per això, el segon pilar a destacar d’aquesta Assemblea Nacional és, de nou, l’aposta per la formació del jovent independentista dels Països Catalans. La formació però, no l’entenem com a quelcom rígid i estricte o dogmàtic, ni com una eina allunyada de la realitat. Al contrari, la CAJEI creiem en una formació al servei de les necessitats de cada assemblea. La formació per la que apostem es basa en el diàleg i el debat entre les diferents AJ així com en l’intercanvi de les experiències que vivim en el nostre dia a dia treballant al carrer. És, per tant, una formació propera, útil, transversal i dinàmica. Tot i això no oblidem, al contrari, tota l’herència teòrica desenvolupada per aquells i aquelles que abans de nosaltres han lluitat per assolir una societat justa i sense classes. Així, combinant la teoria i la pràctica podem desenvolupar una lluita coherent i revolucionària cap a l’entorn que ens envolta.

REFORÇAR LA UCPC I ESTENDRE-LA PER TOT EL PAÍS
És per això que en aquest àmbit destinarem part dels nostres esforços a la Universitat Comunista dels Països Catalans. Alhora que animem el jovent de l’Esquerra Independentista a assistir-hi, vetllarem per fer d’aquesta una eina més accessible per a tot el país.

LES DROGODEPENDÈNCIES: UNA PROBLEMÀTICA CLAU PEL JOVENT
En aquesta AN també hem ratificat el que ja vàrem acordar en el nostre primer Congrés Nacional. Com a joves, una de les problemàtiques més grans que patim són les drogodependències. En aquest congrés vàrem abordar durant dos dies aquesta qüestió. Des de la Coordinadora hem decidit adoptar un enfocament revolucionari al respecte; un enfocament que no posa l’èmfasi en la droga com a tal, sinó en el subjecte que la consumeix i en els condicionants socials, culturals, psíquics i econòmics i en els efectes socials d’aquesta dependència. Entenem que com a joves aquesta és una problemàtica que ens toca molt de prop i a la qual cal donar resposta.

EL PATRIARCAT: UN OBSTACLE TRANSVERSAL EN LA LLUITA PER LA INDEPENDÈNCIA I EL SOCIALISME ALS PAÏSOS CATALANS
Un altre dels aspectes importants que es va debatre en la IV AN va ser la preeminència del patriarcat com a sistema d’opressió i la importància de potenciar les lluites d’alliberament sexual. Com a joves socialistes, a l’hora d'avançar cap a una societat justa i sense desigualtats, entenem que l'abolició del sistema patriarcal és un pas necessari i imprescindible. Tanmateix, el patriarcat està arrelat en la nostra educació i cultura. És per a combatre aquests aspectes i assumint que el patriarcat és un gran obstacle en la nostra lluita a l’hora de  construir una societat igual i justa, que des de la CAJEI ens hem fixat l'objectiu de treballar per eradicar tota actitud patriarcal tant en del sí de la coordinadora com en la societat catalana. Així reconeixem que la lluita contra el patriarcat es du a terme tots i cadascun dels dies de l'any.

NOVES EINES DE LLUITA PER TREBALLAR ADAPTANT-NOS EN CADA MOMENT A LA REALITAT QUE ENS ENVOLTA
Un altre pilar bàsic a destacar és la decisió de no comptar amb cap campanya predefinida i adaptar-la segons ho requereixi la conjuntura política, partint de l’experiència de que una campanya a nivell nacional sobre un tema tancat impedeix respondre als canvis de context adequadament. La CAJEI, doncs, hem optat per dotar-nos d’un instrument diferent. En els propers dos anys tractarem en profunditat els temes més rellevants que afectin a la joventut catalana treballadora. Així, lluny de marcar-nos un tema concret, serà sobre l’anàlisi del nostre entorn i sobre l’actualitat, que decidirem la o les lluites que les Assemblees de Joves durem a terme de manera coordinada arreu del país. Podem assegurar que seran moltes i es faran notar, però a ningú escapa però que la crisi econòmica serà un dels nostres principals cavalls de batalla.

LA CRISI CAPITALISTA, L’ALTERNATIVA SOCIALISTA I LA UNITAT DE L’ESQUERRA INDEPENDENTISTA CATALANA
Per això, perquè la crisi econòmica demana una resposta radical i contundent, nosaltres apostem perquè l'Esquerra Independentista continuï treballant unida. Hem de ser les organitzacions de l'EI les que, actuant unides i en una sola direcció, articulem un discurs i una alternativa seriosa a la crisi econòmica. Una crisi que demostra la insostenibilitat del sistema capitalista i la necessitat d'un canvi que posi la classe treballadora per sobre dels interessos dels empresaris, on a les treballadores no se'ns tracti com a màquines ni mercaderies. Un sistema democràtic on la classe treballadora arribem a totes les esferes de la societat, a la política social i també a la laboral, i on les treballadores decidim sobre el que ens afecta. Un sistema, en definitiva, de base socialista.

EL MOVIMENT JUVENIL CALATÀ I EL DEUTE HISTÒRIC AMB LA UNITAT
De la mateixa manera que des de la CAJEI apostem per una coordinació més ferma entre els agents de l'EI, som també conscients del nostre paper dins d'aquesta. Com a part de la sectorial juvenil del moviment independentista, assumim com diu la nostra ponència ideològica, “l’objectiu tàctic imprescindible d’integrar la joventut catalana en una sola organització de joves del Moviment Català d'Alliberament Nacional (MCAN) per lluitar units contra l'opressió de classe, nacional i de gènere.”
Això vol dir que la CAJEI ens reafirmem en la voluntat d'avançar cap a un  procés que resolgui la dicotomia en el sí de la sectorial juvenil que duu anys arrossegant el moviment independentista.

AGRAÏMENTS
Per últim no ens podem estar d'agrair als agents de l'Esquerra Independentista de Vilafranca del Penedès el seu suport. Sense aquests no ens hagués estat possible realitzar una Assemblea Nacional tant important com aquesta, ni adoptar les resolucions que marcaran els nostres propers dos anys de lluita al carrer. A tots ells, moltes gràcies.

Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista

Gener del 2009. Països Catalans.


___________________________________________________________________________________
http://img231.imageshack.us/img231/3304/capju7.jpg

Desconnectat

 

#2 19-01-2009 17:44:56

Curial
Membre

Re: [CAJEI] Resolucions de la IV Assemblea Nacional

Personalment, veig un poquet indefinit el tema de les drogues. És una problemàtica, això ho diuen, però només diuen que cal donar resposta, no quina, i que l'èmfasi no és en la droga sino en el subjecte... això en la pràctica què vol dir?


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#3 19-01-2009 19:28:20

UPV96
Membre

Re: [CAJEI] Resolucions de la IV Assemblea Nacional

Una de les coses que més curiositat trobe de les organitzacions actuals de joves de l'Esquerra Independentista (em sembla que ha maulets també ho he trobat) és el seu feminisme diguem-ne "extrany" per dir-ho suaument.

La que tradicionalment s'ha considerat com a "lluita contra el masclisme" ara s'ha convertit per art de màgia en "lluita contra el patriarcat", bé, podriem pensar que canvien el terme però el concepte és el mateix, però el que més em xoca realment és que després d'anys de lluita per convertir en molts documents el genèric "treballadors" (neutre per a molts lingüístics però no així per a moltes feministes) en la doble denominació treballadors/es (treballadors i treballadores) per no ferir susceptibilitats s'ha passat ara al genèric treballadores (que no té res de neutre) per a tothom.

Jo, com a treballador i com a no sexista, realment em quede sobtat... perquè ara sóc jo el que no m'hi trobe representat.

Última edició per UPV96 (19-01-2009 19:41:11)

Desconnectat

 

#4 19-01-2009 19:55:20

PALAMOS
Membre

Re: [CAJEI] Resolucions de la IV Assemblea Nacional

Bé amb tots els respectes cap a l'EI trobo que aixo del feminisme a que fas referència UPV96, respon a la sana necessitat que tenen els moviments ideològics i polítics de poca massa social per nutrir-se de més adeptes. (Dic aixó sense ànim de menysprear ni ser irònic, eh?) ...Potser alguns militants de l'esquerra independentista es comprometen de debó amb amb la lluita contra el patriarcat, pero no crec que sigui el pilar dominant d'aquesta vessant.
Es una reivindicació que no molesta, es "guay" i el més important: Pot atraure el vot de moltes noies sense una personalitat política molt definida.


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#5 19-01-2009 23:31:35

La Tuna Punk
Membre

Re: [CAJEI] Resolucions de la IV Assemblea Nacional

no entenc aquestes discusions estupides sobre el ''antipatriarcalisme''.
la lluita antipatriarcal es un dels pilars base de la lluita per la independència i socialisme (encara que es puga entendre que dintre del socialisme ja ve inclosa la lluita antipatriarcal)
No es,ni molt menys,per tindre ''més adeptes'' (este terme,referint-se als i les militants ja em pareix greu)

I per ultim,la CAJEI no es cap partit politic.


___________________________________________________________________________________
http://img231.imageshack.us/img231/3304/capju7.jpg

Desconnectat

 

#6 20-01-2009 09:05:54

PALAMOS
Membre

Re: [CAJEI] Resolucions de la IV Assemblea Nacional

De estúpides no tenen res les nostres discusions, pq sino, amb quina voluntat poses aquest post aqui? Es una opinió i molt vàlida tan si t'agrada com sino, pq si no, el més aropiat es que haguéssis posat un poster a la pared, q com a molt, et trobaries alguna pintada i au.
la meva crítica es constructiva, no es de fons, tranquil que a mi l' EI em crea moltes simpaties aixi com tots els moviments d'esquerra nacionalistes.
I d'acord, no filis tan prim, quan dic "vots" em refereixo a confiançes, adhesions, militància...millor aixi no? De sempre he entés que un estúpid es algú que no atén a raons, que no se li  pot corregir....però clar; cada u tenim un prisma diferent per mirar la vida.


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#7 20-01-2009 09:16:55

PALAMOS
Membre

Re: [CAJEI] Resolucions de la IV Assemblea Nacional

En cambi el tema de les drogues jo si que ho entenc, almenys jo ho interpreto com que s'ha d'estudiar en quins contextos es droguen els joves, quan ho fan, perqué, que els du a anar a buscar un finde mdma, coca, speed un dissabte a la tarda enlloc de mirar un peli, fer un passeig o el que sigui..Aquest aspecte si que em sembla interessant de debatir i celebro que la cajei s'hi interessi.


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#8 20-01-2009 09:25:20

PALAMOS
Membre

Re: [CAJEI] Resolucions de la IV Assemblea Nacional

EL MOVIMENT JUVENIL CALATÀ I EL DEUTE HISTÒRIC AMB LA UNITAT
"De la mateixa manera que des de la CAJEI apostem per una coordinació més ferma entre els agents de l'EI, som també conscients del nostre paper dins d'aquesta. Com a part de la sectorial juvenil del moviment independentista, assumim com diu la nostra ponència ideològica, “l’objectiu tàctic imprescindible d’integrar la joventut catalana en una sola organització de joves del Moviment Català d'Alliberament Nacional (MCAN) per lluitar units contra l'opressió de classe, nacional i de gènere.”
Això vol dir que la CAJEI ens reafirmem en la voluntat d'avançar cap a un  procés que resolgui la dicotomia en el sí de la sectorial juvenil que duu anys arrossegant el moviment independentista."

Aixó també sona molt bé, tant debó puguem acabar amb tant sectarisme, dins els moviments independentistes. Es un somni per a mi el dia en que totes les persones amb un sentiment romàntic independentista puguem abraçar unes inicials comunes, o sino pot ser aixi, com a mínim anar plegats en molts moments de l'any que les circumstàncies ens demanin UNITAT.


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#9 20-01-2009 16:49:23

La Tuna Punk
Membre

Re: [CAJEI] Resolucions de la IV Assemblea Nacional

''De sempre he entés que un estúpid es algú que no atén a raons, que no se li  pot corregir....però clar; cada u tenim un prisma diferent per mirar la vida.''
jo no he dit estupid a ningu,he dit que la discussio sobre treballadors,treballadors/treballadores,treballadores...em pareixia un tant estupida.
I torne a remarcar,que la lluita antipatriarcal si es molt important dintre de la lluita per la independència i el socialisme.


___________________________________________________________________________________
http://img231.imageshack.us/img231/3304/capju7.jpg

Desconnectat

 

#10 20-01-2009 17:18:33

PALAMOS
Membre

Re: [CAJEI] Resolucions de la IV Assemblea Nacional

No m'he ofès i espero que tu tampoc company wink


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#11 20-01-2009 21:15:19

UPV96
Membre

Re: [CAJEI] Resolucions de la IV Assemblea Nacional

No sé si la discusió és estúpida o no. Però perquè no poseu treballadors/treballadores i ens deixem tots d'estupideses?

Última edició per UPV96 (20-01-2009 21:18:04)

Desconnectat

 

#12 21-01-2009 11:48:44

Curial
Membre

Re: [CAJEI] Resolucions de la IV Assemblea Nacional

Una de les coses que més curiositat trobe de les organitzacions actuals de joves de l'Esquerra Independentista (em sembla que ha maulets també ho he trobat) és el seu feminisme diguem-ne "extrany" per dir-ho suaument.

La que tradicionalment s'ha considerat com a "lluita contra el masclisme" ara s'ha convertit per art de màgia en "lluita contra el patriarcat", bé, podriem pensar que canvien el terme però el concepte és el mateix, però el que més em xoca realment és que després d'anys de lluita per convertir en molts documents el genèric "treballadors" (neutre per a molts lingüístics però no així per a moltes feministes) en la doble denominació treballadors/es (treballadors i treballadores) per no ferir susceptibilitats s'ha passat ara al genèric treballadores (que no té res de neutre) per a tothom.

Jo, com a treballador i com a no sexista, realment em quede sobtat... perquè ara sóc jo el que no m'hi trobe representat.

Tradicionalmente, en la teoria feminista s'ha parlat de patriarcat. No és res nou eh...


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.