• Inici
  •  » Noticies
  •  » La Nit de la Franja de Ponent, al Campell

#1 04-11-2007 00:42:02

La Nit de la Franja de Ponent, al Campell

La Nit de la Franja de Ponent, al Campell

Una vila de la Franja de Ponent és la seu, cada novembre i des de fa vuit anys, de la nit cultural més prestigiosa d'aquest territori, gràcies a la Institució Cultural de la Franja de Ponent. Durant la Nit, que enguany es duu a terme al Campell (Llitera), es fa el sopar de lliurament dels premis Jaume I. Els guardonats avui són Marta Alòs, Josep M. Espinàs i Toni Strubell; i la Universitat Catalana d’Estiu, Racó Català i l’associació el Tempir d'Elx.
Les persones i entitats distingides amb el premi s'han destacat en la salvaguarda de la identitat i la cultura catalanes de la Franja de Ponent.

http://www.alcampell.net/flash/html/_imagenes/pueblo/100_3522.JPG



La Nit va començar divendres amb un debat sobre la situació del
territori, continua avui amb el sopar dels premis i es tancarà demà
diumenge amb actuacions musicals, recitals de poesia, presentacions de
llibres, conferències i visites guiades al poble i a la comarca de la
Llitera.

http://www.eltempir.org/images/BloqueTitulo/inferior.gif


L'Associació Cívica per la Llengua "El Tempir" d'Elx va nàixer al voltant de 1994 amb l'objectiu de contribuir a la represa lingüística del valencià després d'unes condicions polítiques adverses i un creixement demogràfic impressionant, al qual la ciutat d'Elx va estar sotmesa, com a conseqüència d'un allau immigratori que va desestabilitzar durant els anys seixanta, i encara continua fent-lo amb noves onades immigratòries, la viabilitat del català com a llengua vehicular, moderna i hegemònica entre la ciutadania elxana. A hores d'ara, l'Associació compta amb més de 240 socis que principalment són d'Elx i d'altres ciutats i viles dels Països Catalans.


Les nostres activitats se centren, principalment, en el camp de l'ensenyament, promovent l'obertura de noves línies d'immersió lingüística
a les escoles i als instituts de la nostra ciutat i terme municipal a través d'activitats reivindicatives i lúdiques com, per exemple, l'organització de la Trobada d'Escoles en Valencià que reuneix al voltant de 10.000 persones; i en el camp de l'ús social, a través de la publicació d'una revista semestral, El Tempir, en la qual es poden trobar estudis centrats en el sud del País
Valencià de caràcter sociolingüístic, històric, dialectològic, literari... i un dietari que relata les activitats quotidianes de l'Associació envers la recuperació i la normalització del català. Altres activitats a favor de l'ús social de la llengua són:
seguiment exhaustiu de la política lingüística de l'Ajuntament d'Elx, presentació de llibres, comunicats i cartes a la premsa, conferències,
organitzacions de jornades culturals, integració lingüística dels immigrants, etc.
D'altra banda, cal destacar que pel que fa al País Valencià El Tempir forma part d'Escola Valenciana-Federació d'Associacions per la Llengua.


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Noticies
  •  » La Nit de la Franja de Ponent, al Campell

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.