• Inici
  •  » Noticies
  •  » El Mundo i Losantos "mos volen fer catalans"

#1 05-05-2007 19:11:41

El Mundo i Losantos "mos volen fer catalans"

3/5/2007
 
Els grups mediàtics de la dreta espanyola es presenten en massa al concurs

El Mundo i Losantos acaparen el concurs de l’FM a València
Unidad Liberal de Ràdio, la societat creada per Unedisa (editora d’El Mundo) i Libertad Digital, opta a les 31 llicències d’emissores d’FM pendents d’adjudicació al País Valencià. El concurs, convocat al febrer, ha rebut un total de 747 ofertes, 361 d’elles corresponents a grups de comunicació estatals. De les 11 empreses que es postulen, ha estat però l’aliança entre Pedro J. Ramírez i Federico Jiménez Losantos la que ha apostat més fort, presentant-se a totes les emissores en concurs a l'igual que l’empresari Blas Herrero, a través de Quiero Radio. Unedisa també ha fet efectives unes altres 23 candidatures per mitjà de Recoletos, que ha adquirit recentment.

Per part seva, Uniprex ha presentat directament 20 ofertes, 11 més a través d’Unión Ibérica de Radio i 3 més com Estaciones Radiofónicas de Aragón. El grup Intereconomía també ha volgut ser present al concurs i ha sol•licitat 16 emissores a través de la seva companyia Sauzal 66. La Cope es postula per a un total de 21 freqüències per mitjà de l’empresa de nova creació Radio Mediterraneo Azul SL, propietat de Televisió Popular del Mediterraneo. Ràdio Publi, propietat de Vocento, ha presentat 5 ofertes, Radio Maria, 21; i la societat Radio LP, de l’editora de Las Provincias (diari regional participat per Vocento), 13. Ja per últim, la Ser n'opta a 15 i Zeta a un total de 19.


- Notícia trobada al fòrum d'Estat Català -
http://estat-catala.editboard.com/Forum … 6.htm#9676
http://www.comunicacio21.com/textecompl … texte=6335
http://hotimg6.fotki.com/a/80_37/93_99/Valenciacopia-vi.jpg


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#2 06-05-2007 05:43:28

xiketa/noia
Membre

Re: El Mundo i Losantos "mos volen fer catalans"

Hola a tots! sóc nova per ací! En primer lloc, enhorabona per la pàgina!!! Sóc valenciana i defensora de la meua llengua, que ací s'anomena valenciana però, alhora, és catalana-entenent catalana en un sentit més global-.
Hui, com no podia ser d'una altra manera, he estat a la manifestació en defensa de la llibertat d'expressió especialment. No hi ha dret a que ens lleven TV3- qui no vullga vore-la que no la sintonitze!!!!! eske aquests blavers són massa intolerants!!
Tot i que defenc que catalans i valencians parlem una mateixa llengua, no estic d'acord amb la denominació "païssos catalans". Faig una clara distinció entre Catalunya i Païs Valencià- perquè són comunitats autònomes diferents, per res més-. I no estic afavor de la independència. Sóc valenciana, adore la meua terra però també m'agarda ser espanyola. M'agradaria saber-si hi ha algun independentista per ací- que m'expliqués el perquè de la seua postura. hui en la mani he vist una de les "manifestacions independentistes" i tinc curiositat per conèixer el perquè! Moltes gràcies!!!! smile i smile


Perquè la llengua la fan els parlants... Parlem el català!!!

Desconnectat

 

#3 06-05-2007 13:00:09

ixader
Membre

Re: El Mundo i Losantos "mos volen fer catalans"

Primer de tot, benvinguda al fòrum.

Jo sóc independentista, i crec en els Països Catalans (de fet, jo ara mateix estic vivint a Catalunya, perquè estudio aquí). La meua raó de ser independentista és que a mi no m'agrada ser espanyol. Jo no em sento espanyol, de la mateixa manera que no em sento anglés, francés o italià. Tinc simpaties amb alguns països però no per això m'he de sentir d'aquest país, si jo sóc català.

El que passa és que des de que hem nascut se'ns ha posat al cap que som espanyols i que perteneixem a una petita part d'aquest país anomenada Comunitat Valenciana (ja han tret "País" per evitar problemes) que té unes peculiaritats però que no per això deixa de ser espanyola. Tot això (una llengua aliena, una bandera tacada de sang, un rei (també sóc republicà) estranger parent d'assasins i mantingut amb els nostres diners... i tantes i tantes coses més) ha sigut imposat. I jo no n'estic d'acord. Jo sóc d'una terra que ja té una llengua (el català), una bandera (la quatribarrada) i no vull un rei, vull un president escollit i sobre tot que siga proper al seu poble. És per això que, per molt que ens diguen el contrari i ens facen creure que sempre hem sigut espanyols i sempre ho serem.

Espero que m'haja explicat. Aquesta és la meva raó, potser parles amb altra gent i en tinga unes altres, inclús no estarà d'acord en mi però és això el que hi ha, diversitat, i per tant, diferència d'opinions.

Desconnectat

 

#4 06-05-2007 13:05:36

Re: El Mundo i Losantos "mos volen fer catalans"

Xiqueta/noia digué:
Sóc valenciana, adore la meua terra però també m'agarda ser espanyola

En vista del resultat de 300 anys d'ocupació espanyola de la nostra terra, ja em diràs quin gust de ser espanyola.

Gràcies a ells el valencià està a punt de desaparéixer.
Gràcies a ells les lleis valencianes fa 300 que han desaparegut.
Gràcies a ells els valencians anem avergonyits de parlar la nostra llengua.
Gràcies a ells, els besavis, avis i pares han patit prohibicions per expressar-se públicament en la nostra llengua.
Gràcies a ells ens obliguen a suportar immigracions massives de castella, la manxa, Aragó, sudamèrica, el magreb i altres països, sense control ni el nostre consentiment.
Gràcies a ells tenim el país ple de quartells militars -ocupació militar pura i dura-.
.....

A tu no sé si se te n'ocorrerà cap més. Pregunta als pares i a vore que et diuen, si no recorden res, llegeix llibres i mira "La Galeria" de la nostra web. En l'Institut potser et donen una versió descafeïnada de la història.
Benvinguda i segueix estimant la teua llengua.


http://img527.imageshack.us/img527/4604/ocupaciborbnicaey5.jpg


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#5 06-05-2007 13:10:31

Webmestre1
Equip

Re: El Mundo i Losantos "mos volen fer catalans"

Benviguda amiga!

Primer de tot, dir-te que respectem perfectament la teua postura.

En segon lloc, tingues present el que han dit els companys. No cal que jo afegisca res més, ells ho han expressat magníficament, i reflexiona sobre això.

Benvinguda de nou i gràcies per la teua participació.


Unabhängig. Überparteilich [Independent. Per damunt dels partits. Eslogan del diari alemany "Das Bild"].

http://img528.imageshack.us/img528/5691/eng2if7.th.jpg

Desconnectat

 

#6 06-05-2007 13:51:37

xiketa/noia
Membre

Re: El Mundo i Losantos "mos volen fer catalans"

Moltes gràcies pels vostres comentaris!jo també hi visc a Catalunya (treballe ací). I un altre dubte que m'ha sorgit és le perquè del canvi païs Valencià  a comunitat valenciana. Sabeu quan el canviaren aquest terme i perquè?
Per cert, els vostres arguments són boníssims, especialment aquell que diu que s'avergonyim de parlar valencià. Jo sempre hem rtobe amb açò, vas a un comerç, i tots castellanoparlants, vas a qualsevol lloc, de València, i castellà en vena-de fet com ara la meitat dels dependents no són d'ací, clar, no entenen el valencià, i has de parlar en castellà. I el "millor" de tot és demanar l'ensenyament en valencià... no sé si ho haveu probat a la uni o a l¡institut això de demanar l'ensenyament en valencià. Jo ho vaig demanar i tots els mestres, castellanoparlants, i a més, els pocs que parlaven valencià més valia que no ho feren...això sí, als qui demanavem ensenyament en valencià ens donaven una carpeta molt xula que posava "en valencià, clar que si!!!!" (en fi... quina política lingüística tan adeqüada per extingir el valencià!)
haveu llegit el llibre " El valencià és una llengua diferent"? és molt bo!!
Ens veiem per ací!!!!


Perquè la llengua la fan els parlants... Parlem el català!!!

Desconnectat

 

#7 06-05-2007 13:54:44

-àlex-
Membre

Re: El Mundo i Losantos "mos volen fer catalans"

Potser el que tu creus es que el país valencià deuria de tindre més auntonomía i dependre menys d´espanya sense arribar a independitzarse totalment, i que també es necesaria la |||República. Potser aquesta postura també siga interesant.


-ÀLEX13-    Rita bollera , que ja som de 1ª!!!  Campsnal9= xotos  PVSÍ

Desconnectat

 

#8 06-05-2007 14:54:19

Eiximenis
Membre

Re: El Mundo i Losantos "mos volen fer catalans"

Alguns valencians i valencianes el dia que s'adonin de tot lo que dóna el País Valencià a Espanya i, per contra, el que reb a cambi, llavors podran compendre el perquè de l'independentisme. I no parlem de les prospeccions per trobar petroli que es duen a terme a les costes de Dènia...si s'arribés a trobar petroli, els blavers es tornarien batasunos, jejej


"Qui controla el present, controla el passat. Qui controla el passat, controla el futur."

Desconnectat

 

#9 06-05-2007 15:30:08

pontet
Membre

Re: El Mundo i Losantos "mos volen fer catalans"

benvinguda companya

salut i pais


http://img252.imageshack.us/img252/2072/deniareiallgys0.jpg

Eixiu tots de casa que la festa bull, feu dolços de nata i coques de brull, polimenteu fustes i emblanquineu murs perquè Carles d'Àustria ha jurat els Furs.

Desconnectat

 

#10 06-05-2007 21:39:14

olocaui
Membre

Re: El Mundo i Losantos "mos volen fer catalans"

Benvinguda companya!!


Estic fart d'haver de demanar perdo per existir!! (Joan Fuster)

Desconnectat

 

#11 06-05-2007 22:48:47

Re: El Mundo i Losantos "mos volen fer catalans"

Primer que tot: Benvinguda big_smile

un altre dubte que m'ha sorgit és le perquè del canvi païs Valencià  a comunitat valenciana.

Dona, tu que creus? amb el PP al govern, un partit antivalencià. Tu pensa que el nom de "Comunitat" no el te cap regió d'Espanya, només que Madrid. El que pasa és que com nosaltres ho tenim tot propi, doncs els fa por que hi haja un nacionalisme general (al contrari que a Castella, on no hi ha perill... fins ara), i per això intenten borrar totes les nostres senyes, canviar-nos la llengua al Castellà, canviar-nos el nom, canviar-nos la senyera... possiblement penseu que es una idiotada, però jo crec que és això, tu pensa que tot el PP es castellanoparlant en el 80% de les ocasions.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#12 06-05-2007 22:59:39

Re: El Mundo i Losantos "mos volen fer catalans"

Xiqueta-Noia,
això de la Comunidad Valenciana és una forma de rebaixar per baix del nivell de terra la categoria legal del nostre poble.

El nostre poble, legalment podria ser País Valencià, i de fet durant la transició es va anomenar així. Però es veu que als espanyols i a alguns valencians els féia por tanta importància que ens voliem donar a nosaltres mateixos, i van canviar a comunidad, cosa que ens deixa com una comunitat de veïns d'una finca de qualsevol ciutat, sense cap senyal identitària ni "fet diferencial", com la resta de finques del barri. A la llarga, enlloc d'anomenar-se comunidad valensiana, s'anomenarà, comunidad 27 segons l'ordre alfabètic de "las regiones de españa".

En fi, el canvi de nom va ser una de les passes que s'ha fet cap al genocidi cultural de la nació catalana.
- Això de Nació Catalana, si no ho entens o no ho comparteixes, xiqueta-noia, ho podem deixar per un altre dia-.


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#13 06-05-2007 23:23:50

xiketa/noia
Membre

Re: El Mundo i Losantos "mos volen fer catalans"

Mil gràcies... doncs ara el dubte que em keda és d'on collons es treuen els blavers les seues teories i pq per més arguments que se's hi dóna estan cada vegada més cecs!!! però crec que aquesta resposta no la té ningú!!!
República-independència com ja vaig dir quan em vaig presentar, no defenc la independència, però entenc perfectament la vostra postura i això de la nació actalana m'ho pots explicar quan vullgues perquè, tot i que possiblement no ho compartisca, s'ha de tenir la ment oberta i es nota que sabeu el que digueu. En fi, un gust "parlar"amb gent tan compromesa i amb aquestes inquietuds.
Per cert, és boníssim el video del ja n'hi ha prou! però m'ha paregut llegir que es va voler censurar. Si teniu informació d'aques tema, per afvor, em comenteu què va passar i com és això que no es podia emetre... jo q pensava que teníem llibertat d'expressió!!!


Perquè la llengua la fan els parlants... Parlem el català!!!

Desconnectat

 

#14 06-05-2007 23:44:54

pontet
Membre

Re: El Mundo i Losantos "mos volen fer catalans"

Gandia1707-2007  escrigué:

Dona, tu que creus? amb el PP al govern, un partit antivalencià. Tu pensa que el nom de "Comunitat" no el te cap regió d'Espanya, només que Madrid. El que pasa és que com nosaltres ho tenim tot propi, doncs els fa por que hi haja un nacionalisme general (al contrari que a Castella, on no hi ha perill... fins ara), i per això intenten borrar totes les nostres senyes, canviar-nos la llengua al Castellà, canviar-nos el nom, canviar-nos la senyera... possiblement penseu que es una idiotada, però jo crec que és això, tu pensa que tot el PP es castellanoparlant en el 80% de les ocasions.

company gandia, crec q hi ha q posar els puntets damunts les ' i '  i dir-ho tot, el robatori de les nostres senyes no es sols cosa dels peperos, com a dit el company R+I tambe va ser i es cosa d'alguns valencians i a mes, tambe cosa del psoE, guerra, lerma i alguns mes tambe han contribuit, uns per accio i els altres per omisio, pero la seua pedra an posat per a fer aquest "margue de la vergonya" i continuen, avui es "misio imposible" trobar un document o cartell del psoE q no deixe per sentat el terme comunitat, (com deia R+I de veins, jo prefreix dir de regants, un es de poble wink ), i avui, alguns ens venen la peli q la nostra salvacio pasa per tornar al psoE al palau de la generalitat neutral

una ultima puntualitzacio.. no soc expert en legalismes, pero crec q amb l'estatut en la ma, oficialment euzkadi es diu tambe "comunitat autonoma vasca" per sort per a ells, alli hi ha un poc mes de trellat generalitzat i desde el mon aberxale fins el nacionalisme espanyol del pp "tot cristo" diu PAIS BASC,  a casa nostra pareixer ser q aixo es demanar-li masa a "la carabaça"

salut i pais, companys

Última edició per pontet (06-05-2007 23:48:50)


http://img252.imageshack.us/img252/2072/deniareiallgys0.jpg

Eixiu tots de casa que la festa bull, feu dolços de nata i coques de brull, polimenteu fustes i emblanquineu murs perquè Carles d'Àustria ha jurat els Furs.

Desconnectat

 

#15 07-05-2007 01:05:47

Curial
Membre

Re: El Mundo i Losantos "mos volen fer catalans"

Hola Xiqueta:

El tema del terme "Comunitat" en comptes de "País" va ser una de les batalles polítiques que es van lliurar en la transició al nostre País Valencià.
Com saps en la transició n´hi havia moltíssima gent a l´Estat Espanyol que volia canviar les coses, la joventut havia estat fins a eixe moment unida en contra del franquisme, a favor de la llibertat, i molts havien arribat a plantejaments marxistes, anarquistes, etc. Com suposaràs, tota repressió comporta una reacció, i la repressió de les identitats nacionals que dugué a terme el franquisme comportà una reacció: que n´hi haguera molta gent que sentira que ser català/basc/valencià/gallec/etc no era només una identitat nacional o cultural, sino una causa política.

Per tant estem situats a la transició, a on moltíssima gent, en particular la jove, recoltza plantejaments majoritàriament d´esquerres i nacionalistes al nostre País (no sé quin serà el cas dels teus pares, però pots provar a preguntar-los si van ser joves en eixa época, com estava el tema en les universitats, a on es feien manifestacions, assamblees, etc). En eixe clima d´agitació política, l´UCD, el partit de "Unión del Centro Democrático" tenia certament por a que en el País Valencià   l´esquerra, que havia arreplegat els plantejaments fusterians (de Joan Fuster, escriptor i ideòleg valencià d´esquerres durant el fransquisme), aconseguira reviscolar la conciència nacional entre els valencians.
Això suposaria un problema per a l´UCD i els plantejaments centralistes que ells defenien (en eixa época, UCD tenia el paper que té més o menys el PP ara, ja que el PP aleshores es deia Alianza Popular i la gent els veia massa com als hereus del franquisme ranci, per lo qual no aconseguien molts vots). L´estrategia que van seguir va ser la de "divide et imperas" o en valencià: "divideix i venceras".
Aprofitant-se dels sectors de la població d´extrema dreta que hi havia al PV que tenien por de que les coses canviaren massa (ja he dit que la majoria de la població en particular la jove, tirava cap a l´esquerra degut a 40 anys de dictadura feixista, però encara així sempre n´hi ha grups de la població que s´identifiquen amb els regims opressius), van fomentar l´extensió d´un moviment que, mitjaçant l´exacerbació de característiques pròpies valencianes, s´enfrontara als valencianistes, acusant-los de ser "venuts a Catalunya", pel simple fet de sostindre coses tan objectives i apolítiques (fins a eixe moment) com la unitat de la llengua.

Això es va fer premeditadament. Si et fixes al País Basc o a Catalunya, les forces de la dreta "centralista" (aleshores l´UCD, ara el PP) mai han tingut casi força. En eixos països una força de centre-dreta de caire nacionalista ha arreplegat a la majoria de la població. A Euskadi, el PNB, a Catalunya, CiU. El que passara això en el País Valencià haguera suposat que el PP hui en dia seria una força marginal. En canvi, es va provocar l´enfrontament entre la gent que es sentia valenciana, i a banda es va donar una coartada a l´extrema dreta per a fer-se passar per defensor de "Lo Regne de València" davant una suposada ingerència catalana. (Això era mentira, per descomptat. A qui es van enfrontar va ser a milers de valencians que es sentien nacionalistes, mai es van enfrontar a cap català. Es a dir, amagaven la seua defensa d´Espanya baix un maquillatge de defensa de València. Fixa´t que sempre estan diguent "Soy valenciano y español").

Una de les batalles que es van lliurar entre aquestes titelles del centralisme de Madrid que deien defensar el País Valencià (que hui coneixem com a "blavers") i els valencianistes, va ser, a banda de la senyera, el tema de la denominació del nostre territori. Ells defensaven "Regne de València". Els valencianistes defensaven "País Valencià". L´estatut d´autonomia que es va redactar a Benicàssim al 82 va arribar a una decisió que diuen salomònica: va fixar la senyera (un altra batalla) amb una franja blava però sense corona i amb l´escut valencià al mitg, i el nom de País Valencià. Així es contentava a les dues parts, perquè s´acceptava la franja que els blavers defenien amb tanta passió (d´ahí van rebre el seu nom), però també el nom de PV.
Però quan va arribar a Madrid van retallar aquest estatut desde l´UCD, i al final es va donar la senyera de la ciutat de València (la quatribarrada amb franja blava coronada) a tot el PV, i el nom que de neutral que intenta ser es queda en artificial (perquè mai s´havia gastat a la nostra terra) de "Comunidad Valenciana".

Perdona pel toxo que t´he llargat però he intentat posar-te en la situació de la transició i explicar les motivacions i causes que dugueren a eixa resolució. Espere que no se t´haja fet avorrit. Del tema de si hauriem d´independitzar-nos o no, ja parlarem altre dia eh?

Una abraçada

PD: se m´oblidava, si vols comprovar la por que tenien en la transició a que la situació de Euskadi o Catalunya de que un partit de centre-dreta nacionalista desplaçant a l´UCD o ara al PP calara en altres territoris (com en el País Valencià), només fixa´t en la història recent de Navarra. Allà tenen una mena de blaverisme, a la seua manera, que defensa sempre lo de "soy navarro Y ESPAÑOL", agrupat al voltant de la Unión del Pueblo Navarro. Això va naixer també de la maneta de la dreta espanyolista. ¿Coincidència?


_____________________________________________________________
http://i18.tinypic.com/63i134l.jpg
Our movement is still not spent / We vow to make our foes relent
Llibertat Països Catalans - Saoirse d´Éirinn

Desconnectat

 

#16 07-05-2007 01:21:54

xiketa/noia
Membre

Re: El Mundo i Losantos "mos volen fer catalans"

Moltes gràcies Curial m'ha interessat molt el que has escrit m'has deixat les coses molt clares. jo vinc de família blavera-sóc la vergonya de la família com te podràs imaginar ja que mai he compartit aquestes idees i a més visc a  Catalunya-.
Una abraçada per a tu tb!


Perquè la llengua la fan els parlants... Parlem el català!!!

Desconnectat

 

#17 07-05-2007 01:34:52

Re: El Mundo i Losantos "mos volen fer catalans"

Curial. Bona explicació.
Jo també recorde aquells temps. Ma mare votava UCD perquè es pensava que era millor que els extrems, que considerava AP i els partits d'esquerra. En aquella època Adolfo Suárez era vist com un polític que permetria una transició tranquil·la. Amb el temps s'ha vist que va ser tranquil·la per als franquistes, per ningú més.


----------------------------------------------------------------------------------------------
Porta dels Països Catalans a Salses

http://img208.imageshack.us/img208/8452/ratpenatjohnnyborinottayu1.gif

Desconnectat

 

#18 12-05-2007 21:34:51

Re: El Mundo i Losantos "mos volen fer catalans"

Hola a tots companys... no sé si és aquest el millor fil per a posar-ho però és igual. M'he trobat un video a youTube que potser alguns de vosaltres ja haureu vist. de Totes formes el torne a posar per si de cas...


http://www.youtube.com/watch?v=c8TKfoTY … mp;search=

Encara tinc la carn de gallina amb l'última frase.

Que el disfruteu, jo ja ho he fet.


Som i Serem.
QUATRE BARRES, TRES PAÏSOS, UNA LLENGUA
País Valencià lliure i Independent //*\\
(No reconec més llengua que la Catalana ni més país que els PPCC). Joventuts Independentistes d'Alacant

Desconnectat

 

#19 14-05-2007 15:43:36

ixader
Membre

Re: El Mundo i Losantos "mos volen fer catalans"

Té tota la raó, i a qui no li agrade que se'n vagi a fer la mà.

Desconnectat

 

#20 14-05-2007 21:44:29

-àlex-
Membre

Re: El Mundo i Losantos "mos volen fer catalans"

Apunteu-vos a www.jaentenimprou.org
Visca el País Valencià ( encara que cadascú defén el que vol)  Blavers= ignorants.   ajejjej el d sempre


-ÀLEX13-    Rita bollera , que ja som de 1ª!!!  Campsnal9= xotos  PVSÍ

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Noticies
  •  » El Mundo i Losantos "mos volen fer catalans"

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.