#21 10-12-2007 17:33:32

amunt
Membre

Re: Campanya contra el tancament de TV3

AL PAÍS VALENCIÀ

Mas recorda que Montilla va deixar TV3 sense freqüència

Un càmara de TV3 enfoca Joan Ferran durant les seves polèmiques declaracionsEl president de CiU i secretari general de CDC, Artur Mas, ha acusat directament “l’aparell del PSC del carrer Nicaragua” de convertir els seus “nervis interns” en “pressions i amenaces a la llibertat d’expressió” dels periodistes que treballen en els mitjans públics. Mas ha recordat que les declaracions de l’alt dirigent socialista, Joan Ferran, que no han estat ni molt menys desmentides per la direcció socialista sinó que, avui mateix, el propi José Montilla “li ha cobert les espatlles”.

En la roda de premsa posterior a l’executiva de CDC, Artur Mas, ha acusat el PSC de promoure “una democràcia de baixa intensitat” a Catalunya i ha reclamat que una formació “amb tant de poder, n’hauria de fer un bon ús”. El dirigent nacionalista ha anat, fins i tot, més enllà, assegurant que els socialistes “no tenen interès en millorar” els mitjans de comunicació públics sinó en “controlar-ho tot” i els hi “molesta” que TV3 i Catalunya Ràdio promoguin “un model cultural i lingüístic comú” en virtut que són la televisió i la ràdio “nacionals de Catalunya”.

En aquesta mateixa línia, Artur Mas ha fet referència al tancament del repetidor de TV3 a Alacant que s’ha fet efectiu aquest mateix matí i ha recordat que “l’origen del problema” és un acord en un “despatx de ministre d’Indústria que ocupava en aquell moment José Montilla”. Un problema que “continua a hores d’ara amb socialistes catalans al mateix despatx” i que “de bracet amb el PP” és un cas més “d’atemptat contra els drets d’una persona a ser informat en la seva pròpia llengua”.

Per últim, també ha dirigit crítiques a les 3 forces polítiques del tripartit per defensar l’expropiació de pisos buits “amb el garrot a la mà” i ha proposat com a alternativa “mesures propositives” com ara donar garanties per evitar el “via crucis” de molts propietaris quan posen a lloguer un habitatge o bé tot tipus d’incentius fiscals. “Tots volem que hi hagi més pisos buits que es puguin posar al mercat de lloguer”, ha assegurat.

Mas ha arribat a assegurar que determinats dirigents del tripartit “encara no s’han assabentat que el model comunista va caure amb l’enderrocament del Mur de Berlín” i ha assegurat que mantindran la seva negativa a participar del Pacte Nacional per l’Habitatge (i a pesar de les moltes aportacions fetes) si “el model de societat queda greument alterat” amb mesures com l’expropiació forçosa de pisos que el Consell Consultiu ha desestimat.

Desconnectat

 

#22 10-12-2007 17:38:41

amunt
Membre

Re: Campanya contra el tancament de TV3

PROPOSA UN ACORD DE RECIPROCITAT

El Govern considera "hostil" tancar TV3 a Alacant

El tancament de repetidors de TV3 al País Valencià ja va aixecar polèmicaEl Govern català ha emès un comunicat  en el que considera "inacceptable i inoportú el tancament del repetidor de TV3 a Alacant i ho entén com un atac a la pluralitat, ja que limita una oferta televisiva consolidada durant anys". El Departament de Cultura atribueix també el tancament  "amb el context preelectoral i es constata que s'utilitza aquesta qüestió de forma partidista"

El comunicat també assegura que "la solució per reconduir aquesta situació passa per un acord polític que doni seguretat jurídica a les emissions de TV3 al País Valencià" i que el Govern català ha actuat "en tot moment a favor d'un acord de reciprocitat que permeti poder veure Televisió de Catalunya al País Valencià i Canal 9 a Catalunya. Per això, des del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació s'han fet les gestions necessàries amb el Ministeri d'Indústria per assegurar una solució tècnica que faci viable la reciprocitat i s'ha mantingut un diàleg permanent amb el Govern Valencià".

"El Govern de Catalunya -continua-, des de fa mesos, està en condicions de signar un acord de reciprocitat i insta la Generalitat valenciana a signar-lo de manera immediata, ja que es disposa de les garanties suficients per fer-lo possible" i que "la signatura del conveni de reciprocitat permetria donar seguretat jurídica a les emissions de TV3, superant així, la situació actual". ·El tancament del repetidor -acaba- és un acte hostil, però això no ha de fer desistir de l'objectiu que TV3 es pugui veure al País Valencià i Canal 9 a Catalunya".

La reacció del Govern català es produeix després que un tècnic de la Generalitat valenciana hagi precintat el repetidor de TV3 a la Carrasqueta, entre l'Alcoià i l'Alacantí. Així doncs, TV3 ja no es podrà veure a les comarques d'Alacant. Acció Cultural del País Valencià ha denunciat que s'ha tancat "amb nocturnitat i sense avís previ el repetidor que ACPV té a la Serra de la Carrasqueta (Alacant)" i ha instat els governs català i valencià a accelerar "les negociacions perquè hi hagi reciprocitat en les emissions de TV3 i Canal 9 en tots dos territoris". L'entitat ha acusat també "la Generalitat Valenciana d'atemptar contra la democràcia i la llibertat al País Valencià, i s'ha compromès a seguir lluitant pel restabliment complet d'aquestes"

Desconnectat

 

#23 10-12-2007 17:46:04

amunt
Membre

Re: Campanya contra el tancament de TV3

EL BLOC CENSURA EL TANCAMENT DEL REPETIDOR DE TV3 I DIU QUE NOMÉS ÉS COMPRENSIBLE EN RÈGIMS TOTALITARIS
Pel seu interès vos reproduïm el despatx de l’agència Europa Press que recull les declaracions del nostre secretari general i portaveu adjunt del Compromís, Enric Morera, sobre el tancament del repetidor de TV3 a la Carrasqueta. A Vilaweb.cat trobareu també més informació

VALÈNCIA, 10 Des. (EUROPA PRESS) -

El portaveu adjunt del Compromís pel País Valencià i secretari general del Bloc, Enric Morera, va censurar hui, en declaracions a Europa Press, el tancament “unilateral” per part del Consell del repetidor de TV3 de la serra de la Carrasqueta (Alacant) i va assenyalar que accions com esta “poden ser comprensibles en règims totalitaris o antidemocràtics però no es contemplen en un marc de llibertat” com el de l’Europa democràtica, va asseverar.

Morera va acusar el Govern valencià de “vulnerar principis fonamentals” en “limitar” la recepció en la Comunitat del senyal d’una “televisió pública en la nostra llengua”, i va lamentar que PP i PSOE “no s’hagen posat d’acord a resoldre el problema” garantint la reciprocitat de les emissions. Respecte d’això, va censurar que el “conflicte estèril i el cainisme polític” entre els dos grans partits “perjudica les nostres opcions com a poble”.

El portaveu adjunt del Compromís va manifestar que els valencians “patim uns polítics que no estan a l’altura del que representa el nostre poble”, al mateix temps que va assenyalar que després del tancament del repetidor de la Carrasqueta hi ha una “intencionalitat per a evitar que els valencians vegem TV3”. Va insistir en el fet que es tracta d’un “fet inaudit i impensable en qualsevol altre estat europeu”, alhora que atenta “contra les directives europees de televisió sense fronteres”, va indicar Morera

Desconnectat

 

#24 11-12-2007 13:57:55

metge
Membre

Re: Campanya contra el tancament de TV3

Jo estava veient TV3 quan van tancar el senyal.

Després d'un hora sense poder vore-la vaig decidir trucar i me van dir textualment "estan clausurant el repetidor". Així que vaig tirar amb el cotxe a aquí prop a la Carrasqueta per, com a mínim, donar fe de que estaven asaltant el repetidor.

Segons vaig vore van trencar la cadena i el cadenat de la porta exterior i de la porta d'accés als equips. Vaig arribar massa tard, ja estaven allà tècnics de ACPV avaluant els desferfectes. Si m'haguera trobat als de la generalitat allà no haurien arribat a clausurar res.

Jo els vaig dir que treguerem els plàstics i tornarem a muntar, pels meus collons que eixos desgraciats no anaven a clausurar les emissions, però finalment acpv ha decidit no reemprendre la activitat tot i que és possible.

Contra la censura, volem vore també TV3.

Desconnectat

 

#25 11-12-2007 14:25:27

alacantí
Administrador

Re: Campanya contra el tancament de TV3

Per favor, podeu ficar al fòrum les adreces de correu-e de la generalita valenciana (presidència i consellers) per tal d'enviar-li la nostra queixa personal? Gràcies.

Desconnectat

 

#26 11-12-2007 20:20:10

LarsenAlacant
Membre

Re: Campanya contra el tancament de TV3

Correus electronics:

info@ppcv.org, valencia@pp.es, alicante@pp.es, castello@pp.es, secregralva@pp.es

Telèfons i faxos:

Madrid: tel. 915577300 / 917000200 - fax. 91 557 73 00
València: tel. 963943200
Alacant: tel. 965215433 / 965215421
Castello: tel. 964229961 / 964229790


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#27 11-12-2007 20:51:38

karlosdc
Membre

Re: Campanya contra el tancament de TV3

No aneu a conseguir res de res trucant o enviant e-mails a la barbaritat valenciana, a soles gastar-vos temps i diners


http://img98.imageshack.us/img98/1081/freedomcountriesjg6ip3.jpg
No t'han parit per a dormir:
et pariren per a vetllar
en la llarga nit del teu poble

Desconnectat

 

#28 11-12-2007 21:00:52

Re: Campanya contra el tancament de TV3


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#29 13-12-2007 00:39:26

LarsenAlacant
Membre

Re: Campanya contra el tancament de TV3

COMUNICAT DE RTVV

Burjassot, 12 de desembre 2007
Tancament de TV3 a Alacant

SI HI HA ESPAI PER TOTS, EL PROBLEMA HA DE RESOLDRE’S

El comité d’empresa de RTVV, davant el tancament de les emissions de TV3 a les comarques d’Alacant, reclama dels poder públics estatal i autonòmics una solució urgent a un problema que ja hauria d’haver estat resolt fa temps.

Reclamem l’habilitació urgent dels recursos tècnics i la presa dels acords jurídico-polítics necessaris per tal que les emissions de les diverses televisions públiques del domini lingüístic (Canal 9, TV3 i IB3) puguen veure’s en tot el territori que comparteix llengua. La llibertat d’expressió eixirà reforçada si s’amplien les opcions d’elegir entre els diversos mitjans de comunicació. A més, no és coherent amb l’avanç de les tecnologies poder rebre senyals de televisions estrangeres amb total llibertat i no poder sintonitzar les dels territoris veïns.

En coherència amb aquests plantejaments, el comité d’empresa de RTVV dona suport a totes les iniciatives en marxa per aconseguir l’objectiu esmentat: la reciprocitat en la recepció de les televisions públiques del nostre domini lingüístic.

S’han manifestat a favor de difondre aquest comunicat els grups del comité CCOO, IV-STAP, UGT i CGT.

USO ha manifestat no estar d’acord amb la difusió d’aquesta nota.

PDF esmentat: http://www.vilaweb.cat/media/attach/vwe … tvvtv3.pdf


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#30 14-12-2007 23:32:01

puka
Administrador

Re: Campanya contra el tancament de TV3

Campanya de Criteri.cat
La recepció Tv3 ha estat prohibida al País Valencià!! Per la llibertat d?expressió, NO al tancament!

Enllaç: http://www.e-criteri.cat/imgdin/ADLQ/segell-banned.jpg

Última edició per daniol (14-12-2007 23:32:44)

Desconnectat

 

#31 15-12-2007 05:52:05

amunt
Membre

Re: Campanya contra el tancament de TV3

Els fets
La Generalitat Valenciana ha precintat el repetidor de TV3 que Acció Cultural del País Valencià té a la Carrasqueta.
No podem dir que ens ha sorprés, no, perquè de gent com aquesta ens ho podem esperar això i més. I si estem equivocats, a veure si els ix alguna dissidència interna, i que ho faça públic.

Què?
Una censura, un atac a la llibertat d’expressió, un atac contra el valencià/català (no deixem que se’ns apropien de totes les denominacions autòctones de la nostra llengua).
Fa anys, quan sorgia algun problema amb la llengua dels valencians que volíem fer-ne ús, sempre hi havia imbècils que ens volien fer creure que es tractava d’un problema tecnològic o informàtic, com si parlar valencià i progrés foren termes contraposats. Mentida podrida. Aquelles excuses de malpagador ja milers (milions potser) d’usuaris de la nostra llengua ens hem encarregat de desmentir-ho, amb fets, convertint el català en una de les llengües minoritzades més emprades a Internet. I ells, analfabets de mena, no ens ho perdonen.
Quan al País Valencià vam pagar a escoti els repetidors de la TV3 amb què Acció Cultural ens va obrir una finestra al món, aquesta gentola entre d’altres fal·làcies va llançar allò de l’”or català”.

Qui?
Ells, que bé que veien els partits de futbol que “la catalana” oferia, i nosaltres no els retréiem res, com a demòcrates que som.
Ells, que malbaraten els diners de tots (ja han pagat el lloguer de la plaça de bous de Xàtiva?), que fomenten les seues televisions aduladores, a més d’il·legals i pornogràfiques, però d’amics (menuda runa ens ve amb les concessions de TDT que han repartit) i en algun idioma distint al dels valencians.
Ells, els qui s’omplin la boca de valenciania (i ara tenen la barra d’emetre’n carnets!), i només parlen en el nostre bell catalanesc quan alguns insistim fent ús dels nostres drets individuals i com a poble, i continuen instal·lats en l’autoodi que el professor Rafael Ninyoles va estudiar tan bé.
Ells, que no han passat cap examen de democràcia, i ara volen donar-nos lliçons i ficar-nos el braç dins la mànega! De quina negra cova de la història vénen? (m’estalviaré una resposta que tots teniu en ment)
Són gent amb molts complexos, i sectaris. Però els hem d’advertir perquè no es confonguen: guanyar unes eleccions no els dóna dret a res més que governar, encara que ells consideren que en compte de governar, “manen”. I amb aqueixa concepció pre- i antidemocràtica es pensen que tenen dret a esclafar els drets de les persones.
I hi ha el límit de la dignitat humana. El de la nostra dignitat individual i com a poble.

Com?
Amb nocturnitat i ... Com defineix de bé la nostra llengua una acció tan vil.
De tota manera sobta com són d’arnades i antiquades les seues formes de censurar, encara que ho vulguen disfressar de decisions judicials. Usen la justícia per a fins partidistes, mai per al bé general.
A un món en què fins i tot les tabaqueres saben que la manera d’ofegar les dissidències és colgar-les sota un allau d’informació irrellevant, enmig d’un muntó de televisions afins, aquests grollers imitadors de Goebbels, preparen el camí amb una repetició constant de mentides i exabruptes fins que la plebs ignorant se les crega.
Però obliden que només podran enganyar tots durant un cert temps, uns pocs durant tot el temps, però que tinguen clar que no poden enganyar a tots durant tot el temps.
I, a la fi, empren la força, tanquen el canal, ofeguen una manera intel·ligent de fer televisió, una manera plural de veure el món. (Un dia haurem de parlar ben críticament del fenomen televisiu a la nostra societat)
Així la ciutadania ens estalviarem de gaudir d’unes sàtires polítiques com les de Polònia, no siga cosa que ens pegue per descollonar-nos de com resulten de ridículs els nostres governants d’ací i d’ara.

On?
Posar un cadenat a les ones hertzianes no em direu que no resulta patètic, en un món en què ara, amb tanta tecnologia a l’abast que tot ho pot facilitar, mentre apleguen nous mitjans de comunicació als racons més insospitats del planeta, ací i a Veneçuela es dediquen a censurar televisions, tal i com fan a Internet a Xina o Myammar.

Quan?
En vespres electorals, amb el 9 de març de 2008 a la vista. No dubten en usar tots els seus àmbits de poder per atacar el govern central o el de Catalunya. I així ja portem quasi quatre anys! Quin mal perdre que té aquesta gent!
Volen que els votants valencians no tinguem l’oportunitat de veure que a Catalunya hi ha una altra manera de fer política (el “dimoni del tripartit”, en la seua retafila d’eslògans repetitius)

Per què?
Per autoodi. Si s’atreveixen a dir “andaluz que habla catalán” a un ministre valencianoparlant de Carlet, podem deduir que el seu model de valencià és el d’un nascut a Cartagena o a Motilla del Palancar, per exemple, i que no han fet mai cap esforç per exercir de valencià, ni parlar-lo ni entendre’l.
El nostre concepte cívic és més ampli: els que hem nascut o vivim ací però amb voluntat d’integrar, d’usar la llengua per a comunicar.
Ho fan per reduir l’àmbit de la nostra llengua, esmicolar-la, fragmentar-la, que no tinguem noció d’altres accents, ni de les dimensions del nostre poble i de la nostra llengua i cultura.

I una coda
Segurament haurem de fer una bona reflexió, individual i col·lectiva i actuar en conseqüència, implicar-nos més en moviments ciutadans, en fer campanya activa.
No serà procés d’un dia.
Però no deixem que ens arrabassen les paraules, que no ens furten el dret a encendre la tele o apagar-la, i a veure TV3 o Euskal Telebista, o Popular TV.
Això ho volem decidir nosaltres.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.