• Inici
  •  » Noticies
  •  » Anem a rellançar la campanya per a tancar webs blaveres

#61 10-07-2007 23:21:34

LarsenAlacant
Membre

Re: Anem a rellançar la campanya per a tancar webs blaveres

jo conec a eivissencs que al principi no entenien als mallorquins (sobretot del nord de la illa) és culpa del catalanisme de TV3,d'en Carod o del PSOE?


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#62 11-07-2007 06:25:14

Phelestres
Membre

Re: Anem a rellançar la campanya per a tancar webs blaveres

Em crida molt l'atenció, estimat amic Vinatea:

Supossadament no estàs d'acord amb l'unitat de la llengua, ni amb l'AVL, ni amb la normativa policèntrica, etc. etc. etc.
és a dir, estàs dins del grup dels que (encara) opinen que d'una banda a l'altra de la Sénia es parlen idiomes diferents (darrerament he creuat el pont que passa per la Sénia dividint el barri El Castell, d'Ulldecona i Sant Rafel del Riu, i et puc dir que a totes bandes parlen EXACTAMENT IGUAL) però hi ha un fet que em sorpren... ENS ENTENS!!!! i nosaltres a tu també, és més fins i tot podem tindre converses de temes profunds amb tu sense necessitat d'un traductor! i encara vaig més enllà; tot el que t'acabe d'escriure ho has entès perfectament mentre ho anaves llegint...

Vinga nano... uneix-te als nostres i abandona ja el 'lado oscuro' (costat fosc)

Petonets

Desconnectat

 

#63 11-07-2007 13:08:35

vinatea
Membre

Re: Anem a rellançar la campanya per a tancar webs blaveres

Phelestres, ya te responc un poc en l'atre fil. Desgraciadament no me puc unir a vosatros per totes les argumentacions que ya he donat. Deurien de ser els valencians els que s'uniren a mi jeje, en tot cas, no farien mes que fer-li cas a una persona que no era "blavera" precisament:
..."Nosaltres, catalans no desitjariem altra cosa sinó que empreguésiu una obra de forta depuració del vostre idioma, encara que no us preocupéssiu gens d´acostar-vos al nostre català ; que tractésssiu de descastellanitzar el valencià i enriquint-lo, procurar acostar-lo al valencià dels vostres grans escriptors medievals". POMPEU FABRA (Converses filolòligiques, I 363)."
Gandia, te conteste per punts.
1-Proves
2-Sempre igual. Que la falange no son blaveeros. ¿quants vots ha tingut la falange? te diré mes, hi ha una falange catalanista, no m'enrecorde ara quina.
3-¿com? Fiquen la senyera pero no son blaveros? Ara si que me quede a quadros. Si segons tu en gandia i tots els pobles que t'he dit la senyera coronada no te tradició, no? algún blavero incult l'haurà importat a tots estos pobles. No sé, no sé.
4-Ni falta que fa. En els fets ya mos fa prou de mal.
5-L'entenc en certa dificultat. A un ibissenc millor, es cert.
6-Que dius. 1 euro? clar. I yo m'ho crec. Per cert, no volies proves de les subvencions catalanes? ahi tens una: http://www.levante-emv.com/secciones/no … 2006-05-15
I es el levante qui ho diu eh, no el valénciahui. (De totes les maneres se podria omplir un trailer de proves)
7-Vaja, quines coses. Això es lo que t'han contat. Valencians i catalans no erem tan germans, te torne a repetir que l'eixercit valencià tingué que anar a la frontera a sofocar revoltes de catalans en la guerra dels segadors.
8- Un nazi no es blaver en general. Pero de totes les maneres, que alguns nazis siguen blavers (en el fondo son valencians) no vol dir que els blavers siguen nazis. També hi han en barcelona 'ultradreta catalana (nazis catalanistes) i no vol dir que tots els nacionalistes de catalunya siguen nazis.
10- Be, t'he ficat una cita de ben prop, ademés espanya no es atre pais? puix això, internacional xD.

Desconnectat

 

#64 11-07-2007 16:07:29

Re: Anem a rellançar la campanya per a tancar webs blaveres

1- Collons, mira eixa de "Los valencianos no negociamos" de sentandreu al capdavant, en la pancarta de CV.
2- La Falange es denominen blavers, a mi no em marejes xD.
3- Fotre, ara si que me l'has pegat, per portar la senyera de la ciutat de València, a més ara oficial del PV, es de ser blaver, doncs els "blavers" (que dius tu) d'Esquerra Valenciana volien fer una confederació amb els territoris de la mateixa llengua, i a la II Republica utilitzaven el que ja saps.
4-Pero no ho ha fet publicament, el PP ho ha impedit, o siga que en realitat, "ni fu ni fa".
6- Si, mon tio mateixa ho va pagar. Les mateixes subvencions que fa el PP i la dreta, a més dels empresaris, al blaverisme.
7-Gracies al rei, lo que t'he dit son dites populars, que la dels germans digues que se l'han inventat bé, però l'altra, que es diu molt per ací...
8- Resulta que els "catalanistes" nazis, tipus boixos nois estan recluits a Barcelona només, i normalment hi ha trifulca entre ells i els "catalanistes" normals, mentre que els blaveros ja he dit el que feu, quants més amics millors, te igual si son nazis d'AN, d'E2000... A més, t'he de dir que a Gandia els unics blaveros (militants clar, els altres son vellets manipulats pobrets i tinc proves) que hi ha són els d'E2000 i els 4 gats de la PJV.
10- XD bé però allò era una altra època on l'analfabetisme superava el 50% de la població, al 36 era un 30% només, i mira com anava el catalanisme en aquella època.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#65 11-07-2007 16:23:57

Phelestres
Membre

Re: Anem a rellançar la campanya per a tancar webs blaveres

molt bé, Vinatea (Francesc de, jeje, ja voldries) hem pogut ara comprovar que no tens res de gallina... perquè no 'pons' ja que has escomençat el teu discurs dient: 'Res-ponc'... però ja que no pons ous, posa-li ous a la cosa i reconeix que tenim raó en més de 4 coses, home... que és d'una obvietat abrumadora!!!!

Desconnectat

 

#66 11-07-2007 17:51:32

vinatea
Membre

Re: Anem a rellançar la campanya per a tancar webs blaveres

Ya vos he donat la raó en algunes coses, els que no me doneu la raó en res sou vosatros, i això que he documentat tot lo que dic.
Gandia:
1-Sentandreu es prou espanyoliste, es de veres. Pero en les manifes no ne voras pràcticament cap.
Ademés, al valencianisme no li preocupa tant Espanya com catalunya. Ya te comentí un dia que espanya, en tot lo chunga que es per a mi, al manco nos reconeix un estatut d'autonomia i nos respecta els símbols. Vols dir-me tu que si s'integrarem en la Gran Catalunya tindriem mes autogovern els valencians? Permitix-me que ho dubte. I ya no parle dels pobres valencians de les comarques castellano-parlants jeje.
2-Be, "pa tu el pato". Quan tingues una foto de falangistes en la Senyera tricolor, me la poses.
6-Al valencianisme poc. 160.000 euros a la RACV i una miqueta de calderilla a lo rat. La AVL més de 3 millons d'euros.
7-Be, les dites populars venen de llunt. També se dia "català, si no te l'ha feta, te la farà". I lo mateix se diu allà dels valencians.
8-Yo conec valencianistes en gandia i t'assegure que no son de E2000, mes be tot lo contrari. La pjv fa lo que pot (per cert, la PJV son nacionalistes d'esquerres en sa majoria, estos son blaveros o no?
10-L'analfabetisme, clar... eixa cita era de la RALE, també eren analfabetos? Lo que tu digues.

Desconnectat

 

#67 11-07-2007 22:34:25

Re: Anem a rellançar la campanya per a tancar webs blaveres

1- Ací a Gandia per exemple, vaig vore a 3 tios al cap davant, farà un grapat anys, en una manifa "anticorrellengua" i els tios anaven alçant la mà i dient "Puta Cataluña", i quines pintes... pareixien micos enfurits arrancant cartells de l'"Orquesta republicana". Ahi crec que encara no havia adoptat les idees estes encara, i crec que eixa, junt a moltes més, van ser les causants de les que les adoptara.
Jo respecte igual a Espanya com a la Gran Catalunya, l'estatut d'autonomia no ens reconeix el que en el passat vam suar sang per defensar.
2- OMFG! Collons tio! mira en el youtube!!!! Un fotut vídeo, de 4 subnormalots amb la bandera d'Espanya, la bandera Nacional Socialista i la bandera "tricolor". Ara mateix no tinc la direcció... a quina mal hora.
7- Eixa no l'he sentida jo mai.
8- Fotre, jo també conec a valencianistes de Gandia i són antiblavers XD La PJV, pobreta meua, no es d'Esquerres i dubte que siga nacionalista, encara que ho diga... collons, el 80% dels seus foristes votarien a Santa-andreu, i només un fotut 15% (o al voltant) a favor de la independència, no sé qui va fer l'enquesta. Per cert, em va resultar una miqueta extrany vore enganxines de UV damunt de les d'E2000 per ací Gandia. Pero es que també resulta que la subnormal de la GIVAL, eixa Rosa Fuster (que la vam vore pel meu institut repartint propaganda... i un amic meu es va posar a cridar-la XD quina llàstima em fa, pobra xDDDD) va fer un discurs defensant al PP.
10- Damunt era el govern espanyol, i este no es caracteritza de ser molt "catalaniste"


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#68 11-07-2007 23:23:21

LarsenAlacant
Membre

Re: Anem a rellançar la campanya per a tancar webs blaveres

Home, a mi una novia eivissenca em va dir "Català o valencià, si no te l'ha fet, te la farà" Veieu? Unitat més enllà de la historia, cultura i llengua comuna big_smile


"La sang del meu esperit és la llengua i la meua pàtria arreu on és parlada." Acció Valenciana, 1931

Desconnectat

 

#69 11-07-2007 23:38:02

Rogeta
Membre

Re: Anem a rellançar la campanya per a tancar webs blaveres

Ie, vinatea trobe que ja ho tens prou bé. Has aconseguit fer-me encabitar tot i que sóc una persona de prou paciència.

Mira si vas pels pobles evidentment que trobaràs la coronaeta penjant als balcons dels Ajuntaments per que és la que oficialment, i des des D'Espanya malauradament ens l'han imposada. I no posen cap quatribarrada sense franja blava, per que caurien en el perill de que siguen processats per un delicte de "ultraje a la bandera". (El ptipus delictual el pose en castellà, per que com gaudim d'un meravellós sistema educatiu on la línia en valencià sobretot a les facultats brilla per la seua absència, doncs no vaig poder rebre les classes en valencià. Llengua que des de nana he mamat i he escoltat, i a la qual no m'atrevewixo de despotricar basbarismes com els que fins ara he llegit als teus comentaris.

Si no te creus que els repetidors d'ACPV són del poble, pregunta a la gent que per aquells anys van pagar per que es pogueren posar. Si vols ten vens un dia a ma casa, i mon pare teu explica en un plis plas. Igual que t'explicarà que quan ell era jove, van sortir per exigir la seua bandera i que precissament no portava una franja blava.

D'alrta banda, tio ves a l'otorrino i que te mire que tal vas d'oïda i tal, per que mira que entendre abans a un gallec que alguna persona de les Illes, és com tu dius: "pa' cagar-se i no torcar-se"!!!! Per que em digues que són llegngües differents, no se si es que hauràs ingerit cap al·lucinògen, o que. Però jo dificilment paralaré igual que amb algú de Benissa, i tio senguns el teu tall parlem tots la llengua valenciana que dius tu. Te pose l'exemple de Benissa, per que ma tia es d'alli. Tenim accent different, (jo parle apitxat), i diem coses de manera different, sí i què? però ens entenem perfectament. Com diu Phelestes no ens ha fet falta mai contractar a un traductor. Mira, a Cuba dien fer botella al que a Madrid diuen fer auto-stop i no per això l'estat espnayol nega que parlen castellà. O es que allí parlen la llengua cubana? Si és així, un de picassent parlarà picassentero, jo sillero, i el de Catí parlarà catiero?
Altra cosa sorprenent del que he pogut observar es que quan vols poses: nos han fet açò, i en altres moments empres "mos". Redéu, aclaariste!!!!! O és nos de nosaltres o mos de "mosatros"  o "mohatros".
I tio, passe de continuar, per que em faré negra pensant en tot el que has escrit i com diu ma mare: d'on no hi ha no se'n pot traure.

Desconnectat

 

#70 12-07-2007 02:09:23

Guillem
Membre

Re: Anem a rellançar la campanya per a tancar webs blaveres

Hola!
Soc nou a aquesta pàgina! i m'hi he registrat a arrel d'haver conegut la vergonyosa i penosa pàgina de valenciafreedom.
Jo, sols estic en contra amb les persones que fan possible la desunió, la xenofovia i la destrucció de tot el pais, per això! condemno, sentencio i jutjo!! aquesta pàgina anomenada valenciafreedom, que per desgràcia, ha arrencat sense precedents! el nom de València per col.locar-lo erroneament a la seva pàgina d'internet. Així que d'ara endavant, també vui participar amb el cançelament d'aquesta aberració.
Saluts.

Desconnectat

 

#71 12-07-2007 03:03:35

vinatea
Membre

Re: Anem a rellançar la campanya per a tancar webs blaveres

Per a Rogeta:
Quan parlava de la senyera coronada en els pobles, ya especifiquí que me referia en les festes. Hi ha que llegir-ho tot. I no l'imposaren des d'Espanya, forem els valencians els que tinguerem que eixir al carrer a defendre-la.
Despotrique barbarismes? dis-me quin barbarisme he dit i yo te'l traduixc. Yo no sé si els repetidors son o no del poble. ¿te torne a ficar l'enllaç de les subvencions de la generalitat de CATALUNYA a ACPV? no crec que siga precís. Es que no reconegueu ni aixo, che.
Yo mai he dit que tots els valencians parlem apichat ¿d'a on t'has tret tu això? Yo només te dic que ta tia dirà que parla valencià, i tu també. Sempre esteu en la falacia de que si nosatres volem que se parle apichat. Puix te diré una cosa, no es aixina, pero per lo vist, no teniu cap inconvenient de que se parle barceloní. Es, com a poc, curiós. Lo de Cuba  ya ho expliquí en atre post (en versió argentina). En quant a nos i mos. Tens rao. Correctament es "nos", pero com tu saps, TOTS els valencians diguem "mos", i a voltes se m'escapa. Mil perdons.
I no tens que ficar-te negra dona, aci estem per a parlar. Vosatros tot ho reduiu a que s'entenem. I com s'entenem tots parlem lo mateix. Yo només te done eixemples de que això no es aixina. Pero be, tu en la teua i yo en la meua. No passa res.

Desconnectat

 

#72 12-07-2007 11:01:59

Re: Anem a rellançar la campanya per a tancar webs blaveres

La bandera preautonòmica, que tots els partits estaven d'acord amb ella, menys la UCD, era la més acceptada, ja que el PSPV va guanyar amb majoria i els vots de la UCD no es podien ni comparar amb els del PSPV, o siga que si es va canviar va ser per culpa d'Espanya i dels espanyoleitors.

Açò no es barceloní, si fora barceloni direm "barsaloní, indapandancia, burru, binatea, sueltu..", la llengua es una mescla de tots els dialectes per fer l'estandard, i s'han agafat dels tots llocs.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#73 12-07-2007 12:05:58

vinatea
Membre

Re: Anem a rellançar la campanya per a tancar webs blaveres

¿Quina es la modalitat de la tv3, el dialecte lleidatà? ¿el valencià?  Vinga, que tots sabem de que va el tema.

Desconnectat

 

#74 12-07-2007 14:01:25

Re: Anem a rellançar la campanya per a tancar webs blaveres

En això estic d'acord, veus? Tv3 sempre ha utilitzat el barceloní.
Ara, es veu que va canviant una miqueta i ha afegit periodistes i actors d'altres llocs (Lo Cartanyà, Autoindefinits...) però fins fa ben poc no era així.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#75 12-07-2007 15:42:18

Rogeta
Membre

Re: Anem a rellançar la campanya per a tancar webs blaveres

Ains vinatea, no li busques les 3 pates al gat quan en realitat en té 4!!!!!! A les festes dels pobles trobaràs la ditxosa bandereta per que ens la van IMPOSAR DES DE MADRID!!!!!!  Per molta o poca gràcia que te faça, ens la van imposar. O es que l'estattut on el van signar a Cadis o què?!!!! Sí rei sí, admeteix-ho fotre, que no van vindre els madrilufos constitucionals, amb el Congrés i Senat ESPANYOL a signar-lo aci, nooooooooooooooo, el van signar allà. Per tant personal espnayolista, va signar per aprovar i refrendar un estatut que regiria als valencians, així que ESPANYOLS i NO valencians. Ens canviaren el nom i ens imposaren una bandera que de sempre havia estat i per mi serà, com per molts dels que entren a aquesta web, i dels que coneixen ben bé la història,  SÒLS la de la ciutat de València. Aixi que tu com diem per aci: XICO FES LO QUE VULLGUES!!!!!!
A les festes posen la blavereta sí, i també pengen la espanyola. Això demostra el fanatisme que han imposat a la gent que desconeix realment la història del seu poble. A més, mira la meua falla, abans no portava franja blava a les bandes ni de les falleres de la Cort ni de les falleres Majors, i  va ser començar a imposar i rentar el cervell amb el sentiment espnayolista que pimba, les falleres majors en banderes d'Espanya, i des de Junta Central i Local, OBLIGAR-NOS a posar la franja blava, i queda com el cul de mal. Per que és un pegot que mai ha estat ahi.

En quan al tema referit a ACPV i la seua financiació, fotre es una Associació cultural, i pot rebre financiacions des de diversos llocs. Igual que CV i UV en reben de rosquilletes Velarte, Lladró, etc.. O per exemple el d'E-2000 amb Levantina, q és l'encarregada de subcontractar personal de seguretat en molts edificis o esdeveniments públics. El que SÍ que esta clar, es que aquells repetidors els van comprar en el moment que els van posar i NO ara, i tot per poder finançar-los va contribuir gent del poble (per molt que te pese), igual que la gent del carrer ajuda a les falles a plantar falla i fer festa comprant el seu llibret de falla.

I no he volgut dir que la gent de Benissa parle apitxat, però tu files molt prim envers a tot allò que té relació amb la llengua i per tant, jo seguint el mateix patró que tu marques, la gent de Benissa parla diferent que jo, igual que la gent d'Alcoi també parla diferent a mi. Iculló, fins la gent de Sueca!!!! Que esta a tir de pedra del meu poble parla diferent que jo, i no per això deixa de ser la mateixa llengua!!!! Ai perdona, es que ara no se si realment estic parlant en sillero, o el carricolí. O estic parlant en lleidatà? Fotre, com pots negar coses tan evidents?!!!!!

A la Tv3 empren barceloní, ok. A canal 9 empren apitxat. Ho fan tot amb "che", per que no empren un registre formal? Que no el coneixen? O es que sols ens volen contentar a nosaltres? Però jo entenc perfectament a la gent del principat, com la gent de Castelló entén perfectament als de canal 9 parlant apitxat. Com s'explica aleshores? si comencen a filar prim trobarem un sense fi de llengües diferents, és o no?

I per qué empres l'ix per posar "puix", i després empres la "ch"? No ho entenc. O es que el seu ús es a la lliure elecció de l'usuari? Pots posar "puich", però a mi les mongetes me dien en el cole que la H era la lletra muda, aleshores diràs puc, no?

Esperaaaaaaaaaaa, trobe que acabat escrivint aquest missatge en andorrà, veges tu, ara sóc políglota!!!! Moltíssimes gràcies per fer-me obrir els ulls, no se com ho fas però ara parle un milers de llegües i sense canviar de forma de parlar!!!!

Desconnectat

 

#76 12-07-2007 20:58:53

guillem_gv
Membre

Re: Anem a rellançar la campanya per a tancar webs blaveres

S'ha de buscar sempre la neutralitat de la llengua. En aquest cas en "Mister" Fabra va posar uns canóns que definien la neutralitat en la llengua catalana. La neutralitat és la que sentiu per TV3 i ús asseguro que el què parlen no és Barceloní xD els de Televisió  de Catalunya. No sé si hi ha cap Barceloní aqui i així ens ho poden afirmar però tenen un accent molt, molt... Molt pijo. Ús posaré un fragment amb fonemes trets de la màniga: "Ascoltà tiiiu l'àtra dià mànvàtx ànàr a Vàléncia i eraaa brutàl la gent ka hi avià, és qué dés de lueguuuu". És una cosa així, els "pueblerinos" (com diuen en castellà) els hi diem els camacos o els pixapins, ultimament s'ha posat de moda anomenar-los cagamarges.

Lo que si té TV3 és que diuen moltes castellanades. Ara no m'en enrecordo però una tenia relació amb la paraula habitatge. Però l'accent i la variant que fan servir és la mateixa que la de la neutralitat que ens han ensenyat a l'escola.

Penseu que la variant neutral de l'idioma tampoc és la mateixa que el català tradicional. Llegiu obres de la renaixença catalana. Allò són obres escrites en català tradicional, veureu el "lo", l'"este" o pronoms febles repetits i mal ficats per tot arreu, com ara el "dilsi", "ab" en comptes de "amb", etc... Aquest mateix idioma (ben bé el mateix no perquè aquestes obres ja tenen 100 anys) és el que parlo jo practicament amb familia i amics. Podriem dir que és com parlen els pagesos xD. Per no anar més enllà ús recomano l'obre Terrabaixa d'Angel Guimerà, és teatre i té gaires pàgines.

Crec per això (això és el meu punt de vista) que aquesta neutralitat hauria de ser revisada i incluir-hi paraules valencianes molt usades o de les balears, o de la catalunya nord. No podem estancar l'avanç de la neutralitat d'una llengua.


____________________________________________________________________________________________________
http://img235.imageshack.us/img235/3378/sinttulo1copiapf9.jpg
http://patriacatalana.blogspot.com/

Desconnectat

 

#77 12-07-2007 21:33:27

vinatea
Membre

Re: Anem a rellançar la campanya per a tancar webs blaveres

Guillem, sí, d'això també es podria parlar molt, sobre models, estandarts, etc. Veig que curiosament alli passa igual que aci, la gent no veu reflectida sa llengua en la que veu en la tele. Aci passa igual o pijor. De fet, yo procure no vore el canal 9 , només que quan juga el valencia. Lo que apuntes sobre les obres de teatre es molt revelador. En aquells anys no existia una normativa oficial i la gent escrivia com parlava. Yo he tingut en les mans facsimils en català d'eixa època. I també dels sainets valencians (tan satanisats pels "intelectuals" d'aci). Certament, en la normativa fabriana s'intentà crear un acostament entre totes les llengües germanes, i lo que se conseguí va ser una llengua de llaboratori que no agrada a ningú. Pero se conseguix precisament això: que la gent pense que, che, tampoc es tan diferent. Atra cosa seria que els catalans utilisaren una normativa ben pròxima a la seua llengua (la dels pagesos) i nosatres la nostra (la que yo gaste). Les diferències serien moltísimes mes, i això, evidentment es lo que no interesava.
En quant a tu rogeta, no sé que dir-te, he llegit tot el text teu i veig que no me fas gens de cas  a lo que te dic o he dit en estos dies que he postejat. Pero simplement, apuntar-te:
-lo de les subvencions te importancia des de que una estament POLITIC de una atra comunitat autònoma s'entromet aci. Que velarte subvencione el valencianisme en normal. Es una empresa valenciana. ¿Acàs la burguesia catalana no fon el motor de tot l'invent del nacionalisme català? Es normal, i yo ahi no me fique.
Per atra part, te repetixc, la senyera tricolor no la imposà franco ni espanya. Es la històrica bandera del Regne de Valéncia des de 1377. T'he donat proves gràfiques i escrites. En tot cas, demostra'm  tu a mi lo contrari, i no ficant-me l'escut del teu poble, per favor. 
Lo del suecà i el picassentí, sense comentaris. ¿estàs comparant la consciència llingüistica d'una nació en això? tu mateixa.
Lo del puix no ho he pillat, ho senc. La "h" en fi de paraula només es conserva en els topònims i llinages, per qüestions de ser fidels a l'història. Se podria llevar, tens raó, pero no la llevem, simplement. Queda millor dir "tirant lo blanch" que "tirant el blanc", al manco per a mi.

Última edició per vinatea (12-07-2007 21:35:11)

Desconnectat

 

#78 12-07-2007 22:00:01

Re: Anem a rellançar la campanya per a tancar webs blaveres

Vinatea, el mateix subvencionament que fa Madrid i empreses als blaverets.
Una altra cosa, distància molt del que escrius tu al que escrivim nosaltres? llevat de la "s" en conter de "tz" i la "ch" en conter de "tx, tj tg" i la "y", per "j"? una llengua diferent es basa en moltíssimes més diferències, com per exemple passa amb totes les que ens envolten com l'occità, castellà, francès, italià, galleg...

Per cert, la unitat dialectal del valencià (català) es molt més forta (o siga que els dialectes de la nostra llengua es pareixen molt entre si) que en qualsevol altra llengua, fins i tot més que el castellà i que el francés, i això de fa segles eh, no em vingues amb l'escuseta d"el català en les escoles" i "tv3"


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 

#79 12-07-2007 22:07:49

Guillem
Membre

Re: Anem a rellançar la campanya per a tancar webs blaveres

Saluts senyorets/etes.
És possible que sent un nou membre, no hauria d'entrar tan directa, però jo crec que abans de seguir amb el vostre tema, que trovo que és mol interessant, penso que si hi ha un nou associat que hos saluda, l'ho cordial seria ser amable i donar la benvinguda i més si el moderador que te que estar content com un gíngol per haver rebut a un altre membre, està present... bé, ho trovo de mala educació.

(guillem_gv)Introduint-me amb una part del vostre tema jeje, crec que està molt be que tv3, com te que ser començi a arreplegar a professionals que parlin o que siguin de diferentes zones de Catalunya de València de les illes Balears o de la Catalunya nord, com te que ser, una gran diversitat fomenta una català més ric. I els barcelonins? ais aquests, doncs jo soc barceloní, barceloní total, i trovo absurd que ens diguin pixapins i cagamarges...crec que hos deixeu influenciar per les cartes, és veritat que hi ha molta gent que parla d'aquesta manera, però n'hi ha que no i és més, se que parlo un català del que molta altre gent fora de barcelona, el parla bastan pitxor i no per això hem col.loco al davant per identificar-lo amb un nom despectiu... molta gent de fora de Barcelona ja sigui Girona, Lleida, etc, el parla pitxor que els de la capital, perque mira que estic cansat de sentir castellenismes a persones de fora de Barcelona. Aíxi que una mica de respecte perque no tot és aplicable a tot. No veieu que sempre s'hi posa un algo per el mitg? com és que sempre s'hi disposa un moc que el que fa és fer nosa, cony no tenim que estar units? doncs ja està per això hi ha aquestes pàgines per poder-nos rectificar i comentar les coses sense posar un que.  La veritat és que hi ha gent que parla així i be.. jo estic cansat de corregir a la gent xD, i de comentar per exemple a la gent extrangera que el practiqui, això és un altre tema diferent .. però és que un cop hem van dir una cosa molt curiosa o no tan curiosa, i és que un sud americà que és bon tio, hem va explicar que no queria hablarlo porque nosotros ya les impusimos "nuestro" idioma en su continente cuando lo invadimos, y ahora estan haciendo una "guerra diplomática" en nuestra comunidad o nación ya que la igualdad tiene que ser justa, bé jo no se si ho deia de broma xd. però hem va fer gràcia en certa manera...(tot i que hi ha gent extrangera vol aprendre'l.. ee)

Última edició per Guillem (12-07-2007 22:14:56)

Desconnectat

 

#80 12-07-2007 22:26:53

Re: Anem a rellançar la campanya per a tancar webs blaveres

Perdona'ns Guillem però és que, encara que no porte a res, la discusió està interessant xD
Benvingut!!!
Sense voler pareixer molt "tosc", et diré que no cal que corregisques a la gent pel seu parlar, jo parle a la manera gandiana (ens diuen Pixavins big_smile, em vaig enterar fa poc de que als barcelonins els dien Pixapins big_smile) i m'enorgullisc, a més, si vols corregir millora la teua ortografia  wink un consell.


http://img396.imageshack.us/img396/3967/getattachment1ot4.jpg

"La teua terra i tu sou u mateix, si la terra mor, has mort tu també."

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Noticies
  •  » Anem a rellançar la campanya per a tancar webs blaveres

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.