• Inici
  •  » Noticies
  •  » Edició en línia del "Llibre de l'Orde de Cavalleria" de Ramon Llull

#1 02-01-2016 18:57:17

Webmestre
Administrador

Edició en línia del "Llibre de l'Orde de Cavalleria" de Ramon Llull

Benvolguts amics:

Enguany se celebrararà arreu del món, i en especial als Països Catalans, l'any Ramon Llull. La nostra petita aportació a aquest event serà l'edició on line d'una de les seues obres, el Llibre de l'Orde de Cavalleria. Ampliem així també la nosta oferta de llibres digitals, amb tot un clàssic de la nostra literatura.

El Llibre de l'orde de cavalleria va ser redactat per Ramon Llull entre 1274 i 1276. Dividit en un pròleg i set capítols, el Llibre de l'orde de cavalleria és un recull dels sabers i de les virtuts que ha de tenir qualsevol cavaller, i dels vicis que ha d'evitar. Aquest llibre basa l'estament de la cavalleria en la defensa de la fe, la fidelitat a la monarquia i el respecte cap als estaments socials inferiors. El llibre de l'orde de cavalleria va tenir una gran difusió i va ser traduït a diferents llengües. Una prova de la seva difusió és que apareix implícit al Tirant lo Blanc, essent el llibre que el vell cavaller està llegint quan Tirant arriba a casa seua.

Aquesta bella edició es deu al prohom mallorquí de la Renaixença Marian Aguiló i Fuster, i està feta en Barcelona en 1879. L'edició inclou, a més d'una dedicatòria a l'arxiduc Lluís Salvador d'Àustria (personatge de la Casa Reial d'Àustria enamorat de Mallorca), un poema també de Ramon Llull dedicat als prínceps, on els encoratja a fer una croada en Terra Santa (una de les idees fixes lul·lianes) i una carta del rei Pere el Cerimoniós dedicada a son fill Martí (futur Martí I), amb data de 14 d'agost de 1378, on el rei En Pere escriu un poema dedicat als
cavallers.

Esperem, doncs, que gaudiu d'ell i de la seua lectura.

Equip d'antiblavers.

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Noticies
  •  » Edició en línia del "Llibre de l'Orde de Cavalleria" de Ramon Llull

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.