#1 16-05-2011 23:34:13

Webmestre
Administrador

Per què no s'han juntat Compromís i EU?

Que conste que no estic fent una reivindicació d'EU, però mentres estiga la barrera del 5 % i a casa nostra les coses estiguen com estan, crec sincerament que Compromís sols té possibilitats d'entrar a les Corts Valencianes aliant-se amb EU.

No sé qui s'ha oposat  això, si EU perquè els ho han dit des de Madrid, o els dirigents del BNV, que han anat (una volta més) de sobrats, i mentres no sobrepassen còmodament el 5 % els cal humilitat.

Crec, insistisc, que ha estat un error dels dos partits, que no tenen clar de moment arribar al 5 %. Però en fi, ja veurem, i per  mi tant de bo arriben els dos al 5 %.

Reconec que parle des del desconeixement concret de com han anat les coses, i per això demane informació al respecte.

Desconnectat

 

#2 17-05-2011 20:17:28

senderi
Membre

Re: Per què no s'han juntat Compromís i EU?

Jo tampoc sóc cap entès en la matèria, però diria que la coalició compromís del 2007 ja va desfer-se a la passada legislatura, fruit de les discrepàncies internes que, ademés, acabà amb la secessió d'un grupet d'EUPV per a formar Iniciativa pel Poble Valencià (Oltra, Ribó,...), tot amb la connivència del BLOC, que va pensar d'aprofitar-se d'aquesta fragmentació dels postcomunistes.

Tot i així, els ressultats a les enquestes dóna una pujada d'EUPV i del nou Compromís (sense EUPV), segurament per la desfeta socialista.

Ara, estic amb tú que la situació del País Valencià és com per a crear un front únic anti-PP, amb tots els partits a l'esquerra del PSPV-PSOE units, i que almenys defensin en comú una alternativa socialdemòcrata, una normalització del valencià i un màxim d'autogovern per al País Valencià. Aquest acord de mínims no crec que hagués sigut tan complicat d'aconseguir, però ja sabem de quin peu calça tothom.

Una última cosa, sovint EUPV defensa amb més vehemència que el BLOC la unitat i el nom compartit de la llengua, per exemple. No ens oblidem que el fusterianisme, si més no cultural, va deixar impromta a les esquerres espanyoles del PV, com es veu en trets simbòlics com la bandera.

Desconnectat

 

#3 17-05-2011 23:12:10

gustau_1975
Membre

Re: Per què no s'han juntat Compromís i EU?

senderi escrigué:

sovint EUPV defensa amb més vehemència que el BLOC la unitat i el nom compartit de la llengua, per exemple. No ens oblidem que el fusterianisme, si més no cultural, va deixar impromta a les esquerres espanyoles del PV, com es veu en trets simbòlics com la bandera.

Guaita amb les esquerres espanyoles. Tota política que no fem nosaltres, la faran contra nosaltres i quan el mal ve d'Almansa a tots alcança.

Perdoneu-me però no em refie.

Desconnectat

 

#4 18-05-2011 16:10:58

TirantLoNegre
Membre

Re: Per què no s'han juntat Compromís i EU?

L' Esquerra en general té problemes molt greus de lideratge...

EU podria fer una altra cosa que no pas el seu discurs patètic de sempre, com "fomentarem el transport públic, les energies renovables, les ajudes a l'emancipació als joves, la bicicleta urbana, l'us del metro, la reducció de la velocitat o la velocitat variable, i blablablablabla,....). Però no diuen com fer-ho per que no saben com fer-ho.

A més, el seu discurs no varia en funció de la realitat sociocultural del lloc a on rau la questió. Per tant, pretendre establir llaços estables amb una formació que no es defineix com a nacionalista és cosa difícil. Aquí al Principat tenim la sucursal anomenada IC Verds (iniciativa per Catalunya verds) que sembla que els hi rellisca absolutament tots els trets identitaris pels que els catalans estem lluitant desde fa segles.

Això sí, s'apunten a tot una vegada les altres formacions s'atreveixen a posar els temes a sobre de la taula (exemples l'estatut de Catalunya, Les consultes sobre la independència, el pacte fiscal o concert enconòmic, etc). Llavors si que surt el Joan Herrera a posar el seu gra de sorra dient "estem d'acord en proposar un referendum sobre la independència però també s'hauria de tenir en compte la proposta confederal y federal". Molt be senyors! i perquè no ho heu proposat vosaltres primer. Us apunteu a tot però no creieu en res. I no fomenteu res ni poseu a sobre de la taula cap proposta que tingui cap impacte a Madrid.

Aquí al principat no tenen gaire éxit, i de fet han demostrat molt poca capacitat com a governants en l'època del tripartit. L' exconseller Joan Saura és la proba de la ineptitud que rau en aquesta formació política i els seus dirigents.

En general penso que tota l'Esquerra, Espanyola i no espanyola, hi ha una falta de lideratge que és clau per a guanyar unes eleccions. Crec que el BLOC i ERPV necessiten el mateix que ERC en aquests moments. Un lideratge que sigui capaç d'impactar en la societat, com en el seu temps va ser en Carod Rovira.

L'Esquerra espanyola té un pal de paller que pot ser de la mateixa talla que en l'època va ser en Felipe González. S'anomena Rubalcaba. Si en Rubalcaba es presentés a les eleccions espanyoles com a Presidenciable, el PP no tindria tan clares les enquestes.

Que per què el Bloc no fa una fusió freda amb EU? pel mateix motiu que IC no pot fer-la amb ERC. Són partits de natures tan diferents, i els seus liders estan a les CABÒRIES.


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.