• Inici
  •  » Noticies
  •  » Sisè aniversari de l'assalt de les JJGAV al Casal Jaume I de Sueca

#1 15-12-2013 00:40:27

Webmestre
Administrador

Sisè aniversari de l'assalt de les JJGAV al Casal Jaume I de Sueca

Benvolguts amics:

El dia 14 d'aquest mes es compleix el sisè aniversari de l'assalt de membres de les JJGAV al Casal Jaume I de Sueca.

Aquesta és la narració dels fets:

El dia 14 de desembre de 2007 per la vesprada amb crits de "puta Catalunya", "Valencia és d'Espanya, no de Catalunya" i "Èric Bertran a la foguera" una trentena de militants de les Joventuts del Grup d'Acció Valencianista (JJGAV), molts d'ells menors d'edat, deplaçats expressament des de la ciutat de València i la seua àrea metropolitana, van accedir al Casal Jaume I de Sueca durant una xerrada sobre Èric i l'Exèrcit del Fènix protagonitzada pel propi Èric Bertran i el periodista i escriptor Víctor Alexandre. Els assaltants portaven dies planejant l'assalt des de la web www.valenciafreedom.com, des d'on van arribar a amenaçar el Casal sencer. Dos dies abans de l'acte Acció Cultural del País Valencià va denunciar les amenaces a la Guàrdia Civil. Bo i això, dues hores abans de l'acte algú havia enganxat una enganxina de ValènciaFreedom a la porta del Casal per avisar que eren allà i "marcar" l'objectiu. La Policia Local -no la civil- va donar-hi una ullada durant una estona i posteriorment va acompanyar en Víctor i l'Èric fins al casal abans de començar l'acte. L'interès del cas Èric i l'Exèrcit del Fènix a Sueca va ser important perquè en pocs minuts la sala es va quedar menuda. Amb totes les cadires plenes i gent de peu va començar l'acte de presentació dels dos llibres d'Èric Bertran i de l'obra teatral basada en ells i escrita per Víctor Aleixandre. Però quan la xerrada portava només cinc minuts de rodatge van començar els crits, acompanyats d'empentes, puntades de peu a les portes de vidre, cops de puny a alguns assistents i destrosses o robatori de material del casal. Els assaltants tenien a més alguns dels seus a dins del local. També es va veure líquid fètid pel terra i algun objecte inflamable que no es va poder utilitzar. Gent de l'organització i el públic van reaccionar immediatament i van intentar impedir que els agressors entraren més endins. Entre molts cops de puny es va situar el centre de l'acció al carrer mentre arribaven els agents policials. En deu minuts la Policia Local estava al lloc dels fets mentre uns quants agressors estaven intentant colpejar a puntades de peu una persona que era a terra i que un dels assistents va ajudar encara que li trencaren les ulleres i li deixaren alguna ferida al cos. Només es va poder identificar un dels agressors perquè la Guàrdia Civil va trigar quasi una hora a presentar-se. Tres suecans van anar a un centre hospitalari per saber de les seues lesions.
Finalment la xerrada va poder continuar, amb més interès encara pel tema però amb una tensió important per part de tots els assistents. Aquests fets foren denunciats, i finalment foren quatre els inculpats.


Sorprenentment, el Jutjat nº 5 d'Instrucció de Sueca absolgué els imputats. La decisió, però, fou recorreguda, però de nou de manera sorprenent, els assaltants foren absolts.

Disposem de diverses fotos dels assaltants:

-A dins del Casal Jaume I de Sueca:

https://www.antiblavers.org/galeria/albums/userpics/10223/normal_Sueca_assalt_14-12-2007_1.JPG

-A la Ciutat de la Justícia de València:

https://www.antiblavers.org/galeria/albums/userpics/10223/normal_Sueca_assalt_14-12-2007_3.jpg

La policia de Sueca identificà quatre dels participants en l'assalt:

-Aitor Alan Marquina Bañuls: Actual co-president de les JJGAV. Màxim responsable de la violència protagonitzada per aquest grupuscle d'ençà que ell assumí la presidència, sembla que al voltant de 2007. En aquesta llista dels actes de violència blavera i feixista al PV, podeu veure tots els actes protagonitzats per les JJGAV (entre ells aquest) d'ençà que ell assumí la seua presidència. En el fòrum de la web valenciafreedom semblaria utilitzar el pseudònim de  only 71:

https://www.antiblavers.org/galeria/albums/userpics/10223/Aitor_Alan_Marquina.jpg

-Víctor Sáiz Castelló: Ex-president de les Joventuts de la desapareguda Coalición Valenciana. També involucrat presumptament en altres actes de violència blavers. Tingué judici en maig de 2012, on se li acusà de l'atac contra la seu de Compromís per València de maig de 2011. L'acusat, que no es va presentar, va ser identificat per una càmera de seguretat.

https://www.antiblavers.org/galeria/albums/userpics/10223/normal_V%C3%ADctor_Saiz.jpg

-Eleazar Aguilera Izquierdo: Habitual en els actes blavers i membre del ja desaparegut grup de rock "Seditionem". Sembla que és originar de la zona de la Malvarrosa a la ciutat de València. En el fòrum de la web valenciafreedom semblaria utilitzar el pseudònim de  Jericó::

http://img10.imageshack.us/img10/4123/eleazaraguilera.jpg

-Fernando Minguet Gimeno: Sabem d'ell que és de Castellar i estudia a la Universitat Catòlica de València. Disposem de la foto que apareix al seu perfil de facebook. Ell és el de la figura central, evidentment:

http://img7.imageshack.us/img7/7903/yqyl.jpg

Tanmateix, si fem una análisi detallada d'eixa foto de la Ciutat de la Justícia, podem trobar vells coneguts. Han aparegut, doncs, tres nous personatges:

-Paula Vinaixa: Sembla la núvia d'Elezar Aguilera. Vinculada també al món blaver i a les falles.

http://img7.imageshack.us/img7/4099/paulavinaixabonillo.jpg

-Juan Miguel Viana Arnedo: Un xic d'origen foraster molt actiu en el món blaver. Ací el tenim amb una jaca de Coalición Valenciana:

http://img18.imageshack.us/img18/9076/juanmiguelvianaarnedoga.jpg

És un habitual de les protestes blaveres. Ací el veiem (és el del centre) en la protesta que feren el GAV i els seus amics d'España2000, fa uns mesos durant la presentació d'ANC a la ciutat de València:

http://img713.imageshack.us/img713/526/manigavcontraanc.jpg

-Borja Rodríguez Valero: Conegut en els fòrums blavers com a "Chequebo" o "Borcheta". Aquest xic anava en les llistes d'Unió Valenciana en les eleccions europees de 2009, i semblaria estar vinculat als grups violents del València C.F. (Yomus, Curva Nord, etc.). Sabem d'ell que és d'una família benestant i que viu a la ciutat de València:

http://img850.imageshack.us/img850/5968/chequebo.jpg

I ací el veiem en una foto junt amb Sentandreu:

http://img717.imageshack.us/img717/8740/chequeboisentandreu.jpg

Aquestes tres noves cares no és segur que participaren en l'assalt. No obstant, sí que tenim fotos d'altres presumptes participants:

-Sergio Marqués Toribio:

http://img833.imageshack.us/img833/2528/sergiomarqustoribio1.jpg

-Nico_Gav: Sols sabem aquest nom seu:

http://img41.imageshack.us/img41/7817/nicogav.jpg

Sergio Marqués Toribio (tot i que d'aquest no estem del tot segurs), Borja Rodríguez Valero i Fernando Minguet Gimeno són tres noves cares de la infame foto dels blavers de les JJGAV a la Ciutat de la Justícia, on semblen estar xulejant-se i presumint d'haver fet quelcom important. D'aquesta manera, aquesta foto restaria de la següent manera:

http://img833.imageshack.us/img833/7374/adts.jpg

Però l'aportació més important a aquesta investigació és sens dubte  el vídeo complet de l'agressió, que per fi s'ha fet públic:

No cal dir que si algú dels que ens està llegint té més dades importants sobre aquest tema, pot posar-se en contacte amb nosaltres en qualsevol de les adreces d'e-mail de la web:

antiblavers.contacte@gmail.com

antiblavers.confidencial@gmail.com

Fins i tot tenim una adreça d'e-mail per als blavers que estiguen penedits del seu passat i activitats violentes. No cal dir que les seues dades, i la informació que ens aporten, seran tractades amb la màxima confidencialitat i discreció:

antiblavers.penedits@gmail.com

Entre els agredits en aquest Casal hi han amics personals meus. Així mateix, es podria dir que aquests xics eren massa joves i no sabien el que feien. Ara bé, qui fa una cosa, ha d'assumir les seues conseqüències. O dit d'una altra manera, que s'ho hagueren pensat millor abans de fer el que feren. Potser, però, a qui deuríem inculpar, i ho farem també, és a qui ha ficat odi i merda (amb perdó), en el cervell d'aquests xiquets, una persona malalta d'odi, l'actual president del GAV, Manolo Latorre:

http://img651.imageshack.us/img651/7594/latorre.jpg

Ells creuen que amb una simple sentència absolutòria, ja s'ha acabat el tema, i s'equivoquen. Ja sabem que els jutges espanyols són especialment "amics", per dir-ho fi, del GAV, i que el seu tracte envers ells sempre ha estat d'allò més benevolent. Però potser alguna volta hi trobarem algú que no ho siga.

I en qualsevol cas, ells tenen la "mala sort", que nosaltres sabem idiomes i a on acudir, i en Europa hi han centenars d'institucions, que estan per damunt de l'Estat espanyol, i on no valen els amics ni els favorotismes ni aquestes coses que tant embruten i donen mala reputació a la justícia espanyola i a Espanya en general.

Així doncs, no descansarem fins que aquests xics reben el seu càstig pertinent. Les seues denúncies tampoc no ens acallaran ni ens intimidaran. L'any passat el susdit Aitor Marquina denuncià el fil que obrírem recordant el cinquè aniversari, i els jutges desestimaren les seues pretensions, com ja diguérem en aquest fil, consituint això, doncs, un rotund fracàs i ridícul d'aquest xic, de les JJGAV i del GAV.

Ells tornaran a dir que sempre diem el mateix i que no aconseguim res, que ja ho hem dit altres vegades, etc. etc. També deien el mateix en el tema d'Expojove, i al final, gràcies també als nostres amics de la web antifeixistes, els tiràrem fora.

Com deiem els romans labor omnia vincit (El treball tot ho venç).

El que van fer en Sueca no pot ni deu ni va a quedar sense càstig.

I ho aconseguirem.

Webmestre.

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Noticies
  •  » Sisè aniversari de l'assalt de les JJGAV al Casal Jaume I de Sueca

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.