#1 20-09-2011 23:12:45

Webmestre
Administrador

El corredor mediterrani: Els Països Catalans en marxa

Benvolguts amics:

Ja sabeu que els darrers temps, i a conseqüència de la lluita pel corredor mediterrani, s'estan intensificant els contactes i les aliances entres els màxims mandataris autonòmics del Principat i del PV.

Un major contacte entre ambdós pobles, el del Principat i el poble valencià, trencarà les barreres mentals, desfarà malentesos i, sobretot, crearà molts vincles.

D'aquesta manera, els PPCC es construiran sols, i el blaverisme no tindrà res a fer, i restarà reduït a una cosa totalment minoritària i marginal (el que és ara mateix).

Podria enrotllar-me molt, però crec que aquesta reflexió és suficient.

Guanyarem!

Desconnectat

 

#2 10-10-2011 01:12:19

Toni_M
Membre

Re: El corredor mediterrani: Els Països Catalans en marxa

Mai no és tard smile

Desconnectat

 

#3 10-10-2011 13:42:42

Pendrach
Membre

Re: El corredor mediterrani: Els Països Catalans en marxa

http://www.naciodigital.cat/noticia/359 … ni/central

Nació Digital escrigué:

Europa diu «sí» al Corredor Mediterrani i «no» al Central"

Foradar les muntanyes és molt i molt car", alerta al govern espanyol el president de la comissió de Transports de l'Eurocambra

El president de la comissió de Transports del Parlament Europeu, el laborista britànic Brian Simpson, ha advertit al govern espanyol que la travessia central dels Pirineus "no és viable ni necessària". "Quan et poses a fer forats a les muntanyes el cost de l'obra esdevé molt i molt car", ha alertat. Simpson considera "absolutament imperatiu" i "crucial" construir el Corredor Mediterrani, connectant els ports catalans i valencians amb el centre i el nord d'Europa, i l'atlàntic, al País Basc, "tant de mercaderies com d'alta velocitat per a passatgers". La Comissió Europa farà públic el 19 d'octubre que no subvencionarà la travessia central, tot i la pressió del govern espanyol.

"Sé que és molt polèmic, però no estic necessariament convençut que calgui un tercer corredor: si França i Espanya se'l volen pagar i poden fer-ho endavant, però si em preguntes si és viable, honestament la meva resposta és que ho dubto", ha reconegut Simpson. "Dos corredors, per a passatgers i mercaderies, és el màxim", defensa l'eurodiputat laborista, conscient que la seva "opinió honesta molesta molta gent".

"No s'ha de ser cap geni"

"No s'ha de ser cap geni per entendre que, si la via del TGV francès s'acaba a prop de Perpinyà i la del TGV espanyol ja arriba a Barcelona, el més beneficiós seria connectar-les", argumenta Simpson. El responsable de Transports de l'Eurocambra està convençut que "és absolutament imperatiu" i "crucial" construir aquet corredor, "no només per a passatgers sinó també per a mercaderies", per "connectar els ports mediterranis espanyols", com els de Barcelona, Tarragona i València, "amb els de la resta d'Europa" i amb casa seva, "al nord-oest d'Anglaterra, a través del túnel del canal de la Mànega. Simpson també troba "essencial" resoldre "l'embolic de la diferència entre l'ample de via europeu" i l'ibèric.

El president de la comissió de Transports ha criticar l'intent de "polititzar" les infraestructures ferroviàries sense "tenir en compte quines són les necessitats de les regions i de l'Estat". Simpson ha alertat el govern espanyol que els TGV "no són barats" i que "no és necessari cobrir tota Espanya de línies d'alta velocitat, sinó només connectar les principals ciutats i França i Portugal". Els TGV poden millorar "l'ocupació, el creixement i el desenvolupament econòmic de les regions", però "també cal tenir en compte la despesa que suposen", s'ha queixat, referint-se al tren d'alta velocitat "fantasma" a Albacete i Conca, que Renfe ha hagut de suprimir perquè només feien servir nou viatgers i costava 18.000 euros diaris.

El nostre somni es farà realitat...

Desconnectat

 

#4 17-10-2011 23:08:39

TirantLoNegre
Membre

Re: El corredor mediterrani: Els Països Catalans en marxa

En Pepiño Blanco està preparant quelcom a Barcelona per a celebrar-ho, però el diari ARA parla que no està clar el corredor litoral.

De fet parla de la possibilitat que aquest senyor hagués aconseguit traure un corredor híbrid que giraria cua desde el Principat cap a l'interior, deixant de banda el PV i Múrcia.

Blanco prepara una 'festa' a Barcelona per celebrar la decisió del Corredor Mediterrani

Si això és cert, n'hi ha per llogar-hi cadires! La veritat és que Blanco ha lluitat pel corredor interior. Aquí hi haurà marro!

Última edició per TirantLoNegre (17-10-2011 23:09:07)


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#5 18-10-2011 00:20:34

puka
Administrador

Re: El corredor mediterrani: Els Països Catalans en marxa

De Pepiño Blanco no hem d'esperar res de bo.

Una vergonya incomprensible si finalment es fa altre corredor cap a Madrid, deixant-nos de banda com sempre.

Desconnectat

 

#6 18-10-2011 03:18:04

Almogaver.cat
Membre

Re: El corredor mediterrani: Els Països Catalans en marxa

Aquest Blanco fa " De la necessitat virtut" L'ultima entrevista amb aquest corrupte, el Comissari Europeu no li va donar ni 11 minuts.
Peró es evident que si el Corredor Mediterrani no arriba mínim fins a Almeria; o mínim mínim mínim fins a Alacant, aixo serà una pressa de pel.
I se li tendria que fer manifest a en Blanco i (amb ell, a tot l'estat castellà) en aquesta trobada.
I es evident que si cal, tindrem que fer emprèstits i fer, nos, mateixos; aquest Corredor vital per Nos.
Apart que una cosa es; (in Spainistan) "dir." que faran; i l'altra cosa es, que es " Fassi"

Última edició per Almogaver.cat (18-10-2011 15:38:04)

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.