#1 05-11-2010 19:21:36

Webmestre
Administrador

Per què guanya el PP a València amb tanta diferència?

Li estic donant voltes a aquest tema en altres fils, i vos llance la pregunta. Una causa important, sens dubte, és la incompetència crònica del PSOE valencià, però això tampoc no ho explicaria tot. Sobretot perquè ara la situació al PV, en general, és desastrosa, amb l'atur pujant sense parar, la indústria tradicional a punt de desaparèixer, tot el que es podia haver construït i edificat, ja edificat (i alguna cosa més encara) i l'agricultura (la gran riquesa del PV) deixada de la mà de Déu.

Especialment greu trobe que ha estat com el PP s'ha carregat l'agricultura valenciana. Si València ha estat rica i important, ja des de l'època dels romans, ha estat sens dubte per l'agricultura. L'horta és sinònim d'abundància i de riquesa. Així mateix, el treball a l'horta crea una mentalitat de treball i laboriositat, que si desapareix aquesta, desapareix també.

I ja per no parlar de la ruïna cultural que aquesta gent està propiciant, i dels escàndols de corrupció que estan tenint (tenen algun dirigent que no haja estat investigat?)

El més fort és que, en aquest context de pràcticament "ruïna total", el PP valencià no sols està consolidat en una còmoda majoria, sinó que sembla que pot ampliar-la fins i tot.

Que quede clar que això no és una apologia del PSOE valencià, que en alguns aspectes és fins i tot pitjor, i que és molt responsable com he dit de que el PP guany, però és un tema que m'intriga, i vos llance, doncs, la pregunta, a veure si entre tots podem treure alguna cosa en clar.

Desconnectat

 

#2 06-11-2010 00:16:13

HERETGE
Membre

Re: Per què guanya el PP a València amb tanta diferència?

Baix la meua opinio hi han molts factors. Jo crec que poden ser:
1. Canal 9 es una canal de televisio super manipulat per el govern de la generalitat (a banda de castellanitzat)
2. Un importantissim porcentatge dels vots del PP venen de la ciutat de Val

Desconnectat

 

#3 06-11-2010 00:44:25

saforenc
Membre

Re: Per què guanya el PP a València amb tanta diferència?

+1 per a heretge però amb una diferencia amb 1.

Últimament esta sorprenent-me sentir "tio canya" o cançons d'Obrint pas, com "trenca el silenci", a Canal9, si més no, es un indici de un cert canvi, tímid però també lògic que estem parlant del sou mensual i del aire un no menja.

Última edició per saforenc (06-11-2010 00:45:29)

Desconnectat

 

#4 06-11-2010 14:04:48

Toni_M
Membre

Re: Per què guanya el PP a València amb tanta diferència?

Jo he arribat a escoltar a gent valenciana que voten el PP perquè han "modernitzat" el panorama i l'han posat a l'alçada que corresponia amb coses com circuits de carreres, ciutat de les arts i les ciències, competicions esportives diverses, marina d'or que guay, congressos, etc. Que abans d'això només eren coneguts per les falles, les paelles i la ruta del bakalao.

En una paraula... autoodi, pur i dur; complex d'inferioritat.

El que jo veig és una enveja molt gran cap a Catalunya. Si Catalunya té alguna cosa destacable, València intentarà assolir-la o superar-la (veiem per exemple els premis de motociclisme).

I amb això no estic dient que siguem millors. En comptes de potenciar els temes autòctons, que no necessiten comparar-se amb altres, s'entra en el joc de comparar-se i no només es vol superar el complex d'inferioritat, i no només es vol ser com la resta, és vol ser millor que la resta (ja ho diu Camps dient que és la millor comunitat espanyola, o fins i tot l'himne d'Alacant, la millor terreta del món).

Aleshores penso que és per coses com aquestes que guanya el PP a València, a més de fer servir la por com arma per tenir a la població controlada (amb el tema de Catalunya, ens pinten com si fóssim l'Alemanya nazi). Curiós que d'una banda hi ha autoodi, i d'altra banda por a perdre una identitat (que no perdrien) que els avergonyeix.

Última edició per Toni_M (06-11-2010 14:07:45)

Desconnectat

 

#5 06-11-2010 22:17:34

TirantLoNegre
Membre

Re: Per què guanya el PP a València amb tanta diferència?

Hola macos,

Jo penso que hi ha un sustrat històric que ha tocat més el PV que no pas el Principat, que és la castellanització (espanyolització) de la vida política i social. M´explicaré:

Els catalans podriem demanar un referendum d´autodeterminació, i potser ens podriem independitzar i tot, siguent una Catalunya en Castellà si vols, però conservant el nostre caracter "Polac" que ens hem guanyat desde els temps del compte Guifré el Pilós. No crec que això pugui passar ara per ara a València. Dit d´una altre manera, els catalans del Principat, vinguem del sud o del nord, sóm uns rebotats del tema Espanya.

El PP Valencià és clarament Espanyolista-Unionista . Sembla que el PP dona un missatge que cala molt bé en la majoria dels votants valencians. Això voldria dir que el PV està perdent el tren de la història  per que ja ningú no se´n recorda del que va ésser el Regne de València. Esteu deixant d´esser "Polacs" a molts indrets. Tots els "Polacs" estem ací a ANTIBLAVERS.INFO. Els manxecs us estan aixecant la camisa.

En quan a l´odi contra el Principat, és un odi induït per Madrid. Una menjada de coco que a calat a la població no "POLACA" que sembla majoria. Algú està esborrant les petjades del passat, i no ho està explicant bé als xiquets que pujen. Ells no saben que els seus avanpassats i els nostres eren el mateix.

D´altra banda, a Madrid hi ha un gran interès d´acostar-se a la Mediterrània per a poder ésser primera potència econòmica de l´estat. Per això interessa que València esborri el seu passat, per a poder ser el port de Madrid i que això perduri per sempre més. La demostració més palpable la teniu ací: quin sentit te fer primer l´AVE València-Madrid en comptes del València-Barcelona-Montpeller? Estem conectant el PV amb l´Estepa Mesetaria i el Banc d´Espanya, quan el que s´hauria d´haver fet fa anys és connectar l´area del Mediterrani amb Europa, ja que eixe és el motor econòmic real de l´estat. Madrid és una Capital artificial que recapta els impostos de tots. Per això són tan rics, no pas per que tinguin un sector industrial o agrari que aporti riquesa.

Si a Espanya li treus Catalunya i Valencia, haurien d anar a demanar almoina al Sahara Occidental.

Última edició per TirantLoNegre (06-11-2010 22:17:55)


___________________________________________________________________________________________
http://acatalunyallenguavehicularelcatala.blogspot.com/
Ramon Muntaner, Crònica, cap. CCXCVI:
«E divenres matí venc, la gràcia de Déu,de bona pluja, que pres tot Aragon e Catalunya e Regne de Valencia e de Murcia e durà entrò per tot lo dicmenge tot dia»

Desconnectat

 

#6 06-11-2010 23:15:58

Webmestre
Administrador

Re: Per què guanya el PP a València amb tanta diferència?

A veure, Tirant, sense ànim d'entrar en polèmiques, tens una certa obsessió, que tenen molts principatins, de que els valencians són, diguem-ne, pro-castellans. No hi ha cap poble que siga pro- o anti- quelcom. I en qualsevol cas, s'ha de distingir entre poble pla i classe dirigent, distinció molt important al PV. I la gent valenciana de poble (que encara ne queden), podem dir que sí que tenen un sentiment xenòfob anticastellà, ço que no es dóna en el Principat.
Quant a la immigració castellana, també ne teniu al Principat (mira el fil que he obert sobre l'impresentable de Carlos Navarro "el Yoyas"). Cert que a València aquesta immigració ha agafat quotes de poder, però això, i no vull ser alarmista, pot passar també en el Principat en un moment donat. Mireu quanta força tenia l'impresentable de Lerroux...

En qualsevol cas, l'èxit del PP a València va més enllà del tema lingüístico-nacional, que en general al votant valencià li importa molt poc.

He llegit totes les vostres aportacions, i les trobe molt interessants. Se m'ha oblidat dir que el PP té un control molt gran dels mitjans de comunicació, i no sols Canal 9 (si bé cal matisar que Punt 2 és prou independent). Quasi diria que se li escapen de control Tele 5 i les televisions estatals, quan no governa. I quant als diaris, a València sols se li escapa el Levante-EMV. A banda de Las Provincias, té tota la premsa madrilenya al seu favor (excepte El País). La premsa de Barcelona, que podia fer de contrapès, costa molt d'arribar a València (de fet és absent en molts quioscos).

Altre punt seria que el PP conserva mentalitat d'"oposició", i tot i que governa, no deixa respirar al PSOE, en un to bastant agressiu. En aquest sentit, són "espectaculars" algunes de les intervencions de Camps en les Corts valencianes, en què apareix totalment histèric, o com si s'haguera pres algun estimulant, de tan agressiu que ha estat. I altres figures destacades del PP valencià igual. Això, que en qualsevol país europeu estaria mal vist, perquè allà l'oposició és responsable, ací pel que es veu li dóna vots, al mateix temps que ajuda a que el PSOE s'enfonse més i més.

I per últim, encara que semble contradictori amb el que he dit, alguns dels PP són autèntics relacions públiques. L'alcalde de Mislata (Horta Oest), per exemple, és tot un exemple. També, a tall d'anècdota, l'altre dia vaig anar a l'Ajuntament d'Alboraia (Horta Nord), a fer una gestió. En aquest municipi mana el PP, i m'atengué un funcionari (que semblava enxufat), que em va fer tota una exhibició de gesticulació, a banda que anava molt elegant. Clar, això a determinades persones els impressiona.

Gràcies en qualsevol cas, amics, m'esteu ajudant a comprendre per què el PP ací treu tants vots.

Desconnectat

 

#7 08-11-2010 15:34:51

PALAMOS
Membre

Re: Per què guanya el PP a València amb tanta diferència?

Com està el tema al cap i casal? La màfia xinesa ha fet seus tots els establiments cutres de restauració i venda a l'engròs de productes de mercadillo, com a Barcelona? perque és per llogar-hi cadires...


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#8 08-11-2010 17:24:48

Webmestre
Administrador

Re: Per què guanya el PP a València amb tanta diferència?

Toques un tema, Palamòs, que dóna per a un fil sencer.

Ací a València ciutat, els establiments de "Todo a 100" controlats per xinesos estan per tot arreu. Un amic me digué que és quer els xinesos durant 5 anys no paguen impostos...i passats els 5 anys, canvien el nom del titular del negoci i continuen sense pagar impostos!

I sí, molts bars (no tots) ja són dels xinesos.

Després, això sí TOTES les fruiteries estan regentades per paquistanesos. No tinc res contra ells, però francament, no tenen ni idea de fruita. Venen la més barata i au, i clar, la més barata no és sempre la més bona. Així que estem en el paradís de la fruita (el PV), i rara volta podem tastar una fruita com Déu mana.

Que conste que en aquesta intervenció no faig un judici de valor, no tinc res contra xinesos ni paquistanesos, però responc al que diu Palamòs.

Desconnectat

 

#9 08-11-2010 17:56:12

saforenc
Membre

Re: Per què guanya el PP a València amb tanta diferència?

jo no tinc res en contra però si amb eixos 5 anys que tenen, que es veritable.

per ací no tenen bars encara però ja arribara.

I si em nacionalitze xines? 5 anys sense impostos seria èpic big_smile

Desconnectat

 

#10 08-11-2010 21:02:20

Toni_M
Membre

Re: Per què guanya el PP a València amb tanta diferència?

Es cert, administrador, el bar Manolo de tota la vida ara el porten els xinesos, també aquí a Bcn, que està tb omplit de todo a 100 de xinesos.

Desconnectat

 

#11 08-11-2010 21:03:00

Tombatossals
Membre

Re: Per què guanya el PP a València amb tanta diferència?

La resposta a perquè guanya el PP al País Valencià es tan fàcil com la frase que ens defineix com a poble: "som la gent de se me'n fot", així de fàcil, no cal buscar més enllà ja què, ja ho deia sant Joan Fuster.

Que el tío Camps està imputat, dona igual!; que la "Comunitat Valenciana" és la comunitat que més endeutada està, i que Canal 9 deu més de mil mil·lions, dona igual!; que ens destrossen el camp i el litoral valencià en pro dels especuladors, pues ja sabeu que ens dona igual. Però i lo bonico que ix el circuit de Fórmula 1, i el Fransisco lo guapo i ben vestit que va sempre, i Rita la bailaora ("a la que no se li coneix cap parella masculina") que gran que ha fet València!, que ix en el mapa i tot.


"Assumiràs la veu d'un poble,
i serà la veu del teu poble,
i seràs, per a sempre, poble."

Desconnectat

 

#12 08-11-2010 21:23:27

PALAMOS
Membre

Re: Per què guanya el PP a València amb tanta diferència?

Sento haver desviat el fil amb aquest "off topic" doncs..
Sí, dóna per un fil, i dos, i tres, ja que els Països Catalans han esdevingut ja el paradís de totes les mafies classificades de l'A a la Z. A Barcelona és flipant i mira que si volguessin estirar del fil ho desmaneguen tot: La mafia xinesa (que no és tot ciutadà xinès que viu als PPCC) actúa d'una manera clàsica (i patriota segons es miri).
El ciutadà xinès arriva a BCN, València, Palma, i ràpidament, per uns mitjans o altres el posen en contacte amb el terratinent ètnic, per així dir-ho. Quin és l'acord? senzill: Com poden aquestes persones immigrades obrir tants locals?? (hem de recordar que el preu del m2 a Barcelona és un atracament a mà armada) Doncs el xinès major ofereix els diners de la reforma del local a l'instant, (previ suborn en la mesura que es pot dels funcionaris del districte) i l'immigrant a canvi emmagatzemarà sense objecció sempre que li diguin les mercaderies que facin falta al seu magatzem o rerabotiga. I així van fent. Surten i venen quantitats astronòmiques de divises cap i desde Barcelona a Xina...

Altre conglomerat vergonyós és el dels xinesos amb els subsaharians (pobrets aquests últims) doncs els hi compren als xinesos com no el material falsificat sense pagar cap impost, òbviament,  als negrets que revenen el material per mil llocs diferents.

Al tanto amb els xinesos, que estan desfent molts teixits empreserials i el dia que els valencians, catalans i balears volguem fer un altre cop totes aquestes feines....ja no hi haurà lloc per nosaltres, estarà tot el peix venut i com no, la vida dona moltes voltes, els nostres fills treballaran per ells. Ells marcaran les directrius als Països catalans i no nosaltres, i clar ja serà tard.

Amb tot això vull pregar que siguem conseqüents i no comprem als xinesos, ni als paquistanesos, potser ens estalviem uns calerons, però...li fem un mal enorme al País!
Saluts. I perdoneu aquesta intervenció de la qual podria acceptar alguna crítica titllant-me de demagog. Però el temps dirà.

Última edició per PALAMOS (08-11-2010 21:24:43)


Antiblavers, Irreductibles..

Desconnectat

 

#13 08-11-2010 22:45:28

HERETGE
Membre

Re: Per què guanya el PP a València amb tanta diferència?

Al PV ja han quebrat empreses per culpa dels xinesos, nomes hi ha que mirar el sector del cal

Desconnectat

 

#14 11-04-2011 19:14:15

esteladeta
Membre

Re: Per què guanya el PP a València amb tanta diferència?

aquesta es la veritat del país valencià i que estem a anys llum del principat i tambe un cert meninfotisme de la gent que actuen amb ignorancia de donar vots a un partit com el pp espanyolista i traidor al nacionalisme

Desconnectat

 

#15 12-04-2011 18:44:52

gustau_1975
Membre

Re: Per què guanya el PP a València amb tanta diferència?

Potser si fem un llistat de les raons:
- no n'hi ha un partit seriós ni al País Valencià ni al Principat ni al País Mallorquí que faça política nacional. no n'hi ha política nacional, però autonòmica i estatal: http://www.media.cat/2011/04/08/al-pais … ol-i-prou/ http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/194432
- els espanyols i renegats voten sobre segur: PP i PSOE.
- alguns valencians han estat i encara són enganyats amb allò del PSPV, Si això del psPV no ha existit mai, el PSOE és un partit espanyol i espanyolista.
- els valencians han confós: per una banda, nacionalisme amb polítiques d'esquerra; per altra banda, catalanisme amb principatisme. I tota aquesta confusió, ha estat usada i potenciada per l'espanyolisme. La vella rivalitat València-Barcelona, una rivalitat de poble. I sota aquesta rivalitat, gratant, gratant ens trobem una col·laboració estreta: un exemple, quan la riuada, el gremi de carnissers de Barcelona va enviar un ajut económic al gremi de carnissers de València per repartir-lo. Tot el contrari que els espanyols. Els espanyols han fet servir la imatge de la guerra del 36, on els roins de la república van ser tots al mateix sac: nacionalistes, anarquistes, comunistes... (això és per a una tesi).
- etc.

Si hom vol, ens apleguem en un bar, i enraonem una mica... convideu vosaltres :-).

Última edició per gustau_1975 (12-04-2011 19:43:31)

Desconnectat

 

#16 17-04-2011 00:39:10

esteladeta
Membre

Re: Per què guanya el PP a València amb tanta diferència?

Al País Valencià hi ha un cert meninfotisme i la gent no busca solucions no hi ha identitat nacional com a valencians per aquest motiu voten als espanyolistes del PP. Amb aquesta idea que hi ha a la societat avui en dia no anem enlloc , ja es  parla d´aquest poble amb aquesta postura i que la plena normativització la conseguirem quan parlem sempre en català ,amb gent castellana. No hem de rebaixarnos a parlar en castella si no ens entenen que aprenguen la nostra llengua. Eixe es el problema del País Valencià que no s´ha defensat la llengua com al principat .

Desconnectat

 

#17 17-04-2011 14:35:44

Toni_M
Membre

Re: Per què guanya el PP a València amb tanta diferència?

esteladeta escrigué:

Al País Valencià hi ha un cert meninfotisme i la gent no busca solucions no hi ha identitat nacional com a valencians per aquest motiu voten als espanyolistes del PP. Amb aquesta idea que hi ha a la societat avui en dia no anem enlloc , ja es  parla d´aquest poble amb aquesta postura i que la plena normativització la conseguirem quan parlem sempre en català ,amb gent castellana. No hem de rebaixarnos a parlar en castella si no ens entenen que aprenguen la nostra llengua. Eixe es el problema del País Valencià que no s´ha defensat la llengua com al principat .

Tota la raó, fins i tot la meva família que tinc al PV, ahir vaig estar amb ells a la manifestació i en acabar el primer que van dir va ser: no servirà de res, ens perdrem com a poble. Estan decebuts amb tot el que han tingut fins ara, ja no confien en ningú i (estic parlant de gent de més de 50 anys, que va viure la seva joventut a la transició) veuen que a la gent jove no li interessen aquestes coses ja (de fet, ens eduquen perquè no ens interessin...).

Desconnectat

 

#18 17-04-2011 14:58:20

Pendrach
Membre

Re: Per què guanya el PP a València amb tanta diferència?

Molts valencians no interessen la identitat nacional valenciana sinó l'economia. Tothom pels diners.

Conec molts companys de classe (algunes des de la guarderia i altres des de la secundària) que són valencianoparlants natius i ara són militants del PP. Molts d'ells diuen que parlar en valencià és cosa de confiança (només entre amics) i en castellà és per als forasters i immigrants. sad

Última edició per Pendrach (17-04-2011 14:58:53)

Desconnectat

 

#19 17-04-2011 17:21:56

Toni_M
Membre

Re: Per què guanya el PP a València amb tanta diferència?

Doncs quina pena... segur que viuen enganyats amb el fantasma catalanista i la vergonya de parlar la llengua de la terra, quina pena...

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

Creative Commons License © 2004-2011 Antiblavers.org i altres contribuïdors | visites
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons, tret d'on s'indique el contrari.
Funcionant gràcies a PmWiki, PunBB, Coppermine, PHP, MySQL, Apache i GNU/Linux.