#1 16-10-2011 13:49:03

Almogaver.cat
Membre

Entrevista al sociòleg Vicent Flor.

Doncs aixo. Que opineu de la recent entrevista feta a www.naciodigital.cat d'en Vicent Flor.
En que parla de la fi del blaverisme, i que desconfia del nou Valencianisme?

"Rere el blaverisme no hi a un valencianisme sincer"
(Vicent Flor)


Realment podria posar la entrevista directament al Foro.
Peró potser primer tendria que demanar autorització a webmestre.

Última edició per Almogaver.cat (16-10-2011 13:52:05)

Desconnectat

 

#2 16-10-2011 19:06:15

Toni_M
Membre

Re: Entrevista al sociòleg Vicent Flor.

Jo vaig llegir fa no gaire una a la web del valencianisme de construcció (sic) i em va agradar. Vaig a mirar aquesta i us dic smile

Desconnectat

 

#3 16-10-2011 19:08:14

TirantLoNegre
Membre

Re: Entrevista al sociòleg Vicent Flor.

Molt bona l'explicació de l'antiblaver de les 22:32.

És el millor resum que he sentit del que passa al PV.


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#4 16-10-2011 19:53:48

Toni_M
Membre

Re: Entrevista al sociòleg Vicent Flor.

"Al PSPV-PSOE, queda molt poc de PSPV i molt del PSOE, fins i tot tipogràficament."

"A la fi, la conflictivització del nacionalisme valencià va anar lligada a la desconflictivització de la identificació nacional espanyola, motiu pel qual la majoria dels valencians se senten obertament espanyols. Aquesta és una gran victòria del blaverisme."

"Respecte al valencià, als blavers els irrita que puga ser una eina de comunicació útil. No els resulta problemàtic, en absolut, de tindre un president o una alcaldessa castellanoparlants."

Grans veritats.

L'última pregunta:

― Si Catalunya esdevinguera independent, com reaccionaria el País Valencià? Molts s’hi sentirien atrets?

― Els sociòlegs no som futuròlegs, però tinc la sensació que els moviments polítics allunyen Catalunya del País Valencià, cosa que la independència de Catalunya no faria sinó intensificar. Em fa l’efecte que el sentiment nacionalista espanyol creixeria arreu de l’estat, i també al País Valencià.

Jo sempre he pensat (somiat) que si això passés algun dia, el País Valencià despertés... però potser té raó i al final el que passa és que els valencians de cor vinguin a Catalunya i deixin un País Valencià plenament castellanitzat, cosa que tampoc em semblaria bé perquè per molt que hi hagi una cultura, història i llengua comunes, la terra és la terra... no? I s'ha de lluitar per la terra!

Desconnectat

 

#5 16-10-2011 21:05:49

Almogaver.cat
Membre

Re: Entrevista al sociòleg Vicent Flor.

Francament la explicacio del Antiblaver es amb molt la millor. Al menys es la mes moderada i assenyada.
Aqui va:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Antiblavers

Antiblavers, 15/10/2011 a les 22:32
Els autèntics valencians som els que no amaguem la llengua que parlem (Català) i no ens avergonyim dels nostres origens. Som els Antiblavers i som valencians de nació catalana. La denominació de la llengua al PV, es diu Valencià. És una denominació que ja es dona al segle XV. Però els antiblavers sabem que la nostra llengua és llengua catalana i no tenim cap problema en reconéixer els nostres origens.

La resta del valencianisme que amaga el nom de la llengua (reconegut internacionalment com a Català) i que s'amaga i s'avergoneix dels seus origens, són directament blavers o la seua versió light (neoblavers).

Els NeoBlavers son Valencianistes també però amb una diferència. No volen ser espanyols però que mai li diran a la llengua Català, si més no, evitaran aquesta paraula, tot i que saben que la unitat de la llengua és inquestionable. "Català" els hi provoca rebuig. Inconscientment tenen molt interioritzat l'odi al pancatalanisme, tot i que continuament s'hi fixen en el que està passant al Principat de Catalunya. Saben que la seua supervivència dependrà i molt del que passi al Principat.

Podriem dir que els neoblavers tenen interioritzat l'odi al Pancatalanisme com els blavers. En el fons els NeoBlavers son Blavers que s'han quedat entre els dos mons. Actualment, el Bloc Nacionalista Valencià està manat per una cúpula política NeoBlavera. Exemples: Pepa Chesa i en Fuset.


Els Blavers també saben quins son els seus origens però els neguen. S' amaguen en pro de la síndrome d'Estocolm que els ha inculcat l'espanyolisme i el regionalisme del segle passat. En les seves files, però, hi han moltíssims espanyols que no parlen la llengua. Només la rebutjen. D'aquí la frase, "antes Castellano".

Com he dit, molts Blavers ni parlen en Llengua valenciana (Català). Exemples els trobem al diari Las Provincias. Defensen una suposada llengua que ni tan sols parlen posant sovint proves falses sobre els origens del valencià. A internet n'hi ha un munt de proves falses per a confondre.

L'Exemple més sonat de Blaverisme és l'alcaldesa de València, la Rita Barberà, que en un discurs s'atreveix a dir que Al Russafi era un poeta que ja escriu en valencià al segle X. Aquest bon senyor, en Russafi, era un de molts Arabs que vivia en aquell territori que hui anomenem "Comunidad Valenciana" i que escriu la seva obra en Àrab car en eixa època el Català només existeix al nord. La senyora Rita estava escoltant una traducció al Català de l'obra d'en Russafi.


I mentre tot això passa, el PV va perdent cada dia més parlants, el PP elimina les línies educatives en valencià i es prohibeix TV3.

I als valencians així ens va!
---------------------------------------

Desconnectat

 

#6 16-10-2011 21:34:59

Webmestre
Administrador

Re: Entrevista al sociòleg Vicent Flor.

El neoblaverisme per a mi és un càncer que podria arribar a ser tan nociu com el propi blaverisme. I una prova ben clara és que ací en aquesta web ens hem passat quasi tant de temps discutint amb neoblavers com amb blavers pròpiament. Això per no parlar dels atacs que hem rebut d'una web teòricament "amiga" com val.com

És molt trist que tinguen tanta influència en el BNV, i que ara per exemple presenten a Pere Fuset al senat espanyol. Això no és una crítica al BNV, sinó tot el contrari: Precisament perquè ens agradaria que eixe partit tirara més avant, no ens agrada veure'l amb tant de neoblaver en la seua cúpula.

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.