#1 04-07-2015 23:32:46

Webmestre
Administrador

In memoriam d'en Jaume Sanz i Buxó

Benvolguts amics:

Enguany està essent un any dur per a nosaltres, ja que ens estan deixant molts (massa) amics. En febrer ens deixà Pere Maria Orts i Bosch, amb qui tinguérem una relació amical durant tants anys. La seua mort, però, tenint present que tenia 94 anys, era esperada.

Però la mort de l'amic Jaume Sanz i Buxó ens ha sobtat de ple. En primer lloc, perquè ha estat sobtada, cosa d'un parell de mesos. En segon lloc, perquè el nostre amic sols tenia 48 anys. En tercer lloc, perquè era més que un amic, era un conseller, un recolzament, una persona que sabies que sempre estava allà, i que si la necessitaves, de ben segur que t'ajudaria i podies comptar amb ell.

He conegut al llarg de la meua vida poques persones de la categoria d'en Jaume. Era una persona optimista per naturalesa. A més com hem dit, tenia seny o trellat com diem ací. Era una persona tranquil·la i que transmetia tranquil·litat als qui l'envoltaven.

Podria seguir dient qualitats seues, però després de fer un balanç, crec que la seua qualitat principal era la fidelitat. Fidelitat a la família, en primer lloc, era un home que l'estimava profundament. Fidelitat als amics, com he dit adés, sabies que sempre podies comptar amb ell, que sempre estava si alguna volta el necessitaves. Fidelitat a la nació, era un nacionalista íntegre. Fidelitat, en definitiva, a totes les coses que són realment importants.

En Jaume ens recolzà en el projecte de la web des dels inicis, de manera sincera i entusiasta, com sempre feia ell les coses. En Jaume, tot i ser originari del Principat de Catalunya, era d'origen valencià, i sempre tenia interès per les coses valencianes i, siguent ell un nacionalista, com no, pel nacionalisme valencià. Una vegada en una conversa informal, un del nostre equip li digué que en aquesta vida hom havia de fer tres coses: Escriure un llibre, plantar un arbre i tenir un fill, i que eixa persona havia fet les dos primeres coses i li mancava la tercera. Llavors en Jaume digué: "Antiblavers és un fill". És una afirmació potser exagerada, però demostra com valorava i apreciava el nostre projecte.

I conclourem aquesta nota amb aquesta imatge, que creiem que representa l'esperit d'en Jaume:

http://www.antiblavers.org/galeria/albums/userpics/10223/normal_Jaume_I_Vidal_Maior.jpg

Aquesta imatge és d'un llibre medieval que es diu Vidal Maior. Aquest llibre recull la compilació dels Furs d'Aragó feta al s. XIII en temps de Jaume I pel bisbe d'Osca, el català Vidal de Canyelles. Aquesta imatge mostra precisament el rei En Jaume manant a Vidal de Canyelles la compilació dels furs aragonesos.

L'hem triada per molts motius. En primer lloc, i encara que siga casualitat, perquè el protagonista es diu Jaume, com ell. En segon lloc, perquè trobem que és una imatge bellíssima, com bellíssima era l'ànima d'en Jaume Sanz i Buxó. En tercer lloc, perquè representa un rei que vol posar ordre, mesura, dret, en definitiva. Tot això féu en Jaume Sanz en vida en molts diversos àmbits.

Mon pare sempre deia que es van morint les bones persones (i ell, mon pare, era també una bona persona) abans que les dolentes. Per desgràcia, el cas d'en Jaume li dóna la raó.

Servisca, doncs, aquesta nota com a modest homenatge a una persona que fou més que un amic, i la falta del qual ens deixarà un gran buit irreparable.

Equip d'antiblavers.

Desconnectat

 

#2 05-07-2015 00:43:01

voiceofaclass
Membre

Re: In memoriam d'en Jaume Sanz i Buxó

No li en coneixia. Potser no moltes persones d'ací ho feien. Però no hi ha res cosa que m'emprenye més que la mort. Sóc melancòlic, ho reconec... La mort em recorda que el nostre pas per la Terra és efímer. I no sé si hi ha alguna cosa més enllà. No sóc especialment creient. Però sé que si la vida serveix per a alguna cosa, és per a fer un món millor. I persones bones com aquestes ho demostren. Demostren que encara hi ha esperança. Sí, l'atzar és cruent. Ens porten de les mans a les millors persones. Però si una persona ha fet bé, siga al nivell que siga, mai no morirà. Potser que mori un cos. Potser ja no podrem parlar amb ell, escoltar la seua veu. Però ens queda el seu record, i tantes coses que ens ha ensenyat. A estimar. A fer companyia. A fer un món millor.

Descanse en pau.

https://www.youtube.com/watch?v=DUBtNl2JB1Y -- Pie Jesu del Rèquiem de Fauré

Última edició per voiceofaclass (05-07-2015 00:49:46)


_________________________________________________________
Tinc senyera on blau no hi ha, i dic ben alt que parle català, i ho faig a la manera de València.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.