• Inici
  •  » Noticies
  •  » L'assassí de Guillem es presenta a les eleccions

#1 17-05-2007 16:18:34

L'assassí de Guillem es presenta a les eleccions

Extret de l'Avanç

Pedro Cuevas, el neonazi que va assassinar al jove independentista Guillem Agulló, es presenta a les eleccions municipals pel partit ultradretà Alianza Nacional a la localitat valenciana de Xiva. Cuevas, de 36 anys, està processat per pertànyer al grup paramilitar Frente Antisistema (FAS). El partit Alianza Nacional té als seus dos màxims líders a presó per delictes relacionats amb el terrorisme i celebrarà un concert neonazi el proper dissabte presentant la candidatura de Xiva.

Lluís Adell /Redacció

Pedro Cuevas, el neonazi que va assassinar a Guillem Agulló l'any 1993 a Montanejos (Castelló), es presenta a les eleccions municipals de Xiva pel partit d'ultradreta Alianza Nacional. La presència de Cuevas en el procés electoral ha revifat els vells fantasmes de la violència ultradretana i la seua impunitat al País Valencià. En un mes s'han produit agressions físiques a Gandia, Xàtiva i València per part de neonazis, i un artefacte explosiu era col·locat a l'oficina de la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat a València. Ara, la presència a l'esfera pública de Pedro Cuevas podria desencadenar reaccions que qüestionaren la capacitat legal de l'assassí de Guillem per presentar-se a unes eleccions, i més enllà, per seguir en llibertat, així com la impunitat de la que gaudeixen els agressors.

Malgrat ser condemant a 16 anys de presó Cuevas només va acomplir 4. El cas, que mostrà les conexions ultres, conmocionà a la societat valenciana. Tot i això des de la defensa del jove neonazi i de certs mitjans de comunicació -especialment la periodista María Consuelo Reyna des de les tribunes de Las Provincias- es va intentar despolititzar el cas presentant els fets com una brega nocturna i no com un homicidi polític. Des d'aquest posicionament vers el cas, Pedro Cuevas apereixia com un jove desvinculat de la ultradreta, malgrat les clares vinculacions dels implicats amb els moviments ultres de l'època. Un dels implicats havia treballat de guàrdia de seguretat a l'empresa Levantina de Seguridad de l'empresari ultra José Luís Roberto Navarro (actual líder d'España 2000), alhora que alguns dels implicats estaven integrats en Acción Radikal, grup violent d'skinheads liderat per Manuel Canduela (actual dirigent de Democracia Nacional). El jutge acceptà la despolitització del cas, la qual cosa va provocar la retirada de l'acusació popular de Maulets. La trajectòria posterior de Cuevas demostra el fracàs de la justícia espanyola a l'hora de jutjar l'assassinat. Una vegada més, es presentava el cas com una baralla entre joves.

Operació Panzer
Al Setembre del 2005 la Guàrdia Civil portava a terme l'Operació Pànzer contra el grup paramilitar i neonazi Frente Antisistema. Aquest grup ultraviolent es dedicava a apallisar inmigrants i a persones de signe contrari. Entre els 22 detinguts en la citada operació policial es trobava Pedro Cuevas. També figuraven dos militars de l'exèrcit espanyol. L'operació es va saldar amb la confiscació de fusells, navalles, punys americans, un bazoca, dos mísils de 25 milímetres, pistoles i armament medieval. Segons una nota de premsa de l'Associació Democràtica de la Guàrdia Civil també s'investiga si les armes decomisades han estat utilitzades en algun delicte de sang. Durant aquesta operació es van registrar dos domicilis particulars, una empresa (entre els detinguts també figurava un empresari valencià) i dos locals. Una d'aquestes seus va ser l'actual local del partit neonazi Alianza Nacional al número 69 de l'Avinguda Tres Creus de València, en el qual mesos més tard se cel·lebraria una festa, la recaudació econòmica de la qual anà destinada als detinguts del FAS. Es demostrava així la clara vinculació entre el grup paramilitar i el partit de plantejaments neonazis amb els dirigents a presó.

Eleccions municipals
Cuevas es presenta pel partit Alianza Nacional a la localitat valenciana de Xiva. Els dos màxims dirigents d'AN, Pedro Pablo Peña Muñoz i Iñigo Pérez de Herrasti Urquijo, es troben actualment a presó acusats de tinença d' armes i material inflamable per fabricar explosius, amb els que pretenien, presumiblement, atemptar contra familiars de presos d' ETA, tal i com va informar Europa Press el 4 d'abril de 2006. A més, alguns integrants i simpatitzants del partit a Xàtiva i a València han estat protagonistes segons alguns testimonis, d'agressions violentes. Les més recents es van produir durant la manifestació del passat 5 de Maig pel matí a Xàtiva i per la vesprada a València, després de la manifestació de la diada del 25 d'Abril. Però aquestes agressions no són una novetat a València. El passat 9 d'octubre els mitjans de comunicació anunciaven la detenció de 12 skinheads a València que havien protagonitzat una brutal agressió contra un altre grup de joves al passeig de l'Albereda de València. La policia anuncià que alguns dels detinguts pertanyien a Alianza Nacional, i que portaven propaganda d'aquest partit i d'altres organitzacions xenófobes. El delegat de govern desmentí pocs dies després que els detinguts foren neonazis . Però una vegada més, les afirmacions del delegat de govern foren tombades en un article d'El Mundo el passat mes de març, on s'afirmava que un dels detinguts fou l'estudiant de Dret Francisco Cirujeda Zanón, de 18 anys, aleshores militant d'AN i fill de l'ex cap de premsa del partit i membre de la seua executiva, María José Zanón Viguer.

Segons ha pogut saber L'AVANÇ el proper dissabte 19 de Maig se cel·lebrarà a la casa de la cultura de Xiva un míting d'Alianza Nacional amb la presència dels seus candidats i un concert del grup neonazi d'Elx Invictos. És precisament a Xiva on es presenta Cuevas, malgrat ser veí de la ciutat de València. El partit presenta només dues candidatures al País Valencià, la segona d'aquestes a la localitat de Canals.

El Cas Agulló i la justícia espanyola
La doble reaparició de l'assassí del jove Guillem Agulló ha demostrat el que la família del jove i els col·lectius antifeixistes valencians venien denunciant: el caràcter ultradretà de Pedro Cuevas i la impunitat flagrant de l'extrema dreta al País Valencià. Cuevas fou condemnat a 16 anys de presó. Només va complir 4. També està implicat en una operació policial per delictes relacionats amb el terrorisme ultra. Ara es presenta a les eleccions...
----------------------------------
I la llei antiterrorista que? i la llei de partits que? així queda demostrada la impunitat de l'extrema dreta i el que és el partidisme, els rojos i independentistes son terroristes, però l'extrema dreta no.
Quin fàstic d'Espanya! Si a Europa s'enteraren d'açò...


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#2 17-05-2007 18:16:53

ixader
Membre

Re: L'assassí de Guillem es presenta a les eleccions

Bueno al meu poble el cap de llista va estar condemnat i va complir presó per ser de Terra Lliure...això si mai no va assasinar ningú ni molt menys...

Desconnectat

 

#3 17-05-2007 18:20:30

Re: L'assassí de Guillem es presenta a les eleccions

Pots dir-me quin és el teu poble i qui és i a quin partit perteneix?


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#4 17-05-2007 19:18:05

Re: L'assassí de Guillem es presenta a les eleccions

Pocs detinguts han hagut de Terra Lliure al País Valencià, això que dius, ixader deuen ser males llengües que s'escampen pel poble.

De tota manera, no hi ha ni punt de comparança. Com tu dius, aquest espanyolet és un assassí, i a més té una activitat que ha estat investigada i existeix actualment. No ha deixat de participar en agressions des de fa molts anys.

Si l'Estat espanyol no ens convé, creem un estat propi!!! Independència!!!


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#5 17-05-2007 19:37:24

puka
Administrador

Re: L'assassí de Guillem es presenta a les eleccions

Hi havia un partit a Euskal Herria que s'anomena Batasuna que no es presentarà a les eleccions perquè s'ha encabotat en no condemnar la violència i abocar l'independentisme basc a la cloaca; ha estat il·legalitzat.

Ara bé, jo crec que aquest cas és molt pitjor... Per què aquest nazi, el qual és un assassí en plena definició, es pot presentar a unes eleccions en teoria democràtiques?

On està l'estat de dret ara? Per què la "Asociación de Víctimas del Terrorismo" no demana que este home no puga presentar-se a les eleccions si fa el mateix contra tot allò que es mou en el "conflicte basc" i Guillem Agulló va ser víctima de terrorisme, del terrorisme nazi?

Què diu el PP de tot açò? Què diu el PSOE? Què diu el Consell General del Poder Judicial? I La llei de partits?

Última edició per daniol (17-05-2007 19:41:12)

Desconnectat

 

#6 17-05-2007 22:18:51

ixader
Membre

Re: L'assassí de Guillem es presenta a les eleccions

No, no, és veritat, és d'esquerra republicana de Benicarló cap de llista, Geroni Salvador, ell ho ha acceptat i està totalment reinsertat, va ser un dels detinguts de l'operació Garzón, no obstant ni punt de comparació amb l'assassí aquest

Última edició per ixader (17-05-2007 22:19:08)

Desconnectat

 

#7 17-05-2007 22:19:31

pontet
Membre

Re: L'assassí de Guillem es presenta a les eleccions

aixo es indignant...

GUILLEM, NO T'OBLIDEM

visca el valencianisme


http://img252.imageshack.us/img252/2072/deniareiallgys0.jpg

Eixiu tots de casa que la festa bull, feu dolços de nata i coques de brull, polimenteu fustes i emblanquineu murs perquè Carles d'Àustria ha jurat els Furs.

Desconnectat

 

#8 17-05-2007 22:50:58

xisco
Membre

Re: L'assassí de Guillem es presenta a les eleccions

vaja fill de **** , aquesta llei espanyola no m'agrada gens , una persona comes un assassinat , i le posen una condena de 10 anys per exemple i als 2 ans ja estan fora , no hi ha dret.


http://img231.imageshack.us/img231/5825/segelltvnrq4.jpg

Desconnectat

 

#9 18-05-2007 15:58:17

puka
Administrador

Re: L'assassí de Guillem es presenta a les eleccions

GAV, Nazis, A.N., Yomus, Kolasió Balensiana... tots estaven implicats....

Especial del Diari El Temps sobre Guillem Agulló  amb motiu del desè aniversari del seu assassinat.  (pdf)

Desconnectat

 

#10 18-05-2007 16:13:51

ixader
Membre

Re: L'assassí de Guillem es presenta a les eleccions

Aquesta es la duresa del codi penal...però això és un tema molt difícil d'abordar...

Desconnectat

 

#11 18-05-2007 20:51:40

-àlex-
Membre

Re: L'assassí de Guillem es presenta a les eleccions

Es eincreible. A Un assasí li condemnen només a 14 anys per matar a algú i als 4 i mitj ja està al carrer!!!!! NO POTSER. Que diria i que diu o deu pensar la seua família???. Doncs que no n´hi ha ni tenen cap dret.  Guillem Agullò, n´hi oblit ni perdò.
Però si vos fixeu; només presenten 2 candidatures sense possibilitats al PV. Son 4 mataos i 2 gats de carrer.


-ÀLEX13-    Rita bollera , que ja som de 1ª!!!  Campsnal9= xotos  PVSÍ

Desconnectat

 

#12 19-05-2007 12:25:11

drygan
Membre

Re: L'assassí de Guillem es presenta a les eleccions

Això es una vergonya il·legalitzen Batasuna per no criminalitzar als de ETA i després deixen que un assassí es presente a les eleccions estos espanyols mai aprendran això demostra que esta democràcia és una farsa
Salut i independència
II*II


http://img529.imageshack.us/img529/134/anagramaokvioh0.jpg
BLAVERS A FER LA MÀ!!!!!

Desconnectat

 

#13 20-05-2007 00:55:41

Tizona
Membre

Re: L'assassí de Guillem es presenta a les eleccions

Guillem no t´oblidem.

Jo també il.legalitzaria a "España 2000".

Desconnectat

 

#14 20-05-2007 10:00:09

ixader
Membre

Re: L'assassí de Guillem es presenta a les eleccions

Doncs jo no n'ilegalitzaria cap, tancaria a la presó tots els que maten i no en surtirien mai.

Desconnectat

 

#15 26-05-2007 19:50:41

batiste_ceba
Membre

Re: L'assassí de Guillem es presenta a les eleccions

jo soc de xiva,i aquest mateix individu ja ha amenaçat a amics meus per ser antifeixistes...la que es por armar al poble...


aquesta societat m'ha fet parlar castellà,pero aixo te remei...VISCA LA TERRA LLIURE!!!-http://www.aplecvcf.com-Valencianisme del bo,sense blaverisme,sense merda...tot VCF,la web dels valencianistes que se senten valencians sense haver de sentir-se espanyolshttp://www.maulets.org/imatges/cap/unimnos.gif

Desconnectat

 

#16 02-07-2007 01:06:17

ppcc1707.2007
Membre

Re: L'assassí de Guillem es presenta a les eleccions

home no oblidem que som tolerants i respectuosos a diferencia dels ultrafeixistes blaverus, aixi que deuriem de deixar legal a españa 2000 pense yo,per lo del pedro cuevas,, sense paraules, no nomes no esta en pressó sinó que també es presenta a unes eleccions ma q te collons la cosa, menys mal que es presenta amb alianza nacional, tots sabem q no pasaran dels 20 vots jaja

Desconnectat

 

#17 02-07-2007 09:20:37

MeLiNNeT
Membre

Re: L'assassí de Guillem es presenta a les eleccions

No ho entenc, no hi havia una llei que impedia ser funcionari de l'alcaldia (això inclou alcalde i els que vajen en la llista) si habies estat en la presor?


http://es.geocities.com/melinnet_nu/Peny.jpg
No et preucupes per aquell que diga que "el valenciano no es catalán" preucupat pel que diga que "el valencià no és català". Ja que el que desconeix la llengua, no es ningú per opinar-hi.

Desconnectat

 

#18 02-07-2007 21:00:29

Uruguayo_33
Membre

Re: L'assassí de Guillem es presenta a les eleccions

Que le paso a Guillem  fue asesinado?
esplicarsemelo por favor
lo aria algun blaver?


Si uruguay estuvisere en cataluna seria una sensasion innolvidable

Desconnectat

 

#19 02-07-2007 23:08:28

Re: L'assassí de Guillem es presenta a les eleccions

Yo te lo explico en castellano para que entiendas smile , Guillem Agulló era un independentista valenciano, i en una acampada de un pueblo de la provincia de Castelló, simplemente por ser independentista lo mataron unos nazis de mierda blaveros, el asesino de este pobre chico de apenas 18 años de edad, despues de cumplir una pena ridicula, se ha presentado a las elecciones de Xiva en el partido de Alianza Nazional. I simplemente estamos preguntandonos: ¿Por que cojones ilegalizan a partidos vascos por no condenar la violencia de ETA i la kale borroka, i no ilegalizan a partidos como Alianza Nazional, o España2000 si sus consignas son a favor de los asesinatos i la violencia, i encima se regocijan i estan orgullosos de la muerte de este joven?
La respuesta es facil, simplemente por que los partidos abertzales (los que no condenan la violencia de ETA) son independentistas, mientras que los nazi-blaveros son españolistas i no ponen en peligro la unidad de España

PUTA ESPANYA UNA I MIL VOLTES!


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#20 08-07-2007 18:40:21

piti
Membre

Re: L'assassí de Guillem es presenta a les eleccions

c*****s maten a un tio per pensar d'una manera en concret i el asasi es paça uns 4 anys en la preso i el treuen fora aixó perque ? i a més a més estaba en unes llistes , i despres altres que sols estan afavor d'una cosa que ells mai han fet i els ilegalisen el partit.


quina inxusticia !!!!!




http://www.subirimagenes.com/imagenes/previo/thump_1242399y1pvxTK0GjYZiQY8shmfdTNAtc2tYOgncJQLb713MEgqpyB0l-GJM1h8eECbuz7JIdGlPwcCp9pdnN2u-gMT_445Q.jpg

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Noticies
  •  » L'assassí de Guillem es presenta a les eleccions

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.