#1 24-04-2008 17:51:12

amunt
Membre

Esquerra estarà a les 18h a l'IES Jorge Juan(Alacant)

Esquerra participarà activament en la manifestació de dissabte a Alacant en defensa de la llibertat d'expressió



Aquest matí s'ha presentat en roda de premsa a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània la manifestació convocada per ACPV en commemoració de la Diada del País Valencià, que tindrà lloc el pròxim dissabte 26 d'abril a Alacant. En la trobada s'han explicat els eixos al voltant dels quals gira la convocatòria, enguany lligada a la problemàtica de la recepció de TV3 i els intents de la Generalitat de prohibir-la al País Valencià. En nom d'Esquerra hi ha assistit Agustí Cerdà, president del partit a terres valencianes.

Esquerra participarà activament en aquesta convocatòria sota el lema "Televisions democràtiques dels Països Catalans sí!". Us recordem que serà a les 18 hores, en les escales de l'IES Jorge Juan. Per a més informació, vegeu www.acpv.cat o telefoneu al 902 11 70 76.

Podeu llegir a continuació, el manifest d'Esquerra per a la manifestació:



TV DEMOCRÀTIQUES DELS PAÏSOS CATALANS SÍ!


El dret a la informació és un dret fonamental de tota societat humana. El poble valencià, en canvi, té sesgat aquest dret perquè la Generalitat dificulta que una informació veraç i plural arribe als ciutadans. I ho fa des d'un doble vessant: convertint Canal 9 en una caricatura de televisió, en un NO-DO infumable i manipulat al servei dels interessos electorals del PP; i impedint-nos la recepció de TV3, la Televisió de Catalunya, que s'ha vist al llarg de 20 anys al País Valencià gràcies a l'esforç econòmic de molts valencians.

Els valencians tenim dret a una televisió pública de qualitat, plural i en català. És la missió que li encomana la llei de creació de RTVV i que sistemàticament ha incomplit la Generalitat de torn, tant del PSOE com del PP. Al mateix temps, tenim dret a la llibertat d'informació. Cap govern que es diga democràtic no pot posar barreres a la informació, avui dia que podem sintonitzar canals d'EUA, d'Itàlia o de Japó. Però la Generalitat, en un exercici de sectarisme i autoodi que fa feredat, ens impedeix veure TV3 i tot perquè emet en català.

D'altra banda, no és de sentit comú que les tres televisions autonòmiques dels Països Catalans es comporten de forma autista i es donen l'esquena. Les pràctiques regionals regionalitzen i si volem avançar en la normalització de la llengua catalana i en la construcció dels Països Catalans, cal que TVV, TVC i IB3 estiguen coordinades, cooperen activament i treballen colze a colze en la producció de programes.


Pel dret del poble valencià a la lliure informació.

Per una TVV de qualitat, plural i en català.

Pel dret dels valencians a rebre TV3 i IB3, que emeten en la nostra llengua.


TV democràtiques dels Països Catalans, sí! 
     

   


www.esquerra.cat/paisvalencia

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.