• Inici
  •  » Noticies
  •  » Una multa contra tots: en solidaritat amb Acció Cultural

#1 11-05-2011 10:41:51

puka
Administrador

Una multa contra tots: en solidaritat amb Acció Cultural

El passat 17 de febrer, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) es va veure obligada a cessar les emissions de TV3 al País Valencià, després de 26 anys. Durant aquest temps, TV3 havia esdevingut una oferta televisiva normalitzada al País Valencià, on s'ha distingit per la seua qualitat i pel fet de ser una de les poques ofertes audiovisuals en català.

Malgrat això, el president Francisco Camps va decidir, ara fa quatre anys, obrir una sèrie d'expedients administratius contra l'entitat responsable d'aquestes emissions, Acció Cultural, cosa que s'ha traduït en una llarga persecució política i econòmica. El passat mes d'octubre, l'entitat ja va haver de pagar 126.943,90 euros per satisfer una primera multa, i ara s'enfronta a dues multes més que sumen vora 800.000 euros (dels quals ja n'ha pagat 130.000), una quantitat absolutament desproporcionada per a una associació cultural sense ànim de lucre la continuïtat de la qual pot posar en perill.

Durant aquests quatre anys, Acció Cultural ha fet patent l'amplíssim suport a TV3 al País Valencià, fins a arribar a l'èxit de la manifestació del passat 16 d'abril a València. En aquest sentit, cal també recordar les 651.650 signatures recollides per la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) “Televisió sense Fronteres” per legalitzar la recepció de totes les televisions en català en el conjunt del domini lingüístic, i que ara podria entrar a tràmit parlamentari al Congrés espanyol.

Tant el projecte de llei impulsat per la ILP com el recurs que Acció Cultural ha presentat davant el Tribunal Suprem poden acabar donant la raó a l'entitat en aquest conflicte artificial; però, de moment, Acció Cultural ha de pagar les multes que encara té pendents si no vol patir l'embargament dels seus comptes corrents i béns mobles i immobles. Davant aquesta greu situació, el nostre deure és col·laborar a fer front col·lectivament a una multa que en realitat és contra tots els que creiem en la pluralitat informativa i la llibertat d'expressió. Per això, avui, diferents mitjans publiquem aquesta crida pública perquè feu una donació solidària a Acció Cultural (www.acpv.cat): així com junts vam aconseguir les 651.650 signatures per a la ILP, junts hem de reunir els diners necessaris per garantir la continuïtat d'Acció Cultural.

Si ho considereu oportú col·laboreu en fer front al pagament de les multes des del següent enllaç: 
http://acpv.cat/ajudemacpv/ajudes-dp1

Desconnectat

 

#2 11-05-2011 18:01:06

gustau_1975
Membre

Re: Una multa contra tots: en solidaritat amb Acció Cultural

Crec que la situació és crítica per a ACPV, però també em pense que ho estan portant malament.
Pel que hi veig, em sembla que l'Arturito-rito, president de la Generalitat del Principat ha abandonat el projecte i els recolzaments polítics que en tenia ACPV són menys dia què passa.

Ara mateix, el problema és aconseguir els diners, però i després? Jo no pense que el Suprem espanyol els done la raó.

De tots formes, el que passa en ACPV és el que passa al País Valencià.

Desconnectat

 

#3 12-05-2011 14:45:02

alacantí
Administrador

Re: Una multa contra tots: en solidaritat amb Acció Cultural

No ús oblideu de demanar també responsabilitats a Eliseu Climent que no ha sabut mesurar el poder del govern de Camps, i ha acabat tancant i multat. No ha hagut una previsió ni avaluació de forces, que hagueren almenys, impedit allò de les multes. L’actitud arrogant s’ha pagat força cara.

Desconnectat

 

#4 12-05-2011 23:28:29

Webmestre
Administrador

Re: Una multa contra tots: en solidaritat amb Acció Cultural

Ací te done la raó, alacantí, i no sols això, Eliseu ha fet una campanya contínua de confrontació amb el PP d'ençà que governa al PP, fruit de les seues tendències sociates. No ha estat una política intel·ligent. Qui sap, fins i tot podria haver arribat a rebre subvencions del PP si haguera obrat d'altra manera!

Desconnectat

 

#5 14-05-2011 12:40:32

TirantLoNegre
Membre

Re: Una multa contra tots: en solidaritat amb Acció Cultural

Voleu dir que fora possible rebre subvencions del PP en aquests projectes de ACPV? Ho trobo antinatura.

Respecte al comportament del MHPGC (Artur Mas), si no tenim diners ni per pagar sous dels funcionaris. No sé d'on treuriem diners per pagar les multes d'en CAMPS. Tindrieu que fer una volta pel Principat i veure l'aturada que patim. És un escándol, le obres de la C-58 totalment aturades, els trens de rodalies es paren a les vies, el 4rt cinturó a mitges, ...

Estem a la ruïna, nanos! No hi ha pela ni per anar a fer un cafè.


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 
  • Inici
  •  » Noticies
  •  » Una multa contra tots: en solidaritat amb Acció Cultural

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.