#1 18-09-2007 03:35:21

Eduard
Membre

Nacionalista des de quan i per què?

Mai havia estat nacionalista, sincerament. Mon pare (de la Ribera Alta) sempre em va parlar en català, ma mare (nascuda a la capital l’any 39, què voleu!) no sap dir ni pruna. Sempre vaig viure en castellà: escola, amistats, universitat...sabia parlar i escriure la llengua, però considerava (ingènuament) que parlar castellà ere el mode “neutre”, que parlar en català suposava prendre una postura política manifesta. Dels meus amics, jo era l’únic valencianoparlant (encara que quasi mai exercia aquesta funció).
Va ser, precisament, a l’estranger quan vaig prendre consciència nacional. Vaig vindre als Estats Units (i encara estem per ací) per a donar classes de castellà als americans (no em digue com ni per què). El cas és que vaig coincidir, de primeres, amb una xica de Valladolid com a companya de pis (els dos som espanyols, i tal, es natural que lloguem pis junts, pensava també ingènuament). Una nit mantinguerem una conversa en la qual vaig dir que als valencians ens anàvem millor les coses quan formàvem part de la Corona d’Aragó, i que la unió amb Castella fou prou dolenta per a nosaltres (sense cap intenció polèmica, simplement constatant un fet històric obvi). La xica quasi s’em minja: “paleto de mierda”, “terrorista”, “vuélvete a tu pueblo de mierda a hablar tu dialecto de mierda”, “no tienes derecho a dar clases de español porque no te sientes español”, etc.
El cas és que jo sí em sentia espanyol, veges tú.
Però a partir d’eixe moment em vaig assabentar de que parlar castellà no és un mode “neutre”, que sóc valencià (o siga català, o siga malloquí, o siga rossellonés) i que no tinc les més refotudes ganes de sentir-me espanyol.
I quina és la vostra història? Des de quan i per què sou nacionalistes?

Desconnectat

 

#2 18-09-2007 10:31:53

LarsenAlacant
Membre

Re: Nacionalista des de quan i per què?

Aiiii Valladolid, quantes vegades m'he auto-refirmat allà. A mi la iaia de la meua ex em va dir que a catalunya si no parles català no et fan cas, una amiga que llevaria la oficialitat del català basc i gallec per què aixi "ens entenem tots", etc. Jo crec que fàbrica més independentistes el espanyolisme que el catalanisme en si.

Jo nacionalista no soc, però si sobiranista. Jo al principi passava, creia que amb un federalisme espanyol, estariem bé (era menor d'edat, compreneu-lo hehe) Però....els espanyols van començar a dir-me que per què parlava català, que si no era educat per què no sabia si l'altra persona ho parlava (tampoc sabia si parlava castellà, i l'altra persona si no m'enté m'ho pot dir, o no?) I a partir d'ahi, em vaig fer monolingüe català.

Després vaig vore com creixia el nacionalisme català al principiat, i com a cada cosa que feia, rebia una resposta patetica digna de xiquet:

- Pujol enano, habla castellano
- Carod nazi, Carod imperialista
- Tots els catalans son imperialistes i/o nazis
- Els catalans son X

I després veia com els espoliaven, cada dia, a canvi de res, de ni mantindre les estructures bàsiques, com la línia elèctrica, els trens, etc, i a banda d'espoliar-los i no mantindre lo bàsic, els insultava cada vegada més. Es a dir, insultaven als catalans per voler el que jo volia per als País Valencià. A arrel d'aixo, vaig deixar de creure cada vegada menys en el republicanisme espanyol, i més en la confederació amb balears i catalans, i cada vegada vull menys coses amb l'espanyolisme.


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#3 18-09-2007 12:04:51

Phelestres
Membre

Re: Nacionalista des de quan i per què?

Ai, ai, ai... les dones que dolentes són i més si són de Fatxadoliz! jeje, veig que tots els problemes els heu tingut amb ties... seran elles més espanyolistes que nosaltres? hi haurà de tot, supose; per cert Eduard, una pregunta indiscreta... és encara la teua companya de pis? l'has llançat pel balcó? has tocat el dos tu? aquí n'hi ha tomata versió antiblavers!!!! ja em respondràs, si vols

Última edició per Phelestres (18-09-2007 12:07:30)

Desconnectat

 

#4 18-09-2007 12:53:18

piti
Membre

Re: Nacionalista des de quan i per què?

la meua historia no te cap discusio ni res semblant. A ma casa sempre m'han parlat valencia(català) i de sempre els meus pares han segut d'esquerres tirant a republicans jo seguint el seu exemple baig seguir amb la seua ideologia politica fins a que baig tenir us de raó i em baig ficar en tot el rollo de la politica i buscant informació   i em baig donar conter de tot el que es podria pedre si no defenia la meua terra !!

:= )       Fi

Desconnectat

 

#5 18-09-2007 13:36:36

Mallorca
Membre

Re: Nacionalista des de quan i per què?

Jo vaig començar gonella(Blaver balear) pero encara aixi tenia cert sentiment anti-espanyolista,al llarg de polemiques i de veure com tropitjaven els catalans me vaig anar fent catalanista

Desconnectat

 

#6 18-09-2007 13:51:41

LarsenAlacant
Membre

Re: Nacionalista des de quan i per què?

Jo amb 12 anys vaig tindre una setmaneta blavera però em vaig curar hehe (vaig llegir llibres, escoltar català, etc)


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#7 18-09-2007 14:00:59

rellamp
Membre

Re: Nacionalista des de quan i per què?

pues a la meua familia son quasi tots blaveros i mes bé dretans a excepció de 2 ó 3, inclos al grup d´amics tb hi han prou peperos i blaveros, pero ja hi ha més diversitat, segurament jo siga el més nacionalista de tots, però moltes vegades no puc exterioritzaro tot el que vullguera per que tinc una faena que depenc del public i no es el mes adecuat, (encara que hi han dies que explotes, pero s´intenta aguantar), com molta gent vaig tindre els meus anys de dubtes, de fiarse de coses que et diuen, et conten...   encara que sempre he tingut el valencianisme prou marcat, de vegades et deixaves dur, fins que vaig decidir llegir, informarse, investigar i arribar a la conclusió de vore qui eres, d´on vens i quin es el camí i quin vols que siga el teu futur i per supost, estic orgullós de haver agafat aquest camí, i encara que a vegades es faja dur viure al teu propi pais, lluitaré amb força per una idea i per una terra que res te a vore amb castella i que ens diferència amb milers i milers de coses.

Desconnectat

 

#8 18-09-2007 15:12:13

Curial
Membre

Re: Nacionalista des de quan i per què?

Tindre familiars blavers no ha de ser necessariament algo roï. En realitat està prou bé, perquè si parles amb ells amb respecte i els vas exposant arguments de forma dialogant, al final casi sempre acaven per plantejar-se coses que abans no es plantejaven (perquè recordem que tenim la veritat del nostre costat). En canvi això amb un desconegut blaver no ho pots fer, perquè no et coneix i no te confiança. Però es suposa que un familiar et té un mínim de confiança i estima. T'anime a que intentes conversar amb els familiars o amics blavers, no imposant-los el tema de conversació ni res, sino només primer interessan-te per les seues idees i per què pensen així, deixant-los parlar a ells.


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#9 18-09-2007 17:37:24

Eduard
Membre

Re: Nacionalista des de quan i per què?

Array
ei, Phelestres, ha, ha, ha
Res, home, res, despres d'això la vaig encomanar a la f.... de sa mare, i sense problemes. S’en va tornar a Fatxadolid al nadal.

Desconnectat

 

#10 18-09-2007 19:58:10

-àlex-
Membre

Re: Nacionalista des de quan i per què?

Mira jo sempre he sigur castellanoparlant i ho soc, amistats(quasi tots), familia, classe...   Et dic una cosa, mai he sigut de dretes, sempre d´esquerres, el meu avi una persona molt culta de conca, republicana x sempre, però castellà. Jo t´ho dic de veres, abans em sentia espanyol i tenia banderes encara que repetix MAI he sigut de dretes. Però amb el transcurs dels anys em vaig donar compte de que deien que un bon espanyol ha de ser de dretes, bandera en mà, espanyol com a llengua (i a mi aixó no em convenia) després amb algunes amistats, influència de Obrint pas (gràcies) llegint història i vegent fets que passaben em vaig a donar de que jo ja tenia el meu país, la meua llengua(que no parle massa) i la meua cultura que ningú em llevaria. En ma casa la politica no es tema de conversació freqüent i soc lliure.  ixa es la meua història, es la pura veritat, t´ho jure


pd>: aquest estiu vaig coneixer a una de puçela i et dic que no era de dretes, n´hi ha de tot, com en tots els llocs!!!

Última edició per -àlex- (18-09-2007 20:01:13)


-ÀLEX13-    Rita bollera , que ja som de 1ª!!!  Campsnal9= xotos  PVSÍ

Desconnectat

 

#11 18-09-2007 20:41:12

LarsenAlacant
Membre

Re: Nacionalista des de quan i per què?

Home, jo conec a molta gent d'esquerra a Pucela, pero espanyolistes totes. Encara que siga de Esquerra Unida


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#12 18-09-2007 22:28:08

La Tuna Punk
Membre

Re: Nacionalista des de quan i per què?

Jo heu soc perquè m'he criat en un ambit d'esquerres sobre tot ( el meu pare es sindicalista de la UGT )
Però, a partit de la base de ser d'esquerres he anat tirant a nacionalista jo soles.
De primeres en el colatge al que anava tenia profesors comunistes. Desde sempre s'ha clasificat com a be en punts blaus i com a mal en punt roig, doncs hasta aixó arribaren a cambiar,quan et portabes bé punt roig i viceversa, i el dia 9 d'octubre era un dia sagrat! feiem murals i de tot,com si fora el centenari del colegi, impresionant, diguent açó encara em quede curt.
Després ja vaig anar al institut Benlliure,i a partir de que entrí en el institut encara em fiu mes...
Comencí a fer pintades amb els colegues..etc.
Damunt en el poble tenia amics super nacionalistes i em varen ensenyar molt. Més tard els colegues de la clase i jo varem decidir montar un nucli del SEPC al institut (després ens varem enterar de que som els substituts d'obrint pas!).
I així hasta el dia d'avui que tinc 16 anys.
Ja sabeu com em fiu nacionalista i tota la meva vida lol
Encara que m'agrada mes la paraula independentista wink

Última edició per La Tuna Punk (18-09-2007 22:29:06)


___________________________________________________________________________________
http://img231.imageshack.us/img231/3304/capju7.jpg

Desconnectat

 

#13 19-09-2007 00:12:04

Re: Nacionalista des de quan i per què?

Qualsevol persona amb trellat i sensibilitat que haja viscut la ciutat de València i algunes capitals de comarca durant el post-franquisme, s'ha fet nacionalista valencià.

Els que no tenen trellat, sensibilitat, o són uns covards que els agrada anar sempre amb els guanyadors, s'han fet nacionalistes espanyols.

Després, cadascú renuncia a certes coses segons com li va la vida.


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#14 19-09-2007 09:52:22

renegat d'Elx
Membre

Re: Nacionalista des de quan i per què?

Bé, jo no em considere un nacionalista pròpiament dit amb totes les connotacions romàntiques ni tradicionals que la pròpia paraula amaga, sinó que m'agrada atribuir-me sobrenom de sobiranista sense més.

Sobiranista per obligació, sobiranista perque una cultura s'imposa sobre un altra forçosament, on des d'un marc subjugat  a un estat centralitzat és l'única forma de fer política en un sistema que ja no dona més de sí i la seva pertinença queda abocada al servilisme.

Res, que quede astò com presentació, hehe. Bon día a tothom.

Desconnectat

 

#15 19-09-2007 15:38:16

Eduard
Membre

Re: Nacionalista des de quan i per què?

Hi ha una frase del Fuster que m’encanta: “La política o la fas o te la fan.” Per aixó també , entre altres coses, sóc nacionalista.

Desconnectat

 

#16 19-09-2007 18:57:03

-àlex-
Membre

Re: Nacionalista des de quan i per què?

El que està clar, es una cosa, la gent quan es jove diem que son un poc més "radicals", dona igual d´esquerres que de drtes; perquè al cpa i a la fi quan en spon majors només un spocs no acaben votant PSOE-PP


-ÀLEX13-    Rita bollera , que ja som de 1ª!!!  Campsnal9= xotos  PVSÍ

Desconnectat

 

#17 19-09-2007 19:12:52

LarsenAlacant
Membre

Re: Nacionalista des de quan i per què?

Home, jo se que MAI acabaré votant al PP o PSOE


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#18 26-09-2007 13:27:32

Curial
Membre

Re: Nacionalista des de quan i per què?

A mi vore el fanatisme, estupidessa, odi xenòfob i en general patetisme blaver crec que va ser una de les principals causes per a que prenguera una conciència valencianista i a favor de la cultura dels Països Catalans.


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#19 26-09-2007 14:37:29

Dridrak
Equip

Re: Nacionalista des de quan i per què?

Doncs jo precisament sóc de Valladolid i mai no havia tingut cap relació amb els Països Catalans. A casa meua des de sempre hem estat del Barça i tal. Tot començà d'ençà. El meu germà deia que tot allò català era el millor i tal i jo com a bon germà, li feia cas. Després, em vaig adonar jo mateix que Barcelona (dels PPCC en conjunt no arribava res) i en general Catalunya havia estat un àmbit capdavanter al llarg se la seua història i que havia estat bombardejava i s'havia revoltat innombrables vegades, cosa que m'atreia molt.
Per altra banda, també pensava que València i Barcelona eren molt paregudes i formaven part de la mateixa cosa. Totes dues ciutats (dos dos països) són eminentment industrials, oberts i densos. Aquestes semblances geogràfiques mai no s'em van passar per alt.
A més a més, vaig veure a un atles que totes dues parlaven català. Per tant, ja ho tenia.
Després en viatjar pel País Valencià aquesta impressió que tenia es va consolidar.
Finalment, des de que tinc accés a internet, que m'he catalanitzat completament i he pogut aprendre la llengua catalana.
Per tant, es tracta d'un llarg procés d'aprenentatge des de que tinc ús de la raó. No obstant, es pot dir que des de fa dos anys i escaig que aquest procés s'ha accelerat moltíssim i ha arribat fins el dia d'avui, en que sóc una persona que se sent únicament catalana.


La veritat està per sobre de totes les coses, la veritat ens transforma, la veritat ens fa créixer, la veritat il·lumina.

Desconnectat

 

#20 26-09-2007 16:50:18

-àlex-
Membre

Re: Nacionalista des de quan i per què?

Però si vius A pucela, espere que els d´allí no et diguen "pues tu vete a tu puta cataluña" A mi n´hi ha voltes que m´ho diuen, i jo conteste, nooo, que per anar als països catalans no em fa falta anarme´n de casa.


-ÀLEX13-    Rita bollera , que ja som de 1ª!!!  Campsnal9= xotos  PVSÍ

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.