#61 10-11-2014 00:32:34

TirantLoNegre
Membre

Re: Diari de la Independència de Tirant

Dia +1 a la matinada...Ja s'han tancat els col.legis fa hores, encara que el que no ha pogut votar podrà fer-ho durant 15 dies si justifica el motiu.

Dades participació a 88,44% escrutat a CAT: 2.043.248 persones.

Es calculen aproximàdament que finalment seran uns 2.250.000 persones al final de l'escrutini (no se sap què passa amb el vot a l'extrager i els 15 dies de marge per votar). Això seria aproximàdament un 43% de la població la que ha anat a votar, sobre un cens de 5,2 Milions de persones amb dret a vot.

Resultats al 88,44% dels vots escrutats:
#Sí#Sí 80,72%
#Sí#No 10,11%
#Sí Blanc 0'98%
#No 4,55%
#Blanc 0,56%

Observadors internacionals parlant de la neteja del procés...els diputats i alcaldes controlen els programes informàtics

Això ja no és 9N sinó 10N. Ja és demà

Última edició per TirantLoNegre (12-11-2014 22:55:06)


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#62 10-11-2014 23:53:48

TirantLoNegre
Membre

Re: Diari de la Independència de Tirant

La Vanguardia escrigué:

Resultados del 9N: La independencia se impone con un 81% de los más de 2,3 millones de votos [b]

[b]La Generalitat ha cifrado finalmente en 2.305.290 el número de personas que han participado este domingo en el 9N


Barcelona. (Redacción).- La Generalitat ha cifrado finalmente en 2.305.290 el número de personas que han participado este domingo en el 9N alternativo. El 80,76% han apoyado la independencia de Catalunya, una vez efectuado el recuento en el 100% de los puntos de participación, el sí-no contó con el apoyo del 10,07% y el no llegó al 4,45%. El escrutinio continuó durante la mañana de este lunes debido sobre todo al recuento de votos del extranjero, de los 17 países en los que se habilitaron puntos de votación.

La vicepresidenta, Joana Ortega, ha actualizado a primera hora de esta tarde para dar cuenta de los resultados del proceso participativo. De madrugada la Generalitat hacía una primera estimación de 2.250.000 personas que se ha visto superada.

Las personas que han participado en el proceso de participación ciudadana de domingo, impugnado por el Gobierno y suspendido por el Tribunal Constitucional, podían responder a una doble pregunta: "¿Quiere que Catalunya sea un Estado?" y, en caso afirmativo, "¿Quiere que sea un Estado independiente?".

Con el 100% de los puntos de participación contabilizados, han apoyado la independencia 1.861.753 personas, el 80,76 % del total de participantes, mientras el número de personas que han apoyado que Catalunya sea un Estado, pero no independiente, ascienden a 232.182, lo que supone hasta el momento el 10,07%.

Las personas que se muestran en contra de que Catalunya se convierta en un Estado son 104.772, el 4,54 % de los participantes, y quienes han marcado el sí en la primera pregunta, a favor de que Catalunya sea un Estado, pero han dejado en blanco la segunda, que plantea si ese Estado debe ser independiente, han sido 22.466, el 0,97% del total.

Por otra parte, los votos en blanco llegan a los 12.986, el 0,56% del total, mientras que los nulos -que han quedado englobados en el apartado de "otros"- han sido hasta ahora 71.131, el 3,09%.

En su última comparecencia para informar de la jornada del 9N, la vicepresidenta ha vuelto a destacar el civismo y la alta participación registrada.

Datos comparados con otras participaciones electorales

A la hora de establecer comparativas entre anteriores elecciones y el proceso participativo de este domingo, hay que tener presente que en el 9N han podido votar los catalanes mayores de 16 años -en el resto sólo lo hacen los mayores de edad- y que no ha habido un censo definitivo, aunque la cifra que se ha barajado es que estaban llamados a participar alrededor de 5,4 millones de personas.

En 2012, en los comicios autonómicos adelantados, y sin contar los sufragios por correo, el número de votantes se situó en 3.657.753 votantes, el 67,76% del censo electoral.

En el último referéndum que se hizo en Catalunya, el del Estatut en junio de 2006, participaron 2.594.167 de los 5.310.103 ciudadanos llamados a las urnas, el 48,85% de los electores, un dato que tampoco incluye el voto por correo.

En las últimas elecciones generales, de otoño de 2011, estaban convocadas 5.396.341 personas, y votaron el 66,83% de ellas, 3.510.353, cifra a la que había que añadir el voto del censo que vive en el exterior.

En las últimas elecciones europeas, las de junio de 2014, marcadas por el debate soberanista, el porcentaje de participación fue del 47,63%, y participaron 2.532.629 ciudadanos residentes en Catalunya.

Mas lo considera un "éxito total"

El president Artur Mas, ha considerado el proceso participativo como un "éxito total", mientras que el Gobierno ha señalado que la jornada fue un "simulacro estéril". Mas ha valorado que el 9N ha sido "una lección de democracia en mayúsculas", en una cita que ha servido para demostrar que "Catalunya quiere gobernarse ella misma".

El presidente catalán se ha erigido en el "responsable" del proceso participativo de hoy pese a la suspensión del TC y ante lo que considera "intimidaciones" de la Fiscalía. Ante estas palabras, fuentes del Gobierno han estimado que el comportamiento del presidente de la Generalitat durante la jornada "dificulta mucho el futuro".

Mas ha adelantado esta noche que el próximo martes comparecerá públicamente "para explicar cuáles tienen que ser los siguientes pasos" a seguir a partir de ahora.

El Gobierno lo ve una "farsa"

El Gobierno no ha otorgado fiabilidad alguna a las cifras de participación aportadas por la Generalitat, pero subraya que esos datos reflejan que la gran mayoría de catalanes, dos tercios en concreto, no ha querido participar en una "farsa", han señalado fuentes del Ejecutivo.

El ministro de Justicia, Rafael Catalá, ha afirmado esta noche que el proceso participativo de hoy es un "simulacro inútil y estéril" que carece de cualquier tipo de validez democrática y sólo ha servido para "exacerbar" la división entre los catalanes y tensar las relaciones políticas.

Ha acusado a Mas de promover el 9N para "ocultar su fracaso" de no haber podido celebrar la verdadera consulta, y ha recordado que la Fiscalía recaba datos para ver si existen responsabilidades penales y, de ser así, actuar en los próximos días. Fuentes del Gobierno también han estimado que el comportamiento del presidente de la Generalitat durante la jornada "dificulta mucho el futuro".

En una jornada que se ha desarrollado con normalidad en la participación salvo algunas incidencias puntuales, los jueces de guardia de varios municipios han decidido no ordenar la retirada de urnas en los locales públicos, como pedían partidos como UPyD, contra este proceso participativo, suspendido por el Tribunal Constitucional tras la impugnación del Gobierno.

Reacciones políticas

En el plano de reacciones políticas, el líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha dicho que "lo más importante" del 9N "es que mañana es 10 y que en el 10 tenemos que abrir un nuevo tiempo en la política española", un tiempo en el que Catalunya no esté "fuera de España, sino a la vanguardia del cambio" que conduzca a una España federal.

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha calificado el proceso participativo de "pucherazo antidemocrático" y "engaño masivo", por lo que ha instado a Mas a "tender puentes de diálogo" y "retroceder ante la ley" después de "traspasar una línea gravísima".

El presidente de ERC, Oriol Junqueras, ha dicho que los resultados de participación "han desbordado las expectativas" de las organizaciones y ha calificado la jornada de "extraordinaria".

El líder de UDC, Josep Antoni Duran Lleida, ha votado a favor de que Catalunya se convierta en un Estado pero en contra de su independencia, y ha dicho que "es la hora de la política desde el diálogo y la inteligencia" para evitar "una ruptura irreversible"; mientras que la portavoz de CDC, Mercè Conesa, ha destacado que el Gobierno debería "escuchar" la "altísima participación".

La misma opción de voto de Duran ha sido la elegida por Joan Herrera (ICV), mientras que la jornada del 9N también ha suscitado el rechazo de Ciutadans y de UPyD, que ha presentado hoy una segunda denuncia en un juzgado de Barcelona contra Mas.

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha advertido de que no se puede "caer en el error" de dar por buenos los resultados de un proceso que es una "burla" a la democracia y un "fraude de ley", por lo que ha pedido a Mas que convoque elecciones para votar "de verdad".

La portavoz del PSC, Esther Niubó, ha reconocido que el 9N ha sido un "éxito de movilización" que demuestra la "voluntad de cambio" en Catalunya, pese a ser un proceso sin "plenas garantías democráticas", y ha pedido que Gobierno y Generalitat "pongan el contador a cero" y "se sienten a negociar".

La diputada de la CUP Isabel Vallet ha reclamado "que nadie se apropie de este éxito" ni lo use para negociar un nuevo pacto de encaje con España.

Por su parte, la plataforma Sociedad Civil Catalana (SCC) ha calificado el 9N de "gravísima actuación de deslealtad del gobierno de la Generalitat hacia el conjunto de los ciudadanos".

A hores d'ara encara hi ha gent votant fins que tanquin definitivament les urnes d'aquí a 15 dies. Malgrat l'èxit, aquest només ha estat parcial. Queda encara molt camí per recorrer en aquest procés. Tot i això, podem dir que Catalunya està per fí al mapa mundial.

Última edició per TirantLoNegre (10-11-2014 23:58:59)


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#63 12-11-2014 22:44:37

TirantLoNegre
Membre

Re: Diari de la Independència de Tirant

Dia 12N...Full de ruta de ERC cap a l'Estat Propi.

ERC escrigué:

Crida a un nou país: la República catalana

Full de ruta per a la independència

L'èxit de participació del 9N, en un context d'oposició de l'Estat espanyol al dret a decidir, representa una nova i rotunda manifestació de la majoria social favorable a la independència. El país arriba a la fase decisiva per guanyar el nou país, amb l'obertura del procés constituent de la República catalana al servei de la llibertat i la igualtat de tots i cadascun dels ciutadans. Els sotasignants manifestem el suport a la crida per un nou país que es defineix en els següents compromisos programàtics:

1. Eleccions constituents
// Primer, la democràcia
Aliança catalana, amb punts programàtics compartits, per a la independència, la plena ocupació, el compromís social i lʼeradicació de la corrupció.

2. Govern de concentració per a la transició nacional
// Construir la República catalana

En cas dʼobtenir una majoria de diputats a favor de la independència, des del primer dia, el Govern exercirà la independència creant les estructures dʼEstat (Ministeri dʼExteriors, Hisenda, etc.) per a assolir-la. Tramitació de la Llei de transitorietat jurídica, la Llei dʼHisenda, Llei de la Seguretat Social, la Llei dʼAdministració electoral i totes les lleis que calguin per assegurar la construcció dʼun nou Estat.

Accions diplomàtiques a les principals cancelleries internacionals i als centres de decisió econòmics per assegurar el futur reconeixement del nou Estat i la inclusió progressiva de la República catalana a les principals organitzacions internacionals.

Inici del procés de redacció d'una constitució amb la inclusió, des del primer moment, de la ciutadania, seguint un format de convenció constitucional.

Voluntat de negociar una secessió amistosa amb lʼEstat espanyol.

Aprovació al Parlament de Catalunya de la Declaració dʼindependència. Prèviament, les institucions catalanes es mantindran en tot moment predisposades a pactar amb lʼEstat espanyol i la comunitat internacional un referèndum vinculant sobre la independència

3. Referèndum sobre la nova Constitució i culminació del procés dʼindependència

// Més democràcia

Referèndum de ratificació de la nova Constitució catalana i culminació del procés dʼindependència.

4. República catalana
// La raó de la nostra ambició

Democràcia avançada i apoderament ciutadà.
Nou poder judicial i reformes polítiques profundes per eradicar la corrupció.
Educació i sanitat públiques i de qualitat per a tendir a la igualtat d'oportunitats.

Model productiu eficient, just i sostenible. Diàleg social. Defensa dʼautònoms, pimes, assalariats i consumidors enfront dels oligopolis.

Foment de l'economia social i de l'emprenedoria orientada a la democràcia econòmica, l'economia
cooperativa i del bé comú.

Inversió en R+D+I i en infraestructures que gener in activitat econòmica i ocupació de qualitat.

País industrial, competitiu i obert al món. Un país culte, divers i inclusiu, de ciutadans lliures i compromesos en el futur de tots.

Un país compromès amb la igualtat de gènere, inspirat en els models socials del nord d'Europa.

Última edició per TirantLoNegre (12-11-2014 22:57:18)


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#64 25-11-2014 22:27:05

TirantLoNegre
Membre

Re: Diari de la Independència de Tirant

El President Mas exposa el seu programa de 7 punts per a establir llista única i convocar Eleccions Plebiscitàries. El President ha deixat clar que no convocarà eleccions si no hi ha un Bloc del SI que deixi enrera els partits i que només tingui un únic punt: La Independència.

No convocará eleccions ni per a canviar el govern, ni per canviar la composició del parlament, ni per que cada formació política exposi un altre programa que no sigui la Independència, ha reblat. La comunitat internacional no acceptarà un resultat que no sigui fàcil de llegir i és per això que si no hi ha llista no hi haurà eleccions.

Les set claus de la llista unitària que Mas dissenya per a les futures eleccions plebiscitàries

ara.cat escrigué:

El president ha detallat el seu pla posterior al 9-N en una conferència a l'Auditori del Fòrum que ha registrat crits a favor de la independència:



El president de la Generalitat, Artur Mas, ha detallat aquest dimarts la seva proposta de llista unitària per celebrar a través d'unes eleccions la consulta sobre el futur polític del país. Aquestes són les set claus:

1. Es configura una llista que compti amb els partits "que s'hi vulguin sentir representats".

2. La llista la configuren persones de la societat civil, professionals en les matèries clau "per construir l'estat a Catalunya", i persones proposades pels partits.

3. Totes les persones de la societat civil i proposades pels partits acceptarien no repetir en les eleccions següents. "Un acte de servei al país", assenyala Mas.

4. El mandat parlamentari seria curt: màxim un any i mig des de la constitució del nou Parlament i l'elecció del president de la Generalitat.

5. A les eleccions següents, els partits que donin suport a la llista es poden tornar a presentar per separat.

6. El finançament de la campanya es faria al marge dels partits a través d'una associació i fundació feta expressament per a aquest cas.

7. Les subvencions es distribuirien entre els partits polítics implicats per garantir la seva viabilitat financera en el futur.

ara.cat escrigué:

Els passos que hauria de fer el Parlament per construir un estat independent, segons Mas

El president de la Generalitat convida als partits a fer un pas enrere per encarar unes plebiscitàries i endegar un procés de 18 mesos cap a la independència

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha explicat aquest dimarts les funcions que hauria de dur a terme el proper Parlament, sorgit d'unes eleccions plebiscitàries, per aconseguir la consecució d'un estat independent. En una conferència a l'Auditori del Fòrum, Mas ha detallat la llista única a què aspira i ha indicat els passos a seguir en els propers mesos sense posar data als futurs comicis. Què ha de fer el proper Parlament, segons el líder de CiU?

1. Comunicar a les institucions de l'Estat, la Unió Europea (UE) i la comunitat internacional la intenció de constituir un estat a Catalunya.

2. Proposar l'obertura de condicions per acordar la Constitució del nou estat.

3. Començar un procés de participació de la ciutadania catalana durant aquells 18 mesos per preparar les bases d'una futura Constitució catalana per ser aprovada en el següent mandat legislatiu.

4. En acabar el mandat de màxim un any i mig el Parlament i el Govern promourien les noves eleccions catalanes, aleshores sí, constituents, i convocarien un referèndum perquè la societat decidís la proclamació del nou estat.

Última edició per TirantLoNegre (25-11-2014 22:31:15)


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#65 22-12-2014 21:21:34

TirantLoNegre
Membre

Re: Diari de la Independència de Tirant

Doncs un mes i mig després del 9N, Les formacions polítiques que semblava que anirien juntes en aquest afer de la independència, no s'avenen (CiU, ERC, CUP).

En MAS va impresionar a tothom amb la seva idea de llista única i únic punt, per evitar qualsevol malentès per part de la comunitat internacional. En aquesta llista aniria gent de la societat civil, professionals en matèries claus, i personal proposat pels partits, però tothom renunciaria a les sigles i el mateix President no es posa com a primer sinó que pot anar com a últim de la llista.

En Junqueras, impresionat per la brillant conferència que va fer en MAS, no ha sabut entomar-la amb l'alçada que s'espera d'un presidenciable a la Generalitat, i en comptes de començar a sumar es dedica a marejar la perdiu. Ara vol fer una altra llista, d'esquerres i sobiranista, a banda de la llista d'en MAS, que aglutini totes les sensibilitats de l'esquerra...De fet, no aniria del tot mal encaminat donades les enquestes del GESOP (ElPeriodico) que indiquen que formacions sobiranistes per separat aconseguirien molts més vots que si anessin junts. Però aquí la questió no seria fer unes eleccions autonòmiques més, amb programes de dretes i esquerres + el dret a decidit...El que proposa Junqueras pot ser aglutinaria més vots però mai aconseguiria ser llegit per la comunitat internacional com a unes eleccions plebiscitàries. I això és el que aquest senyor no acaba d'entendre.

D'altra banda tenim la CUP, que de llista unitària res de res. Evidentment, la seva parròquia no acceptaria mai anar a un referèndum d'autodeterminació en la mateixa llista d'en MAS. Aquests comunistes tampoc entenen gaire quan els parles de Comunitat Internacional...Els sua la polla, com ells diuen.

I evidentment, ICv-EA ja s'han retratat de la mà d'en Joan Herrera. Ells no són independentistes (i per tant formarien part del bloc del NO)...encara que aquesta lectura no és fàcil. La mateixa formació té altres líders que han votat SI a la Independència el 9N (exemple la Dolors Camats). Però el seu missatge és el típic missatge utòpic de l'esquerra...farem autobusos gratis i no em pregunteu d'on treuré els diners.

I d'altra banda tenim els partits antisobiranistes purs com Ciutadans, el PSC (PSOE) i el PP català. Evidentment aquests partits continuen en la seva linia. Només dir que per part del PP, la seva líder Alícia Sanchez Camacho (PP) ha expresat d'alguna manera la seva voluntat de fer un front antisobiranista que governi Catalunya. Seria doncs una possibilitat que es produís un govern de concentració fatxa a CAT amb l'ajuda del PSC??? no ho sabem però tot és possible.

I per últim tenim PODEMOS. Sense cap mena de infraestructura a Catalunya ja es situa com a quarta força política en intenció de vot i seria la primera força a les Generals. Encara no sabem quan de mal pot fer a l'independentisme però tot apunta a que pot haver-hi un % de vots abstencionistes castellanoparlants (principalment) que podria sortir amb aquesta formació, i per tant, el bloc sobiranista patiria. També dir que ahir, Pablo Iglesias va venir a Barcelona i va aconseguir un quòrum de 3000 persones a dins (i 2000 a fora esperant perquè no podien entrar...No hi cabien).

Tots aquests paràmetres junts més l'enquesta darrera del CEO, situa la questió en un 50/50. La qual cosa vol dir que hi hauria la meitat del país independentista que hauria de continuar visquent a Espanya peti qui peti. Aquesta situació posa l'independentisme contra les cordes.

Tot i això soc optimista. Sigui com sigui, Catalunya ja no és igual. És sobirana. Els catalans decidim i a Madrit callen o proposen canvis per a fer-nos contents. Tal i com ha dit Pablo Iglesias(PODEMOS):

Pablo Iglesias(PODEMOS) escrigué:

"No somos ni independentistas ni unionistas"... "Pero no quiero que Catalunya se vaya"..."La casta española ha insultado a los catalanes"..."los políticos españoles han olvidado que España es un país de países, un país de naciones"

I els catalans ens preguntem quan temps més haurem d'esperar per finalment poder expresar-nos lliurement.

Última edició per TirantLoNegre (27-12-2014 11:32:06)


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#66 17-01-2015 12:59:10

TirantLoNegre
Membre

Re: Diari de la Independència de Tirant

El procés està tocat.

Després de setmanes de brega entre els diferents pols independentistes (ERC i CiU) en que s'ha vist que l'únic interès no era pas acabar només en un Plebiscit aquestes properes eleccions autonòmiques, sinó que per sobre de tot s'imposaven les necessitats dels partits i les lluites de poder (sobre tot ERC, que com sempre, les seves bases van al seu rotllo)...Doncs finalment Artur Mas i Junqueres es van reunir el passat dimecres per intentar desencallar el procés. En la reunió també hi era la societat civil (ANC, OMNIUM i AMI). Tot i que per fi es va arribar a l'acord, tant en MAS com en Junqueras van haver de demanar disculpes a la societat catalana per haver endarrerit (o qui sap si dilapidat) el procés català.

Les conclusions a que es van arribar són bàsicament aquestes:

-CiU es presentarà amb la seva llista de país, amb societat civil i professionals.
-ERC només podrà presentar-se amb gent del seu partit.
-Les eleccions seran el 27 Setembre.
-D'aquí al 27 de setembre s'obre un procés de construcció d'estructures d'estat; Hisenda pròpia, seguretat social, infraestructures energètiques, acció exterior, etc...En aquest procés s'està intentant que també entrin partits com la CUP, IcV-EUA, la plataforma MES (PSC escindit) i Unió, que tot i que algun d'ells és només federalista o confederalista, podria anar de bracet perfectament amb la resta dels partits independentistes mentre es fessin les estructures d'estat.

Durant aquest temps es va construïnt l'esborrany de Constitució Catalana, la qual seria refrendada un cop acabada, després del procés, mitjançant referèndum. Hi han diferents propostes en que podreu participar:

Constitucio.cat
Unanovaconstitucio.cat
I una tercera proposta que porta l'equip del judge Vidal que està pendent de sortir.

Les eleccions del 27-Setembre són un plebiscit. Si guanyés de manera clara i contundent el Sí (CiU,ERC,CUP) al dia següent es faria un anunci indicant la voluntat dels catalans de constituïr-nos en estat.

la vanguardia escrigué:

La hoja de ruta del proceso detalla 18 meses de "actos de soberanía"
Tras el 27-S, se prevé que el Parlament anuncie el proceso para llegar a un nuevo Estado | Sin pacto con Madrid, propone la independencia unilateral, un referéndum y elecciones | El documento que negocian partidos y entidades plantea 18 meses de "actos de soberanía"

Tras el pacto no escrito de Artur Mas y Oriol Junqueras para recuperar el acuerdo de legislatura y convocar elecciones el 27 de septiembre, CDC y ERC señalan hacia la ANC a la hora de coordinar las negociaciones sobre la hoja de ruta. El acuerdo ha serenado la relación pero la confianza sigue a prueba. Ayer por la tarde se formalizó el primer paso tras enterrar el hacha de guerra al retomarse las negociaciones sobre el presupuesto. No obstante, el canal sobre la hoja de ruta nunca se cerró. Los contactos de formaciones soberanistas con entidades sociales dan sus frutos y el documento de trabajo se adapta sobra la marcha. El objetivo es tener el texto listo antes de un mes para su presentación pública y arrancar un contador de 18 meses para desarrollarlo bajo la supervisión de una comisión de seguimiento.

El último borrador del Full de ruta unitari del procés sobiranista català al que ha tenido acceso La Vanguardia establece 23 pasos a seguir por las organizaciones soberanistas -independentistas, federalistas, confederalistas...- que comparten el objetivo de que Catalunya sea un "sujeto político y jurídico soberano" y que sea así reconocido internacionalmente. El documento define compromisos electorales de los firmantes y desarrolla el proceso de trabajos de construcción de estructuras de Estado previos a las elecciones del 27-S y el proceso posterior hasta la culminación, si las urnas así lo expresan, de un "nuevo estado o república catalana". Siempre con la vista puesta en Madrid.

Listas paraguas

El documento recoge elecciones anticipadas y la necesidad de que el resultado sea "de lectura fácil e inequívoca" dentro y fuera de Catalunya. Se prevé que "las denominaciones" y, los programas de las candidaturas soberanistas deben evidenciar un "pronunciamiento del votante favorable a la soberanía y/o la independencia" de un Estado. Lo más parecido a las listas paraguas de Junqueras. También se comprometen a incluir propuestas económicas y sociales que supongan una apuesta decidida por el Estado social, y medidas de regeneración democrática.

Constitución catalana

Antes de las elecciones arrancará la elaboración de un texto constitucional que se prevé cerrar en diez meses, mediante un mecanismo participativo. Se trata de una versión constitucional del "Bus del Estatut" que montó Joan Saura durante los trabajos previos al texto del Estatut aprobado en el Parlament el 2005. En la misma línea se impulsarán iniciativas de reflexión sobre el modelo productivo, energético, universitario... del "nuevo país en construcción". De forma paralela, se arrancaría la creación y puesta en marcha de estructuras de Estado como "la hacienda propia, seguridad social, transitoriedad legal, acción exterior, transición de infraestructuras energéticas, servicios sociales y de salud, aprovisionamiento energético, seguridad...". La lista se corresponde con el pacto de legislatura CiU-ERC. El documento prevé también el "ejercicio sistemático de actos de soberanía" que confirmen la ruptura con las directrices del Estado y se cita la inmersión lingüística, el decreto de pobreza energética, los horarios comerciales o la oposición a la "ley mordaza".

Declaración soberanista inicial

Tras las elecciones del día 27, la hoja de ruta prevé una declaración no de independencia sino como "anuncio e inicio del proceso hacia la proclamación del Estado y la república catalana. Asimismo, se "ofrecerá y pedirá" al Gobierno español "acordar las nuevas condiciones (reparto de activos y pasivos, relaciones entre los nuevos estados) y se abrirán negociaciones con instancias internacionales para el reconocimiento y admisión del nuevo Estado. El documento no incluye, al menos de momento, referencia alguna a la constitución de un gobierno de concentración nacional, pero sí se recoge que se mantendrá una actitud "expectante" hacia "posibles alternativas promovidas desde las instituciones españolas", como una reforma de la constitución. Se descarta, en cualquier caso, una nueva oferta catalana y se recuerda que se presentaron en "etapas anteriores" con el Estatut y el pacto fiscal.

Referéndum y otras elecciones

El documento expone una culminación del proceso con un mínimo de dos nuevas convocatorias a las urnas. Se plantea, "si es posible, la celebración de un referéndum vinculante sobre la configuración del nuevo Estado", lo que supondría un acuerdo con el Gobierno español. En caso contrario, se plantea directamente la proclamación del Estado catalán. Posteriormente se contempla un referéndum para la aprobación de la constitución catalana y una convocatoria electoral para la elección del nuevo marco constitucional. Las propuestas iniciales de Mas y Junqueras marcaban diferencias sobre si el proceso culminaba con esas elecciones y un referéndum sobre la independencia y la constitución (CDC) o simplemente un referéndum de ratificación constitucional (ERC). El documento hace una síntesis entre ambas propuestas.

Última edició per TirantLoNegre (31-01-2015 21:23:49)


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#67 07-02-2015 23:24:29

TirantLoNegre
Membre

Re: Diari de la Independència de Tirant

Vull donar les gràcies a tots els Antiblavers i Valcomeros que visiten aquest fil. Mai m'hagués pensat que tindria tantes visites.

Als valcomeros, llemosins com jo, vull dir que encara que no sempre hem estat amics no els guardo rancor i espero que el País Valencià prengui el seu camí, que tard o d'hora ho farà sens dubte. Espero que aquest camí sigui al costat dels seus germans principatins, respectant-nos mutuament en tot.

I als meus germans antiblavers valencians, catalans com jo, espero que ben aviat hi hagi un canvi polític que faci possible una transició nacional al PV, semblant a la que està passant al Principat.

I a tots els principatins que també participen al fòrum d'antiblavers, i algun d'ells també al Twitter amb mi...Ànims que això només acaba de començar.

Passen els dies i comencem a sentir una relaxació de la que no gaudíem fa anys. La sensació és que el brou català ha deixat de bullir i està en repòs a l'espera que passi alguna cosa que el torni a posar en ebullició.

En els darrers dies s'ha començat a posar en marxa el pla fins el #27S començant per les noves delegacions d'acció exterior que el govern català vol posar en marxa per internacionalitzar el conflicte (50 delegacions noves arreu del món).Naturalment el govern ES vol impugnar-les amb el TC, com sempre (el tribunal polític que no falti). El que no sabem és com les tancarien. Trucant a la Interpol? o detenint directament al President Mas...A saber.

D'altra banda s'ha produït una notícia important respecte al tema de la Hisenda Pròpia. Ja tenim crec que 12 persones de la agència tributària que han fitxat per la Generalitat, passant-se pel forro les amenaces del govern ES, la qual cosa vol dir que anem en serio

El meu barri, un barri espanyol pels quatre costats, com molts de l'àrea metropolitana de Barcelona, està preparat per votar C's i PODEM en les properes generals. Aquí estan tips dels corruptes del PP i també passen dels Socialistes (el PSC de ben segur que acabarà desapareixent). El PP baixa tant que l'Alícia Sanchez Camacho està a prop de ser substituïda. Probablement en R.-A.J.O.Y està pensant en canviar de cares a Catalunya perquè aquesta persona ja no funciona i el seu missatges no connecten amb la població castellana de Catalunya. Els grans partits pateixen per primer cop i de ben segur que es trencarà el bipartidisme tradicional a ES.

C's li treurà vots al PP i PODEM li treu vots a ICv-EUiA i el PSC. ICv-EUiA podria inclús desaparéixer a Catalunya (un 20% dels seus votants marxa a PODEM i un 12% a ERC). El PSC està a les últimes -Iceta tampoc connecta gaire amb la gent.

Repecte a PODEM tenim en les darreres hores la notícia del cas Monedero que semblaria que hauria comés frau a Hisenda, i que hauria fet una complementària per tornar els calers (com el Barça). Encara està per veure com pot afectar això a aquesta formació, però jo diria que ben poc. Ja us dic que aquí al meu barri molta gent està amb PODEM peti qui peti.

No hi han gaires enquestes excepte la darrera que s'ha fet a ES, del mateix PP, i que es dona a ell mateix la majoria (cuinada per tot arreu evidentment). PODEM seria segona força política i el PSOE per darrera. Encara està per veure el poder d'aquesta formació en les properes eleccions catalanes, tot i que el més probable és que tingui un bon paper - es parla inclús que treuria molt vot tradicionalment abstencionista.

Els carrers estan en calma com sempre, no hi ha cap lluita ni violència de cap mena, com sempre. Els catalans (siguem de matriu castellana o catalana) no discutim, només parlem del procés i no ens barallem. Ho fem pacíficament. La única violència la practica l'estat imposant un 25% de classes en castellà a 8 col.legis, per trepitjar l'ull de poll a la llei de immersió lingüística. 

I tot segueix igual...Esperant el moment per poder decidir els nostre futur en llibertat.

Última edició per TirantLoNegre (09-02-2015 20:46:44)


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#68 15-03-2015 23:04:56

TirantLoNegre
Membre

Re: Diari de la Independència de Tirant

Després de la nova enquesta del CEO podem assegurar que el procés està en declivi. El sobiranisme ha tocat sostre i a més estem en minoria tècnica. Un 44% dels enquestats està a favor de la independència, molt per sota del 48% que està en contra.

Els partits polítics en general estan patint el cansament dels ciutadans - no s'en salva ni un. En el bloc sobiranista tenim que CiU (31-32) i ERC(30-31) ja no sumen majoria absoluta. Necessitarien sumar amb la CUP, que en treuria 10-11 diputats segons l'enquesta, per governar.

En el bloc antisobiranista hi ha hagut moviments. ICv (Iniciativa-verds) es passa al bloc espanyolista i es quedaria l'últim amb 6-8 diputats. El PSC es quedaria amb 11-12 convertint-se en la riota del país. Després vindria el PPC amb 13-14 i per sobre estaria PODEM i C's (Ciutadans) que empatarien a 16-17 diputats.

Es difícil explicar els motius de perquè el bloc sobiranista (CiU+ERC+CUP), tenint majoria absoluta, no reflexa l'enquesta de la gent preguntada per la independència, en la que el SI perd (suposo que en aquest bloc del NO tenim la gent d'Unió que realment no és independentista - en qualsevol cas costa molt d'entendre perquè hi hauria votants d'ERC i CUP que votarien NO a la independència, però les enquestes son així). 

El que queda clar és que els guanyadors d'aquesta enquesta son clarament PODEM i C's. Ambdues forces estan treient vot tradicionalment abstencionista. PODEM, a més a més, li treu vots a totes les forces de l'esquerra (inclosa la CUP) i C's s'està quedant amb el vot del PP (denota que els Peperos estan farts de la corrupció del seu partit).

D'altra banda, forces com el PSC i ICv estan vorejant l'extinció amb la seva ambigüitat. Sobre tot, no s'enten el gir de Iniciativa, fins ara compromesa amb el full de ruta, i que ara es despenja(al contrari que el seu soci EUiA). Iniciativa té un corrent intern d'un 20% de la militància que és independentista i que ha vist com un dels seus, en Raul Romeva, deixa el partit perquè considera que la idea de l'Espanya federal és una utopia que ja no es pot defensar -ara toca decidir-se per la independència. 

I fa 5 dies es va constituïr la taula per signar el full de ruta cap a la independència. L'acord l'han signat CDC, ERC, EUiA, Reagrupament, MES-Moviment d’Esquerres, Associació de Municipis per la Independència, Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural. La CUP i Unió (i ICv com hem dit abans) no han estat a la taula. La CUP en la seva linia, es despenja del full de ruta perquè creu que és insuficient, i Unió encara no ha decidit qué farà respecte al full de ruta independentista - encara han de decidir quina és la fòrmula per arribar a la plena sobirania de Catalunya, que segons ells pot ser pel canvi constitucional, la via confederal, o afegint-se a les tesis de Convergència, és a dir la independència directament...I mentre això passa, el senyor Duran i Lleida es munta el seu partit a Madrit per presentar-se a les generals (una vergonya espanyola com diem aquí).

Aquests tira i arronces entre Convergència i Unió estan fent que molta gent com jo es comencin a retirar del procés. De fet jo no considero el 27 de Setembre com a unes plebiscitàries, i aquesta sensació crec que és molt majoritària, sobretot des que en Junqueras (ERC) es va despenjar totalment de la llista única que proposava en MAS. Desde llavors que tot el procés trontolla...I ara encara més, si el soci de Convergència (Unió) ha de decidir al Juny qué és el que ha de fer respecte al seu full de ruta.

El full de ruta signat pels partits sobiranistes, consta de quatre punts:

1. Declaració solemne del Parlament de Catalunya de l’inici del procés que ens ha de dur a la constitució del nou Estat o República catalana.
2. Iniciació del procés constituent.
3. Desplegament dels mecanismes de transició nacional i de les estructures d’Estat.
4. Culminació democràtica del procés per part del poble de Catalunya.

Tot plegat sembla difícil d'entendre però bàsicament el que vol dir és que el 27 de Setembre serà considerat el mecanisme que tindrem els catalans per saber realment quina és la voluntat del poble de Catalunya sobre el seu futur polític.

Última edició per TirantLoNegre (16-03-2015 00:21:42)


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#69 15-06-2015 22:22:48

TirantLoNegre
Membre

Re: Diari de la Independència de Tirant

Doncs la cosa es torna a animar a Catalunya. Uns dies després de les municipals trobem que els ajuntaments es fragmenten més que mai.

   La crida d'en MAS i els partits sobiranistes que aquest 24-M era la previa del plebiscit que ha de venir el 27 de Setembre, no ha tingut èxit. Tot i que hi ha una majoria en vots per a les formacions sobiranistes, la majoria d'ajuntaments queden fragmentats, i els principals com Barcelona queden en mans dels Podemites d'Ada Colau (la PAH) i les seves marques blanques. Només hi ha un territori a Catalunya en que els independentistes han deixat clara la seva posició. Es tracta de Girona.

  La resta del País queda totalment fragmentada. La irrupció de PODEM a l'area Metropolitana és important. El PSC perd molts regidors a tots els ajuntaments del cinturó roig.

Al Vallès, la capital Sabadell fa un gir total - de votar PSC majoritàriament, passen a un govern d' ERC amb ajuda de totes les esquerres. A Terrassa el PSC també perd molts vots però aconsegueix formar govern per poc.

   Als ajuntaments, durant les preses de posessió, es viuen situacions que fan riure . Per exemple a Terrassa... Mentre es canta l'himne dels segadors un cop acabat el ple per triar alcalde, els Podemites interrompent l'himne amb el crit de moda "Sí se puede!". No pensaríem pas que aquestes persones tenien cap respecte per a l'himne del País, oi?

   D'altra banda, Unió per fi ha preguntat sobre si continuar donant suport al procés, però ho ha fet a l'inrevés - l'ombra de Duran continua sent molt allargada, i sense preguntar per la Independència (la Puta i Ramoneta de sempre). Doncs resulta que si votaves que NO estaves a favor de la independència i el Full de Ruta signat pels partits sobiranistes. I si votaves Sí, estaves en contra de la Independència, el full de ruta, la DUI, però a favor de continuar negociant amb Espanya la sobirania, etc...Evidentment, Unió s'ha partit per la meitat.

D'una banda Duran, Sanchez Llibre, Espadaler, Ortega, etc...a favor de continuar jugant a la Puta i la Ramoneta, han aconseguit guanyar per poc més de 125 vots. El sector perdedor (aproximàdament la meitat del partit) considera que Unió ha de sumar-se al full de ruta per aquest motiu: la meitat del partit ha votat NO a la pregunta, i per tant estan a favor de la Independència sense excuses. Tot això fa pensar que el partit s'acabarà dividint. A banda, Convergència Democràtica de CAT ha fet un últimàtum de manera que Unió s'haurà de decidir aquesta setmana, si continuar amb en Duran, o continuar amb ells.

  I les JNC ja han deixat anar que s'ha de trencar amb Unió. El Twitter també vull. Jo crec que Unió no soportarà aquesta pressió i finalment s'acabarà dividint. Un sector (el de Castellà, Vila d'Abadal) s''acabaran unint en forma de llista amb el President i CDC.

I pel mig estem els catalans que ens continuem preguntant, quan podrem decidir en llibertat el futur del nostre País.

Última edició per TirantLoNegre (27-06-2015 14:30:36)


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#70 27-06-2015 14:50:53

TirantLoNegre
Membre

Re: Diari de la Independència de Tirant

Convergència i Unió ja son dos partits independents l'un de l'altre. Unió no ha resistit els temps en que el que toca és decidir la sobirania nacional, i també s'ha partit en dos. Els Hereus Unió 1931 que estan al costat del President Mas de cara al 27S, i els duranistes-unionistes per l'altra.

El PP i C's semblen haber desaparegut a Catalunya després de la gran petacada a les municipals. Ni se sent a parlar d'ells. En Albert Ribera és llest i sap que a Catalunya no aconseguirà ser president, així que ha decidit presentar-se a les eleccions generals espanyoles.

Podem és conscient de la seva força a Catalunya i ja han començat els primers moviments per arreplegar sota les seves sigles a tota l'esquerra. En Pablo Iglesias s'ha reunit amb Joan Herrera i Dolors Camats per assimilar Iniciativa-verds a dins PODEM. Evidentment, Joan Herrera és conscient de la seva debilitat i no ha dubtat a deixar-se crospir pels podemites. Al Twitter no paren les piulades denunciant a aquests paràsits d'Iniciativa. Com que veuen que desapareixen del mapa polític, es posen a la falda de Pablo Iglesias.

La Teresa Forcades (monja exclaustrada de Procés Constituent) diu que vol presentar-se per a Presidenta del país, i que en dos anys farà un altre Referèndum, perquè està en contra de la DUI. És a dir, que aquesta dona vol començar de nou el periple fins el 9N i fer un referèndum peti qui peti, sense l'autorització de l'estat. Una bestiesa que els catalans diem que ni parlar-ne. Procés Constituent ha intentat agafar la batuta de les esquerres i està intentant fer tandem amb la CUP i PODEM. La CUP ja s'hi ha negat, evidentment. Aquesta dona ha perdut el cap.

El President MAS ha fet una crida a totes les institucions sobiranistes (ANC, OMNIUM...) per presentar una llista transversal de cara al 27S, en que ell no té perquè ser el cap de llista. De moment l'ANC i Omnium s'ho estan pensant, però el més probable és que no s'hi fiquin donat que son organitzacions molt transversals. Només tindria sentit si Esquerra Republicana i la CUP haguesssin estat d'acord en fer la Llista Única. Ja és massa tard, tot plegat.

Ara mateix les enquestes donen guanyadora a la Llista del President, encara que costaria molt que totes les forces sobiranistes aconseguissin majoria absoluta al parlament. Podemos té tanta força que fins i tot, si es presentessin en forma de Llista d'esquerres (amb Iniciativa i d'altres que s'hi fiquin), treurien vots sobiranistes que no arribarien a la majoria absoluta. La mateixa enquesta sense aquesta llista d'esquerres , amb Podem i iniciativa per separat, donaria majoria absoluta per poc a les forces sobiranistes. PODEM i Iniciativa son un càncer per al procés.

Tot plegat és un bon lio...I els catalans ens continuem preguntant si el #27S serà un plebiscit en el que podrem decidir en llibertat el futur del nostre País, o be la gent farà com a les municipals i votarà en clau de partit. Personalment crec que el més probable és que el sobiranisme faci figa i el unionistes ens guanyin sense suar la cansalada, encara que sigui per poc.

Encara que la meitat del País sigui indepe, amb això no hi haurà suficient per a fer la Independència.

Última edició per TirantLoNegre (09-07-2015 17:11:41)


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#71 09-07-2015 17:06:53

TirantLoNegre
Membre

Re: Diari de la Independència de Tirant

En pocs dies ha tornat a canviar el panorama polític del País. En resposta a la proposta del President de fer una llista de Societat Civil, Omnium ha contestat amb una altra proposta que consisteix en fer una llista única de societat civil sense cap presència de cap partit polític. Això implicaria que ni tan sols el President MAS podria presentar-s'hi, car només serien persones alienes a la vida política (independents).

ERC ja ha contestat...En Junqueras ha dit que hi està d'acord. La CUP també hi està d'acord però vol que inmediatament després es facin unes eleccions constituents, aquesta vegada sí, amb partits polítics a la cambra. Aquesta jugada només podria ocorrer si durant un periode determinat, el parlament no investís a cap president. A les hores, seria obligat tornar a fer eleccions, aquesta vegada Constituents i amb partits polítics.

Convergència (amb el President al capdavant) ha titllat la proposta de ridícula de portes en dintre, però passen els dies i el President ja comença a estudiar aquesta possibilitat amb les organitzacions sobiranistes (avuí s'han de reunir amb l'ANC, Omnium i l'AMI per parlar del tema). El cas és que el President ahir en una entrevista a 8tv (Cuní) va comentar que la proposta s'havia d'estudiar be per evitar cometre frau de llei i que el govern espanyol no ens pogués impugnar el #27S...També va deixar anar que ell era una persona que s'havia trencat la cara per aquest procés i que no veia clar que ell no s'hi pogués presentar -és a dir, que no pensa retirar-se del tot, sinó que d'alguna manera vol estar en aquesta llista. Això naturalment fa perillar la unitat política.

Els partits unionistes s'han posat nerviosos davant la possibilitat que el sobiranisme pugui unir-se en forma de llista. De fet hi ha una enquesta de l'Omnium que donaria un 49% de vots al Sí a la independència . A la resta, 51%, hauríem d'incloure vots abstencionistes i vots en blanc i per tant, això donaria uns 75 Diputats al parlament (majoria absolutíssima) i també majoria de votants pel Sí. Per tant, amb aquests números Catalunya es constituiria en Estat Propi de facto.

Unió democràtica ha està totalment escindida, i ja comencen a marxar militants a totes les comarques (terres del Ebre, Vallés occidental...). Hereus Unió 1931 es constituirà en breu en força política que es posarà al costat del procés. Unió Democràtica amb en Duran i Espadaler al capdavant queden totalment descartats per als calatans sobiranistes. De cara al procés això ens anirà molt be car els unionistes d'Unió arreplegaran vots del PSC i C's, el que farà que aquestes forces polítiques unionistes encara es debilitin més.

I mentre la societat civil i els partits polítics sobiranistes es posen d'acord, els catalans ens continuem preguntant quan podrem votar en llibertat pel futur del nostre país.

Última edició per TirantLoNegre (09-07-2015 17:16:54)


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#72 15-07-2015 12:48:01

TirantLoNegre
Membre

Re: Diari de la Independència de Tirant

Doncs sembla que les forces polítiques no estan a l'alçada que demana la societat civil.

Després de les reunions de CDC, ERC, CUP i societat civil tindrem dues llistes independentistes separades. CDC i ERC constiuiran una llista en que es repartiran els vots 60%/40%. El President MAS ha posat com a condició que ell sigui el President, sota amenaça de tirar-se enrera en la convocatòria d'eleccions el #27S. ERC ha acceptat la proposta perquè era la única sortida possible - Francament crec que aquesta llista provocarà rebuig en un sector ampli de la societat (tant pels que no volen en MAS com els que no volen en Junqueras). La CUP ho ha vist clar i se'n desmarca.

Així doncs tindrem dues llistes independentistes (CDC-ERC i CUP), a l'espera del que faci la monja Forcades de Procés Constituent, que va fracassar en el seu intent d'unificar les esquerres sota el seu paraigües.

Això ja no dona per més. Resarem perquè no guanyi l'unionisme.


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#73 24-07-2015 21:46:39

TirantLoNegre
Membre

Re: Diari de la Independència de Tirant

El clima s'està enrarint.

A Castelldefels dues manifestacions, una unionista convocada per la plataforma Ultra, Societat Civil Catalana (SOC), i una altra indepe convocada pels republicans, de poc que no arriben a les mans. Tot ha ocorregut durant la votació a Castelldefels sobre si s'hauria d'adherir a l'AMI (Associació de Municipis per la Independència). Al final Castelldefels ha decidit que Sí en forma part, amb els vots de PSC, CDC, ERC, la plataforma MOVEM i "Castelldefels Sí que es pot" (la marca blanca de PODEM allà).

No només Castelldefels s'uneix a l ' AMI. També ho fa Terrassa (la quarta ciutat més gran de Catalunya), també amb l'ajut dels regidors del PSC que donaren suport en aquesta moció a CDC, ERC, i la CUP.

A Barcelona també veiem moviments antimonàrquics a l'ajuntament (Barcelona en Comú, la marca blanca de PODEM) amb l'alcaldesa Ada Colau retirant un bust del Rei  - sembla que algún alcalde al País Valencià està fent el mateix...Això és només el principi, doncs.  Els PPeros estan rabiosos i han intentat posar una foto d¡en Felip VI, sense gaire èxit. Recordem que Ada Colau va dir que faria un referèndum a la ciutadania per decidir si Barcelona s'hauria d¡integrar a l' AMI.

Els indepes s'han organitzat amb una Llista "Junts Pel Sí" que tindrà noms com Raul Romeva (ex de Iniciativa per Catalunya) com a cap de Llista a Barcelona. El President MAS estarà de número quatre, tot i que tothom dona per fet que serà el Presidenciable (tots menys en Raúl Romeva que ha expresat algun dubte en aquest sentit). Pep Guardiola tancarà aquesta llista per la Independència. A Girona es posa com a cap de llista en Lluís Llach,

Els unionistes d'esquerres (PODEM) posen com a cap de llista a Barcelona un desconegut, en Lluís Rabell, President de les associacions de veïns de Barcelona. Jo no n'havia sentit a parlar mai d'ell, però si l'han posat serà perquè representa l'activisme social del cinturó roig. Al igual que Ada Colau, en Lluís Rabell va votar Sí Sí el 9N -els Podemites catalans no son Indepes de base, com la majoria dels nous independentistes, però és evident que se sentirien be en una Catalunya independent.

Tot fa pensar que el #27S serà de majoria INDEPE+PODEM. El dubte serà quants vots aconseguirá cadascuna de les dues llistes.

PP, PSC i C's no arribaran ni als 20 diputats (l'unionisme tradicional quedarà esclafat). Això, amb el fet que els Podemites donen suport en algunes ciutats catalanes a la via independentista, podria suposar un canvi important a Espanya. De fet, els Podemites catalans (inclosos els que han estat xuclats d'altres partits), com Coscubiela, creuen possible fer un Referèndum sense canviar la Constitució (recordem que Pablo Iglesias va dir que primer de tot s'havia de canviar la Constitució espanyola). Sigui com sigui, sembla que un canvi constitucional cap a la via Federal podria ser posible en un futur raonable.

Mentre tot això passa, desde Espanya amenassen amb la suspensió de l'autonomia amb l'article 155 - un article totalment ilegal desde la perspectiva de la Unió Europea.

Encara que els catalans no ens independitzem, és indubtable que una vegada més estem forçant un canvi a Espanya.

Última edició per TirantLoNegre (24-07-2015 21:49:55)


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#74 06-09-2015 22:56:58

TirantLoNegre
Membre

Re: Diari de la Independència de Tirant

Doncs comença el compte enrera...A pocs dies de l'11 de Setembre i a punt per anar a votar el #27S.

Hi han hagut moviments. Semblaria segons una enquesta de Público que el vot independentista JxSí+CUP estaria a prop del 49%. Comptant vots en blanc, els independentistes superarien en uns 100Mil vots els unionistes. Si això fos cert, seria definitu.

La mateixa enquesta feta per #ElPeriodico, donaria també majoria absoluta a JxSi+CUP, però situaria el nombre de votants independentistes per sota de la meitat.

En totes dues enquestes, C's se situaria com a segona força política a CAT amb 20-26 diputats (segons Público només 20, segons ElPeriodico fins a 26) xuclant vots del PP i PSC que caurien en picat.

#CatSiQueEsPot (Podem) punxaria en les enquestes, situant-se com a tercera força amb 15-17 diputats. Sembla ser que el seu lider, en Lluis Rabell té un tema fosc. Sembla que va ser empresari i que va tancar acumulant un deute de 200 Mil Euros, a més d'acumular fins a 16 incidències per no pagar els seguros socials dels seus treballadors. L'ambigüitat d'aquesta formació - iniciativa-verds + un President d'escala i uns quants universitaris joves sense experiència professional - no convenç a massa gent. Van de podemites però tothom sap que no son PODEMOS.

Per sota estaria el PSC amb uns 13-14, PP 10-11 i la CUP (7-8 segons ElPeriodico, 13-15 segons Público).

Unió Democràtica despareix del parlament en les dues enquestes.

L'Onze de Setembre fa mala espina. Diuen que es desplegaran els Maderos espanyols. Jo personalment m'estic pensant si anar, no només per la por als maderos sinó a la por que em produeixen els Podemites. Crec que no serà una diada normal com les dels darrers anys. Ara podem trobar-nos coses extranyes, com per exemple un podemita cridant "Sí se puede" al costat d'un indepe cantant els Segadors...Crec que la foto no pinta be. Penso que inclús podrien haver-hi hòsties.

Al meu barri, espanyol pels quatre costats, no hi ha ni rastre del procés. Es com si no passés res...Em pregunto què passaria si a l'endemà del #27S es fes la declaració de constituir-nos en Estat. Al meu barri crec que no passaria res...Ells continuarien sent espanyols i estarien prenent-se el vinito i la tapa al bar, o veient el Sálvame...Quí sap. Pot ser ni s'adonarien del canvi. A aquesta gent només el engresca un estand de PODEMOS o de C's.

Els polítics espanyols, inclosos els q estan a la reserva, ens comparen continuament amb l'alemania nazi. Pedro Sánchez -PSOE - diu en un dels seus mitings que se sent catalanista, i Felipe González diu que s'hauria de reconéixer CAT com a nació a la Constitució ESP (uns dies abans deia que el procés català era com els processos viscuts a l'Europa dels anys 30-40- nazisme i feixisme). Crec que de cop i volta s'adonen del que els ve a sobre.

Personalment votaré CUP perquè crec que només s'ha de fer una DUI si hi ha una majoria en vots (no només en escanys al parlament). JxSí volen fer una Declaració de sobirania si obtenen majoria absoluta al parlament, sense fixar-si en els vots. El President diu que estarà legitimat per fer-ho, car en no deixar-nos fer un referèndum en que ens poguem comptar, només ens queden les eleccions autonòmiques. I per tant, s'agafa a la legalitat de les eleccions (majoria absoluta seria suficient per ells). Ho trobo una mica forçat. Sense majoria en vots, com podríem ser reconeguts per la Comunitat Internacional?

I tot esperant el #27S, els catalans ens preguntem si podrem decidir en llibertat el futur del nostre país.

Última edició per TirantLoNegre (11-09-2015 14:36:05)


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#75 23-09-2015 19:59:08

TirantLoNegre
Membre

Re: Diari de la Independència de Tirant

A quatre dies del 27S, el govenr ESP presionant en tots els fronts...A banda d'amenaçar amb el tema de les pensions... els bancs d'Espanya es posen d'acord i signen una carta en la que adverteixen dels riscos d'una DUI i de la possibilitat de corralito a CAT. El Banc d'Espanya està al darrera. Aquí CaixaBank i Banc de Sabadell han signat també la vergonyosa carta. Els sindicats espanyols també ens adverteixen que no anem per bon camí.

Un parell de dies més tard el governador del Banc d'Espanya es desdiu del tema corralito. Prestigiosos economistes també estan en total desacord, i adverteixen que jugar amb aquests temes és molt perillós. 

Els sindicats catalans també discrepen i es posen al costat del dret a decidir.

Al País Valencià faran una missa perquè Déu nostre Senyor no permeti la DUI catalana. En sabeu alguna cosa?

El President R.A.J.O.Y és entrevistat a Onda Cero. L'entrevistador li adverteix que no es podrà traure la nacionalitat espanyola a cap català per un article de la Constitució. R.A.J.O.Y queda totalment descolocat. M.a.r.g.a.l.l.o passant-se la Constitución Española pel folre de la bolsa on li penjen, diu que sen's treurà la nacionalitat, igual que com ja es va fer amb els Argentins, els cubans, etc.... Una mica més inútils i declaren ells la independència.

En altre àmbit, la comisió europea emet resposta a una pregunta del diputat popular Santiago Fisas - sobre si les institucions europees reconeixerien una DUI catalana. La resposta s'escriu en Anglés i es tradueix al castellà. A la resposta en Anglès (la oficial), Junker es limita a dir que EU no es fica en afers interns. A la resposta traduïda al castellà, s'afegeix intendionadament un pàrraf en el que es diu que cap parlament autonòmic està autoritzat per fer una DUI. S'arriba a la conclusió de que es tracta d'una manipulació. A hores d'ara fent recerca del responsable de la traducció.

Però aquí no acaba la cosa. RTVE convoca als treballadors a jurar bandera....No vull pensar què els faran als que no vulguin.

El #27S segurament guanyaran els unionistes, però us asseguro que ens ho estem passant pipa. És per pixar-se de riure.

Última edició per TirantLoNegre (28-09-2015 22:39:49)


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#76 28-09-2015 22:38:52

TirantLoNegre
Membre

Re: Diari de la Independència de Tirant

Doncs s'ha acabat. Victòria del NO incontestable per aproximàdament 2 dècimes. Els estudiosos han analitzat els vots i diuen que aquesta diferència és només de 10 Mil vots en favor del NO (compten possibles vots d'opcions que tot i no ser independentistes en el programa, poden tenir perfectament votants del Sí, com per exemple certs votants de CatSiQueEsPot_Podem o inclús Unió).

No podem comptar pel Sí els catalans a l'estranger que no han pogut votar pels bloquejos dels consulats espanyols i sospitoses perdues de paperetes (tot apunta a tupinada). Aquests catalans poden ser fàcilment més de 100 Mil persones. No diem pas que aquests 100 Mil siguin votants de SÍ, però de moment no tenim manera de saber-ho amb seguretat. Sigui com sigui, ens trobem amb un panorama en vots, dividit trinco trinco 50/50. Amb aixó no es pot fer una DUI.

No obstant, aquest procés no ha mort, ans el contrari. El Parlament català és nítidament independentista (62 JuntselSi+10 CUP son majoria absolutíssima i poden fer el que els roti).

Faltarà veure si en Mas torna a ser President. Pinta que aquest escenari serà molt complicat, car #JuntsPelSi només té 62 diputats - si la CUP amb 10 diputats no li dona suport com diuen, no podrà ser-ho.

Sigui com sigui, Catalunya ha votat majoritàriament opcions contràries a continuar en el marc actual. Això sens dubte, tindrà consequències positives a Espanya. Tard o d'hora es forçaran canvis constitucionals a l'estat espanyol.

Tot i no tenir la suficient força per fer la DUI, hi ha suficient força per continuar el procés constituent i la creació d'estructures d'estat. En aquest marc seria perfectament possible que #CatSiQueEsPot_Podem s'unís a les propostes dels indepes.

Però tot està per veure...

I els catalans ens continuem preguntant, si algun dia podrem votar lliurement per decidir el futur del nostre País.

Última edició per TirantLoNegre (28-09-2015 22:41:56)


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#77 12-10-2015 22:22:36

TirantLoNegre
Membre

Re: Diari de la Independència de Tirant

Doncs fent retrospectiva, no està tant clar q hagi guanyat el NO. Amb tan poc marge de vots d'opcions que no es poden considerar NO ni SÍ estrictes, hauríem doncs de parlar de 48% del SÍ i 40% del NO, i hauríem d'esperar a aquests votants de #CatSiQueEsPot i Unió (aproximàdament unes 400 Mil persones que quan els preguntes no son pas un NO estricte ni un Sí estrictes). Hauríem doncs de considerar aquest 12 % de votants com a vot abstencionista?, o vot espectant de que es faci un Referèndum acordat?...també s'hauria de restar els vots en Blanc que no podrien considerar-se NO de cap manera?

El cas és que a Espanya consideren que el 52% son del NO, incloent també aquests altres votants que no es poden considerar ni SÍ ni NO. També s'afegeixen alguns mitjans espanyols l'argument que el vot SÍ només ha estat d'un 36% del cens, afegint-se al NO els no votants, és a dir, la gent que no ha anat a votar. Això seria fer-se una gran trampa al solitari, no creieu?

De qualsevol manera entrem en periode de eleccions generals. PODEM es troba en el seu pitjor moment. A Catalunya han fracassat, donant l'alternativa a Ciutadans. Era lògic. La gent no es creu que ICV siguin PODEM (la realitat és que PODEM com a tal mai ha existit a Catalunya...Es dediquen a centrifugar la gent de ICV i poca cosa més).

Pablo Iglesias ordena silenci sobre el procés Català en les eleccions generals del #20D (no vol perdre votants a Espanya per culpa de Catalunya...Quins covards!). Els Podemites catalans com Gemma Ubasart no ho poden suportar i dimiteixen. A Espanya també hi ha guerra entre els Podemites de Pablo Iglesias i  Izquierda Unida (sembla doncs que no es presentaran junts el #20D). Les esquerres del 15M estan en guerra interna...Com m'agrada.

Així doncs trobem que Ciutadans ha entrat amb molta força a Catalunya i molt probablement sigui 3ª força política també a Espanya, darrera del PP i del PSOE. Per tant, res canvia sota el cel espanyol. Tindrem potser pactes perquè no hi hauran majories absolutes, però res no canviarà.

Tots aquells catalans que no han votat clarament al SÍ o al NO (podemites + #CatSiQueEsPot + `Unió ) i que estan esperant un canvi a Espanya, han perdut el temps i s'han convertit en un llast per a Catalunya.

Catalunya ja no pot esperar més. No podem esperar canvis constitucionals, sorpasos entre partits estatals, decisions preses a Madrit sense ser consensuades pels catalans... Ja n'estem farts. Per això iniciem el nostre procés constituent amb la força del nostre parlament.

Que Déu ens ajudi.

Última edició per TirantLoNegre (03-01-2016 22:44:51)


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#78 03-01-2016 22:56:49

TirantLoNegre
Membre

Re: Diari de la Independència de Tirant

Doncs 3 mesos després de les eleccions catalanes, els CAT que vam votar CUP ens trobem que hem comès l'error de la nostra vida. Avui la CUP ha decidit no investir MAS i per tant passen de ser el catalitzador del procés a ser el fre, abocant el país a noves eleccions. El que ells anomenen democràcia directa ha demostrat ser un llast. Les assemblees de cupaires, uns quants milers de soques comunistes, decidint pels 7,5 milions de catalans.

El twitter està que bull. Els cupaires estan amagats sota l'ala - tothom sel's tira a sobre. El més probable és que al Març no vagi a votar tanta gent i molt probablement la CUP perdrà 7 dels 10 diputats que té ara - això si no es divideixen com ha passat amb Unió.

El procés queda totalment trasvalsat. Al març no hi anirà tanta gent a votar, i a més, molt probablement que PODEM surti reforçat - Ada Colau podria donar-los suport i quí sap si presentar-se.

Això implicaria la total paralització del procés d' i.n.d.e.p.e.n.d.è.n.c.i.a.

Última edició per TirantLoNegre (03-01-2016 22:59:48)


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#79 13-01-2016 00:37:59

TirantLoNegre
Membre

Re: Diari de la Independència de Tirant

MAS ha fet un pas al costat en el darrer moment i Carles Puigdemont, President de la AMI i alcalde de Girona, el substituirà com a President de la Generalitat de CAT.

Els catalans lloem el pas fet per en MAS i el procés continua viu. La CUP cedeix 2 dels seus diputats per integrar-se en els treballs dels 62 de #JuntsxSi, i garanteixen q donaran suport al procés constituent que comença ja.

I queden 18 mesos per a realitzar la Constitució Catalana que haurà finalment de ser refrendada per més del 50% del poble de Catalunya.

Que Déu ens ajudi!


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#80 24-06-2016 13:34:45

TirantLoNegre
Membre

Re: Diari de la Independència de Tirant

Un nou fet inesperat acaba d'ocorrer, mesos després de la renúncia de MAS per presions CUPAIRES, i un cop constituït el parlament CAT de nyiguinyogui, amb una CUP rebenta-procés que no ha donat suport als pressupostos i q precipita al govern CAT a fer una moció de confiança al parlament al setembre...

Resulta que avui s'ha votat a UK per a la sortida de la UE, i batua l'olla, ha guanyat el BREXIT! 52% Sí, 48% No.

Els diaris van plens, la caiguda de les borses, la pujada de la prima de risc, la preparació del nou escenari a la UE per a fer fora UK, etc.

The Guardian:

"Brexit could also precipitate Scotland leaving the UK, which might intensify secessionist pressures in other parts of the EU, such as Catalonia in Spain."

Sí senyors, Els nord-irlandesos del Sinn Fein demanant la reunificació amb Irlanda, i els escocessos que amenassen amb un nou referèndum de independència. UK afronta la possibilitat que Escòcia marxi de UK i això de retruc afectaria a Espanya amb la situació de Catalunya.

EU no es pot permetre perdre més membres i s'hauria de preparar per obrir processos inesperats de nou estats a Europa, i s'hauria d'obrir per acceptar nous estats. Per tant, aquells que negaven la possibilitat que una CAT independent a EU pogués entrar a la Unió Europea s'ho hauran de repensar.

Última edició per TirantLoNegre (24-06-2016 13:36:03)


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.