#1 06-07-2008 17:08:23

Laureta
Membre

Pujol

Pujol diu que Espanya busca acabar amb “els projectes col•lectius de Catalunya”



http://www.elsingulardigital.cat/cat/img2/pujol_centre_185.jpg



L’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha assegurat avui que Espanya vol acabar des de la “petulància i amb creixent agressivitat” amb una Catalunya “amb capacitat d’elaborar projectes col•lectius propis” i amb trets nacionals. “Volen (en referència als espanyols) que Catalunya com a país, com a llengua, com a cultura, com a personalitat ben definida (...) vagi esdevenint cada cop més prima, més marginal”, escriu el president en la darrera editorial del Butlletí del Centre d’Estudis que porta el seu nom.

Com a exemple d’aquesta nova situació el líder nacionalista català fa referència a la guerra oberta per alguns intel•lectuals i partits polítics espanyols contra el català a través del “Manifiesto por la lengua común”. Segons Pujol aquest document, “pretén llevar a la llengua catalana aquells instruments i mecanismes de defensa que necessita per a mantenir la seva vitalitat” i “pendre a Catalunya tota possibilitat d’actuar com a col•lectivitat”, encara que això no perjudiqui a Espanya.

Segons Pujol, darrerament s’han generat diversos elements de pressió que no fan més que engreixar un context de gran hostilitat vers Catalunya. “L’opinió pública espanyola, a tots els nivells –des dels nivells més alts fins a l’home del carrer, passant pels mitjans de comunicació-, i en tots els àmbits –des del polític a l’intel•lectual passant per l’econòmic-, és a dir, l’actitud general respecte a Catalunya és hostil”, escriu l’expresident de la Generalitat. Una hostilitat que ha provocat la desaparició de valors com “la convivència” o “la solidaritat” que es van crear durant la Transició i que ara “han perdut el caràcter inicial” o “estan viciats o simplement negats”.

Però davant aquesta situació Pujol es mostra esperançat i, com a conclusió final, assegura: “No hem d’anar a aquest combat amb ànim acomplexat. I poruc. Tampoc amb petulància i fatxenderia. Però amb decisió i confiança. Sense por. I sense respecte per qui no ens respecti”.



http://www.elsingulardigital.cat/cat/vi … ?IDN=22881

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.